Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες
Αλέξανδρος Μπούφεσης 05.07.2024 | 16:30

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλαπλές επιθέσεις σε ισραηλινά στρατεύματα και οχήματα τις τελευταίες ώρες στη βόρεια Γάζα, και συγκεκριμένα στη συνοικία Shujayea της πόλης της Γάζας, στην οποία εισέβαλε ο Ισραηλινός στρατός την περασμένη εβδομάδα.

Επιπροσθέτως, η οργάνωση δήλωσε ότι εκτόξευσε έναν πύραυλο SAM 7 προς ένα Ισραηλινό ελικόπτερο Apache στον εναέριο χώρο της Shujayea, χωρίς να αναφέρει αν το ελικόπτερο χτυπήθηκε ή όχι.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι εκτόξευσε ρουκέτες σε ισραηλινές θέσεις κοντά στην πόλη της Γάζας και ότι έπληξε επιτυχώς τρία άρματα μάχης Merkava με εκρηκτικά κατά τεθωρακισμένων.

Εικόνες ενός ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού) ανέβηκαν στο Χ (πρώην Twitter)

Απανωτά χτυπήματα της Χαμάς και των ομάδων συμμάχων της κατά των Ισραηλινών

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι σήμερα, Πέμπτη, έστησε ενέδρα σε μια ισραηλινή δύναμη στη συνοικία Shujaiya, ανατολικά της πόλης της Γάζας, και στόχευσε άρματα μάχης στην ίδια περιοχή, ενώ «οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ διέπραξαν νέες σφαγές κατά αμάχων».

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam ανέφεραν σε δήλωση μέσω της εφαρμογής Telegram ότι οι μαχητές τους συγκρούστηκαν με μέλη του IDF αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και τραυματίες. Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και 17 τραυματίες.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στη συνοικία Shujaiya στη Γάζα γίνονται μάχες μεταξύ των δυνάμεων του IDF και της Χαμάς. Μέσα φίλια προσκείμενα στην Χαμάς κάνουν λόγο για εκτεταμένες απώλειες των Ισραηλινών την τελευταία εβδομάδα.

Καθώς οι μάχες συνεχίζονταν στη γειτονιά Shuja’iya, οι Ταξιαρχίες Al-Qassam ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους στόχευσαν σήμερα δύο άρματα μάχης “Merkava 4” με οβίδες “Al-Yassin 105”. Η οβίδα Yassin 105, η οποία αποκαλύφθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2023, φέρεται να αναπτύχθηκε από μηχανικούς της Hamas από τη Μονάδα Έρευνας και Βιομηχανίας. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά εναντίον ισραηλινών τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης Merkava κατά την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον Ιούνιο του 2024, χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει ένα ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα. Το όχημα καταστράφηκε και 8 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Οι Al Qassam, σε συνδυασμό με τις Ταξιαρχίες Al-Quds, τη στρατιωτική πτέρυγα του Κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ, στόχευσαν  επίσης ένα Merkava με τον αντιαρματικό «Shawaz», επίσης στην Shuja’iya. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού στρατού, οι εν λόγω αντιαρματικοί πύραυλοι έχουν την ικανότητα να διαπερνούν περίπου οκτώ ίντσες χάλυβα. Η συσκευή διάτρησης θωράκισης φέρεται να περιέχει μια εκρηκτική ουσία καλυμμένη με επένδυση σε σχήμα κώνου, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως μέρος του μηχανισμού στόχευσης.

Περαιτέρω, η Al-Qassam ανέφερε, ότι οι μαχητές της, σε συνδυασμό με τις Ταξιαρχίες Abdul Qader al-Husseini (στρατιωτικός κλάδος της Φατάχ στην Γάζα), εκτόξευσαν έναν πύραυλο “SAM 7” προς ένα ισραηλινό ελικόπτερο Απάτσι στον εναέριο χώρο της Shuja’iya.

Από την πλευρά τους, οι Ταξιαρχίες Al-Quds ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές  της πυροδότησαν μια βόμβα βαρελιού «Thaqib» σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα στην περιοχή της κεντρικής περιοχής. Επίσης, σε συνεργασία με τους μαχητές της Al-Qassam, έπληξε Ισραηλινό Merkava  με μια βόμβα βαρελιού υψηλής έκρηξης. Ανακοίνωσαν επίσης ότι οι μαχητές της βομβάρδισαν θέσεις των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού με όλμους.

Σε άλλο άξονα, οι Al-Qassam ανακοίνωσαν ότι στοχοποίησαν το αρχηγείο της διοίκησης επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού κοντά στην τοποθεσία «Nahal Oz» στη Λωρίδα της Γάζας με πυραύλους «Rajum» και ρουκέτες των 107 mm. Ο πύραυλος Rajun ζυγίζει 2-3 κιλά και έχει επιχειρησιακό εύρος 15-17 χμ. Σε μια ομοβροντία μπορούν να εκτοξευτούν μέχρι και 20 πύραυλοι.

Από την πλευρά τους, οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων Al-Aqsa δημοσίευσαν ένα βίντεο κλιπ με στόχο Ισραηλινούς αμάχους, που διεισδύουν στο σουηδικό χωριό, δυτικά της Ράφα, με πυραύλους πάλι των 107 mm και βλήματα όλμων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά σε μάχες στη βόρεια Γάζα.

«Ο λοχαγός Elay Elisha Lugasi, 21 ετών, από το Kiryat Shmona, διοικητής ομάδας στο 75ο τάγμα και στην 7η ταξιαρχία Sa’ar Golani, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην ίδια μάχη τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι τρεις στρατιώτες του τάγματος.

Ο τελευταίος θάνατος ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών του ισραηλινού στρατού από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι σε 676 αξιωματικούς και στρατιώτες, 322 από τους οποίους σκοτώθηκαν από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας στις 27 Οκτωβρίου. Άλλοι 4.049 Ισραηλινοί αξιωματικοί και στρατιώτες έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων 2.057 κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Από την μία οδομαχίες από την άλλη ειρηνευτικές συνομιλίες-Ποιές είναι οι Ταξιαρχίες Al Qassam; 

Η Χαμάς κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007. Η στρατιωτική της πτέρυγα, οι Ταξιαρχίες Qassam, πραγματοποίησαν επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους και αιχμαλωτίζοντας περίπου 200 άτομα, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρο το Ισραήλ.

Η Χαμάς ίδρυσε τη στρατιωτική της μονάδα, τις Ταξιαρχίες Qassam, το 1992 για να υποστηρίξει τον στόχο της ένοπλης αντίστασης κατά της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον Σύρο μαχητή της ελευθερίας Ezzedine al-Qassam, ο οποίος αγωνίστηκε ενάντια στους Ευρωπαίους αποικιστές στο Λεβάντε.

Αφού εκδιώχθηκε στην Παλαιστίνη από τους Γάλλους αποικιοκράτες, ανέλαβε την παλαιστινιακή υπόθεση, καλώντας σε ένοπλη αντίσταση κατά των Εβραίων και των βρετανικών περιουσιακών στοιχείων.  Σκοτώθηκε από τις βρετανικές αποικιακές αρχές το 1935. Ο ένοπλος αγώνας του και ο επακόλουθος θάνατός του πιστεύεται ότι πυροδότησε την αραβική εξέγερση του 1936-39 στην Παλαιστίνη.

Οι Ταξιαρχίες Qassam έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων αυτοκτονίας, κατά του Ισραήλ στο πλαίσιο του ένοπλου αγώνα τους. Η μεγαλύτερη και πιο καλά οργανωμένη ένοπλη ομάδα της Γάζας έχει επικεφαλής τον στρατιωτικό διοικητή Mohammed Deif.

Ο Deif έχει επιβιώσει από τουλάχιστον επτά απόπειρες δολοφονίας όλα αυτά τα χρόνια, μερικές από τις οποίες τον τραυμάτισαν σε διάφορους βαθμούς ή σκότωσαν μέλη της οικογένειάς του. Οι δύο τελευταίες γνωστές απόπειρες, σύμφωνα με τον στρατό, σημειώθηκαν τον Μάιο του 2021 όταν το Ισραήλ και οι παραστρατιωτικές ομάδες της Γάζας πολέμησαν για 11 ημέρες στα πλαίσια επιχείρησης του IDF, γνωστή ως Επιχείρηση Φύλακας των Τειχών (Operation Guardian of the Walls).

Πριν από το 2021, το Ισραήλ είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τον Ντέιφ κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014 στη Γάζα, αλλά αστόχησε ελάχιστα, σκοτώνοντας αντ’ αυτού τη σύζυγό του και την 3χρονη κόρη του.

Οι αναφορές λένε ότι οι Ταξιαρχίες Qassam διαθέτουν τεχνογνωσία σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IEDs), εκτοξευτές πυραύλων, αντιαρματικούς πυραύλους και όλμους, αλλά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις stealth τακτικές της, με μια εκτεταμένη χρήση σηράγγων που επιτρέπει στους μαχητές της να κινούνται απαρατήρητα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη ότι αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων.

Πηγή στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας αφού η Χαμάς έκανε μια αναθεωρημένη πρόταση για τους όρους μιας συμφωνίας.

Η ισραηλινή απάντηση στην πρόταση της Χαμάς, που υποβλήθηκε μέσω διαμεσολαβητών, ήταν σε έντονη αντίθεση με προηγούμενες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του σχεδόν εννιάμηνου πολέμου στη Γάζα, όπου το Ισραήλ διατυμπάνιζε ότι οι όροι που επιβάλλει η Χαμάς δεν ήταν αποδεκτοί. Ισραηλινός αξιωματούχος μετέφερε πως ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ θα ηγηθεί της ισραηλινής αντιπροσωπείας για τις συνομιλίες.

Πηγή του Reuters στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδας είπε: «Υπάρχει μια συμφωνία με πραγματική πιθανότητα εφαρμογής». 

Ορισμένοι ακροδεξιοί εταίροι στον κυβερνώντα συνασπισμό του Νετανιάχου έχουν υποδείξει ότι ενδέχεται να παραιτηθούν από την κυβέρνηση εάν ο πόλεμος τελειώσει πριν καταστραφεί η Χαμάς. Η αποχώρησή τους από τον συνασπισμό πιθανότατα θα τερμάτιζε την πρωθυπουργία του Νετανιάχου.

Εξού, άλλωστε οι δηλώσεις της πηγής του Reuters, περί κινδύνου σαμποτάζ της συμφωνίας για “πολιτικούς λόγους”.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

"Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του F-16"

Ρωσία

18.07.2024 | 21:21

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο -

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - "O Tραμπ θα μας συντρίψει σε Βουλή και Γερουσία" του λένε οι Δημοκρατικοί

Πρόσχημα ο COVID-19; Αποσύρεται λένε οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ

18.07.2024 | 19:25

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

Γι' αυτό πήγαν να τον σκοτώσουν;

ΗΠΑ

16.07.2024 | 18:27

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Στο μικροσκόπιο όλες οι κινήσεις των πρακτόρων - Τα αναπάντητα ερωτήματα

ΗΠΑ

14.07.2024 | 19:58

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15