Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ – Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Ρωσία-Κίνα απειλούν μέσω Χούθι Γιβραλτάρ-Σουέζ- Ερυθρά

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ – Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ
Αλέξανδρος Μπούφεσης 03.07.2024 | 12:50

Μεγάλο ζήτημα ασφαλείας έχει προκύψει με την “περίεργη” και αναπάντεχη παρουσία δυνάμεων των Χούθι στην Βόρεια Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με αραβικό δημοσίευμα οι  Χούθι έχουν αρχίσει να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις και όπλα στη Βόρεια Αφρική.

Μετά τις επιθέσεις σε Ερυθρά Θάλασσα, Σουέζ-Αραβική Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο, οι Χούθι (αν είναι αυτοί) εμφανίζονται και απέναντι από το Στενό του Γιβραλτάρ!

Η πολύ περίεργη αυτή πολεμική διάταξη δείχνει ότι ο ρωσο-κινεζικός άξονας προσπαθεί να κλείσει τις ναυτικές διόδους στα αμερικανικά- και γενικά- δυτικά πολεμικά πλοία σε περίπτωση μεγάλης περιφερειακής σύρραξης. Αμερικανικές πηγές επιβεβαιώνουν πως η Ρωσία θα στείλει , αν δεν το έχει ήδη κάνει, και αντιπλοϊκούς πυραύλους P-800 Oniks στους Χούθι.

Διαβάστε επίσης: «Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

Οι Χούθι επεκτείνουν το μέτωπο στη Βόρεια Αφρική – Ακροβολίζονται στο Στενό του Γιβραλτάρ!

«Οι μαχητές θα μετακινηθούν στη Βόρεια Αφρική για να μπορέσουν να απειλήσουν το στενό του Γιβραλτάρ, το οποίο θεωρείται βασικό σημείο που συνδέει Ευρώπη και Αφρική, και τη Μεσόγειο Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό», αναφέρει το δημοσίευμα της Rai Alyoum.

Σύμφωνα με τη λιβανέζικη εφημερίδα Al Akhbar, οι Χούθι στοχεύουν να δημιουργήσουν μια σημαντική παρουσία που θα μπορούσε ενδεχομένως να απειλήσει στρατηγικά σημεία όπως το Στενό του Γιβραλτάρ από το μαροκινό έδαφος.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για ένα πιθανό νέο μέτωπο που αναδύεται εναντίον της χώρας, αυτή τη φορά στη Μεσόγειο, σύμφωνα με αποκλειστικές λεπτομέρειες που έχουν εγκριθεί για δημοσίευση  από τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από τις μυστικές υπηρεσίες αποκαλύπτουν ότι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επεκτείνουν την επιρροή τους στη Βόρεια Αφρική, το Σουδάν, την Αίγυπτο και το Μαρόκο με προθέσεις να στοχοποιήσουν το Ισραήλ από αυτές τις περιοχές.

Οι Χούθι φέρεται να σχεδιάζουν να αναπτύξουν μαχητές από την Υεμένη για να ενισχύσουν την παρουσία τους σε αυτές τις χώρες, αποτελώντας άμεση απειλή για τα ισραηλινά συμφέροντα στην περιοχή της Μεσογείου. Πηγές πληροφοριών αναφέρουν συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη μεταφορά όπλων σε αυτές τις πρόσφατα στοχευμένες περιοχές.

«Το σενάριο φρίκης είναι αυτό ενός πυραύλου να πέσει στη Μεσόγειο Θάλασσα, κάτι που θα ήταν καταστροφή», δήλωσε στο i24NEWS πηγή που γνωρίζει την κατάσταση. «Η απειλή δεν περιορίζεται στο Εϊλάτ και στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι ακριβώς εδώ, έξω από τις ισραηλινές ακτές».

Διαβάστε επίσης: Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο – Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν δει επίσης τον Γενικό Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα να εμπλέκεται με τους Χούθι και τις σιιτικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ, υποδηλώνοντας μια συντονισμένη προσπάθεια για επέκταση της επιρροής.

Τα συμπεράσματα είναι τα εξής: Οι ΗΠΑ έσπειραν ανέμους με τον “Πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας” και τις ευλογίες του Ομπάμα της Αραβικής Άνοιξης το 2011 και ακόμα και τώρα θερίζουν θύελλες. Τρανά παραδείγματα περιλαμβάνουν την άνοδο του ISIS σε Ιράκ και Συρία και έναν Λιβυκό εμφύλιο που ακόμα μαίνεται.

Οι “Λύκοι”, που “χαίρονται στην αναμπουμπούλα”, καθώς μιλάμε, είναι οι “συνήθεις υπόπτοι”, Ρωσία, Κίνα , οι οποίοι μέσα από τις επιρροές τους στην ευρύτερη περιοχή, ευλογούν με την σειρά τους τον άξονα Ιράν-Χεζμπολάχ-Χούθι, που πλέουν απειλεί πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα από τα στενά του Γιβραλτάρ μέχρι τις όχθες του Ισραήλ.

Είναι βέβαια αμφίβολο προς το παρόν αν Ρωσία και Κίνα δρουν με ενορχηστρωμένα συμφέροντα, αλλά επί του παρόντος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, μπροστά στην κολοσσιαία ρήξη της εθνικής ασφάλειας στην λεγόμενη περιοχή ΜΕΝΑ (Middle East-North Africa)

Όπως έχουμε σημειώσει και στο παρελθόν σε σχετικές δημοσιεύσεις, η Ρωσία πιο συγκεκριμένα φαίνεται να ακολουθεί το δόγμα εξωτερικής πολιτικής “αντί-ΗΠΑ”, δηλαδή αν οι ΗΠΑ στηρίζουν Ισραήλ, τότε η Ρωσία στηρίζει τον άξονα του Ιράν. Αυτό δεν αποτελούσε διπλωματική νόρμα για την Ρωσία, πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος έχει οδηγήσει σύσσωμη την Δύση να ενωθεί σε έναν κοινό αντί-Ρωσικό άξονα.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η Ρωσία θα είχε σπεύσει σε πυροσβεστικό ρόλο, μέσα από τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν και σίγουρα, σε καμία περίπτωση δεν θα είχε επιτρέψει την επέκταση των Χούθι και την δράση τους εναντίον της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας σε όλη την Μεσόγειο. 

Ας μην ξεχνάμε τις δηλώσεις του Πούτιν, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία, θα εξοπλίσει τους εχθρούς των ΗΠΑ με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Όπως δείχνουν τα γεγονότα, οι Χούθις συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την “μεγάλη γκάμα” των εχθρών των ΗΠΑ.

Κινεζικά Drones στην Λιβύη- Ο Ρώσο-Σινικός άξονας εξοπλίζει τον X.Xαφτάρ

Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν κινεζικά UAV Wing Loong στο λιμάνι Gioia Tauro στη νότια Ιταλία στις 18 Ιουνίου. Είχαν επισημανθεί ως “εξαρτήματα ανεμογεννητριών”. Ο προορισμός τους ήταν η  Βεγγάζη της Λιβύης για παράδοση στον στρατηγό Khalifa Haftar. Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τις ιταλικές αρχές για την αποστολή.

Τα εξαρτήματα που δομούσαν τα δύο drones κρύφτηκαν σε έξι κοντέινερ που στάλθηκαν σε δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα στο λιμάνι Gioia Tauro στην Ιταλία, όπου κατασχέθηκαν πριν φορτωθούν σε πλοία που κατευθύνονταν προς τη Λιβύη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Τα εξαρτήματα ήταν κρυμμένα ανάμεσα σε αντίγραφα από σύνθετο υλικό πτερυγίων ανεμογεννητριών για να τα κρύψουν και να αποφύγουν τους ελέγχους», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι της ιταλικής φορολογικής αστυνομίας και των τελωνείων. Ένα από τα drones έφερε το σύνθημα «Ο κόσμος της εξοικονόμησης ενέργειας» γραμμένο στο πλάι του.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατευθύνονταν προς τη Βεγγάζη στον Στρατηγό Khalifa Haftar, του ισχυρού άνδρα που ελέγχει την ανατολική Λιβύη, είπαν πηγές στο Defense News υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Κάθε drone είχε μήκος πάνω από 10 μέτρα (33 πόδια), με άνοιγμα φτερών περίπου 20 μέτρα (66 πόδια) και βάρος που ξεπερνούσε τους 3 τόνους, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές. Η περιγραφή ταιριάζει με αναφορές από πηγές ότι τα drones ήταν κινεζικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Wing Loong II.

Το Wing Loong II UAV MALE έχει μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 400 kg. Είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 12 κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες ή βλήματα συνολικού βάρους 480 κιλών. Έχει αναπτυχθεί κυρίως για την εξαγωγική αγορά της Κίνας και προορίζεται για αποστολές επιτήρησης και εναέριας αναγνώρισης, αλλά αποστολών μάχης και κρούσης.

Πριν την κατάσχεση στο λιμάνι της νότιας Ιταλίας προηγήθηκε επιχείρηση της καναδικής αστυνομίας τον Απρίλιο, η οποία οδήγησε στην σύλληψη δύο Λίβυων που ζούσαν στον Καναδά οι οποίοι σκόπευαν να αγοράσουν κινεζικά drones με λιβυκό αργό πετρέλαιο. Ο Fathi Ben Ahmed Mhaouek και ο Mahmud Mohamed Elsuwaye Sayeh ήταν πρώην υπάλληλοι του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, μιας υπηρεσίας του ΟΗΕ με έδρα το Μόντρεαλ.

 

Η Κίνα, όμως δεν είναι η μόνη που εξοπλίζει τον Haftar.

Στις 19 Απριλίου του τρέχοντος έτους, το Defense News ανέφερε σε σχετική δημοσίευσή του πως ρωσικά πλοία ξεφόρτωναν χιλιάδες τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού στο λιμάνι Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης. Οι αποστολές, που στέλνονταν από το ελεγχόμενο από τη Ρωσία λιμάνι Tartus στη Συρία, περιείχαν ρυμουλκούμενο πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εκτοξευτές πυραύλων.

Ο εξοπλισμός μπορεί εν μέρει να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της αυξανόμενης στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στην ανατολική Λιβύη, αλλά πιθανότατα προοριζόταν για χώρες πιο νότια της Αφρικής, όπως ο Νίγηρας, το Μάλι και η Μπουρκίνα Φάσο, όπου η Ρωσία έχει δεσμούς με τους ηγέτες των πρόσφατων πραξικοπημάτων.

«Υπήρξε μια συνεχής προσπάθεια των ΗΠΑ να εμπλακούν με τον Haftar, αντί να τον απομονώσουν, αλλά έχει επανειλημμένα αψηφήσει τα αιτήματά μας και τα αιτήματα του ΟΗΕ και έχει πλησιάσει περισσότερο τη Ρωσία. Η προσέγγιση των ΗΠΑ ήταν να τρέχουν το ίδιο ποδοσφαιρικό παιχνίδι ξανά και ξανά και να περιμένουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Fishman, ο οποίος στο παρελθόν υπηρετούσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Μέσω των πληρεξουσίων μισθοφόρων Βάγκνερ, η Ρωσία υποστήριξε την αποτυχημένη προσπάθεια του Haftar να κατακτήσει τη δυτική Λιβύη το 2019 μετά τη διάσπαση της χώρας που ακολούθησε την ανατροπή του εθνικού ηγέτη συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Η αμερικανική διπλωματία στόχευσε πρόσφατα να πείσει τον Haftar να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές για την επανένωση της χώρας, ενώ η Μόσχα φέρεται να έχει επικεντρωθεί στη διαπραγμάτευση μιας μόνιμης ρωσικής ναυτικής παρουσίας στο Τομπρούκ, δίνοντάς της ερείσματα στην κεντρική Μεσόγειο.

Είναι προφανές πως Ρωσία και Κίνα στηρίζουν τον Χαφτάρ με αμφότερους να επιδιώκουν επιρροή στο λεγόμενο Maghreb, που περιλαμβάνει την Αλγερία, την Λιβύη, την Μαυριτανία, το Μαρόκο και την Τυνησία, αλλά και στην Νότια Αφρική. 

Τα μεγάλα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι δύο: Πρώτον, οι δύο χώρες, Ρωσία και Κίνα, δρουν στα πλαίσια του Ρώσο-Σινικού άξονα ή έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα στην περιοχή;

Και δεύτερο πιο σημαντικό: Ποιός ο ρόλος της Ρωσίας και της Κίνας, στην πρόσφατη αναγγελία των Χούθις στην επέκταση της οργάνωσης της Βόρειας Αφρικής, στοχεύοντας πλέον και την Δυτική Μεσόγειο;

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09