Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Μεγάλες εκκαθαρίσεις στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ
Ευάγγελος Λ. 14.05.2024 | 21:12

Ο Β.Πούτιν έχρισε τον διάδοχο του στην ηγεσία της Ρωσίας, τον άνθρωπο που θα συνεχίσει μαζί με τον νέο Υπουργό Άμυνας την αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ και τη Δύση, όποια μορφή και αν αυτή αποκτήσει τα επόμενα 10 χρόνια.

Πρόκειται για τον Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον στρατηγό Αλεξέι Ντιούμιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη μεταφορά του Αλεξέι Ντιούμιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της περιοχής Τούλα, στην προεδρική διοίκηση.

Ο Ντιούμιν θα είναι ο άμεσος και πιο στενός βοηθός  του Β.Πούτιν, θα τον ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις και θα έχει επαφή μαζί του 24 ώρες το 24ωρο και επτά μέρες τη βδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, ο Β.Πούτιν τον εκπαιδεύει σταδιακά εδώ και πολύ καιρό για διάδοχο του καθώς συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, είναι νέος, σκληροτράχηλο “Γεράκι” και πιστός στο όραμα του.

O Nτιούμιν γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1972 στο Κουρσκ. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός και η μητέρα του δασκάλα. Το 1995, εισήλθε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουρών (FSO). Φρουρούσε τόσο τον Πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν όσο και τον Πρωθυπουργό Βίκτορ Τσερνομιρντίν. Από τον Αύγουστο του 1999, ο Ντιούμιν εργαζόταν στην σωματοφυλακή του προέδρου για την πρώτη και την δεύτερη θητεία του Πούτιν.

«Ήμουν μέλος μιας ομάδας αξιωματικών που εξασφάλιζε την ασφάλεια του προέδρου παντού – στην Ρωσία και στο εξωτερικό», είπε ο Ντιούμιν.

Το 2012 διορίστηκε υπαρχηγός της προεδρικής σωματοφυλακής. Το 2014 διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της GRU (Ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών). Ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους πίσω από την ένωση με τη Κριμαίας. Το 2015 διορίστηκε υφυπουργός Άμυνας.

Το 2016 εξελέγη κυβερνήτης της περιοχής Τούλα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, ο ηγέτης του LDPR Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι όρισε τον Ντιούμιν έναν από τους πολιτικούς που θα μπορούσαν να διαδεχτούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Politico: O Πούτιν προετοιμάζεται «για πολλά χρόνια ακόμα πολέμου»

Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό αργά την Κυριακή, διώχνοντας τον επί μακρόν υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για να τεθεί επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας αντί του Νικολάι Πατρούσεφ, προκάλεσε έκπληξη.

«Η προτεραιότητα του Πούτιν είναι ο πόλεμος- ο πόλεμος φθοράς κερδίζεται από την οικονομία», έγραψε στο X η Αλεξάνδρα Προκοπένκο, πρώην σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

«Σήμερα στο πεδίο της μάχης, νικητής είναι αυτός που είναι πιο ανοιχτός στην καινοτομία, πιο ανοιχτός στην πιο γρήγορη εφαρμογή», είπε για την επιλογή Μπελούσοφ ο Πεσκόφ και πρόσθεσε οι στρατιωτικές δαπάνες στη Ρωσία πλησιάζουν τα επίπεδα της σοβιετικής εποχής.

«Η αντικατάσταση του Σόιγκου με έναν (σχετικά έμπειρο και προφανώς ικανό) οικονομολόγο σηματοδοτεί αρκετά ξεκάθαρα ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι η νίκη στην Ουκρανία θα έρθει μέσω του να ξεπεράσει σε παραγωγή την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της», δήλωσε ο Τζίμι Ράστον, αναλυτής ασφαλείας με έδρα το Κίεβο, στο Χ. «Προετοιμάζεται για πολλά ακόμη χρόνια πολέμου», κατέληξε.

Πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές δαπάνες στη Ρωσία πλησιάζουν τα επίπεδα της σοβιετικής εποχής, δηλαδή βρίσκονται στο 6,7% του ΑΕΠ. Με υπουργό Άμυνας τον Μπελούσοφ, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Έχοντας κάνει καριέρα στον ακαδημαϊκό χώρο, ο Μπελούσοφ υπηρέτησε ως υπουργός οικονομικής ανάπτυξης για ένα χρόνο προτού διοριστεί οικονομικός σύμβουλος του Πούτιν το 2013.

Από το 2020 διατελεί πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο The Bell, που επικαλέστηκε αξιωματούχο, το 2018, σε αντίθεση με τους άλλους οικονομικούς συμβούλους του Πούτιν, ο Μπελούσοφ πίστευε ότι η Ρωσία ήταν «περικυκλωμένη από εχθρούς» και υποστήριζε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014.

Σε συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ, ο Μπελούσοφ εμφανίζεται ως θρησκευόμενος συντηρητικός, μια εικόνα που συμβαδίζει με τη δημόσια παρουσία του ίδιου του Πούτιν.

Kαι οι Αμερικανοί όμως θεωρούν πως η επιλογή Μπελούσοφ είναι μια κακή ένδειξη.

Δηλώσεις Α.Μπελούσοφ – Πολεμική οικονομία…

Το κύριο καθήκον της Ρωσίας είναι να νικήσει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με ελάχιστες απώλειες στρατευμάτων, δήλωσε σήμερα ο Αντρέι Μπελούσοφ.

Η Ρωσία θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα προηγμένα και αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτει στο οπλοστάσιό της για να διασφαλίσει μια τέτοια νίκη, είπε, προσθέτοντας, ότι αυτό χρειάζεται να διασφαλισθεί με το να χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά οι αμυντικές δαπάνες.

«Ο εχθρός μαθαίνει γρήγορα. Η κατάσταση σχετίζεται με την χρήση νέων τεχνολογιών που αλλάζουν στην κυριολεξία κάθε εβδομάδα. Και εδώ δεν πρέπει μόνο να μαθαίνουμε, πρέπει να προλαμβάνουμε τον εχθρό», είπε ο Μπελούσοφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία χρειάζεται να επεξεργαστεί «νέες μεθόδους διεξαγωγής πολέμου».

Ο Μπελούσοφ είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι Ρώσοι στρατιώτες να διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του εξοπλισμού επικοινωνιών καθώς και επαρκή πυρομαχικά.

“Πρωταρχικός στόχος μου στο ΥΠΑΜ είναι αύξηση του δυναμικού του Ρωσικού Στρατού, χωρίς να γίνει νέα επιστράτευση. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η παροχή πυρομαχικών, πυραύλων, drones και εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου, στην Ομάδα Στρατιών “Βορράς” που μάχεται στο Χάρκοβο” πρόσθεσε ο Μπελούσοφ.

Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει θέσει ως καθήκον να διασφαλίσει την ενσωμάτωση της οικονομίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην οικονομία της χώρας, κάτι που συνεπάγεται αύξηση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών δαπανών, δήλωσε ο Αντρέι Μπελούσοφ μιλώντας ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Ο Μπελούσοφ υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να λύσει τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν, «και αν χρειαστεί, ακόμη και τη ζωή του».

Ονόμασε επίσης την αρχή που τον καθοδηγεί πάντα: «μπορείς να κάνεις λάθη, αλλά δεν μπορείς να πεις ψέματα».

«Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης μου απέναντι στη χώρα, στον ρωσικό λαό και στον πρόεδρο», κατέληξε.

Εκκαθαρίσεις στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Ταυτόχρονα, στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες εκκαθαρίσεις εδώ και δύο δεκαετίες.

Μετά τις αποπομπές των Ρουσλάν Τσαλίκοφ (αναπληρωτής ΥΠΑΜ) και Τιμούρ Ιβανόφ (Υφυπουργός Άμυνας), συνελήφθη και ο επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Γιούρι Βασίλιεβιτς Κουζνέτσοφ.

Μέχρι το 2023 ήταν επικεφαλής 8ης διεύθυνσης (αντικατασκοπεία) του Γενικού Επιτελείου

Ο Αντιστράτηγος Γιούρι Κουζνέτσοφ, το τρέχον διάστημα επικεφαλής διεύθυνσης αρμόδιας για ζητήματα προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, τέθηκε υπό κράτηση, καθώς τον βαραίνουν υποψίες για «εγκληματική» δραστηριότητα, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή του στα σώματα ασφαλείας.

«Σύμφωνα με την έρευνα, το 2021-2023, ως επικεφαλής της 8ης Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Κουζνέτσοφ δέχθηκε δωροδοκία από αντιπροσώπους εμπορικών δομών για να εκτελέσει ορισμένες ενέργειες επ’ ωφελεία τους», ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή. Τουλάχιστον πέντε πρόσωπα έχουν συλληφθεί για το σκάνδαλο, με πρώτο τον υφυπουργό Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ τον Απρίλιο του 2023 με την ίδια κατηγορία.

Ερευνητές έκαναν γνωστό πως, σε έρευνες που έγιναν σε ιδιοκτησίες του Γιούρι Κουζνέτσοφ, ανακαλύφθηκαν το ισόποσο σε ρούβλια και ξένα νομίσματα άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, καθώς και χρυσά νομίσματα, ρολόγια και είδη πολυτελείας. Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον Κουζνέτσοφ για να σχολιάσει. Οι κατηγορίες εναντίον του ιδίου και του Ιβανόφ, του πρώην υφυπουργού Άμυνας, επισύρουν ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.

Ο Ιβανόφ αρνείται κατηγορίες ότι δέχθηκε δωροδοκίες ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή υπηρεσιών από μια κατασκευαστική εταιρεία με αντάλλαγμα την κατακύρωση συμβολαίων. Την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε προσφυγές κατά της κράτησής τους από τον Ιβανόφ και τον φίλο του, τον Σεργκέι Μπορόντιν, ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι συνωμότησε για να λάβει δωροδοκίες.

Οι άλλοι συλληφθέντες είναι ο Αλεξάντρ Φομίν, συνιδρυτής μιας κατασκευαστικής εταιρείας που φέρεται ότι προχώρησε στις δωροδοκίες και τον Αντόν Φιλάτοφ, πρώην επικεφαλής εταιρειών που υπάγονται στο υπουργείο Άμυνας, ο οποίος είναι ύποπτος για μεγάλης κλίμακας κατάχρηση.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την "Κόκκινη Ορχήστρα": Κρεσέντο μαζικών παραβιάσεων σε κρίσιμες υποδομές ασφαλείας της Φινλανδίας!

Ο φινλανδικός στρατός ενισχύει τα σύνορα με Ρωσία - Η Μόσχα προειδοποιεί

ΝΑΤΟ

03.07.2024 | 21:27

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Οχυρώσεις παντού στην Εσθονία: Τείχος στα σύνορα -"Τείχος" και στον αέρα

Βαλτική

03.07.2024 | 19:05

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Δεκάδες δυτικοί δορυφόροι παρακολουθούν Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Διάστημα

03.07.2024 | 16:29

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Ρωσία-Κίνα απειλούν μέσω Χούθι Γιβραλτάρ-Σουέζ- Ερυθρά

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

03.07.2024 | 12:50

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία "anti-drone" Θόλο πάνω από τη Μόσχα και τον "κυνηγό" Vogan-9SP: Απέκτησε άθικτο σύστημα καθοδήγησης πυραύλου ATACMS!

Λάφυρα πολέμου στη Μόσχα -Ξεκινά Reverse Engineering του ATACMS

Οπλικά Συστήματα

03.07.2024 | 11:21

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Oι Ρώσοι καταλαμβάνουν Κίροβο και Πίβνιτσνι- Περικυκλώνουν το Τορέτσκ

Ουκρανία

02.07.2024 | 23:37

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Σκανάρουν βάσεις και εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ!

ΗΠΑ

02.07.2024 | 22:11

"Live to fight another day": Παραίτηση "βόμβα" Α/ΓΕΕΔ Χ.Χαλεβί στο Ισραήλ - "Η πολεμική μας μηχανή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα" - «Ανακωχή τώρα»

Άρθρο κόλαφος: "Λύγισε" η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ!

Ισραήλ

02.07.2024 | 20:19

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι Χούθι επιχειρούν «Ναυτικό αποκλεισμό»

Μέση Ανατολή

02.07.2024 | 17:53

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Στόχος η "διακοπή σύνδεσης" Βρετανίας-Σκωτίας-Ιρλανδίας και Καναδά

Ρωσία

02.07.2024 | 14:33

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Καταστράφηκε η βάση του Mirgorod

Ουκρανία

02.07.2024 | 11:29

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων "Novator" και "Zircon" - Δηλώσεις Πούτιν

"Κουρελόχαρτο" η INF - Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Ρωσία

02.07.2024 | 00:07

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27 "ταπείνωσε" F-16 της Δανίας - Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 

Αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στην Αγία Πετρούπολη - Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

ΝΑΤΟ

01.07.2024 | 22:55

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Iσραηλινό think tank μιλά για "Καταιγίδα" στην Ανατολική Μεσόγειο

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

01.07.2024 | 19:53

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Ανοιχτή σύγκρουση και ρήξη Κίνας -ΝΑΤΟ - Πεκίνο: "Να είστε προετοιμασμένοι να καείτε στη κόλαση"

Κίνα

01.07.2024 | 18:31