Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ – Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Δεκάδες δυτικοί δορυφόροι παρακολουθούν Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ – Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί
Αλέξανδρος Μπούφεσης 03.07.2024 | 16:29

Η Ρωσία “έσπασε” το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δορυφορικά δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου, Ουκρανίας και άλλων χωρών προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Δύσης.

Η υπηρεσία τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε τη ρωσική παρέμβαση στα δορυφορικά συστήματα πολλών ευρωπαϊκών χωρών. 

Η Ρωσία “παίζει” με τους δυτικούς δορυφόρους – Υστερία σε ΝΑΤΟ και ΟΗΕ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ (ITU) έλαβε μια σειρά καταγγελιών από την Ουκρανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο σχετικά με δορυφορική παρεμβολή του Κρεμλίνου που έχει επηρεάσει τα σήματα GPS και τα τηλεοπτικά κανάλια.

Η ITU εξέτασε αυτές τις καταγγελίες και δημοσίευσε ένα έγγραφο τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντας την πρακτική «εξαιρετικά ανησυχητική και απαράδεκτη».

Σύμφωνα με την ITU, οι δορυφορικές παρεμβολές της Ρωσίας είχαν επανειλημμένα επηρεάσει συγκεκριμένα κανάλια που μεταφέρουν κυρίως ουκρανικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι η Ρωσία στόχευε τα παιδικά τηλεοπτικά κανάλια για να προβάλουν βίαιες εικόνες του πολέμου στην Ουκρανία.

Η καταγγελία της Ουκρανίας στην ITU κατέγραψε τουλάχιστον 11 περιπτώσεις παρέμβασης τους τελευταίους τρεις μήνες που επηρέασαν δεκάδες ουκρανικά τηλεοπτικά προγράμματα, ανέφερε το Reuters.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι η παρέμβαση της Ρωσίας στα γαλλικά και σουηδικά δορυφορικά δίκτυα προήλθε από σταθμούς που βρίσκονται κοντά στη Μόσχα, την Παβλόβκα και το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα, μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας.

Τον περασμένο μήνα, οι σουηδικές αρχές κατηγόρησαν τη Ρωσία για «επιβλαβή παρέμβαση» με στόχο τα δορυφορικά δίκτυα της σκανδιναβικής χώρας, την οποία παρατήρησε δύο εβδομάδες μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ, μια κίνηση που η Ρωσία θεώρησε ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια.

Οι σουηδικές αρχές δήλωσαν ότι η παρέμβαση από τη Ρωσία και την Κριμαία έχει στοχεύσει τρία διαφορετικά δορυφορικά δίκτυα Sirius.

Η Γαλλία, με τη σειρά της, διαμαρτυρήθηκε για τη διακοπή στον δορυφορικό πάροχο Eutelsat, σύμφωνα με την ITU.

Το Bloomberg ανέφερε πρόσφατα ότι τουλάχιστον τρεις από τους δορυφόρους της Eutelsat «επηρεάστηκαν σοβαρά» από τη ρωσική παρέμβαση, οδηγώντας σε διακοπή των εκπομπών. Σε δύο περιπτώσεις, η Ρωσία φέρεται να αντικατέστησε τον προγραμματισμό των εκπομπών της Disney με πολεμικά βίντεο στα ρωσικά.

Τον Απρίλιο, κρατικοί αξιωματούχοι από τη Λιθουανία και την Εσθονία σήμαναν συναγερμό σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στα σήματα πλοήγησης, αφού δύο πτήσεις από το Ελσίνκι προς την εσθονική πόλη Tartu παρουσίασαν εμπλοκή του GPS, αναγκάζοντάς τα αεροσκάφη να γυρίσουν πίσω, στα μισά της διαδρομής.

Νωρίτερα φέτος, το GPS σε ένα αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, δέχτηκε παρεμβολή από τη Ρωσία καθώς πετούσε πάνω από το Καλίνινγκραντ.

Η ITU είπε ότι επικοινώνησε με τη Ρωσία σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνάς της, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Σε προηγούμενη απάντηση στη Γαλλία σχετικά με τη διακοπή του δορυφόρου της, το Κρεμλίνο είπε ότι δεν εντόπισε εκπομπές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιβλαβείς παρεμβολές στα γαλλικά δορυφορικά δίκτυα.

Η ITU ζήτησε από τη Ρωσία «να σταματήσει κάθε σκόπιμη ενέργεια για την πρόκληση επιβλαβών παρεμβολών» και να διερευνήσει περαιτέρω εάν επί του παρόντος αναπτύσσονται επίγειοι σταθμοί σε ή κοντά στις τοποθεσίες που προσδιορίζονται από τα αποτελέσματα γεωεντοπισμού που παρέχονται από την υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης: «Νέκρωσε» η Βαλτική για 63 ώρες: Η Ρωσία απάντησε στο ΝΑΤΟϊκό σχέδιο «Orsha» με ολικό μπλακ άουτ και απογείωση MiG-31I με Kinzhal

Απάντηση Ρωσίας – Τί είπε ο Πεσκόφ

Απαντώντας στη δήλωση της ITU, ο γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δεν γνωρίζει «κάποια δομή του ΟΗΕ που να δηλώνει τη ρωσική ανάμειξη στη λειτουργία δορυφορικών συστημάτων ευρωπαϊκών χωρών».

«Δεν ξέρω τίποτα για αυτό και, στην πραγματικότητα, πρέπει να διαπιστώσουμε αν οι συγκεκριμένες δομές του ΟΗΕ είναι αρμόδιες να συζητήσουν γι’αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών, που αποτελείται από 193 κράτη μέλη και εδρεύει στη Γενεύη, είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση και τον συντονισμό του παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος. Το καταστατικό της αναθέτει τον συντονισμό των προσπαθειών για την εξάλειψη των επιβλαβών παρεμβολών. Τα πρότυπα (συστάσεις) της ITU δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά υποστηρίζονται ευρέως, καθώς διευκολύνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των δικτύων επικοινωνίας και επιτρέπουν στους παρόχους να παρέχουν υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Οι συγκεκριμένες αναφορές για παρέμβαση της Ρωσίας στα δορυφορικά δίκτυα, άρχισαν να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των ασκήσεων μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Steadfast Defender 2024, που διεξήχθησαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό ήταν ένα είδος προειδοποίησης από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προς τους αντιπάλους της χώρας, σχετικά με τις δυνατότητες του ρωσικού στρατού όσον αφορά τη δημιουργία προβλημάτων στις γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ, των οποίων η ακρίβεια καθοδήγησης όπλων, καθώς και οι συντονισμένες ενέργειες των στρατευμάτων τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το αμερικανικό σύστημα πλοήγησης GPS.

Διαβάστε επίσης: Ειδική σύσκεψη στο ΝΑΤΟ για τη Βαλτική: Ρωσικά συστήματα EW «βομβαρδίζουν» όλα τα κράτη της περιοχής προκαλώντας «No Fly Zone» – Διακόπηκαν πτήσεις

Oι Ρώσοι στοχοποιούν δεκάδες δυτικούς δορυφόρους – Παρακολουθούν Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία φαίνεται πως στοχοποιεί δεκάδες δυτικούς δορυφόρους οι οποίοι παρακολουθούν την Κριμαία και την Μαύρη Θάλασσα.

Εμπορικοί δορυφόροι των Maxar, Planet Labs και άλλοι παρόμοιοι βρίσκονται στην υπηρεσία του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ισχυρίζονται ρωσικά δημοσιεύματα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αναγνώρισης.

Επιπλέον, τρεις έως τέσσερις δωδεκάδες δορυφόροι παρακολουθούν στενά το ρωσικό έδαφος. Μεταξύ αυτών, ειδικότερα, ο αμερικανικός Lemur 2 Vu (Lemur 2F81) (ο οποίος παρακολουθεί αεροσκάφη και πλοία), οι επικοινωνιακοί δορυφόροι Centauri 3 και Orbcomm-OG2 FM109, ο Gunsmoke-J (αναγνωριστικός δορυφόρος της Διαστημικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ),καθώς και οι δορυφόροι D33: EOS PM Aqua, Sentinel-5P, Capella 6 (Whitney 4), Joint Polar Satellite System (JPSS) και Hatchling v.0,2.

Επιπλέον, δεδομένα για τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στην Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα μεταδίδονται από τους ιαπωνικούς δορυφόρους D33 BIRD 2 (Bispectral InfraRed Detector 2) και Shizuku καθώς και τον γερμανικό δορυφόρο επικοινωνιών NetSat 1/2/3/4.

Κατασκοπευτικές δραστηριότητες διάγουν επίσης και οι δορυφόροι της Νότιας Κορέας D33 KOMPSAT 3 καθώς και και η αυστραλιανή συσκευή RAAF MS-A για την παρακολούθηση αεροσκαφών και πλοίων.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως το δυναμικό αναγνώρισης των παραπάνω δορυφόρων είναι πολύ ισχυρό. Θα υπάρξει κάποιο κτύπημα;

Οι Ρώσοι μπλοκάρουν κάθε τέταρτο βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ανατολική Ευρώπη 

Παράλληλα, οι Ρώσοι φέρεται να παρεμβάλλουν κάθε τέταρτο βρετανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ανατολική Ευρώπη. Τα δεδομένα προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ανάλυσης πολλών χιλιάδων πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τη Βασιλική Αεροπορία κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους.

Αυτό ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη ειδικούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο ρωσικός στρατός φέρεται να παρεμβαίνει τακτικά στο GPS (σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης) των αεροσκαφών μεταφοράς και αναγνώρισης της Βασιλικής Αεροπορίας.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ενδέχεται να απειλήσουν την ασφάλεια των πτήσεων όχι μόνο των στρατιωτικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, αλλά και των πολιτικών αεροσκαφών.

Η δημοσίευση αναφέρει ότι εξέτασε δεδομένα από την υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων Flight Radar, η οποία κάλυψε 63 στρατιωτικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 30 Απριλίου. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 1.467 πτήσεις πάνω από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στρατιωτικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν 504 πτήσεις μεταφοράς και αναγνώρισης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη, με 142 από αυτές να αντιμετωπίζουν εμπλοκή στο GPS, ενώ άλλες 60 να αποτελούν απόπειρα εμπλοκής.

Η Telegraph ισχυρίζεται ότι εάν ληφθούν υπόψη οι πτήσεις πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, το ποσοστό των βρετανικών στρατιωτικών πτήσεων που μπλοκαρίστηκαν αυξάνεται στο 40%.  Προφανώς, μέρος των παρεμβάσεων αποτελεί το Ισραήλ, το οποίο προσπαθεί να προστατευτεί από πιθανά όπλα καθοδηγούμενα από GPS που εκτοξεύονται από τη Χαμάς.

Ταυτόχρονα, στην Ανατολική Ευρώπη, ο σταθμός παρεμβολών GPS της Ρωσίας βρίσκεται στην ακτή της Βαλτικής στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και όπως δείχνουν τα πράγματα είναι υπέρ-ενεργός.

«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της απερισκεψίας της Ρωσίας και η απόδειξη ότι είναι ένα εχθρικό κράτος εκτός ελέγχου», δήλωσε σχετικά με αυτό το θέμα ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς.

Δεν διευκρινίζει, όμως ο ΥΠΑΜ της Βρετανίας, αν έχει κατανοήσει την αγαπημένη φράση του Λαβρόφ περί “Fair Game”, έναν κυνηγετικό όρο. Για παράδειγμα, αν το ΝΑΤΟ προμηθεύσει όπλα την Ουκρανία είναι “Fair Game” η στόχευση τους και αν τα Ουκρανικά μαχητικά επιχειρήσουν από έδαφος του ΝΑΤΟ, είναι επίσης “Fair Game” η στόχευσή τους.

Γιατί άραγε οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους του ΝΑΤΟ να είναι ελεύθεροι να επιχειρούν υβριδικά εναντίον της Ρωσίας, ενώ όταν το πράττει η Ρωσία, στα πλαίσια του εμπόλεμου κλίματος, να είναι αυτό καταδικαστέο;

Μάλλον η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα να είναι τόσο σκιώδη και ασαφή, όσο ερωτήματα του τύπου “αν υπάρχει Θεός” και “αν το σύμπαν συνεχίσει να διαστέλλεται”.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την "Κόκκινη Ορχήστρα": Κρεσέντο μαζικών παραβιάσεων σε κρίσιμες υποδομές ασφαλείας της Φινλανδίας!

Ο φινλανδικός στρατός ενισχύει τα σύνορα με Ρωσία - Η Μόσχα προειδοποιεί

ΝΑΤΟ

03.07.2024 | 21:27

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Οχυρώσεις παντού στην Εσθονία: Τείχος στα σύνορα -"Τείχος" και στον αέρα

Βαλτική

03.07.2024 | 19:05

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Δεκάδες δυτικοί δορυφόροι παρακολουθούν Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Διάστημα

03.07.2024 | 16:29

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Ρωσία-Κίνα απειλούν μέσω Χούθι Γιβραλτάρ-Σουέζ- Ερυθρά

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

03.07.2024 | 12:50

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία "anti-drone" Θόλο πάνω από τη Μόσχα και τον "κυνηγό" Vogan-9SP: Απέκτησε άθικτο σύστημα καθοδήγησης πυραύλου ATACMS!

Λάφυρα πολέμου στη Μόσχα -Ξεκινά Reverse Engineering του ATACMS

Οπλικά Συστήματα

03.07.2024 | 11:21

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Oι Ρώσοι καταλαμβάνουν Κίροβο και Πίβνιτσνι- Περικυκλώνουν το Τορέτσκ

Ουκρανία

02.07.2024 | 23:37

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Σκανάρουν βάσεις και εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ!

ΗΠΑ

02.07.2024 | 22:11

"Live to fight another day": Παραίτηση "βόμβα" Α/ΓΕΕΔ Χ.Χαλεβί στο Ισραήλ - "Η πολεμική μας μηχανή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα" - «Ανακωχή τώρα»

Άρθρο κόλαφος: "Λύγισε" η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ!

Ισραήλ

02.07.2024 | 20:19

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι Χούθι επιχειρούν «Ναυτικό αποκλεισμό»

Μέση Ανατολή

02.07.2024 | 17:53

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Στόχος η "διακοπή σύνδεσης" Βρετανίας-Σκωτίας-Ιρλανδίας και Καναδά

Ρωσία

02.07.2024 | 14:33

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Καταστράφηκε η βάση του Mirgorod

Ουκρανία

02.07.2024 | 11:29

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων "Novator" και "Zircon" - Δηλώσεις Πούτιν

"Κουρελόχαρτο" η INF - Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Ρωσία

02.07.2024 | 00:07

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27 "ταπείνωσε" F-16 της Δανίας - Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 

Αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στην Αγία Πετρούπολη - Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

ΝΑΤΟ

01.07.2024 | 22:55

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Iσραηλινό think tank μιλά για "Καταιγίδα" στην Ανατολική Μεσόγειο

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

01.07.2024 | 19:53

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Ανοιχτή σύγκρουση και ρήξη Κίνας -ΝΑΤΟ - Πεκίνο: "Να είστε προετοιμασμένοι να καείτε στη κόλαση"

Κίνα

01.07.2024 | 18:31

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Οι Ουκρανοί χάνουν τον στρατηγικό κόμβο επιμελητείας - Σε "τανάλια" η πόλη

Ουκρανία

01.07.2024 | 16:41