Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες
Αλέξανδρος Μπούφεσης 05.07.2024 | 16:30

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλαπλές επιθέσεις σε ισραηλινά στρατεύματα και οχήματα τις τελευταίες ώρες στη βόρεια Γάζα, και συγκεκριμένα στη συνοικία Shujayea της πόλης της Γάζας, στην οποία εισέβαλε ο Ισραηλινός στρατός την περασμένη εβδομάδα.

Επιπροσθέτως, η οργάνωση δήλωσε ότι εκτόξευσε έναν πύραυλο SAM 7 προς ένα Ισραηλινό ελικόπτερο Apache στον εναέριο χώρο της Shujayea, χωρίς να αναφέρει αν το ελικόπτερο χτυπήθηκε ή όχι.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι εκτόξευσε ρουκέτες σε ισραηλινές θέσεις κοντά στην πόλη της Γάζας και ότι έπληξε επιτυχώς τρία άρματα μάχης Merkava με εκρηκτικά κατά τεθωρακισμένων.

Εικόνες ενός ΤΟΜΠ (Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού) ανέβηκαν στο Χ (πρώην Twitter)

Απανωτά χτυπήματα της Χαμάς και των ομάδων συμμάχων της κατά των Ισραηλινών

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε ότι σήμερα, Πέμπτη, έστησε ενέδρα σε μια ισραηλινή δύναμη στη συνοικία Shujaiya, ανατολικά της πόλης της Γάζας, και στόχευσε άρματα μάχης στην ίδια περιοχή, ενώ «οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ διέπραξαν νέες σφαγές κατά αμάχων».

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam ανέφεραν σε δήλωση μέσω της εφαρμογής Telegram ότι οι μαχητές τους συγκρούστηκαν με μέλη του IDF αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και τραυματίες. Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και 17 τραυματίες.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στη συνοικία Shujaiya στη Γάζα γίνονται μάχες μεταξύ των δυνάμεων του IDF και της Χαμάς. Μέσα φίλια προσκείμενα στην Χαμάς κάνουν λόγο για εκτεταμένες απώλειες των Ισραηλινών την τελευταία εβδομάδα.

Καθώς οι μάχες συνεχίζονταν στη γειτονιά Shuja’iya, οι Ταξιαρχίες Al-Qassam ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους στόχευσαν σήμερα δύο άρματα μάχης “Merkava 4” με οβίδες “Al-Yassin 105”. Η οβίδα Yassin 105, η οποία αποκαλύφθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2023, φέρεται να αναπτύχθηκε από μηχανικούς της Hamas από τη Μονάδα Έρευνας και Βιομηχανίας. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά εναντίον ισραηλινών τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης Merkava κατά την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον Ιούνιο του 2024, χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει ένα ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα. Το όχημα καταστράφηκε και 8 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Οι Al Qassam, σε συνδυασμό με τις Ταξιαρχίες Al-Quds, τη στρατιωτική πτέρυγα του Κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ, στόχευσαν  επίσης ένα Merkava με τον αντιαρματικό «Shawaz», επίσης στην Shuja’iya. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού στρατού, οι εν λόγω αντιαρματικοί πύραυλοι έχουν την ικανότητα να διαπερνούν περίπου οκτώ ίντσες χάλυβα. Η συσκευή διάτρησης θωράκισης φέρεται να περιέχει μια εκρηκτική ουσία καλυμμένη με επένδυση σε σχήμα κώνου, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως μέρος του μηχανισμού στόχευσης.

Περαιτέρω, η Al-Qassam ανέφερε, ότι οι μαχητές της, σε συνδυασμό με τις Ταξιαρχίες Abdul Qader al-Husseini (στρατιωτικός κλάδος της Φατάχ στην Γάζα), εκτόξευσαν έναν πύραυλο “SAM 7” προς ένα ισραηλινό ελικόπτερο Απάτσι στον εναέριο χώρο της Shuja’iya.

Από την πλευρά τους, οι Ταξιαρχίες Al-Quds ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές  της πυροδότησαν μια βόμβα βαρελιού «Thaqib» σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα στην περιοχή της κεντρικής περιοχής. Επίσης, σε συνεργασία με τους μαχητές της Al-Qassam, έπληξε Ισραηλινό Merkava  με μια βόμβα βαρελιού υψηλής έκρηξης. Ανακοίνωσαν επίσης ότι οι μαχητές της βομβάρδισαν θέσεις των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού με όλμους.

Σε άλλο άξονα, οι Al-Qassam ανακοίνωσαν ότι στοχοποίησαν το αρχηγείο της διοίκησης επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού κοντά στην τοποθεσία «Nahal Oz» στη Λωρίδα της Γάζας με πυραύλους «Rajum» και ρουκέτες των 107 mm. Ο πύραυλος Rajun ζυγίζει 2-3 κιλά και έχει επιχειρησιακό εύρος 15-17 χμ. Σε μια ομοβροντία μπορούν να εκτοξευτούν μέχρι και 20 πύραυλοι.

Από την πλευρά τους, οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων Al-Aqsa δημοσίευσαν ένα βίντεο κλιπ με στόχο Ισραηλινούς αμάχους, που διεισδύουν στο σουηδικό χωριό, δυτικά της Ράφα, με πυραύλους πάλι των 107 mm και βλήματα όλμων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά σε μάχες στη βόρεια Γάζα.

«Ο λοχαγός Elay Elisha Lugasi, 21 ετών, από το Kiryat Shmona, διοικητής ομάδας στο 75ο τάγμα και στην 7η ταξιαρχία Sa’ar Golani, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην ίδια μάχη τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι τρεις στρατιώτες του τάγματος.

Ο τελευταίος θάνατος ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών του ισραηλινού στρατού από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι σε 676 αξιωματικούς και στρατιώτες, 322 από τους οποίους σκοτώθηκαν από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας στις 27 Οκτωβρίου. Άλλοι 4.049 Ισραηλινοί αξιωματικοί και στρατιώτες έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων 2.057 κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Από την μία οδομαχίες από την άλλη ειρηνευτικές συνομιλίες-Ποιές είναι οι Ταξιαρχίες Al Qassam; 

Η Χαμάς κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007. Η στρατιωτική της πτέρυγα, οι Ταξιαρχίες Qassam, πραγματοποίησαν επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους και αιχμαλωτίζοντας περίπου 200 άτομα, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρο το Ισραήλ.

Η Χαμάς ίδρυσε τη στρατιωτική της μονάδα, τις Ταξιαρχίες Qassam, το 1992 για να υποστηρίξει τον στόχο της ένοπλης αντίστασης κατά της ισραηλινής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον Σύρο μαχητή της ελευθερίας Ezzedine al-Qassam, ο οποίος αγωνίστηκε ενάντια στους Ευρωπαίους αποικιστές στο Λεβάντε.

Αφού εκδιώχθηκε στην Παλαιστίνη από τους Γάλλους αποικιοκράτες, ανέλαβε την παλαιστινιακή υπόθεση, καλώντας σε ένοπλη αντίσταση κατά των Εβραίων και των βρετανικών περιουσιακών στοιχείων.  Σκοτώθηκε από τις βρετανικές αποικιακές αρχές το 1935. Ο ένοπλος αγώνας του και ο επακόλουθος θάνατός του πιστεύεται ότι πυροδότησε την αραβική εξέγερση του 1936-39 στην Παλαιστίνη.

Οι Ταξιαρχίες Qassam έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων αυτοκτονίας, κατά του Ισραήλ στο πλαίσιο του ένοπλου αγώνα τους. Η μεγαλύτερη και πιο καλά οργανωμένη ένοπλη ομάδα της Γάζας έχει επικεφαλής τον στρατιωτικό διοικητή Mohammed Deif.

Ο Deif έχει επιβιώσει από τουλάχιστον επτά απόπειρες δολοφονίας όλα αυτά τα χρόνια, μερικές από τις οποίες τον τραυμάτισαν σε διάφορους βαθμούς ή σκότωσαν μέλη της οικογένειάς του. Οι δύο τελευταίες γνωστές απόπειρες, σύμφωνα με τον στρατό, σημειώθηκαν τον Μάιο του 2021 όταν το Ισραήλ και οι παραστρατιωτικές ομάδες της Γάζας πολέμησαν για 11 ημέρες στα πλαίσια επιχείρησης του IDF, γνωστή ως Επιχείρηση Φύλακας των Τειχών (Operation Guardian of the Walls).

Πριν από το 2021, το Ισραήλ είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τον Ντέιφ κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014 στη Γάζα, αλλά αστόχησε ελάχιστα, σκοτώνοντας αντ’ αυτού τη σύζυγό του και την 3χρονη κόρη του.

Οι αναφορές λένε ότι οι Ταξιαρχίες Qassam διαθέτουν τεχνογνωσία σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IEDs), εκτοξευτές πυραύλων, αντιαρματικούς πυραύλους και όλμους, αλλά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις stealth τακτικές της, με μια εκτεταμένη χρήση σηράγγων που επιτρέπει στους μαχητές της να κινούνται απαρατήρητα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη ότι αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων.

Πηγή στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας αφού η Χαμάς έκανε μια αναθεωρημένη πρόταση για τους όρους μιας συμφωνίας.

Η ισραηλινή απάντηση στην πρόταση της Χαμάς, που υποβλήθηκε μέσω διαμεσολαβητών, ήταν σε έντονη αντίθεση με προηγούμενες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του σχεδόν εννιάμηνου πολέμου στη Γάζα, όπου το Ισραήλ διατυμπάνιζε ότι οι όροι που επιβάλλει η Χαμάς δεν ήταν αποδεκτοί. Ισραηλινός αξιωματούχος μετέφερε πως ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ θα ηγηθεί της ισραηλινής αντιπροσωπείας για τις συνομιλίες.

Πηγή του Reuters στην ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδας είπε: «Υπάρχει μια συμφωνία με πραγματική πιθανότητα εφαρμογής». 

Ορισμένοι ακροδεξιοί εταίροι στον κυβερνώντα συνασπισμό του Νετανιάχου έχουν υποδείξει ότι ενδέχεται να παραιτηθούν από την κυβέρνηση εάν ο πόλεμος τελειώσει πριν καταστραφεί η Χαμάς. Η αποχώρησή τους από τον συνασπισμό πιθανότατα θα τερμάτιζε την πρωθυπουργία του Νετανιάχου.

Εξού, άλλωστε οι δηλώσεις της πηγής του Reuters, περί κινδύνου σαμποτάζ της συμφωνίας για “πολιτικούς λόγους”.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την "Κόκκινη Ορχήστρα": Κρεσέντο μαζικών παραβιάσεων σε κρίσιμες υποδομές ασφαλείας της Φινλανδίας!

Ο φινλανδικός στρατός ενισχύει τα σύνορα με Ρωσία - Η Μόσχα προειδοποιεί

ΝΑΤΟ

03.07.2024 | 21:27

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Οχυρώσεις παντού στην Εσθονία: Τείχος στα σύνορα -"Τείχος" και στον αέρα

Βαλτική

03.07.2024 | 19:05

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Δεκάδες δυτικοί δορυφόροι παρακολουθούν Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Διάστημα

03.07.2024 | 16:29

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Ρωσία-Κίνα απειλούν μέσω Χούθι Γιβραλτάρ-Σουέζ- Ερυθρά

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

03.07.2024 | 12:50

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία "anti-drone" Θόλο πάνω από τη Μόσχα και τον "κυνηγό" Vogan-9SP: Απέκτησε άθικτο σύστημα καθοδήγησης πυραύλου ATACMS!

Λάφυρα πολέμου στη Μόσχα -Ξεκινά Reverse Engineering του ATACMS

Οπλικά Συστήματα

03.07.2024 | 11:21

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Oι Ρώσοι καταλαμβάνουν Κίροβο και Πίβνιτσνι- Περικυκλώνουν το Τορέτσκ

Ουκρανία

02.07.2024 | 23:37

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Σκανάρουν βάσεις και εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ!

ΗΠΑ

02.07.2024 | 22:11

"Live to fight another day": Παραίτηση "βόμβα" Α/ΓΕΕΔ Χ.Χαλεβί στο Ισραήλ - "Η πολεμική μας μηχανή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα" - «Ανακωχή τώρα»

Άρθρο κόλαφος: "Λύγισε" η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ!

Ισραήλ

02.07.2024 | 20:19

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι Χούθι επιχειρούν «Ναυτικό αποκλεισμό»

Μέση Ανατολή

02.07.2024 | 17:53

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Στόχος η "διακοπή σύνδεσης" Βρετανίας-Σκωτίας-Ιρλανδίας και Καναδά

Ρωσία

02.07.2024 | 14:33

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Καταστράφηκε η βάση του Mirgorod

Ουκρανία

02.07.2024 | 11:29

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων "Novator" και "Zircon" - Δηλώσεις Πούτιν

"Κουρελόχαρτο" η INF - Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Ρωσία

02.07.2024 | 00:07

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27 "ταπείνωσε" F-16 της Δανίας - Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 

Αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στην Αγία Πετρούπολη - Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

ΝΑΤΟ

01.07.2024 | 22:55

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Iσραηλινό think tank μιλά για "Καταιγίδα" στην Ανατολική Μεσόγειο

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

01.07.2024 | 19:53