Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας – Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Στόχος η "διακοπή σύνδεσης" Βρετανίας-Σκωτίας-Ιρλανδίας και Καναδά

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας – Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό
Αλέξανδρος Μπούφεσης 02.07.2024 | 14:33

Η νορβηγική Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε δύο μαχητικά F-35 για την αναχαίτιση και τη συνοδεία ενός ζεύγους αεροσκαφών ανθυποβρυχιακού πολέμου Tu-142MK του ρωσικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα Flug Revue, τα ρωσικά αεροσκάφη, έχοντας απογειωθεί από αεροπορική βάση στη βορειοδυτική Ρωσία, κάλυψαν έως και 10.000 χιλιόμετρα σε 15 ώρες, πετώντας πάνω από τα νερά του Βισκαϊκού Κόλπου και του Βόρειου Ατλαντικού, όπου «συναντήθηκαν» με Νορβηγικά μαχητικά.

Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο έως τον Βόρειο Ατλαντικό

Το γερμανικό περιοδικό «Flug Revue» ανέφερε ότι «η ρωσική περιπολία» διήρκεσε 15 ώρες, καλύπτοντας απόσταση 10.000 χιλιομέτρων από τον Βισκαϊκό Κόλπο έως τον Βόρειο Ατλαντικό.

Η «ειδική αποστολή» των δύο αεροσκαφών Tu-142MK ξεκίνησε από το Κίπελοβο και είχε στόχο να δοκιμάσει το πρόσφατα εγκατεστημένο ραντάρ Over-The-Horizon (OTH) στο Nizhny Novgorod της Ρωσίας. Το ραντάρ είναι απαραίτητο για την έγκαιρη ανίχνευση εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων.

Η δοκιμή βαθμονόμησης (calibration) ραντάρ OTH δεν είναι μια αποστολή μάχης αλλά μια πρακτική ή δοκιμαστική αποστολή. Το αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας Tu-142MK της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας παίζει κρίσιμο ρόλο στη δοκιμή βαθμονόμησης του πρόσφατα εγκατεστημένου ραντάρ OTH “Container”.

Τα Tu-142MK είναι εξοπλισμένα με προηγμένους αισθητήρες και ηλεκτρονικά συστήματα που τους επιτρέπουν να ανιχνεύουν και να παρακολουθούν επιφανειακούς και υπόγειους στόχους σε μια ευρεία περιοχή. Ο πρωταρχικός στόχος της δοκιμαστικής πτήσης βαθμονόμησης ραντάρ OTH είναι να διασφαλίσει ότι το ραντάρ λειτουργεί σωστά, παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες και δεδομένα στους χειριστές του.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης, το αεροσκάφος Tu-142MK πετά με προκαθορισμένα μοτίβα για να καλύψει διάφορες συνθήκες, περιβάλλοντα και υψόμετρα. Όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα που συλλέγονται από το αεροσκάφος μεταδίδονται στους χειριστές ραντάρ, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για να προσαρμόσουν τις παραμέτρους του ραντάρ OTH.

Εκτός από τον ρόλο τους στη δοκιμή βαθμονόμησης του ραντάρ, τα αεροσκάφη Tu-142MK παρέχουν επίσης ευκαιρίες εκπαίδευσης σε χειριστές ραντάρ και αναλυτές. Η θαλάσσια περιπολία Tu-142MK και τα αεροσκάφη ASW είναι εξοπλισμένα με το ραντάρ «Korshun-K» για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση στόχων επιφάνειας καθώς και υποθαλάσσιων.

Επιπλέον, διαθέτουν τον ανιχνευτή μαγνητικής ανωμαλίας «Berkut-95» (MAD) για την ανίχνευση μαγνητικών πεδίων που δημιουργούνται από μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα όπως τα υποβρύχια. Τα αεροσκάφη Tu-142MK διαθέτουν επίσης σύγχρονα συστήματα σόναρ, συμπεριλαμβανομένων ηχοσημαδούρων που μπορούν να αναπτυχθούν από το αεροσκάφος και εξοπλισμό Ηλεκτρονικών Μέτρων Υποστήριξης (ESM) για την αναχαίτιση και την ανάλυση ηλεκτρονικών σημάτων που παράγονται από τους στόχους τους.

Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στο αεροσκάφος να συγκεντρώσει ηλεκτρονικές πληροφορίες και να εντοπίσει την παρουσία εχθρικών υποβρυχίων ή σκαφών επιφανείας με βάση τις ηλεκτρονικές εκπομπές τους. Όσον αφορά το ραντάρ OTH, το Bulgarian Military αναφέρει ότι το ραντάρ «Container» είναι ικανό να ανιχνεύει στόχους σε απόσταση έως και 3.000 km και σε υψόμετρα έως και 100 km. Αναπτύχθηκε από την NPK NIIDAR, την ίδια ρωσική εταιρεία που ανέπτυξε το ραντάρ Voronezh-DM.

Εκτός από τα δύο ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Tu-142MK, ένα βομβαρδιστικό Tu-95 εντοπίστηκε επίσης να πετάει στα ανοιχτά της Αλάσκας.

Σύμφωνα με την NORAD (Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας), το βομβαρδιστικό Tu-95 εισήλθε στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας (ADIZ) και παρέμεινε εκεί για περίπου τέσσερις ώρες. Σε απάντηση, η NORAD ανέπτυξε μαχητικά αεροσκάφη F-22 και F/A-18 για να αναχαιτίσουν και να συνοδέψουν το ρωσικό βομβαρδιστικό έξω από το βορειοαμερικανικό ADIZ.

Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας

Ρωσικά επιθετικά υποβρύχια έχουν πραγματοποιήσει αποστολές γύρω από τη Θάλασσα της Ιρλανδίας δύο φορές από την εισβολή στην Ουκρανία το 2022, είπαν τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κίνηση του Κρεμλίνου που ανάγκασε τον βρετανικό στρατό να λάβει μέτρα για την προστασία των βρετανικών και ιρλανδικών υδάτων.

Η πρώτη ανάπτυξη ενός ρωσικού υποβρυχίου κλάσης Kilo κοντά στη Θάλασσα της Ιρλανδίας, που χωρίζει το νησί της Ιρλανδίας από τη Μεγάλη Βρετανία, έγινε πριν από περίπου 18 μήνες, είπαν άνθρωποι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε πιο πρόσφατα. Η έκταση των κινήσεων των υποβρυχίων ξεπέρασε αυτό που είχαν δει προηγουμένως οι Βρετανοί αξιωματούχοι, όπως δήλωσαν.

Δύο από τους ανθρώπους είπαν ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι γνώριζαν τα περιστατικά. Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι δεν «σχολιάζει τις επιχειρήσεις». «Οι ΗΠΑ παρακολουθούν τη ρωσική ναυτική δραστηριότητα», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν. Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να σχολιάσουν την τελευταία έκθεση και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Το υποβρύχιο κλάσης Kilo είναι ένα ντίζελ-ηλεκτρικό επιθετικό υποβρύχιο της Ρωσίας, ικανό να εκτοξεύει πυραύλους κρουζ Kalibr, καθώς και τορπίλες και ναυτικές νάρκες.

Η ανάπτυξη ρωσικών υποβρυχίων στα ύδατα που περιβάλλουν τη Βρετανία και τη δυτική Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία ήταν ήδη γνωστή, αν και δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως ότι ταξίδεψαν προς τη Θάλασσα της Ιρλανδίας.

Δείτε στον χάρτη που διείσδυσαν τα ρωσικά υποβρύχια

Το 2023, ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα βρετανικό ελικόπτερο και πολεμικό πλοίο «καταδίωξαν» ένα ρωσικό υποβρύχιο έξω από το Cork Harbour, στα νοτιοδυτικά της Ιρλανδίας. Η επιλογή για την αποστολή ελικοπτέρου και καταδιωκτικού πλοίου έγινε αναγκαστικά, αφού ο ιρλανδικός στρατός δεν είχε τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει υποθαλάσσιες απειλές.

Τον περασμένο μήνα, το BBC ανέφερε ότι ένα ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ιρλανδίας είπε ότι η υπηρεσία δεν σχολιάζει τις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων άλλων χωρών. Χωρίς να το συνδέσει με τις αναφορές για τα ρωσικά υποβρύχια, ο εκπρόσωπος είπε ότι οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις πραγματοποιούν «ενισχυμένες θαλάσσιες περιπολίες» κοντά σε υπεράκτια ενεργειακή υποδομή στη Θάλασσα της Ιρλανδίας.

Στόχος το υποθαλάσσιο καλώδιο EXA Atlantic

Το Cork είναι επίσης το landing point για υποθαλάσσιο καλώδιο, το EXA Atlantic, που συνδέεται επίσης με τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο εκπρόσωπος Άμυνας είπε ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες συνεργάζονται επίσης μεταξύ τους για την προστασία των καλωδίων δεδομένων της χώρας.

Τούτο συνάδει με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του War Νews 24/7 την περασμένη Κυριακή, 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το οποίο, το ΝΑΤΟ φοβάται ότι η Ρωσία έχει ναρκοθετησει κρίσιμες θαλάσσιες υποδομές, τουλάχιστον, στη Βόρεια Θάλασσα και είχε αναφερθεί επίσης στις μελλοντικές κινήσεις του ΝΑΤΟ να προστατέυσει το σύνολο των θαλάσσιων υποδομών του.

Το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ περιγράφει το πρόγραμμα Kilo ως «ένα από τα πιο επιτυχημένα ναυτικά προγράμματα στη σύγχρονη ιστορία». Περισσότερα από 60 υποβρύχια κλάσης Kilo παραμένουν σε υπηρεσία, σύμφωνα με το ινστιτούτο. Έχουν χρησιμοποιηθεί στη Μαύρη Θάλασσα για να επιτεθούν σε στόχους στην Ουκρανία. Τα υποβρύχια κλάσης Kilo έχουν τελική ταχύτητα 17 κόμβων στην επιφάνεια ή 20 κόμβων βυθισμένα, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο στον ιστότοπο του Ναυτικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του National Interest, τα υποβρύχια κλάσης “Kilo”, αποτελούν εφιάλτη δίχως τέλος για το Ναυτικό των ΗΠΑ, καθώς κρύβονται σε ρηχά νερά και μπορούν να βυθίσουν μέχρι και αεροπλανοφόρο.

Τα ντιζελοκίνητα Kilo, φέρνουν μνήμες από το 2004, όταν ένα Σουηδικό ντιζελοκίνητο υποβρύχιο κλάσης “Gotland” κατάφερε να “βυθίσει” αμερικανικό αεροπλανοφόρο, κατά την διάρκεια άσκησης. 

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09