Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ – Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Δεκάδες δυτικοί δορυφόροι παρακολουθούν Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ – Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί
Αλέξανδρος Μπούφεσης 03.07.2024 | 16:29

Η Ρωσία “έσπασε” το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δορυφορικά δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου, Ουκρανίας και άλλων χωρών προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Δύσης.

Η υπηρεσία τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε τη ρωσική παρέμβαση στα δορυφορικά συστήματα πολλών ευρωπαϊκών χωρών. 

Η Ρωσία “παίζει” με τους δυτικούς δορυφόρους – Υστερία σε ΝΑΤΟ και ΟΗΕ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ (ITU) έλαβε μια σειρά καταγγελιών από την Ουκρανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο σχετικά με δορυφορική παρεμβολή του Κρεμλίνου που έχει επηρεάσει τα σήματα GPS και τα τηλεοπτικά κανάλια.

Η ITU εξέτασε αυτές τις καταγγελίες και δημοσίευσε ένα έγγραφο τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντας την πρακτική «εξαιρετικά ανησυχητική και απαράδεκτη».

Σύμφωνα με την ITU, οι δορυφορικές παρεμβολές της Ρωσίας είχαν επανειλημμένα επηρεάσει συγκεκριμένα κανάλια που μεταφέρουν κυρίως ουκρανικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι η Ρωσία στόχευε τα παιδικά τηλεοπτικά κανάλια για να προβάλουν βίαιες εικόνες του πολέμου στην Ουκρανία.

Η καταγγελία της Ουκρανίας στην ITU κατέγραψε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις παρέμβασης τους τελευταίους τρεις μήνες που επηρέασαν δεκάδες ουκρανικά τηλεοπτικά προγράμματα, ανέφερε το Reuters.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι η παρέμβαση της Ρωσίας στα γαλλικά και σουηδικά δορυφορικά δίκτυα προήλθε από σταθμούς που βρίσκονται κοντά στη Μόσχα, την Παβλόβκα και το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα, μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας.

Τον περασμένο μήνα, οι σουηδικές αρχές κατηγόρησαν τη Ρωσία για «επιβλαβή παρέμβαση» με στόχο τα δορυφορικά δίκτυα της σκανδιναβικής χώρας, την οποία παρατήρησε δύο εβδομάδες μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ, μια κίνηση που η Ρωσία θεώρησε ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια.

Οι σουηδικές αρχές δήλωσαν ότι η παρέμβαση από τη Ρωσία και την Κριμαία έχει στοχεύσει τρία διαφορετικά δορυφορικά δίκτυα Sirius.

Η Γαλλία, με τη σειρά της, διαμαρτυρήθηκε για τη διακοπή στον δορυφορικό πάροχο Eutelsat, σύμφωνα με την ITU.

Το Bloomberg ανέφερε πρόσφατα ότι τουλάχιστον τρεις από τους δορυφόρους της Eutelsat «επηρεάστηκαν σοβαρά» από τη ρωσική παρέμβαση, οδηγώντας σε διακοπή των εκπομπών. Σε δύο περιπτώσεις, η Ρωσία φέρεται να αντικατέστησε τον προγραμματισμό των εκπομπών της Disney με πολεμικά βίντεο στα ρωσικά.

Τον Απρίλιο, κρατικοί αξιωματούχοι από τη Λιθουανία και την Εσθονία σήμαναν συναγερμό σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στα σήματα πλοήγησης, αφού δύο πτήσεις από το Ελσίνκι προς την εσθονική πόλη Tartu παρουσίασαν εμπλοκή του GPS, αναγκάζοντάς τα αεροσκάφη να γυρίσουν πίσω, στα μισά της διαδρομής.

Νωρίτερα φέτος, το GPS σε ένα αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, δέχτηκε παρεμβολή από τη Ρωσία καθώς πετούσε πάνω από το Καλίνινγκραντ.

Η ITU είπε ότι επικοινώνησε με τη Ρωσία σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνάς της, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Σε προηγούμενη απάντηση στη Γαλλία σχετικά με τη διακοπή του δορυφόρου της, το Κρεμλίνο είπε ότι δεν εντόπισε εκπομπές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιβλαβείς παρεμβολές στα γαλλικά δορυφορικά δίκτυα.

Η ITU ζήτησε από τη Ρωσία «να σταματήσει κάθε σκόπιμη ενέργεια για την πρόκληση επιβλαβών παρεμβολών» και να διερευνήσει περαιτέρω εάν επί του παρόντος αναπτύσσονται επίγειοι σταθμοί σε ή κοντά στις τοποθεσίες που προσδιορίζονται από τα αποτελέσματα γεωεντοπισμού που παρέχονται από την υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: «Νέκρωσε» η Βαλτική για 63 ώρες: Η Ρωσία απάντησε στο ΝΑΤΟϊκό σχέδιο «Orsha» με ολικό μπλακ άουτ και απογείωση MiG-31I με Kinzhal

Απάντηση Ρωσίας – Τί είπε ο Πεσκόφ

Απαντώντας στη δήλωση της ITU, ο γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δεν γνωρίζει «κάποια δομή του ΟΗΕ που να δηλώνει τη ρωσική ανάμειξη στη λειτουργία δορυφορικών συστημάτων ευρωπαϊκών χωρών».

«Δεν ξέρω τίποτα για αυτό και, στην πραγματικότητα, πρέπει να διαπιστώσουμε αν οι συγκεκριμένες δομές του ΟΗΕ είναι αρμόδιες να συζητήσουν γι’αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών, που αποτελείται από 193 κράτη μέλη και εδρεύει στη Γενεύη, είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση και τον συντονισμό του παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος. Το καταστατικό της αναθέτει τον συντονισμό των προσπαθειών για την εξάλειψη των επιβλαβών παρεμβολών. Τα πρότυπα (συστάσεις) της ITU δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά υποστηρίζονται ευρέως, καθώς διευκολύνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των δικτύων επικοινωνίας και επιτρέπουν στους παρόχους να παρέχουν υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Οι συγκεκριμένες αναφορές για παρέμβαση της Ρωσίας στα δορυφορικά δίκτυα, άρχισαν να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των ασκήσεων μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Steadfast Defender 2024, που διεξήχθησαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό ήταν ένα είδος προειδοποίησης από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προς τους αντιπάλους της χώρας, σχετικά με τις δυνατότητες του ρωσικού στρατού όσον αφορά τη δημιουργία προβλημάτων στις γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ, των οποίων η ακρίβεια καθοδήγησης όπλων, καθώς και οι συντονισμένες ενέργειες των στρατευμάτων τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το αμερικανικό σύστημα πλοήγησης GPS.

Διαβάστε επίσης: Ειδική σύσκεψη στο ΝΑΤΟ για τη Βαλτική: Ρωσικά συστήματα EW «βομβαρδίζουν» όλα τα κράτη της περιοχής προκαλώντας «No Fly Zone» – Διακόπηκαν πτήσεις

Oι Ρώσοι στοχοποιούν δεκάδες δυτικούς δορυφόρους – Παρακολουθούν Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία φαίνεται πως στοχοποιεί δεκάδες δυτικούς δορυφόρους οι οποίοι παρακολουθούν την Κριμαία και την Μαύρη Θάλασσα.

Εμπορικοί δορυφόροι των Maxar, Planet Labs και άλλοι παρόμοιοι βρίσκονται στην υπηρεσία του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ισχυρίζονται ρωσικά δημοσιεύματα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αναγνώρισης.

Επιπλέον, τρεις έως τέσσερις δωδεκάδες δορυφόροι παρακολουθούν στενά το ρωσικό έδαφος. Μεταξύ αυτών, ειδικότερα, ο αμερικανικός Lemur 2 Vu (Lemur 2F81) (ο οποίος παρακολουθεί αεροσκάφη και πλοία), οι επικοινωνιακοί δορυφόροι Centauri 3 και Orbcomm-OG2 FM109, ο Gunsmoke-J (αναγνωριστικός δορυφόρος της Διαστημικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ),καθώς και οι δορυφόροι D33: EOS PM Aqua, Sentinel-5P, Capella 6 (Whitney 4), Joint Polar Satellite System (JPSS) και Hatchling v.0,2.

Επιπλέον, δεδομένα για τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στην Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα μεταδίδονται από τους ιαπωνικούς δορυφόρους D33 BIRD 2 (Bispectral InfraRed Detector 2) και Shizuku καθώς και τον γερμανικό δορυφόρο επικοινωνιών NetSat 1/2/3/4.

Κατασκοπευτικές δραστηριότητες διάγουν επίσης και οι δορυφόροι της Νότιας Κορέας D33 KOMPSAT 3 καθώς και και η αυστραλιανή συσκευή RAAF MS-A για την παρακολούθηση αεροσκαφών και πλοίων.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως το δυναμικό αναγνώρισης των παραπάνω δορυφόρων είναι πολύ ισχυρό. Θα υπάρξει κάποιο κτύπημα;

Οι Ρώσοι μπλοκάρουν κάθε τέταρτο βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ανατολική Ευρώπη 

Παράλληλα, οι Ρώσοι φέρεται να παρεμβάλλουν κάθε τέταρτο βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ανατολική Ευρώπη. Τα δεδομένα προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ανάλυσης πολλών χιλιάδων πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τη Βασιλική Αεροπορία κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

Αυτό ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη ειδικούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο ρωσικός στρατός φέρεται να παρεμβαίνει τακτικά στο GPS (σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης) των αεροσκαφών μεταφοράς και αναγνώρισης της Βασιλικής Αεροπορίας.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ενδέχεται να απειλήσουν την ασφάλεια των πτήσεων όχι μόνο των στρατιωτικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, αλλά και των πολιτικών αεροσκαφών.

Η δημοσίευση αναφέρει ότι εξέτασε δεδομένα από την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flight Radar, η οποία κάλυψε 63 στρατιωτικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30 Απριλίου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 1.467 πτήσεις πάνω από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στρατιωτικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν 504 πτήσεις μεταφοράς και αναγνώρισης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη, με 142 από αυτές να αντιμετωπίζουν εμπλοκή στο GPS, ενώ άλλες 60 να αποτελούν απόπειρα εμπλοκής.

Η Telegraph ισχυρίζεται ότι εάν ληφθούν υπόψη οι πτήσεις πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, το ποσοστό των βρετανικών στρατιωτικών πτήσεων που μπλοκαρίστηκαν αυξάνεται στο 40%.  Προφανώς, μέρος των παρεμβάσεων αποτελεί το Ισραήλ, το οποίο προσπαθεί να προστατευτεί από πιθανά όπλα καθοδηγούμενα από GPS που εκτοξεύονται από τη Χαμάς.

Ταυτόχρονα, στην Ανατολική Ευρώπη, ο σταθμός παρεμβολών GPS της Ρωσίας βρίσκεται στην ακτή της Βαλτικής στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και όπως δείχνουν τα πράγματα είναι υπέρ-ενεργός.

«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της απερισκεψίας της Ρωσίας και η απόδειξη ότι είναι ένα εχθρικό κράτος εκτός ελέγχου», δήλωσε σχετικά με αυτό το θέμα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Δεν διευκρινίζει, όμως ο ΥΠΑΜ της Βρετανίας, αν έχει κατανοήσει την αγαπημένη φράση του Λαβρόφ περί “Fair Game”, έναν κυνηγετικό όρο. Για παράδειγμα, αν το ΝΑΤΟ προμηθεύσει όπλα την Ουκρανία είναι “Fair Game” η στόχευση τους και αν τα Ουκρανικά μαχητικά επιχειρήσουν από έδαφος του ΝΑΤΟ, είναι επίσης “Fair Game” η στόχευσή τους.

Γιατί άραγε οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους του ΝΑΤΟ να είναι ελεύθεροι να επιχειρούν υβριδικά εναντίον της Ρωσίας, ενώ όταν το πράττει η Ρωσία, στα πλαίσια του εμπόλεμου κλίματος, να είναι αυτό καταδικαστέο;

Μάλλον η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα να είναι τόσο σκιώδη και ασαφή, όσο ερωτήματα του τύπου “αν υπάρχει Θεός” και “αν το σύμπαν συνεχίσει να διαστέλλεται”.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09