Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Μεγάλες εκκαθαρίσεις στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ
Ευάγγελος Λ. 14.05.2024 | 21:12

Ο Β.Πούτιν έχρισε τον διάδοχο του στην ηγεσία της Ρωσίας, τον άνθρωπο που θα συνεχίσει μαζί με τον νέο Υπουργό Άμυνας την αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ και τη Δύση, όποια μορφή και αν αυτή αποκτήσει τα επόμενα 10 χρόνια.

Πρόκειται για τον Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον στρατηγό Αλεξέι Ντιούμιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τη μεταφορά του Αλεξέι Ντιούμιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της περιοχής Τούλα, στην προεδρική διοίκηση.

Ο Ντιούμιν θα είναι ο άμεσος και πιο στενός βοηθός  του Β.Πούτιν, θα τον ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις και θα έχει επαφή μαζί του 24 ώρες το 24ωρο και επτά μέρες τη βδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο, ο Β.Πούτιν τον εκπαιδεύει σταδιακά εδώ και πολύ καιρό για διάδοχο του καθώς συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, είναι νέος, σκληροτράχηλο “Γεράκι” και πιστός στο όραμα του.

O Nτιούμιν γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1972 στο Κουρσκ. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός και η μητέρα του δασκάλα. Το 1995, εισήλθε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουρών (FSO). Φρουρούσε τόσο τον Πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν όσο και τον Πρωθυπουργό Βίκτορ Τσερνομιρντίν. Από τον Αύγουστο του 1999, ο Ντιούμιν εργαζόταν στην σωματοφυλακή του προέδρου για την πρώτη και την δεύτερη θητεία του Πούτιν.

«Ήμουν μέλος μιας ομάδας αξιωματικών που εξασφάλιζε την ασφάλεια του προέδρου παντού – στην Ρωσία και στο εξωτερικό», είπε ο Ντιούμιν.

Το 2012 διορίστηκε υπαρχηγός της προεδρικής σωματοφυλακής. Το 2014 διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της GRU (Ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών). Ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους πίσω από την ένωση με τη Κριμαίας. Το 2015 διορίστηκε υφυπουργός Άμυνας.

Το 2016 εξελέγη κυβερνήτης της περιοχής Τούλα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2020, ο ηγέτης του LDPR Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι όρισε τον Ντιούμιν έναν από τους πολιτικούς που θα μπορούσαν να διαδεχτούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Politico: O Πούτιν προετοιμάζεται «για πολλά χρόνια ακόμα πολέμου»

Η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για αιφνιδιαστικό ανασχηματισμό αργά την Κυριακή, διώχνοντας τον επί μακρόν υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για να τεθεί επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας αντί του Νικολάι Πατρούσεφ, προκάλεσε έκπληξη.

«Η προτεραιότητα του Πούτιν είναι ο πόλεμος- ο πόλεμος φθοράς κερδίζεται από την οικονομία», έγραψε στο X η Αλεξάνδρα Προκοπένκο, πρώην σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

«Σήμερα στο πεδίο της μάχης, νικητής είναι αυτός που είναι πιο ανοιχτός στην καινοτομία, πιο ανοιχτός στην πιο γρήγορη εφαρμογή», είπε για την επιλογή Μπελούσοφ ο Πεσκόφ και πρόσθεσε οι στρατιωτικές δαπάνες στη Ρωσία πλησιάζουν τα επίπεδα της σοβιετικής εποχής.

«Η αντικατάσταση του Σόιγκου με έναν (σχετικά έμπειρο και προφανώς ικανό) οικονομολόγο σηματοδοτεί αρκετά ξεκάθαρα ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι η νίκη στην Ουκρανία θα έρθει μέσω του να ξεπεράσει σε παραγωγή την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της», δήλωσε ο Τζίμι Ράστον, αναλυτής ασφαλείας με έδρα το Κίεβο, στο Χ. «Προετοιμάζεται για πολλά ακόμη χρόνια πολέμου», κατέληξε.

Πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές δαπάνες στη Ρωσία πλησιάζουν τα επίπεδα της σοβιετικής εποχής, δηλαδή βρίσκονται στο 6,7% του ΑΕΠ. Με υπουργό Άμυνας τον Μπελούσοφ, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Έχοντας κάνει καριέρα στον ακαδημαϊκό χώρο, ο Μπελούσοφ υπηρέτησε ως υπουργός οικονομικής ανάπτυξης για ένα χρόνο προτού διοριστεί οικονομικός σύμβουλος του Πούτιν το 2013.

Από το 2020 διατελεί πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο The Bell, που επικαλέστηκε αξιωματούχο, το 2018, σε αντίθεση με τους άλλους οικονομικούς συμβούλους του Πούτιν, ο Μπελούσοφ πίστευε ότι η Ρωσία ήταν «περικυκλωμένη από εχθρούς» και υποστήριζε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014.

Σε συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ, ο Μπελούσοφ εμφανίζεται ως θρησκευόμενος συντηρητικός, μια εικόνα που συμβαδίζει με τη δημόσια παρουσία του ίδιου του Πούτιν.

Kαι οι Αμερικανοί όμως θεωρούν πως η επιλογή Μπελούσοφ είναι μια κακή ένδειξη.

Δηλώσεις Α.Μπελούσοφ – Πολεμική οικονομία…

Το κύριο καθήκον της Ρωσίας είναι να νικήσει στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία με ελάχιστες απώλειες στρατευμάτων, δήλωσε σήμερα ο Αντρέι Μπελούσοφ.

Η Ρωσία θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα προηγμένα και αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτει στο οπλοστάσιό της για να διασφαλίσει μια τέτοια νίκη, είπε, προσθέτοντας, ότι αυτό χρειάζεται να διασφαλισθεί με το να χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά οι αμυντικές δαπάνες.

«Ο εχθρός μαθαίνει γρήγορα. Η κατάσταση σχετίζεται με την χρήση νέων τεχνολογιών που αλλάζουν στην κυριολεξία κάθε εβδομάδα. Και εδώ δεν πρέπει μόνο να μαθαίνουμε, πρέπει να προλαμβάνουμε τον εχθρό», είπε ο Μπελούσοφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία χρειάζεται να επεξεργαστεί «νέες μεθόδους διεξαγωγής πολέμου».

Ο Μπελούσοφ είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι Ρώσοι στρατιώτες να διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του εξοπλισμού επικοινωνιών καθώς και επαρκή πυρομαχικά.

“Πρωταρχικός στόχος μου στο ΥΠΑΜ είναι αύξηση του δυναμικού του Ρωσικού Στρατού, χωρίς να γίνει νέα επιστράτευση. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η παροχή πυρομαχικών, πυραύλων, drones και εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου, στην Ομάδα Στρατιών “Βορράς” που μάχεται στο Χάρκοβο” πρόσθεσε ο Μπελούσοφ.

Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει θέσει ως καθήκον να διασφαλίσει την ενσωμάτωση της οικονομίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην οικονομία της χώρας, κάτι που συνεπάγεται αύξηση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών δαπανών, δήλωσε ο Αντρέι Μπελούσοφ μιλώντας ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Ο Μπελούσοφ υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να λύσει τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν, «και αν χρειαστεί, ακόμη και τη ζωή του».

Ονόμασε επίσης την αρχή που τον καθοδηγεί πάντα: «μπορείς να κάνεις λάθη, αλλά δεν μπορείς να πεις ψέματα».

«Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης μου απέναντι στη χώρα, στον ρωσικό λαό και στον πρόεδρο», κατέληξε.

Εκκαθαρίσεις στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Ταυτόχρονα, στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες εκκαθαρίσεις εδώ και δύο δεκαετίες.

Μετά τις αποπομπές των Ρουσλάν Τσαλίκοφ (αναπληρωτής ΥΠΑΜ) και Τιμούρ Ιβανόφ (Υφυπουργός Άμυνας), συνελήφθη και ο επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Γιούρι Βασίλιεβιτς Κουζνέτσοφ.

Μέχρι το 2023 ήταν επικεφαλής 8ης διεύθυνσης (αντικατασκοπεία) του Γενικού Επιτελείου

Ο Αντιστράτηγος Γιούρι Κουζνέτσοφ, το τρέχον διάστημα επικεφαλής διεύθυνσης αρμόδιας για ζητήματα προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, τέθηκε υπό κράτηση, καθώς τον βαραίνουν υποψίες για «εγκληματική» δραστηριότητα, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή του στα σώματα ασφαλείας.

«Σύμφωνα με την έρευνα, το 2021-2023, ως επικεφαλής της 8ης Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Κουζνέτσοφ δέχθηκε δωροδοκία από αντιπροσώπους εμπορικών δομών για να εκτελέσει ορισμένες ενέργειες επ’ ωφελεία τους», ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή. Τουλάχιστον πέντε πρόσωπα έχουν συλληφθεί για το σκάνδαλο, με πρώτο τον υφυπουργό Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ τον Απρίλιο του 2023 με την ίδια κατηγορία.

Ερευνητές έκαναν γνωστό πως, σε έρευνες που έγιναν σε ιδιοκτησίες του Γιούρι Κουζνέτσοφ, ανακαλύφθηκαν το ισόποσο σε ρούβλια και ξένα νομίσματα άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, καθώς και χρυσά νομίσματα, ρολόγια και είδη πολυτελείας. Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον Κουζνέτσοφ για να σχολιάσει. Οι κατηγορίες εναντίον του ιδίου και του Ιβανόφ, του πρώην υφυπουργού Άμυνας, επισύρουν ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.

Ο Ιβανόφ αρνείται κατηγορίες ότι δέχθηκε δωροδοκίες ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων με τη μορφή υπηρεσιών από μια κατασκευαστική εταιρεία με αντάλλαγμα την κατακύρωση συμβολαίων. Την περασμένη εβδομάδα δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε προσφυγές κατά της κράτησής τους από τον Ιβανόφ και τον φίλο του, τον Σεργκέι Μπορόντιν, ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι συνωμότησε για να λάβει δωροδοκίες.

Οι άλλοι συλληφθέντες είναι ο Αλεξάντρ Φομίν, συνιδρυτής μιας κατασκευαστικής εταιρείας που φέρεται ότι προχώρησε στις δωροδοκίες και τον Αντόν Φιλάτοφ, πρώην επικεφαλής εταιρειών που υπάγονται στο υπουργείο Άμυνας, ο οποίος είναι ύποπτος για μεγάλης κλίμακας κατάχρηση.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14