Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας
Αλέξανδρος Μπούφεσης 04.07.2024 | 20:34

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στα πλαίσια της συνόδου του Συμφώνου της Σαγκάης (SCO) προέβη σε μια σειρά δηλώσεων που επιβεβαιώνουν το ξήλωμα της Παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ασφαλείας, όπως διαμορφώθηκε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Η Ρωσία έχοντας επιλέξει πλέον να ενταχθεί στον άξονα με την Κίνα, αναγνωρίζεται σαν “παίκτης” σε ένα γεωπολιτικό στερέωμα που περιλαμβάνει Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και Ασία-Ειρηνικό.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Warnews 24/7, στα οποία περιγράφεται η “αντί-ΗΠΑ” γραμμή του Κρεμλίνου, δικαιώνονται, ωστόσο ουδείς είχε τις μαντικές ικανότητες για να προβλέψει πως η Ρωσία πλέον απειλεί ευθέως την Αμερική με μια νέα Κρίση των Πυραύλων της Κούβας.

Οι ταυτόσημες θέσεις Ρωσίας και Κίνας, σε Μέση Ανατολή, Κούβα και Ασία-Ειρηνικό, συνθέτουν τον ίδιο τον Σίνο-Ρωσικό άξονα, ο οποίος φαίνεται να απαρτίζεται τόσο από συμπλέοντα συμφέροντα, όσο και ανταγωνιστικά.

Οι δηλώσεις Πούτιν: σε κοινό μέτωπο “αντί-ΗΠΑ” με την Κίνα σε έναν διευρυμένο Σίνο-Ρωσικό άξονα

Συγκεκριμένα το σύνολο των δηλώσεων Πούτιν, συνοψίζεται ως εξής

  1. Ο τερματισμός της σύγκρουσης με την Ουκρανία μέσω ενδιάμεσων είναι αδύνατος, σύμφωνα με τον Πούτιν, αλλά η Μόσχα χαιρετίζει την ίδια τη μεσολάβηση, συμπεριλαμβανομένης της διαμεσολάβης του “επιτηδείου ουδέτερου” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  2. Η ηγεσία της Ουκρανίας βρίσκεται στην εξουσία παράνομα, και το να απευθύνεται η Ρωσία στην Verkhovna Rada (ουκρανική βουλή) υπό τις παρούσες συνθήκες είναι άσκοπο.
  3. Η Ρωσία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις Τραμπ για την πιθανότητα να σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά ο Ρώσος ηγέτης δεν έχει δει συγκεκριμένες προτάσεις από τον πρώην πρόεδρο.
  4. Η Μόσχα δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός πριν από την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, ελπίζοντας σε θετικά αμοιβαία βήματα: “είναι σημαντικό να αποτραπεί ο εχθρός από το να εκμεταλλευτεί αυτό και να βελτιώσει τις θέσεις του”, δηλώνει ο Πούτιν
  5. Oι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης του 2022 μονογραφήθηκαν από τον επικεφαλής της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, πράγμα που σημαίνει ότι ταίριαζαν προφανώς τέλεια στην Ουκρανία. Αυτές οι συμφωνίες εξακολουθούν να είναι «στο τραπέζι» και θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη συνέχιση αυτών των διαπραγματεύσεων.
  6. Όσον αφορά την πιθανή ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς: εάν τα συστήματα των ΗΠΑ εμφανιστούν κάπου, η Ρωσία μπορεί να απαντήσει ισοδύναμα και τετελεσμένα, δηλώνει ο Πούτιν αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων ακόμα και στην Κούβα, προκαλώντας έτσι τον κίνδυνο επανάληψης της παρά λίγο πυρηνικής αναμέτρησης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ το 1962.
  7. Το ζήτημα της δημιουργίας ενός νομικού πλαισίου για τη διεθνή ασφάλεια και στρατηγική σταθερότητα εξετάζεται επί του παρόντος και η Ρωσία έχει διατυπώσει τις προτάσεις της.
  8. Ο διάλογος για τη στρατηγική σταθερότητα θα πρέπει να διεξαχθεί πρωτίστως με τις ΗΠΑ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί ως προς αυτό μέχρι τις προεδρικές εκλογές εκεί. Σχήμα οξύμωρο, καθώς ο Πούτιν διατυμπανίζει πως ακόμα επιθυμεί τον Μπάιντεν για πρόεδρο των ΗΠΑ, εντούτοις αναμένει την εκλογή Τραμπ, προκειμένου να συζητηθούν οι περίφημες εναλλακτικές του πρώην προέδρου στην Ουκρανία.
  9. Ο Πούτιν καλοδέχτηκε το νέο Status Quo ενός πολύ-πολικού κόσμου δηλώνοντας πως «Ο κύκλος των κρατών που υπερασπίζονται μια δίκαιη παγκόσμια τάξη και είναι έτοιμα να υπερασπιστούν αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματά τους και να προστατεύσουν τις παραδοσιακές αξίες διευρύνεται», μένοντας πιστός στην γραμμή του γεωπολιτικού του μέντορα Αλεξάντερ Ντούγκιν, η φιλοσοφία του οποίου χάραξε τα νέα ιδεολογικά μέτωπα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
  10. Σύμμαχοι της Ρωσίας οι Ταλιμπάν στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, δήλωσε επίσης ο Πούτιν, επιβεβαιώνοντας το δόγμα αντί-ΗΠΑ που διέπει τις σχέσεις της Ρωσίας τόσο με την Κίνα όσο και με τους υπόλοιπους εταίρους του SCO.

«Θα πρέπει να ενώσουμε τα χέρια για να αντισταθούμε στις εξωτερικές παρεμβάσεις, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να φροντίζουμε ο ένας τις ανησυχίες του άλλου… και να ελέγχουμε σταθερά το μέλλον και το πεπρωμένο των χωρών μας και την περιφερειακή ειρήνη και ανάπτυξη στα χέρια μας», είπε ο Κινέζος Σι Ζινπίνγκ, η χώρα του οποίου είχε την προεδρία στην σύνοδο του SCO, ενώ Μόσχα και Πεκίνο επισήμαναν τις “τεκτονικού τύπου αλλαγές στο παγκόσμιο γεωπολιτικό στερέωμα”

Σε κοινή τους δήλωση αναφέρεται πως:

«Η χρήση βίας αυξάνεται, οι κανόνες του διεθνούς δικαίου παραβιάζονται συστημικά, οι γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις αυξάνονται και οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα στον κόσμο και στην περιοχή του SCO πολλαπλασιάζονται»

Νέα Κρίση των Πυραύλων της Κούβας αν δεν τα βρουν Πούτιν-Τραμπ, τι λέει το δημοσίευμα του Politico

Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, δήλωσε την Πέμπτη ότι η ανάπτυξη πυραύλων από τη Ρωσία στην Κούβα είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται ως απάντηση σε αυτό που περιέγραψε ως αμερικανική κλιμάκωση σχετικά με την Ουκρανία και μια ταχεία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

Ο Μιρόνοφ, ηγέτης του κόμματος Μια δίκαιη Ρωσία – Πατριώτες – Για την αλήθεια (A Just Russia – Patriots – For Truth) στη Ρωσική Κρατική Δούμα, πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον έχει ξεκινήσει μια κούρσα εξοπλισμών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «καταστροφικές συνέπειες» για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε δήλωσή του ανέφερε περαιτέρω ότι «η δυνατότητα χρήσης μιας βάσης στην Κούβα, την οποία επισκέφθηκαν πρόσφατα ρωσικά πλοία που μεταφέρουν υπερηχητικά όπλα, είναι μόνο μία από τις πολλές επιλογές».

Να σημειωθεί πως στην Ρωσία δεν υπάρχει “αντιπολίτευση” και όπου οι υπόλοιποι εκλεγμένοι ηγέτες επεμβαίνουν, αυτό γίνεται ούτως ώστε η Ρωσία να λάβει μια πιο σκληροπυρηνική στάση στα δρώμενα. 

Στις πιο πάνω δηλώσεις του στην Αστάνα, ο Πούτιν όχι μόνο καλοδέχτηκε τις πρόσφατες δηλώσεις Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά του έδωσε και το υπόστρωμα, πάνω στο οποίο είναι έτοιμος να εργαστεί, δηλαδή στις συνθήκες της Κωνσταντινούπολης του 2022.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ρωσία ήδη έχει ισχυριστεί πως το 2022 είχε αποσυρθεί από περιοχές στην Ουκρανία, όπως το Χάρκοβο και το Σούμι, κοντά στο Κίεβο, γιατί είχε πιστεύσει στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης του Ζελένσκι. Γι’αυτό αναφέρεται πως δεν θα υπάρξει εκεχειρία ή κατ’επέκταση επανάληψης οποιασδήποτε προσπάθειας που θα επέτρεπε στον ουκρανικό στρατό να καταλάβει καίριες θέσεις, βελτιώνοντας έτσι τις διαπραγματευτικές ικανότητες της χώρας.

Σε πρόσφατη δημοσίευσή του, το περιοδικό Politico, είχε αναφερθεί στις τυχόν βλέψεις μιας μελλοντικής κυβέρνησης για το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε παύση της συμμετοχής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ή έστω «ριζικό αναπροσανατολισμό» των αξιών του ΝΑΤΟ, αναφέροντας το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ, τα προβλήματα στρατολόγησης έμψυχου δυναμικού, καθώς και μια αμυντική βιομηχανική βάση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα. 

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή», δήλωσε ο Dan Caldwell, του κύκλου του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Τραμπ. Σύμφωνα με αξιωματούχους, που μίλησαν στο Politico, οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την πυρηνική τους ομπρέλα πάνω από την Ευρώπη κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης θητείας Τραμπ διατηρώντας την αεροπορική τους δύναμη και τις βάσεις τους στη Γερμανία, την Αγγλία και την Τουρκία, καθώς και τις ναυτικές τους δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο μέρος του πεζικού, των τεθωρακισμένων, της επιμελητείας και του πυροβολικού θα περνούσε τελικά από τα αμερικανικά στα ευρωπαϊκά χέρια.

Μέρη αυτού του σχεδίου παρουσιάστηκαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 από το Κέντρο για την Ανανέωση της Αμερικής που συνδέεται με τον Τραμπ, αλλά τους μήνες που πέρασαν, υπήρξε μια αναδυόμενη και πιο λεπτομερής συναίνεση μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ για ένα περίγραμμα μιας νέας ιδέας για το ΝΑΤΟ.

Με λίγα λόγια ο Τραμπ ενδέχεται να ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους του ΝΑΤΟ να σηκώσουν τα έξοδα καθώς και την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ, χωρίς να εξαρτώνται από μια Αμερική, που θα έχει αφήσει την Ευρώπη χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας. Δηλαδή το άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ, θα γίνει κουρελόχαρτο.

Μια ταχεία επίλυση της σύγκρουσης δυόμισι ετών στην Ουκρανία πιθανότατα θα έπαιζε επίσης βασικό ρόλο στα σχέδια του Τραμπ για το ΝΑΤΟ.

Ως μέρος ενός σχεδίου για την Ουκρανία που δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, ο Τραμπ σκέφτεται μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να μην επεκταθεί περαιτέρω προς τα ανατολικά – συγκεκριμένα στην Ουκρανία και τη Γεωργία – και να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το πόσο ουκρανικό έδαφος μπορεί να διατηρήσει η Μόσχα, σύμφωνα με δύο άλλους εμπειρογνώμονες εθνικής ασφάλειας που ευθυγραμμίζονται με τον Τραμπ.

Τον Απρίλιο, η Washington Post ανέφερε ότι το δοκιμαστικό σχέδιο του Τραμπ περιλαμβάνει επίσης πίεση στην Ουκρανία να παραχωρήσει την Κριμαία καθώς και όλο το Ντονμπάς (Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ) στη Ρωσία.

Εντούτοις δεν λαμβάνεται υπόψιν

α) η άρνηση της Ουκρανίας να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία και

β) το γεγονός πως δεν είναι μόνο το Ντονμπας αναγνωρισμένο σαν κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και οι περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα.

Σε περίπτωση άρνησης και από τις δύο μεριές, τι θα κάνει ο Τραμπ; Απλά θα αρνηθεί στον Ζελένσκι οποιαδήποτε άλλη οικονομική βοήθεια, μέχρι οι Αντικειμενικοί Στόχοι της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης να επιτευχθούν;

Συμπεράσματα-Η παύση του Αμερικανικού παρεμβατισμού και το Βιομηχανικό-Στρατιωτικό σύμπλεγμα της χώρας

Ακόμα και αν αυτές οι ακραίες προτάσεις Τραμπ υλοποιηθούν και η Ρωσία εκπληρώσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία, αυτό θα είναι αρκετό για να αποσπαστεί από το “βαρυτικό πεδίο της Κίνας”;

Ο Τραμπ είναι “παιδί των απομονωτιστών του Ron Paul” του πάλαι ποτέ “Tea Party” της Αμερικής, που είχε δύο πόλους, του Ron Paul και της Sarah Palin. Ωστόσο κρίνοντας από την δοκιμή που πήγε να κάνει ο Τραμπ στις 6 Οκτωβρίου του 2019, με την απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία και η οποία οδήγησε στην παραίτηση του τότε ΥΠΑΜ του σκληροπυρηνικού Jim Mattis (γνωστός και ως Mad Dog), θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακαμφθεί το περιβόητο Στρατιωτικό-Βιομηχανικό σύμπλεγμα της χώρας.

Εκτός και αν ο Τραμπ σκοπεύει να ανταλλάξει το χαρτί Ουκρανίας-Ασίας-Ειρηνικού με μια εισβολή στο Ιράν, αποκεφαλίζοντας το “κεφάλι του χταποδιού”, μια κίνηση που θα αφήσει την Χεζμπολάχ, την Χαμάς και τους Χούθι χώρις ηγεσία και κράτος σπόνσορα. Μια τέτοια δυνητική κίνηση θα την υποδεχόταν τόσο το Ισραηλινό λόμπι, όσο και ενδεχομένως το ίδιο το Στρατιωτικό-Βιομηχανικό σύμπλεγμα της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09