Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης – Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Οχυρώσεις παντού στην Εσθονία: Τείχος στα σύνορα -"Τείχος" και στον αέρα

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης – Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!
Αλέξανδρος Μπούφεσης 03.07.2024 | 19:05

Τα κράτη της Βαλτικής ετοιμάζονται εντατικά για μια “ρωσική επίθεση” η οποία σύμφωνα με τους Αμερικανούς, μπορεί να συμβεί ίσως και εντός των επόμενων 3 μηνών!

Διαβάστε επίσης: “Ρωσική εισβολή σε 3 (!) μήνες σε Εσθονία και Λετονία” λένε οι ΗΠΑ – Αποστολή NATOϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν τις αμερικανικές εκλογές

Στην Λιθουανία, οι αρχές φοβούνται τόσο πολύ μια επίθεση στη χώρα που αποφάσισαν να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα της δημοκρατίας με αντιαρματικές οχυρώσεις. Απίστευτο και όμως αληθινό. Αν οι Λιθουανοί φοβούνται ρωσική προέλαση μέχρι την πρωτεύουσα τους τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Όλες αυτές τις εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό και έκαναν λόγο για “Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης” στη Βαλτική.

Τείχος στα σύνορα-“Τείχος” και στον αέρα

Σε δασώδεις και βαλτώδεις περιοχές στα νότια της χώρας έχει τοποθετηθεί φράχτης δύο μέτρων με συρματοπλέγματα, που δύσκολα ξεπερνιέται ή καταστρέφεται. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα εγκατασταθούν κάμερες και θερμικές συσκευές απεικόνισης και οι περιπολίες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν drones για επιτήρηση.

Η Εσθονία φοβάται-μεταξύ άλλων-πως η Ρωσία θα επαναλάβει το παράδειγμα της Λευκορωσίας, η οποία τον Ιούλιο του 2021 πλημμύρισε τα σύνορα της με την Πολωνία με μετανάστες, δημιουργώντας απανωτές κρίσεις, μεταξύ άλλων και ανθρωπιστική.

Εύλογα ερωτήματα ανακύπτουν σχετικά με τέτοιου είδους γεγονότα, τα οποία όταν τα προκαλούν εχθρικές προς το ΝΑΤΟ χώρες, είναι κατακριτέα, ενώ όταν τα προκαλεί η Τουρκία σε Έβρο και Αιγαίο, οι θεσμοί και οι φορείς αδιαφορούν.

Σύμφωνα με το ERR (Εσθονικό κρατικό ραδιόφωνο), το Ταλίν αποφάσισε να επεκτείνει τις οχυρώσεις στην περιοχή που ονομάζεται Saatse Boot (κομμάτι της ρωσικής επικράτειας που συνορεύει με την εσθονική επαρχία Voru – TASS) εγκαθιστώντας φράχτη και παράκαμψη.

Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί σχέδια για ανταλλαγή γης με τη Μόσχα σε περίπτωση επικύρωσης της συμφωνίας για τα σύνορα. Ωστόσο, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν ότι μια τέτοια ανταλλαγή είναι αδύνατη λόγω των σημερινών συνθηκών.

“Όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται να ανταλλάξουμε γη με τη Ρωσία. Επομένως, πρέπει να χτίσουμε αυτόν τον φράχτη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να διαθέσει κεφάλαια για αυτό… Είναι περίπου 4 εκατ. ευρώ, 2,6 εκατ. εκ των οποίων, θα δαπανηθούν στους δρόμους. Η αρχή μεταφορών θα πρέπει να ξεκινήσει την κατασκευή του», ανέφερε ο Εσθονός υπουργός Εσωτερικών Lauri Läänemets.

Διαβάστε επίσης: Εφαρμογή του διατάγματος αλλαγής συνόρων: Έφοδος ρωσικών δυνάμεων σε εσθονικό έδαφος – Εντολή ΝΑΤΟ να μην ανοίξουν πυρ οι εσθονικές ΕΔ (vid)

Στις 17 Μαΐου, ο Laanemets είπε ότι η Εσθονία επρόκειτο να οχυρώσει τις εγκαταστάσεις της στα εδάφη που σχεδιαζόταν να ανταλλαχθούν στο πλαίσιο της συνοριακής συμφωνίας με τη Ρωσία.

Το Saatse Boot είναι τμήμα της περιφέρειας Pechorsky της περιοχής Pskov που εκτείνεται στην εσθονική επικράτεια. Η Εσθονία είχε προηγουμένως σχεδιάσει να το ανταλλάξει με ίσο οικόπεδο δασικής γης στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2014 για τα σύνορα. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί λόγω της πρόθεσης του Ταλίν να προσθέσει μονομερώς σε αυτήν μια αναφορά στη Συνθήκη του Tartu, η οποία θα διεύρυνε τις δυνατότητές της για εδαφικές διεκδικήσεις στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εσθονία βρέχεται από τη Βαλτική Θάλασσα δυτικά και βόρεια και συνορεύει με ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ, τη Λετονία, στα νότια. Τα σύνορά της με τη Ρωσία εκτείνονται προς τα ανατολικά. Ωστόσο, ένα σημαντικό τμήμα της είναι η λίμνη Peipus και ο ποταμός Narva. Ως εκ τούτου, το πιο ευάλωτο μέρος θεωρείται το τμήμα των συνόρων στα νότια της Εσθονίας, όπου υπάρχουν δάση και έλη.

Η Le Figaro γράφει ότι η Εσθονία, μαζί με άλλες χώρες της Βαλτικής, ενισχύει επίσης τον συνοριακό εναέριο χώρο, για τον οποίο αναπτύσσεται ένα «τείχος drone».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας Lauri Läänemets είπε ότι η τεχνολογία είναι ικανή τόσο να ανιχνεύει όσο και να απωθεί τα drones, προσθέτοντας ότι η χώρα του σχεδιάζει να εγκαταστήσει το φράγμα σε όλα τα ανατολικά σύνορά της καθώς και γύρω από τις μεγάλες πόλεις της.

«Όπως μπορούμε να δούμε στο ουκρανικό μέτωπο, υπάρχει μια συνεχής τεχνολογική κούρσα μεταξύ των αντιπάλων και νέοι τρόποι χρήσης drones. Έστω και ένα μικρό βήμα μπροστά από τον αντίπαλο οδηγεί σε μεγαλύτερη επιτυχία, αλλά αυτή η επιτυχία μπορεί να μετρηθεί σε ημέρες, καθώς τα αντίμετρα ανακαλύπτονται με ανησυχητική ταχύτητα για κάθε μέτρο και ο κύκλος συνεχίζεται», είπε ο Läänemets.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι απαραίτητο, καθώς ακόμη και τα μικρά drones έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους ως αναγνωριστικά και επιθετικά όπλα», πρόσθεσε.

Έχουν διατεθεί 13 εκατ. ευρώ για το σύστημα ανίχνευσης και άλλα 50 εκατ. ευρώ προβλέπονται για μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση παραβιάσεων των συνόρων.

Διαβάστε επίσης: Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών – Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα “Γραμμή Μαζινό” 700 χλμ και ιδρύει “Στρατιωτική ζώνη Σέγκεν”

Επιχείρηση “Pull the Plug” – Τραβήξτε το καλώδιο

Οι χώρες της Βαλτικής θα αποσυνδέσουν τα δίκτυά τους από το ενοποιημένο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας Λευκορωσίας, Ρωσίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας (BRELL). Αρχές Αυγούστου θα στείλουν το υπόμνημα στη Μόσχα και το Μινσκ.

Ο Λιθουανός υπουργός Ενέργειας Dainius Kreivys είπε στους δημοσιογράφους: «Οι φορείς εκμετάλλευσης ηλεκτρικού δικτύου των τριών χωρών μας έχουν ετοιμάσει μια επιστολή για τη λήξη της συμφωνίας BRELL. Θα σταλεί στα ενδιαφερόμενα μέρη έως τις 7 Αυγούστου».

Τον Φεβρουάριο του 2025, οι φορείς εκμετάλλευσης ηλεκτρικού δικτύου της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας σχεδίαζαν να δοκιμάσουν να συνδεθούν δοκιμαστικά στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της ΕΕ μέσω Πολωνίας μέσω της σύνδεσης LitPol Link και του καλωδίου Harmony Link.

Ταυτόχρονα, η Λιθουανική Seimas ενέκρινε τροπολογίες που προβλέπουν την ετοιμότητα του τοπικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας να συνδεθεί και να λειτουργήσει σε σύγχρονη λειτουργία με τα ηπειρωτικά ευρωπαϊκά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας όχι το 2025, αλλά ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Από το φθινόπωρο του 2023, οι προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία στις χώρες της Βαλτικής έχουν επίσημα τερματιστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Διαχειριστή Συστήματος INTER RAO, «οι προμήθειες στις χώρες της Βαλτικής θα συνεχιστούν μέχρι το 2025 και, συνολικά, θα φτάσουν τα 6,7 δισεκατομμύρια kWh…Η επαναφορά των προμηθειών μεσοπρόθεσμα δεν αποκλείεται».

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι το “timing” της αποσύνδεσης σχετίζεται με τις πληροφορίες περί επικείμενης ρωσικής επίθεσης. Αν αυτή συμβεί, τότε πράγματι οι Ρώσοι θα κατεβάσουν πρώτοι τους “διακόπτες”.

Διαβάστε επίσης: Το ΝΑΤΟ έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο ναυτικού αποκλεισμού της Ρωσίας στη Βαλτική: Αναπτύχθηκαν Typhon με SM-6 και Tomahawk μαζί με 50 πολεμικά πλοία!

Το Βίλνιους περικυκλώνεται με «δόντια δράκου» και αντιαρματικούς σκαντζόχοιρους

Οι δημοτικές αρχές της λιθουανικής πρωτεύουσας αποφάσισαν να αγοράσουν τα λεγόμενα «δόντια του δράκου» και αντιαρματικούς σκαντζόχοιρους για την προστασία της πόλης. Όπως δήλωσε ο Μπενκούνσκας, το Βίλνιους φέρεται να είναι ο πιο σημαντικός στρατιωτικός στόχος, επομένως ελήφθη η απόφαση να περικυκλωθεί η πόλη με όπλα ικανά να σταματήσουν τα εχθρικά τεθωρακισμένα οχήματα. Τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα για το σκάψιμο αντιαρματικών τάφρων, αλλά στο μέλλον θα γίνει και αυτό.

«Το Βίλνιους ως πρωτεύουσα της χώρας είναι ένας από τους κύριους στρατιωτικούς στόχους, επομένως είναι απαραίτητο να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών μέτρων, για την προστασία του. Ήδη το φθινόπωρο θα έχουμε στη διάθεσή μας αυτά τα μέσα στρατιωτικής αντι-κινητικότητας», δήλωσε ο Μπενκούσκας

Αρμόδιες για την τοποθέτηση αντιαρματικών σκαντζόχοιρων και «δοντιών δράκου» θα είναι οι δημοτικές υπηρεσίες. Θα εγκατασταθούν πρώτα στις πιο «επικίνδυνες για ανάπτυξη τεθωρακισμένων» περιοχές και στη συνέχεια σε όλη την περίμετρο της πόλης.

Τουλάχιστον αυτό είπε ο Μπενκούνσκας. Επιπλέον, οι αρχές της πόλης θα εξασκήσουν τις ενέργειες των τοπικών στρατιωτικών διοικητικών αρχών, στις οποίες έχουν ανατεθεί περίπου 2 χιλιάδες ντόπιοι, σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης, με τη Ρωσία, φυσικά. Νωρίτερα, οι λιθουανικές αρχές είχαν ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή κάποιων «αμυντικών γραμμών» με οχυρώσεις κ.λπ. στα σύνορα με Ρωσία και Λευκορωσία σε περίπτωση «πιθανής ρωσικής εισβολής».

Πρόγραμμα “Μαμούθ” για την Εσθονία ύψους μέχρι και 1,7 δισ. Ευρώ

Το υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας ανακοίνωσε ότι το νέο αναπτυξιακό του σχέδιο για το 2025 έως το 2028 θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην προμήθεια όπλων και πυρομαχικών. Το Ταλίν θα δαπανήσει σχεδόν το 30 τοις εκατό του αμυντικού προϋπολογισμού του – 1,55 δισεκατομμύρια από 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια από 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια) – για την αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων και πυρομαχικών του, μισό δισεκατομμύριο περισσότερο από ό,τι προέβλεπε η προηγούμενη έκδοση του σχεδίου.

Η ανάπτυξη δομών για τις νέες δυνατότητες θα είναι επίσης μέρος της πρωτοβουλίας. Οι προσπάθειες αναπλήρωσης έρχονται εν μέσω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής βοήθειας της Εσθονίας προς την Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται η αγορά προηγμένων όπλων, συμπεριλαμβανομένων drones καμικάζι, ΑΚ Πυροβόλων Caesar και συστημάτων αεράμυνας βραχέως βεληνεκούς, Mistral.

Θα δημιουργηθεί επίσης ένα τάγμα πληροφοριών, επιτήρησης, απόκτησης στόχων και αναγνώρισης (ISTAR), δημιουργώντας ένα πλέγμα για στοιχεία πληροφοριών που λειτουργούν στην Εσθονία για καλύτερο Situational Awareness.

Η ομάδα ISTAR θα επιτρέψει στις μονάδες ελιγμών και υποστήριξης να αναπτυχθούν πιο φειδωλά και αποτελεσματικά για να βοηθήσουν στη διατήρηση της πρωτοβουλίας στο πεδίο της μάχης. Επιπλέον, θα συνεχιστούν οι αναβαθμίσεις των μεγάλων δυνατοτήτων που περιγράφονται στην προηγούμενη έκδοση του σχεδίου ανάπτυξης. Αυτό περιλαμβάνει νέα έργα για τους εκτοξευτές πυραύλων HIMARS της Εσθονίας.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Mati Tikerpuu, διοικητή της 2ης Ταξιαρχίας Πεζικού, σε περίπτωση επίθεσης, ο εσθονικός στρατός πρέπει να σταματήσει γρήγορα τον εχθρό λόγω της μικρής επικράτειας της χώρας. Για να επιτευχθεί αυτό, θα δημιουργηθούν αποθήκες, θα σκαφτούν χαρακώματα και θα εγκατασταθούν αμυντικές κατασκευές όπως «δόντια δράκου» και αντιαρματικές νάρκες.

Ο Tikerpuu σημείωσε ότι η χώρα θα είναι ευάλωτη κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, επομένως η έγκαιρη προειδοποίηση για επίθεση θα επιτρέψει την καλύτερη προετοιμασία.

Η αντί-ρωσική υστερία πουλάει πολύ καλά σε όλο το ΝΑΤΟ, αλλά ακόμα περισσότερο στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία, αλλά και τις Σκανδιναβικές χώρες. 

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09