Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας
Αλέξανδρος Μπούφεσης 04.07.2024 | 20:34

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στα πλαίσια της συνόδου του Συμφώνου της Σαγκάης (SCO) προέβη σε μια σειρά δηλώσεων που επιβεβαιώνουν το ξήλωμα της Παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ασφαλείας, όπως διαμορφώθηκε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Η Ρωσία έχοντας επιλέξει πλέον να ενταχθεί στον άξονα με την Κίνα, αναγνωρίζεται σαν “παίκτης” σε ένα γεωπολιτικό στερέωμα που περιλαμβάνει Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και Ασία-Ειρηνικό.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Warnews 24/7, στα οποία περιγράφεται η “αντί-ΗΠΑ” γραμμή του Κρεμλίνου, δικαιώνονται, ωστόσο ουδείς είχε τις μαντικές ικανότητες για να προβλέψει πως η Ρωσία πλέον απειλεί ευθέως την Αμερική με μια νέα Κρίση των Πυραύλων της Κούβας.

Οι ταυτόσημες θέσεις Ρωσίας και Κίνας, σε Μέση Ανατολή, Κούβα και Ασία-Ειρηνικό, συνθέτουν τον ίδιο τον Σίνο-Ρωσικό άξονα, ο οποίος φαίνεται να απαρτίζεται τόσο από συμπλέοντα συμφέροντα, όσο και ανταγωνιστικά.

Οι δηλώσεις Πούτιν: σε κοινό μέτωπο “αντί-ΗΠΑ” με την Κίνα σε έναν διευρυμένο Σίνο-Ρωσικό άξονα

Συγκεκριμένα το σύνολο των δηλώσεων Πούτιν, συνοψίζεται ως εξής

  1. Ο τερματισμός της σύγκρουσης με την Ουκρανία μέσω ενδιάμεσων είναι αδύνατος, σύμφωνα με τον Πούτιν, αλλά η Μόσχα χαιρετίζει την ίδια τη μεσολάβηση, συμπεριλαμβανομένης της διαμεσολάβης του “επιτηδείου ουδέτερου” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  2. Η ηγεσία της Ουκρανίας βρίσκεται στην εξουσία παράνομα, και το να απευθύνεται η Ρωσία στην Verkhovna Rada (ουκρανική βουλή) υπό τις παρούσες συνθήκες είναι άσκοπο.
  3. Η Ρωσία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις Τραμπ για την πιθανότητα να σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά ο Ρώσος ηγέτης δεν έχει δει συγκεκριμένες προτάσεις από τον πρώην πρόεδρο.
  4. Η Μόσχα δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός πριν από την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, ελπίζοντας σε θετικά αμοιβαία βήματα: “είναι σημαντικό να αποτραπεί ο εχθρός από το να εκμεταλλευτεί αυτό και να βελτιώσει τις θέσεις του”, δηλώνει ο Πούτιν
  5. Oι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης του 2022 μονογραφήθηκαν από τον επικεφαλής της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, πράγμα που σημαίνει ότι ταίριαζαν προφανώς τέλεια στην Ουκρανία. Αυτές οι συμφωνίες εξακολουθούν να είναι «στο τραπέζι» και θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη συνέχιση αυτών των διαπραγματεύσεων.
  6. Όσον αφορά την πιθανή ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς: εάν τα συστήματα των ΗΠΑ εμφανιστούν κάπου, η Ρωσία μπορεί να απαντήσει ισοδύναμα και τετελεσμένα, δηλώνει ο Πούτιν αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων ακόμα και στην Κούβα, προκαλώντας έτσι τον κίνδυνο επανάληψης της παρά λίγο πυρηνικής αναμέτρησης μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ το 1962.
  7. Το ζήτημα της δημιουργίας ενός νομικού πλαισίου για τη διεθνή ασφάλεια και στρατηγική σταθερότητα εξετάζεται επί του παρόντος και η Ρωσία έχει διατυπώσει τις προτάσεις της.
  8. Ο διάλογος για τη στρατηγική σταθερότητα θα πρέπει να διεξαχθεί πρωτίστως με τις ΗΠΑ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί ως προς αυτό μέχρι τις προεδρικές εκλογές εκεί. Σχήμα οξύμωρο, καθώς ο Πούτιν διατυμπανίζει πως ακόμα επιθυμεί τον Μπάιντεν για πρόεδρο των ΗΠΑ, εντούτοις αναμένει την εκλογή Τραμπ, προκειμένου να συζητηθούν οι περίφημες εναλλακτικές του πρώην προέδρου στην Ουκρανία.
  9. Ο Πούτιν καλοδέχτηκε το νέο Status Quo ενός πολύ-πολικού κόσμου δηλώνοντας πως «Ο κύκλος των κρατών που υπερασπίζονται μια δίκαιη παγκόσμια τάξη και είναι έτοιμα να υπερασπιστούν αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματά τους και να προστατεύσουν τις παραδοσιακές αξίες διευρύνεται», μένοντας πιστός στην γραμμή του γεωπολιτικού του μέντορα Αλεξάντερ Ντούγκιν, η φιλοσοφία του οποίου χάραξε τα νέα ιδεολογικά μέτωπα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
  10. Σύμμαχοι της Ρωσίας οι Ταλιμπάν στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, δήλωσε επίσης ο Πούτιν, επιβεβαιώνοντας το δόγμα αντί-ΗΠΑ που διέπει τις σχέσεις της Ρωσίας τόσο με την Κίνα όσο και με τους υπόλοιπους εταίρους του SCO.

«Θα πρέπει να ενώσουμε τα χέρια για να αντισταθούμε στις εξωτερικές παρεμβάσεις, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να φροντίζουμε ο ένας τις ανησυχίες του άλλου… και να ελέγχουμε σταθερά το μέλλον και το πεπρωμένο των χωρών μας και την περιφερειακή ειρήνη και ανάπτυξη στα χέρια μας», είπε ο Κινέζος Σι Ζινπίνγκ, η χώρα του οποίου είχε την προεδρία στην σύνοδο του SCO, ενώ Μόσχα και Πεκίνο επισήμαναν τις “τεκτονικού τύπου αλλαγές στο παγκόσμιο γεωπολιτικό στερέωμα”

Σε κοινή τους δήλωση αναφέρεται πως:

«Η χρήση βίας αυξάνεται, οι κανόνες του διεθνούς δικαίου παραβιάζονται συστημικά, οι γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις αυξάνονται και οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα στον κόσμο και στην περιοχή του SCO πολλαπλασιάζονται»

Νέα Κρίση των Πυραύλων της Κούβας αν δεν τα βρουν Πούτιν-Τραμπ, τι λέει το δημοσίευμα του Politico

Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, δήλωσε την Πέμπτη ότι η ανάπτυξη πυραύλων από τη Ρωσία στην Κούβα είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται ως απάντηση σε αυτό που περιέγραψε ως αμερικανική κλιμάκωση σχετικά με την Ουκρανία και μια ταχεία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

Ο Μιρόνοφ, ηγέτης του κόμματος Μια δίκαιη Ρωσία – Πατριώτες – Για την αλήθεια (A Just Russia – Patriots – For Truth) στη Ρωσική Κρατική Δούμα, πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον έχει ξεκινήσει μια κούρσα εξοπλισμών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «καταστροφικές συνέπειες» για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε δήλωσή του ανέφερε περαιτέρω ότι «η δυνατότητα χρήσης μιας βάσης στην Κούβα, την οποία επισκέφθηκαν πρόσφατα ρωσικά πλοία που μεταφέρουν υπερηχητικά όπλα, είναι μόνο μία από τις πολλές επιλογές».

Να σημειωθεί πως στην Ρωσία δεν υπάρχει “αντιπολίτευση” και όπου οι υπόλοιποι εκλεγμένοι ηγέτες επεμβαίνουν, αυτό γίνεται ούτως ώστε η Ρωσία να λάβει μια πιο σκληροπυρηνική στάση στα δρώμενα. 

Στις πιο πάνω δηλώσεις του στην Αστάνα, ο Πούτιν όχι μόνο καλοδέχτηκε τις πρόσφατες δηλώσεις Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά του έδωσε και το υπόστρωμα, πάνω στο οποίο είναι έτοιμος να εργαστεί, δηλαδή στις συνθήκες της Κωνσταντινούπολης του 2022.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ρωσία ήδη έχει ισχυριστεί πως το 2022 είχε αποσυρθεί από περιοχές στην Ουκρανία, όπως το Χάρκοβο και το Σούμι, κοντά στο Κίεβο, γιατί είχε πιστεύσει στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης του Ζελένσκι. Γι’αυτό αναφέρεται πως δεν θα υπάρξει εκεχειρία ή κατ’επέκταση επανάληψης οποιασδήποτε προσπάθειας που θα επέτρεπε στον ουκρανικό στρατό να καταλάβει καίριες θέσεις, βελτιώνοντας έτσι τις διαπραγματευτικές ικανότητες της χώρας.

Σε πρόσφατη δημοσίευσή του, το περιοδικό Politico, είχε αναφερθεί στις τυχόν βλέψεις μιας μελλοντικής κυβέρνησης για το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε παύση της συμμετοχής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ή έστω «ριζικό αναπροσανατολισμό» των αξιών του ΝΑΤΟ, αναφέροντας το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ, τα προβλήματα στρατολόγησης έμψυχου δυναμικού, καθώς και μια αμυντική βιομηχανική βάση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα. 

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή», δήλωσε ο Dan Caldwell, του κύκλου του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Τραμπ. Σύμφωνα με αξιωματούχους, που μίλησαν στο Politico, οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την πυρηνική τους ομπρέλα πάνω από την Ευρώπη κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης θητείας Τραμπ διατηρώντας την αεροπορική τους δύναμη και τις βάσεις τους στη Γερμανία, την Αγγλία και την Τουρκία, καθώς και τις ναυτικές τους δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο μέρος του πεζικού, των τεθωρακισμένων, της επιμελητείας και του πυροβολικού θα περνούσε τελικά από τα αμερικανικά στα ευρωπαϊκά χέρια.

Μέρη αυτού του σχεδίου παρουσιάστηκαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 από το Κέντρο για την Ανανέωση της Αμερικής που συνδέεται με τον Τραμπ, αλλά τους μήνες που πέρασαν, υπήρξε μια αναδυόμενη και πιο λεπτομερής συναίνεση μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ για ένα περίγραμμα μιας νέας ιδέας για το ΝΑΤΟ.

Με λίγα λόγια ο Τραμπ ενδέχεται να ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους του ΝΑΤΟ να σηκώσουν τα έξοδα καθώς και την στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ, χωρίς να εξαρτώνται από μια Αμερική, που θα έχει αφήσει την Ευρώπη χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας. Δηλαδή το άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ, θα γίνει κουρελόχαρτο.

Μια ταχεία επίλυση της σύγκρουσης δυόμισι ετών στην Ουκρανία πιθανότατα θα έπαιζε επίσης βασικό ρόλο στα σχέδια του Τραμπ για το ΝΑΤΟ.

Ως μέρος ενός σχεδίου για την Ουκρανία που δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, ο Τραμπ σκέφτεται μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να μην επεκταθεί περαιτέρω προς τα ανατολικά – συγκεκριμένα στην Ουκρανία και τη Γεωργία – και να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για το πόσο ουκρανικό έδαφος μπορεί να διατηρήσει η Μόσχα, σύμφωνα με δύο άλλους εμπειρογνώμονες εθνικής ασφάλειας που ευθυγραμμίζονται με τον Τραμπ.

Τον Απρίλιο, η Washington Post ανέφερε ότι το δοκιμαστικό σχέδιο του Τραμπ περιλαμβάνει επίσης πίεση στην Ουκρανία να παραχωρήσει την Κριμαία καθώς και όλο το Ντονμπάς (Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ) στη Ρωσία.

Εντούτοις δεν λαμβάνεται υπόψιν

α) η άρνηση της Ουκρανίας να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία και

β) το γεγονός πως δεν είναι μόνο το Ντονμπας αναγνωρισμένο σαν κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και οι περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα.

Σε περίπτωση άρνησης και από τις δύο μεριές, τι θα κάνει ο Τραμπ; Απλά θα αρνηθεί στον Ζελένσκι οποιαδήποτε άλλη οικονομική βοήθεια, μέχρι οι Αντικειμενικοί Στόχοι της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης να επιτευχθούν;

Συμπεράσματα-Η παύση του Αμερικανικού παρεμβατισμού και το Βιομηχανικό-Στρατιωτικό σύμπλεγμα της χώρας

Ακόμα και αν αυτές οι ακραίες προτάσεις Τραμπ υλοποιηθούν και η Ρωσία εκπληρώσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία, αυτό θα είναι αρκετό για να αποσπαστεί από το “βαρυτικό πεδίο της Κίνας”;

Ο Τραμπ είναι “παιδί των απομονωτιστών του Ron Paul” του πάλαι ποτέ “Tea Party” της Αμερικής, που είχε δύο πόλους, του Ron Paul και της Sarah Palin. Ωστόσο κρίνοντας από την δοκιμή που πήγε να κάνει ο Τραμπ στις 6 Οκτωβρίου του 2019, με την απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία και η οποία οδήγησε στην παραίτηση του τότε ΥΠΑΜ του σκληροπυρηνικού Jim Mattis (γνωστός και ως Mad Dog), θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακαμφθεί το περιβόητο Στρατιωτικό-Βιομηχανικό σύμπλεγμα της χώρας.

Εκτός και αν ο Τραμπ σκοπεύει να ανταλλάξει το χαρτί Ουκρανίας-Ασίας-Ειρηνικού με μια εισβολή στο Ιράν, αποκεφαλίζοντας το “κεφάλι του χταποδιού”, μια κίνηση που θα αφήσει την Χεζμπολάχ, την Χαμάς και τους Χούθι χώρις ηγεσία και κράτος σπόνσορα. Μια τέτοια δυνητική κίνηση θα την υποδεχόταν τόσο το Ισραηλινό λόμπι, όσο και ενδεχομένως το ίδιο το Στρατιωτικό-Βιομηχανικό σύμπλεγμα της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την "Κόκκινη Ορχήστρα": Κρεσέντο μαζικών παραβιάσεων σε κρίσιμες υποδομές ασφαλείας της Φινλανδίας!

Ο φινλανδικός στρατός ενισχύει τα σύνορα με Ρωσία - Η Μόσχα προειδοποιεί

ΝΑΤΟ

03.07.2024 | 21:27

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Οχυρώσεις παντού στην Εσθονία: Τείχος στα σύνορα -"Τείχος" και στον αέρα

Βαλτική

03.07.2024 | 19:05

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Δεκάδες δυτικοί δορυφόροι παρακολουθούν Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Διάστημα

03.07.2024 | 16:29

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Ρωσία-Κίνα απειλούν μέσω Χούθι Γιβραλτάρ-Σουέζ- Ερυθρά

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

03.07.2024 | 12:50

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία "anti-drone" Θόλο πάνω από τη Μόσχα και τον "κυνηγό" Vogan-9SP: Απέκτησε άθικτο σύστημα καθοδήγησης πυραύλου ATACMS!

Λάφυρα πολέμου στη Μόσχα -Ξεκινά Reverse Engineering του ATACMS

Οπλικά Συστήματα

03.07.2024 | 11:21

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Oι Ρώσοι καταλαμβάνουν Κίροβο και Πίβνιτσνι- Περικυκλώνουν το Τορέτσκ

Ουκρανία

02.07.2024 | 23:37

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Σκανάρουν βάσεις και εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ!

ΗΠΑ

02.07.2024 | 22:11

"Live to fight another day": Παραίτηση "βόμβα" Α/ΓΕΕΔ Χ.Χαλεβί στο Ισραήλ - "Η πολεμική μας μηχανή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα" - «Ανακωχή τώρα»

Άρθρο κόλαφος: "Λύγισε" η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ!

Ισραήλ

02.07.2024 | 20:19

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι Χούθι επιχειρούν «Ναυτικό αποκλεισμό»

Μέση Ανατολή

02.07.2024 | 17:53

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Στόχος η "διακοπή σύνδεσης" Βρετανίας-Σκωτίας-Ιρλανδίας και Καναδά

Ρωσία

02.07.2024 | 14:33

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Καταστράφηκε η βάση του Mirgorod

Ουκρανία

02.07.2024 | 11:29

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων "Novator" και "Zircon" - Δηλώσεις Πούτιν

"Κουρελόχαρτο" η INF - Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Ρωσία

02.07.2024 | 00:07

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27 "ταπείνωσε" F-16 της Δανίας - Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 

Αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στην Αγία Πετρούπολη - Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

ΝΑΤΟ

01.07.2024 | 22:55

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Iσραηλινό think tank μιλά για "Καταιγίδα" στην Ανατολική Μεσόγειο

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

01.07.2024 | 19:53

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Ανοιχτή σύγκρουση και ρήξη Κίνας -ΝΑΤΟ - Πεκίνο: "Να είστε προετοιμασμένοι να καείτε στη κόλαση"

Κίνα

01.07.2024 | 18:31