Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την “Κόκκινη Ορχήστρα”: Κρεσέντο μαζικών παραβιάσεων σε κρίσιμες υποδομές ασφαλείας της Φινλανδίας!

Ο φινλανδικός στρατός ενισχύει τα σύνορα με Ρωσία - Η Μόσχα προειδοποιεί

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την “Κόκκινη Ορχήστρα”: Κρεσέντο μαζικών παραβιάσεων σε κρίσιμες υποδομές ασφαλείας της Φινλανδίας!
Αλέξανδρος Μπούφεσης 03.07.2024 | 21:27

Πολύ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα ασφαλείας της Φινλανδίας απ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί καθώς εντοπίστηκαν αλληλένδετες διαρρήξεις σε ηλεκτρικούς σταθμούς, μονάδες επεξεργασίας νερού, δικτύων πληροφοριών, φυσικών υποδομών, υποδομών υγειονομικής περίθαλψης, δημοτικών υποδομών, υποδομών ενέργειας και χώρων πρόνοιας.

Υπάρχουν φόβοι ότι η νεοεισαχθήσα στο ΝΑΤΟ Φινλανδία, βιώνει το κρεσέντο μιας αναβιωμένης και σύγχρονης “Κόκκινης ορχήστρας”, ένα εκτενές και αόρατο δίκτυο δηλαδή κατασκόπων, που κατά τον Β Παγκόσμιο έπαιξε ζωτικό ρόλο στην καταστροφή του ναζισμού. 

Διαβάστε επίσης: Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης – Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Η «Κόκκινη Ορχήστρα» ήταν το μεγαλύτερο δίκτυο κατασκοπείας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ανήκε στις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες. Εκτός του ότι απλωνόταν σε ολόκληρο τον κόσμο και συνέλεγε τεράστιο όγκο πληροφοριών, οι οποίες έφθαναν διαμέσου των εκατοντάδων πομπών στη Μόσχα, οι Σοβιετικοί είχαν επιτύχει το ακατόρθωτο. Να χρηματοδοτείται το δίκτυό τους, από τους ίδιους τους Γερμανούς!

Εμπνευστής αυτής της πραγματικά ευφυούς κίνησης ήταν ο Λέοπολντ Τρέπερ, ένας από τους σημαντικότερους Σοβιετικούς κατασκόπους της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου, ο οποίος από το 1940 ήταν ο αρχηγός της περιβόητης «Κόκκινης Ορχήστρας», προσωνύμιο το οποίο απέδωσαν οι Γερμανοί διώκτες του. Κατά τον πόλεμο ο αριθμός των Σοβιετικών πρακτόρων που ενεργούσαν πίσω από τις γερμανικές γραμμές ήταν περίπου 150.000 άνδρες και γυναίκες.

Η δράση της σύγχρονης “Κόκκινης Ορχήστρας” στην Φινλανδία

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία τα περιστατικά ασφαλείας στην Φινλανδία είναι πολύ περισσότερα απ όσα αρχικά είχαν διαρρεύσει.

Συγκεκριμένα:

A) Εγκαταστάσεις ύδρευσης παραβιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της Φινλανδίας. Δύο μεγάλες αστικές περιοχές – το Ελσίνκι και το Τάμπερε διερευνώνται.

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις αποτελούν στόχους υποδομών ζωτικής σημασίας. Πέρυσι, το Κέντρο Ασφάλειας Υπηρεσιών έχει ήδη προτρέψει τις εταιρείες που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια των υπηρεσιών να αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας, ειδικά όσον αφορά τις υποδομές ζωτικής σημασίας.

B) Διαρρήχθηκαν στην Pirkanmaa, ο πύργος νερού Tesoma στο Τάμπερε και το εργοστάσιο ενίσχυσης πίεσης στο Hervanta.

Γ) Στην πρόσληψη νερού στην Kangasa χτύπησε επίσης συναγερμός τον Ιούνιο. Η Κεντρική Εγκληματολογική Αστυνομία διερευνά και τις τρεις περιπτώσεις.

Δ) Εκτός από τις διαρρήξεις στην Pirkanmaa, τουλάχιστον δύο μονάδες επεξεργασίας νερού που βρίσκονται στην περιοχή του Κέντρου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Νότιας Φινλανδίας διαρρήχθηκαν επίσης.

Ε) Σύμφωνα με την Ilta-Sanomi, έχουν γίνει απόπειρες διάρρηξης στον πύργο νερού της εταιρείας νερού Sipoon δύο συνεχόμενες νύχτες του Ιουνίου.

ΣΤ) Η εφεδρική πρόσληψη Linnamäki του νερού Porvoo παραβιάστηκε επίσης δύο διαδοχικές νύχτες τον Ιούνιο.

Sipoo, Porvoo, Kangasa και δύο φορές στο Tampere, δεν μπορούν όλες οι περιπτώσεις να είναι απλά συμπτώσεις.

Ζ) Ο υποσταθμός της Turku Energia, επίσης διερρήχθη σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας ύδρευσης.

Το δημοσίευμα της TS θεωρεί αλληλένδετες τις διαρρήξεις σε ηλεκτρικούς σταθμούς και μονάδες επεξεργασίας νερού, αφού «νερό και ρεύμα είναι σαν να είναι παντρεμένα μεταξύ τους». Οι διαρρήξεις δεν έβλαψαν ούτε της μονάδες επεξεργασίας ύδατος, ούτε τον ηλεκτρικό υποσταθμό.

Ο Διευθυντής ανάπτυξης της Ένωσης Φινλανδικών τοπικών και περιφερειακών αρχών (υπεύθυνος για την ασφάλεια) Ari Korhonen δήλωσε:

«Ασαφείς κινήσεις που σχετίζονται με ρωσικά στοιχεία παρατηρούνται επί του παρόντος αρκετά τακτικά σε δημοτικές εγκαταστάσεις υποδομής και χώρους πρόνοιας»

Το War News 24/7 είχε αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο “Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης – Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»”:

“η ένταξη της Φινλαδίας στο ΝΑΤΟ, δεν έρχεται χωρίς κινδύνους στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Οι κίνδυνοι αυτοί εμπεριέχουν την πιθανότητα διεξαγωγής περαιτέρω επιχειρήσεων στα πλαίσια του λεγόμενου υβριδικού πολέμου καθώς και πιθανότητες για άμεση στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στο έδαφος της Ρωσίας στο μέλλον.

Εξάλλου είναι πολύ πιθανόν οι Ρώσοι να τεστάρουν την ασφάλεια των πολιτικών υποδομών και να κρατούν τα αποτελέσματα, προκειμένου να συντάξουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε μελλοντικές επιθετικές επιχειρήσεις, κυρίως εναντίον των χωρών της Βαλτικής καθώς και της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Οι δύο τελευταίες χώρες, έχοντας μπει στο ΝΑΤΟ πρόσφατα, θεωρούνται αδύναμοι κρίκοι, καθότι δεν αναμένεται, τουλάχιστον όχι ακόμα, να έχουν δομήσει μια αρχιτεκτονική ασφαλείας, που θα προστατεύει τις πολιτικές τους υποδομές”

Η Φινλανδία οχυρώνει και ενισχύει τα σύνορα με την Ρωσία

Το Ελσίνκι άρχισε να μιλά για την ανάγκη ενίσχυσης των συνοριακών γραμμών από το 2022. Το πρόβλημα για τους Φινλανδούς ήταν ότι πρακτικά δεν υπήρχαν σοβαρές οχυρώσεις στα σύνορα με τη Ρωσία. Όλοι οι φράχτες ήταν ξύλινοι.

Όπως αναφερθήκαμε πιο πάνω και θα αναφερθούμε ξανά στην συνέχεια, δεν είναι μόνον οι φράχτες που είναι ξύλινοι και διάτρητοι, αλλά και το σύνολο των πολιτικών υποδομών στην χώρα, με τους Ρώσους κατασκόπους να κάνουν στην κυριολεξία πάρτι.

Άραγε ποια είναι τα κριτήρια για την ένταξη μιας χώρας στο ΝΑΤΟ; Μπες εσύ, αρκεί να έχει αντι-ρωσικά αισθήματα και ο “Θείος Σαμ” πληρώνει; Ίσως γι αυτο ο Τραμπ θεωρείται πως θα βγει παμψηφεί. Μπορεί άραγε μια χώρα, όπως οι ΗΠΑ, με 34 τρις χρέος, να μοιράζει οικονομικές υποσχέσεις σε χώρες με ανύπαρκτες υποδομές; 

Από το 2022, η Φινλανδία γνώριζε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μετανάστες για να της ασκήσει πίεση και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που έκανε η Λευκορωσία το 2021 στην Πολωνία (και πείραζε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ) και αυτό που κάνει απρόσκοπτα η Τουρκία στην Ελλάδα (που δεν πειράζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ)

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το φινλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που απλοποιεί τη διαδικασία κατασκευής σοβαρών φραγμών σε όλο το μήκος των συνόρων με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Και παρόλο που οι αρχές της χώρας τόνισαν τότε ότι σκόπευαν να χτίσουν πρόσθετες δομές μόνο σε ορισμένα τμήματα των συνόρων, ήταν σαφές ότι δεν θα περιορίζονταν μόνο σε αυτό το μέτρο.

Μετά την επίσημη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα σημεία ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Με πρόσχημα και πάλι τον φόβο «οπλοποίησης» των μεταναστών.

Η φινλανδική κυβέρνηση δεν εφηύρε τίποτα καινούργιο, ακολουθώντας την πεπατημένη πορεία των Λετονών, Λιθουανών και Εσθονών γειτόνων της, οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να χτίσουν ένα τεράστιο τείχος στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Ελσίνκι αποφάσισε να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο. Μέχρι στιγμής, η συζήτηση αφορά μόνο την κατασκευή οχυρώσεων από σκυρόδεμα σε ορισμένα τμήματα των συνόρων. Αλλά δεν προκαλεί έκπληξη εάν η Φινλανδία αποφασίσει να περιφραχτεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία με ένα πλήρες τείχος.

Για παράδειγμα, στο συνοριακό πέρασμα Vartius, που συνορεύει με τo κρατίδιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καρελία, έχουν ήδη εμφανιστεί πρόσθετες οχυρώσεις. Σε αυτό το σημείο έχουν τοποθετηθεί συρμάτινοι φράχτες και φράγματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή αυτών των συνόρων έγινε από στρατιωτικούς του φινλανδικού στρατού.

Συνολικά, οι φινλανδικές αρχές σκοπεύουν να κατασκευάσουν φράχτη μήκους 200 χιλιομέτρων. Το ύψος του θα είναι 3,5 μέτρα. Σκοπεύουν επίσης να τοποθετήσουν ρολά από συρματοπλέγματα στην κορυφή του φράχτη και να τοποθετούν βιντεοκάμερες και αισθητήρες κίνησης κάθε 50 μέτρα. Η Φινλανδία σχεδιάζει να δαπανήσει έξι εκατομμύρια ευρώ μόνο για την οχύρωση αυτού του τμήματος των συνόρων. Αναμένουν να ολοκληρώσουν την κατασκευή μέχρι το 2026.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την επιστολή αυτού του εγγράφου, η Φινλανδία είναι υποχρεωμένη να ανοίξει τουλάχιστον 15 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της για πιθανή χρήση από τα αμερικανικά στρατεύματα.

Διαβάστε επίσης: Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ – Su-27 “ταπείνωσε” F-16 της Δανίας – Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard

Η Ρωσία προειδοποιεί…

Σήμερα, η Ρωσία προειδοποίησε την Φινλανδία.

“Η Ρωσία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών-τεχνικών, ως απάντηση στην επιθετική πολιτική του Ελσίνκι και των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητη τη συσσώρευση στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, που απειλεί την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Ναστάσιν.

Ήδη η Ρωσία έχει αναπτύξει πυραύλους Iskander-M, τόσο με συμβατική όσο και με πυρηνική γόμωση, στα σύνορα με την Φινλανδία, από τον Απρίλη.

Αξίζει να προστεθεί πως ως απάντηση στην είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία ανακοίνωσε τη δημιουργία της Στρατιωτικής Περιφέρειας του Λένινγκραντ και τη συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών σχηματισμών στην περιοχή αυτή.

Η Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ περιλαμβάνει τη Δημοκρατία της Καρελίας, τη Δημοκρατία της Κόμι και τις περιφέρειες Μούρμανσκ, Αρχάγγελσκ, Βόλογκντα, Καλίνινγκραντ, Λένινγκραντ, Νόβγκοροντ και Πσκοφ, καθώς και την Αυτόνομη Περιφέρεια Νένετς και την πόλη της Αγίας Πετρούπολης.

Τα σχέδια για τη δημιουργία δύο νέων Στρατιωτικών Περιφερειών στη Ρωσία αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τον πρώην Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου τον Δεκέμβριο του 2022. Με τη σειρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2023 ότι η Ρωσία έπρεπε να αποκαταστήσει τη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ λόγω της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09