Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ – Su-27 “ταπείνωσε” F-16 της Δανίας – Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 

Αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στην Αγία Πετρούπολη - Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ – Su-27 “ταπείνωσε” F-16 της Δανίας – Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 
Αλέξανδρος Μπούφεσης 01.07.2024 | 22:55

Tο φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το έγγραφο, η χώρα θα παρέχει στο Πεντάγωνο πρόσβαση σε 15 στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα, πέντε στον Υψηλό Βορρά κοντά στη Ρωσία καθώς και άδεια αποθήκευσης εξοπλισμού και όπλων σε φινλανδικό έδαφος.

“Η Ρωσία θα συνεχίσει να αποτελεί παγκόσμια απειλή για την ασφάλεια”, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Ελίνα Βάλτονεν, μιλώντας στο Ινστιτούτο Χάντσον λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας. “Η Φινλανδία είναι πλέον επίσημα ΝΑΤΟ και το πώς οργανώνεται είναι σημαντικό”, δήλωσε η Βάλτονεν.

Σε ένα ολόκληρο “τόξο”, από Βαλτική μέχρι Νορβηγία και Φινλανδία σημειώνονται αλλεπάλληλα επεισόδια Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Κοντά στο Καλίνιγκραντ, ρωσικό μαχητικό Su-27P, αναχαίτισε ένα δανέζικο μαχητικό αεροσκάφος F-16. Το ρωσικό μαχητικό πρόλαβε το F-16 σε παράλληλη τροχιά.

Δείτε το βίντεο

Παραχώρηση 15 Φινλανδικών βάσεων σε ΗΠΑ, δίνει πρόσβαση στα σύνορα με την Ρωσία

Το Ελσίνκι και η Ουάσιγκτον υπέγραψαν τη συμφωνία στις 18 Δεκεμβρίου 2023. Η υλοποίηση της απαιτούσε έγκριση τουλάχιστον από τα δύο τρίτα του κοινοβουλίου. Η Φινλανδία δίνει 15 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα αμερικανικά στρατεύματα. Μεταξύ άλλων, στρατιωτικός εξοπλισμός από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα σταλεί στη Φινλανδία. Η συμφωνία δημιουργεί τη βάση για μόνιμη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα.

Για να επικυρώσουν τη συμφωνία συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φινλανδικές αρχές τροποποίησαν δέκα διαφορετικούς νόμους, όπως τον νόμο περί αλλοδαπών και τον νόμο περί αστικής ευθύνης. Το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον είναι βασικός στρατηγικός σύμμαχος του Ελσίνκι και η στενή και αδιάλειπτη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών γίνεται όλο και πιο σημαντική καθώς αλλάζει η κατάσταση ασφαλείας. Η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου 2023.

Το Ελσίνκι ενδεχομένως να έχει υπόψιν μόνο τις ανάγκες της Ουάσιγκτον, καθώς βιάζεται να παραδώσει “γη και ύδωρ”, μαζί με τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες. Αντικειμενικά μιλώντας, όμως, και πάντα με αριθμούς, οι ανατολικές περιοχές της Φινλανδίας χάνουν έως και 1 εκατομμύριο ευρώ καθημερινά μόνο από τη διακοπή των διασυνοριακών επικοινωνιών με τη Ρωσία.

Το γεγονός ότι πλέον αμερικανικές δυνάμεις αναπτύσσονται δίπλα στην Αγία Πετρούπολη, πρέπει να σημάνει συναγερμό γενικά…

Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard – Το αρκτικό φυλάκιο

Το θερμόμετρο έχει ανεβεί υπερβολικά στις Σκανδιναβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Δανίας, με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να δρουν μέσα από τους “πιο αδύναμους κρίκους στο ΝΑΤΟ”.

Η ρωσική κρατική εταιρεία Arktikugol τις τελευταίες εβδομάδες ύψωσε περήφανα τρεις μεγάλες σοβιετικές σημαίες, δύο στο Pyramiden και μία στο Barentsburg, στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard.

Ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν ο Γενικός Διευθυντής του Trust Arktikugol, Ildar Neverov, ανέβηκε στην κορυφή της Pyramiden και ύψωσε τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης.

«Η παράδοση αναβίωσε και θα ζήσει!», τονίζει ο Ildar Neverov στην ανάρτηση στο Vkontakte.

Πιο κοντά στο Pyramiden, την πόλη-φάντασμα εξόρυξης άνθρακα που πήρε το όνομά της από το βουνό, μια άλλη σοβιετική σημαία γίνεται ορατή.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο γερανός φόρτωσης άνθρακα στο λιμάνι της Pyramiden ήταν διακοσμημένος με δύο σημαίες, τη νορβηγική και τη ρωσική. Τώρα, η νορβηγική σημαία αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε με μια πολύ μεγαλύτερη σοβιετική σημαία.

Η Σοβιετική Ένωση αγόρασε την Pyramiden το 1927 από τους Σουηδούς.

Η Συνθήκη του Σβάλμπαρντ του 1920 αναγνωρίζει την κυριαρχία της Νορβηγίας στο αρχιπέλαγος, αλλά όλα τα υπογράφοντα μέρη έχουν ίσα δικαιώματα σε εμπορικές δραστηριότητες στα νησιά. Στη δεκαετία του 1920, στην ξηρά, αυτό σήμαινε εξόρυξη άνθρακα.

Η Μόσχα τερμάτισε την εξόρυξη άνθρακα στο Pyramiden το 1998 και οι εργάτες έφυγαν βιαστικά.

Η χρήση των σοβιετικών σημαιών από τη Μόσχα έχει διπλό σκοπό, λέει ο καθηγητής Kari Aga Myklebost στο UiT – Arctic University of Norway.

«Η εφαρμογή των σοβιετικών συμβόλων στο Barentsburg και το Pyramiden πλαισιώνεται ως βασικό μέρος της τουριστικής ανάπτυξης του Arctikugol, ενώ ταυτόχρονα χρησιμεύει ως στρατηγική για την ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας στο Σβάλμπαρντ και την πρόκληση ιδεών για το σοβιετικό μεγαλείο και τον ιστορικό ρεβανσισμό», λέει ο καθηγητής Myklebost.

«Το Κρεμλίνο κινητοποιεί τα σοβιετικά σύμβολα και τις αφηγήσεις ως ισχυρά εργαλεία οικοδόμησης ταυτότητας στην εξωτερική του πολιτική και την πολιτική ασφαλείας. Η σοβιετική σημαία και το έμβλημα του κράτους είναι δύο από τα σημαντικότερα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν τη σοβιετική νοσταλγία στον ρωσικό πληθυσμό και να νομιμοποιήσουν τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες του Κρεμλίνου στο εξωτερικό», εξηγεί ο Kari Aga Myklebost.

Ο καθηγητής από το Tromsø λέει ότι η αποκατάσταση των σοβιετικών συμβόλων στο Pyramiden και στο Barentsburg θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο αυτού που συμβαίνει στην Ουκρανία.

«Στην Ουκρανία, τα περισσότερα σοβιετικά και κομμουνιστικά σύμβολα τέθηκαν εκτός νόμου από το κοινοβούλιο το 2015 σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τη χώρα από τον ρωσικό νεοιμπεριαλισμό. Από τον Φεβρουάριο του 2022, οι διαδικασίες αποκομμουνοποίησης έχουν επιταχυνθεί στην Ουκρανία, ενώ το Κρεμλίνο συνεχίζει να πιέζει τα σοβιετικά σύμβολα και την αφήγησή του για έναν δίκαιο πόλεμο».

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το Σβάλμπαρντ είναι ένα στρατηγικά τοποθετημένο αρκτικό φυλάκιο όπως φαίνεται από το Κρεμλίνο και ότι η αυτοαντίληψη της Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης στην παγκόσμια πολιτική βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα αρκτικά εδάφη της. Η προώθηση σοβιετικών συμβόλων στην Αρκτική έχει επομένως μια ιδιαίτερη σημασία, ενισχύοντας τις ιδέες του ρωσικού μεγαλείου».

Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

Η Σουηδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία ενέκριναν τη δημιουργία διαδρόμου για τη μεταφορά των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία.

«Συμφωνήσαμε σήμερα {20 Ιουνίου} να δημιουργήσουμε έναν στρατιωτικό διάδρομο μεταφορών σε όλη τη Βόρεια Νορβηγία, τη Βόρεια Σουηδία και τη Βόρεια Φινλανδία», επιβεβαίωσε ο νορβηγός πρωθυπουργός Jonas Gahr Støre μετά από συναντήσεις με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ulf Kristersson και τον Φινλανδό πρόεδρο Alexander Stubb. «Θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε γρήγορα προσωπικό και εξοπλισμό από τα λιμάνια της Νορβηγίας μέσω της Σουηδίας και της Φινλανδίας».

Οι τρεις ηγέτες των Σκανδιναβών (Ο Νορβηγός Jonas Gahr Støre, ο Σουηδός Ulf Kristersson και ο Φινλανδός πρόεδρος Alexander Stubb)  συναντήθηκαν στη βόρεια νορβηγική πόλη Bodø, στις 19-20 Ιουνίου, για να συζητήσουν για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία. Στην πόλη βρίσκεται το Μεικτό Αρχηγείο της Νορβηγίας.

Ο νέος διάδρομος Δύσης-Ανατολής θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να μετακινήσει γρήγορα δυνάμεις σε όλη τη σκανδιναβική περιοχή. Η διασυνοριακή υλικοτεχνική διαδρομή δοκιμάστηκε ήδη αυτή την άνοιξη, όταν μεγάλος αριθμός στρατευμάτων, οχημάτων και εξοπλισμού των ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στη νορβηγική πόλη Narvik και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην κοντινή Σουηδία και τελικά στη βόρεια Φινλανδία.

Τα στρατεύματα και ο εξοπλισμός ανήκαν στην Ομάδα Μάχης της 3ης Ταξιαρχίας Πεζικού Στρατού των ΗΠΑ της 10ης Ορεινής Μεραρχίας που επρόκειτο να αναπτυχθεί στη συμμαχική άσκηση «Immediate Response 2024» (IR24).

Η πόλη Narvik της βόρειας Νορβηγίας έχει σημαντικό θαλάσσιο λιμάνι και σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σουηδία, και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό κόμβο για την υλικοτεχνική συνεργασία.

Οι υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών έχουν επιφορτιστεί να εργαστούν σε συνεργασία με πολίτες για τη δημιουργία του διαδρόμου. Νωρίτερα, η βρετανική Telegraph ανέφερε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αναπτύσσουν πολυάριθμους χερσαίους διαδρόμους για τη μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων σε πιθανή πρώτη γραμμή σε περίπτωση «μεγάλου χερσαίου πολέμου» μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Ειδικότερα, εξετάζεται η δημιουργία διαδρόμων μέσω λιμανιών στις βαλκανικές χώρες, καθώς και μέσω Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν προειδοποιήσει κατά το παρελθόν για τον κίνδυνο ρωσικής επιθετικότητας στο εγγύς μέλλον. Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Eirik Kristoffersen, Αρχηγός των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι πιστεύει ότι το παράθυρο ευκαιρίας της Συμμαχίας να προετοιμαστεί για μια πιθανή αντιπαράθεση με τη Ρωσία έχει συρρικνωθεί σε 2-3 χρόνια. Επιπλέον, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί σύντομα να έχει τις στρατιωτικές δυνατότητες να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ ήδη από το 2026-2027.

Όλες αυτές οι προσπάθειες εμπίπτουν στα πλαίσια δημιουργία ενός “Στρατιωτικού Schengen”, όπως πρώτο War News 24/7 είχε δημοσιεύσει.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

"Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του F-16"

Ρωσία

18.07.2024 | 21:21

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο -

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - "O Tραμπ θα μας συντρίψει σε Βουλή και Γερουσία" του λένε οι Δημοκρατικοί

Πρόσχημα ο COVID-19; Αποσύρεται λένε οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ

18.07.2024 | 19:25

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

Γι' αυτό πήγαν να τον σκοτώσουν;

ΗΠΑ

16.07.2024 | 18:27

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Στο μικροσκόπιο όλες οι κινήσεις των πρακτόρων - Τα αναπάντητα ερωτήματα

ΗΠΑ

14.07.2024 | 19:58

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15