Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ – Πώς θα γίνει η επίθεση

Iσραηλινό think tank μιλά για "Καταιγίδα" στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ – Πώς θα γίνει η επίθεση
Αλέξανδρος Μπούφεσης 01.07.2024 | 19:53

Το ισραηλινό think tank JNS παρουσιάζει ένα σχέδιο “πολεμικής καταιγίδας” στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, Χεζμπολάχ και Ιράν έχουν αποφασίσει να πλήξουν ισραηλινούς στόχους τόσο εντός Ισραήλ όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να πλήξουν και την Κύπρο(!) αν έρθει η “ώρα μηδέν”.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το JNS, η Χεζμπολάχ, υπό την ηγεσία του Χασάν Νασράλα, συντονίζεται με το Ιράν για να ανοίξει ένα νέο μέτωπο κατά του Ισραήλ στη Ανατολική Μεσόγειο. Ο στόχος είναι να εξουδετερωθούν οι δυνατότητες της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, την οποία η Χεζμπολάχ αντιλαμβάνεται ως τη μεγαλύτερη απειλή

Κανένα ιρανικό πολεμικό πλοίο από το ιρανικό Ναυτικό ή το Ναυτικό της Φρουράς της Επανάστασης – που θα μπορούσε να απειλήσει το Ισραήλ- δεν βρίσκεται επί του παρόντος στη Μεσόγειο. Ωστόσο, θα μπορούσαν να εκτοξευθούν πύραυλοι κρουζ και βαλλιστικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς από βάσεις του Λιβάνου ή της Συρίας εναντίον στόχων στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η εκστρατεία Ιράν και Χεζμπολάχ στην Αν. Μεσόγειο και το δυνάμενο προληπτικό χτύπημα του Νασράλα

Ο Νασράλα φοβάται ότι το Ισραήλ μπορεί να προβεί σε προληπτικό χτύπημα, όπως άλλωστε ορίζει το δόγμα της χώρας κι έχουμε δει τόσες φορές στο παρελθόν, με κορυφαία στιγμή τον Πόλεμο των 6 ημερών, κατά την διάρκεια του οποίου, το Ισραήλ διπλασίασε τα εδάφη του.  Η επίθεση μπορεί να γίνει από το έδαφος της Κύπρου, με το Ισραήλ να αναπτύσσει την αεροπορία του στις κυπριακές βάσεις, ένα σενάριο που εφάρμοσε η IAF με την Κύπρο κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων τον περασμένο χρόνο.

Η πρόσφατη προειδοποίηση του Νασράλα προς την Κύπρο είχε στόχο να αποθαρρύνει τη συνεργασία της με το Ισραήλ, ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας Χεζμπολάχ-Ιράν για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις πιθανές συνέπειες ενός ολοκληρωτικού πολέμου με το Ισραήλ.

Ο Νασράλα επιδιώκει να ασκήσει διεθνή πίεση στο Ισραήλ για να αποτρέψει μια σημαντική προληπτική επίθεση, είτε με αεροπορικές είτε με χερσαίες επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων αεροπορικών επιδρομών όπως αυτές που άνοιξαν τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006, ο οποίος ξεκίνησε με εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, μετά την ενέδρα της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή.

Τονίζει ότι οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση θα διαφέρει σημαντικά, με νέους κανόνες και στρατηγικές, γνωστοποιώντας έτσι σε επικοινωνιακό επίπεδο πως η Χεζμπολάχ μελέτησε την σύρραξη του 2006 και είναι σε θέση να βελτιώσει τις τακτικές της επί του πεδίου. Άραγε ισχύει το ίδιο για το Ισραήλ;

Οι απειλές της Χεζμπολάχ περιλαμβάνουν ένα πρώτο χτύπημα στο Ισραήλ που περιλαμβάνει χερσαία εισβολή στη Γαλιλαία, πιθανώς μέσω σηράγγων, επιθέσεις σε ισραηλινά πλοία στη Μεσόγειο, ανάπτυξη σμηνών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον ισραηλινό εναέριο χώρο στοχεύοντας στρατιωτικές βάσεις και στρατηγικές εγκαταστάσεις, και επιθέσεις σε εξέδρες αερίου του Ισραήλ στην Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Αυτούς τους στόχους στη Κύπρο θα πλήξει η Χεζμπολάχ με βαλλιστικούς πυραύλους – Ρώσος αναλυτής: “Οι βάσεις της Βρετανίας πρέπει να καταστραφούν”

Όπως είχαμε δημοσιεύσει την προηγούμενη εβδομάδα, οι Χούθι έχουν πλέον στην κατοχή τους υπέρ-υπερηχητικούς πυραύλους, καθώς και την δυνατότητα να απειλήσουν την ναυσιπλοΐα στην Μεσόγειο μετά τα χτυπήματα στα πλοία μεταφοράς κοντέινερ MSC SARAH V (με χρήση υπέρ-υπερηχητικού πυραύλου) και MSC MANZANILLO στην Ανατολική Μεσόγειο (με drones). Άλλα 4 πλοία είχαν ήδη χτυπηθεί στην Χάιφα του Ισραήλ, 2.300 χμ μακριά από τις ακτές της Υεμένης

Οι Χούθi δήλωσαν την περασμένη Τετάρτη πως στοχοποίησαν και χτύπησαν το MSC SARAH V, κάνοντας για πρώτη φορά χρήση του υπέρ-υπερηχητικού “Hadim-2”. Είχαμε αναφέρει επίσης, πως προ 3 εβδομάδων, οι Χούθι είχαν προβεί σε δοκιμή του υπέρ-υπερηχητικού πυραύλου στερεών καυσίμων, “Palestine”, στα πρότυπα του Ιρανικού Fatah. Όπως υποστηρίζει η οργάνωση, αυτοί οι πύραυλοι είναι εγχώριας κατασκευής, ωστόσο, ως γνωστόν δεν υπάρχουν εγκαταστάσει στην Υεμένη, για έρευνα και ανάπτυξη πυραύλων. Άρα πήραν τεχνογνωσία είτε από το Ιράν, είτε ακόμα από την Ρωσία.

Το μήνυμα του Νασράλα απευθύνεται σε όλους τους περιφερειακούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή, καθώς και τη διεθνή κοινότητα, που υποστηρίζει το Ισραήλ. Κάποιοι υποπτεύονται ότι μαζί με το Ιράν σχεδιάζει να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στο Ισραήλ στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Πώς θα ξεκινήσει η επίθεση

Το Ιράν και η Χεζμπολάχ προετοιμάζονται για αυτές τις κινήσεις από την αρχή του πολέμου, με την απειλή για την Κύπρο να αποτελεί μέρος των σχεδίων του Νασράλα.

  1. Το 2006, η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει έναν κινεζικής κατασκευής αντιπλοϊκό πύραυλο κρουζ C-802 από τις ακτές του Λιβάνου που παραλίγο να βυθίσει ένα ισραηλινό πυραυλικό σκάφος, το INS Hanit. Σήμερα, τα ναυτικά όπλα της Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ιρανικά μη επανδρωμένα πλοία και ακόμη και μίνι-υποβρύχια.
  2. Χωρίς αεροπορία, η Χεζμπολάχ βασίζεται στον μεγάλο στόλο των UAV της, με στόχο να εξουδετερώσει την IAF μέσω δύο βασικών ενεργειών. Η πρώτη είναι μια αιφνιδιαστική επίθεση με πυραύλους ακριβείας και UAV σε βάσεις της IAF καθώς και εγκαταστάσεις ραντάρ και αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Ben Gurion, το οποίο σκοπεύει να παραλύσει.
  3. Οι απειλές της Χεζμπολάχ περιλαμβάνουν ένα πρώτο χτύπημα στο Ισραήλ που περιλαμβάνει χερσαία εισβολή στη Γαλιλαία, πιθανώς μέσω σηράγγων, επιθέσεις σε ισραηλινά πλοία στη Μεσόγειο, ανάπτυξη σμήνων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον ισραηλινό εναέριο χώρο για να στοχεύουν στρατιωτικές βάσεις και στρατηγικές εγκαταστάσεις, και επίθεση σε εξέδρες αερίου του Ισραήλ στην Μεσόγειος θάλασσα.
  4. Το μήνυμα του Νασράλα απευθυνόταν σε όλους τους περιφερειακούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή και τη διεθνή κοινότητα που υποστηρίζει το Ισραήλ. Κάποιοι υποπτεύονται ότι μαζί με το Ιράν σχεδιάζει να επιβάλει σημαντικό ναυτικό αποκλεισμό στο Ισραήλ στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: «Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

Ο στόχος του Νασράλα θα ήταν να καθηλώσει τα ισραηλινά αεροσκάφη για να τα εμποδίσει να πραγματοποιήσουν αποστολές στον Λίβανο, μέσω της χρήσης εκτοξευτών πυραύλων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, τους οποίους διαθέτει η οργάνωση εν αφθονία.

  • Κλειδί για τις επιχειρήσεις, καθώς και μεγάλος φόβος του Νασράλα, αποτελεί η Κύπρος, η οποία, όπως αναφέραμε πιο πάνω έχει διεξάγει ασκήσεις με το Ισραήλ, προκειμένου η IAF να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο. Ο Νασράλα φοβάται ότι το Ισραήλ μπορεί να προλάβει ένα κτύπημα αναπτύσσοντας την αεροπορία του στις κυπριακές βάσεις, ένα σενάριο που εφάρμοσε η IAF με την Κύπρο κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων τον περασμένο χρόνο.

Ο στόχος του Νασράλα είναι να αποτρέψει τα ισραηλινά αεροσκάφη από το να πραγματοποιήσουν αποστολές στον Λίβανο εναντίον των βάσεων της Χεζμπολάχ.

Η Κύπρος απέχει 250 χιλιόμετρα (155 μίλια) από τις ακτές του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης: Άφησαν την Κύπρο ανοχύρωτη και τώρα τρέχουν: Στο Λίβανο επιτελείς της Κυπριακής EYΠ – Ο Χ.Νασράλα απειλεί να στείλει το Ισραήλ στη «Λίθινη εποχή»

Πολεμικό συμβούλιο στη Κύπρο

Αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ δήλωσαν στη λιβανική εφημερίδα Al-Akhbar ότι αντιπροσωπείες Ισραηλινών, Αμερικανών, Βρετανικών και Γαλλικών μυστικών υπηρεσιών συναντήθηκαν στην Κύπρο για να συντονίσουν τη στρατιωτική συνεργασία κατά της Χεζμπολάχ και του Ιράν.

Τον Μάιο του 2023, το Ισραήλ και η Κύπρος πραγματοποίησαν την αεροπορική άσκηση «Jason-Blue Sun», με τη συμμετοχή του προσωπικού της διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς και της ισραηλινής στρατιωτικής αεροπορίας.

Αυτές οι συναντήσεις, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ, δεν αφορούν την ευρωπαϊκή ασφάλεια αλλά μάλλον για να στηρίξουν το Ισραήλ στις συγκρούσεις στη Γάζα και τον Λίβανο και να παράσχουν μια ομπρέλα αεράμυνας παρόμοια με αυτή που προσφέρθηκε στις 13 Απριλίου όταν το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 300 βαλλιστικούς πυραύλους και UAV στο Ισραήλ ως αντίποινα. για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Mohamad Reza Zahedi στη Δαμασκό.

Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι τα βρετανικά αεροπλάνα που εδρεύουν στην Κύπρο αναχαίτισαν ιρανικά drones και πυραύλους κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης.

Ο Nasrallah θεωρεί την Κύπρο ως την πύλη της Ευρώπης προς τον Λίβανο, θεωρώντας την άμεσα υπεύθυνη για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Εξού και η δήλωση Νασράλα:

«Το άνοιγμα των κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό εχθρό για να στοχεύσει τον Λίβανο θα σήμαινε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι μέρος του πολέμου και η αντίσταση {Χεζμπολάχ} θα το αντιμετωπίσει ως μέρος του πολέμου». Να σημειωθεί πως η Κύπρος βρίσκεται 250 χμ από τις ακτές του Λιβάνου, εντός βεληνεκούς δηλαδή των πυραύλων της Χεζμπολάχ.

Το έδαφος της Κύπρου είχε χρησιμοποιηθεί στις 13 Απριλίου, όταν το Ιράν εκτόξευσε πάνω από 300 βαλλιστικούς πυραύλους και UAV στο Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Mohamad Reza Zahedi στη Δαμασκό.

Γι’αυτό, όπως υποστηρίζει ο Νασράλα, ασκήσει όπως η “Jason-Blue Sun”, μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά αποτελεί πρόβα πολέμου για πλήγματα στον Λίβανο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν στα σοβαρά τις προθέσεις του Νασράλα και του Ιράν, καθότι είναι ενήμερες σχετικά με την δύναμη πυρός τους.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09