“Live to fight another day”: Παραίτηση “βόμβα” Α/ΓΕΕΔ Χ.Χαλεβί στο Ισραήλ – “Η πολεμική μας μηχανή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα” – «Ανακωχή τώρα»

Άρθρο κόλαφος: "Λύγισε" η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ!

“Live to fight another day”: Παραίτηση “βόμβα” Α/ΓΕΕΔ Χ.Χαλεβί στο Ισραήλ – “Η πολεμική μας μηχανή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα” – «Ανακωχή τώρα»
Αλέξανδρος Μπούφεσης 02.07.2024 | 20:19

Οι κορυφαίοι στρατηγοί του Ισραήλ, γνωστοί ως “Φόρουμ του Γενικού Επιτελείου”, ζητούν άμεσα τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα επιτραπεί προσωρινά στην Χαμάς να παραμείνει στην εξουσία.

Γνωστό συλλογικά ως Φόρουμ Γενικού Επιτελείου, η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ αποτελείται από περίπου 30 ανώτερους στρατηγούς, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, υποστράτηγου Χέρζι Χαλέβι, των διοικητών του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού και του αρχηγού των στρατιωτικών πληροφοριών (Αμμάν).

Η παρατεταμένη σύγκρουση έχει καταπονήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους στρατιωτικούς πόρους του Ισραήλ.

Οι ισραηλινοί Στρατηγοί προειδοποιούν τον Νετανιάχου για καταστροφικές συνέπειες: O ισραηλινός Στρατός έπεσε σε μια παγίδα, έναν πόλεμο φθοράς και ακόμη δεν έχει εμπλακεί σε σοβαρό βαθμό η Χεζμπολάχ ή το Ιράν.

Μάλιστα ο ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ Herzi Halevi πρόκειται να υποβάλλει την παραίτηση του σε δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εισβολή στον Λίβανο και στη Συρία.

Άρθρο κόλαφος – Ο ισραηλινός Στρατός κτυπήθηκε από τον πόλεμο φθοράς!

Σημερινό άρθρο των New York Times με τίτλο “Ισραηλινοί στρατηγοί, χαμηλή ποσότητα σε πυρομαχικά, θέλουν εκεχειρία στη Γάζα” αναφέρει:

«Σχεδόν εννέα μήνες μετά τον πόλεμο που το Ισραήλ δεν σχεδίαζε, ο στρατός του έχει έλλειψη ανταλλακτικών, πυρομαχικών, κινήτρων και ακόμη και στρατευμάτων».

Υπάρχει μια συγκεκριμένη αναφορά στα άρματα μάχης που λειτουργούν κάτω από την πλήρη χωρητικότητα:

«Τουλάχιστον ορισμένα άρματα μάχης στη Γάζα δεν είναι γεμάτα με την πλήρη χωρητικότητα των οβίδων που συνήθως μεταφέρουν, καθώς ο στρατός προσπαθεί να διατηρήσει τα αποθέματά του σε περίπτωση που ξεσπάσει μεγαλύτερος πόλεμος με τη Χεζμπολάχ.»

Το άρθρο τονίζει την έλλειψη βλημάτων πυροβολικού:

«Πέντε αξιωματούχοι και αξιωματικοί επιβεβαίωσαν ότι ο στρατός ξεμένει από  βλήματα». Πέρα από τα πυρομαχικά, υπάρχει επίσης έλλειψη πόρων συντήρησης εξοπλισμού:

«Ο στρατός δεν έχει επίσης ανταλλακτικά για τα άρματα μάχης, τις στρατιωτικές μπουλντόζες και τα τεθωρακισμένα οχήματα» σύμφωνα με αρκετούς από αυτούς τους αξιωματούχους.  Αναφέρει επίσης ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα κίνητρα των στρατιωτών, καθώς και «κρίση εμπιστοσύνης στη στρατιωτική ηγεσία».

Ενώ ο στρατός ισχυρίζεται πως έχει κατορθώσει σημαντική πρόοδο κατά της Χαμάς, με περίπου 14.000 μαχητές να έχουν σκοτωθεί, αναγνωρίζουν παράλληλα, ότι «πολλές χιλιάδες μαχητές της Χαμάς παραμένουν ελεύθεροι, κρυμμένοι σε σήραγγες σκαμμένες βαθιά κάτω από την επιφάνεια της Γάζας».

Σε κρίση το στράτευμα, “Live to fight another day”: Oι Στρατηγοί του IDF απαιτούν, «ανακωχή εδώ και τώρα»

Οι κορυφαίοι στρατηγοί του Ισραήλ θέλουν να ξεκινήσει μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ακόμη κι αν κρατήσει τη Χαμάς στην εξουσία προς το παρόν, διευρύνοντας τη ρήξη μεταξύ του στρατού και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος αντιτάχθηκε σε μια εκεχειρία που θα επέτρεπε στη Χαμάς να επιβιώσει από τον πόλεμο.

Οι στρατηγοί πιστεύουν ότι μια εκεχειρία θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να απελευθερωθούν οι περίπου 120 Ισραηλινοί που κρατούνται ακόμα, νεκροί και ζωντανοί, στη Γάζα, σύμφωνα με συνεντεύξεις με έξι νυν και πρώην αξιωματούχους ασφαλείας.

Ανεπαρκώς εξοπλισμένοι για περαιτέρω μάχες μετά τον μακρύτερο πόλεμο του Ισραήλ εδώ και δεκαετίες, οι στρατηγοί πιστεύουν επίσης ότι οι δυνάμεις τους χρειάζονται χρόνο για να αναρρώσουν σε περίπτωση που ξεσπάσει χερσαίος πόλεμος εναντίον της Χεζμπολάχ, της λιβανέζικης πολιτοφυλακής που έχει εγκλωβιστεί σε μια μάχη χαμηλής έντασης (προς το παρόν) με το Ισραήλ από τον Οκτώβριο, όπως δηλώνουν πολλοί αξιωματούχοι.

Μια εκεχειρία με τη Χαμάς θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας με τη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι περισσότεροι από τους οποίους μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, προκειμένου να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα ασφάλειας.  Η Χεζμπολάχ έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει να χτυπά το βόρειο Ισραήλ έως ότου το Ισραήλ σταματήσει τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας.

Η στάση του στρατού σε μια κατάπαυση του πυρός αντανακλά μια σημαντική αλλαγή στη σκέψη του τους τελευταίους μήνες, καθώς έγινε πιο σαφές ότι ο κ. Νετανιάχου αρνιόταν να διατυπώσει ή να δεσμευτεί σε ένα μεταπολεμικό σχέδιο.  Αυτή η απόφαση ουσιαστικά δημιούργησε ένα κενό εξουσίας, που ανάγκασε τον στρατό να επιστρέψει και να πολεμήσει σε μέρη της Γάζας που είχε ήδη καθαρίσει από τους μαχητές της Χαμάς.

«Ο στρατός υποστηρίζει πλήρως μια συμφωνία ομήρων και μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Eyal Hulata, ο οποίος υπηρέτησε ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ μέχρι τις αρχές του περασμένου έτους και ο οποίος μιλά τακτικά με ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

«Πιστεύουν ότι μπορούν πάντα να επιστρέψουν και να εμπλακούν στρατιωτικά με την Χαμάς στο μέλλον», είπε ο  Χουλάτα.

«Καταλαβαίνουν ότι μια παύση στη Γάζα καθιστά πιο πιθανή την αποκλιμάκωση στον Λίβανο. Και έχουν λιγότερα πυρομαχικά, λιγότερα ανταλλακτικά, λιγότερη ενέργεια από ό,τι πριν – έτσι πιστεύουν επίσης ότι μια παύση στη Γάζα μας δίνει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε σε περίπτωση που ξεσπάσει μεγαλύτερος πόλεμος με τη Χεζμπολάχ».

Δεν είναι σαφές πόσο άμεσα η στρατιωτική ηγεσία εξέφρασε τις απόψεις της στον κ. Νετανιάχου κατ’ ιδίαν, αλλά υπήρξαν ματιές της απογοήτευσής της δημόσια, καθώς και της απογοήτευσης του πρωθυπουργού με τους στρατηγούς.

Ο Νετανιάχου είναι διστακτικός για μια εκεχειρία που κρατά τη Χαμάς στην εξουσία, επειδή αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να καταρρεύσει τον συνασπισμό του, τμήματα του οποίου έχουν δηλώσει πως θα εγκαταλείψουν τη συμμαχία εάν ο πόλεμος τελειώσει με τη Χαμάς αήττητη.

Μέχρι πρόσφατα, ο στρατός υποστήριζε δημόσια ότι ήταν δυνατό να επιτευχθούν ταυτόχρονα οι δύο κύριοι πολεμικοί στόχοι της κυβέρνησης: η ήττα της Χαμάς και η διάσωση των ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς και τους συμμάχους της κατά την επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Τώρα, η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο στόχοι είναι αμοιβαία ασυμβίβαστοι, αρκετούς μήνες αφότου οι στρατηγοί άρχισαν να πρωτο έχουν αμφιβολίες.

Από την εισβολή στη Γάζα τον Οκτώβριο, το Ισραήλ έχει νικήσει κατά κράτος σχεδόν όλα τα τάγματα της Χαμάς και κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους σε κάποιο σημείο του πολέμου. Αλλά λίγο λιγότεροι από τους μισούς από τους 250 ομήρους που μεταφέρθηκαν στη Γάζα τον Οκτώβριο παραμένουν αιχμάλωτοι και η ανώτατη διοίκηση φοβάται ότι περαιτέρω στρατιωτική δράση για την απελευθέρωσή τους μπορεί να διακινδυνεύσει να σκοτωθούν οι υπόλοιποι.

Ο Νετανιάχου απάντησε στο δημοσίευμα των ΝΥΤ. Δείτε το βίντεο

Επικοινωνιακές τακτικές τύπου COIN (Counter Insurgency)-Πολύ λίγο, πολύ αργά

Με τον Νετανιάχου δημοσίως απρόθυμο να δεσμευτεί είτε να καταλάβει τη Γάζα είτε να μεταβιβάσει τον έλεγχο σε εναλλακτικούς Παλαιστίνιους ηγέτες, ο στρατός φοβάται έναν «αιώνιο πόλεμο», στον οποίο οι δυνάμεις και τα πυρομαχικά του τελειώνουν σταδιακά, ενόσω οι όμηροι παραμένουν αιχμάλωτοι και οι ηγέτες της Χαμάς είναι ακόμα ελεύθεροι.

Μπροστά σε αυτό το σενάριο, η διατήρηση της Χαμάς στην εξουσία προς το παρόν με αντάλλαγμα την επιστροφή των ομήρων φαίνεται ως η λιγότερο χειρότερη επιλογή για το Ισραήλ, είπε ο Χουλάτα. Τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας συμφώνησαν.

Κληθείς να σχολιάσει εάν υποστηρίζει μια εκεχειρία, ο στρατός εξέδωσε μια δήλωση που δεν αφορούσε άμεσα το ερώτημα. Ο στρατός επιδιώκει την καταστροφή των «στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς, την επιστροφή των ομήρων και την επιστροφή των Ισραηλινών πολιτών από το νότο και το βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους», ανέφερε η δήλωση.

Όμως, σε άλλες πρόσφατες δηλώσεις και συνεντεύξεις, οι στρατιωτικοί ηγέτες έδωσαν δημόσιες υποδείξεις για το τι κατέληξαν ιδιωτικά. «Όσοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να εξαφανίσουμε τη Χαμάς κάνουν λάθος», είπε ο αντιναύαρχος Daniel Hagari, εκπρόσωπος του στρατού, σε τηλεοπτική συνέντευξη στις 19 Ιουνίου.

«Η Χαμάς είναι μια ιδέα. Η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα. Είναι ριζωμένο στις καρδιές των ανθρώπων».

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε κάτι άλλο», είπε, «κάτι που θα το αντικαταστήσει, κάτι που θα κάνει τον πληθυσμό να καταλάβει ότι κάποιος άλλος μοιράζει τρόφιμα, κάποιος άλλος παρέχει δημόσιες υπηρεσίες. Ποιος είναι αυτός ο κάποιος, τι είναι αυτό – αυτό πρέπει να το αποφασίσουν οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων».

Ο στρατηγός Halevi, ο αρχηγός του επιτελείου, προσπάθησε πρόσφατα να δώσει έμφαση στα επιτεύγματα του στρατού, σε αυτό που ορισμένοι αναλυτές ισχυρίστηκαν πως ήταν μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πρόσχημα για να τερματιστεί ο πόλεμος χωρίς να ντροπιαστεί το στράτευμα.

Πάντως είναι κάπως αργά για το Ισραήλ να προσπαθήσει να εφαρμόσει πολιτικές του δόγματος του λεγόμενου αντί-αντάρτικου ή αλλιώς COIN (Counter Insurgency). Για να γίνει αυτό προϋποθέτει μια σειρά νικών και επί του επικοινωνιακού πεδίου, τομέας στον οποίο το Ισραήλ έχει γνωρίσει πρωτόγνωρη συντριβή από την αρχή της εισβολής στην Γάζα. 

Εξάλλου το modus operandi της Χαμάς, από τότε που εισέβαλλε στο Ισραήλ, είναι του τύπου είμαστε εδώ για να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε, δόγμα το οποίο έχουν μεταφέρει εν πολλοίς και στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των κατοίκων της Γάζας.

Ποιό το κόστος μιας φαινομενικής-και σίγουρα Πύρρειας-νίκης;

Καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα προχωρούσαν μέσω της πόλης Ράφα στη νότια Γάζα, στις 24 Ιουνίου, ο στρατηγός Χαλέβι είπε ότι ο στρατός «πλησιάζει ξεκάθαρα στο σημείο όπου μπορούμε να πούμε ότι έχουμε διαλύσει την ταξιαρχία της Ράφα, ότι έχει ηττηθεί. Όχι με την έννοια ότι δεν υπάρχουν πλέον τρομοκράτες, αλλά με την έννοια ότι δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί ως μαχητική μονάδα».

Ο στρατός εκτιμά ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 14.000 μαχητές – το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων της Χαμάς. Ωστόσο, αξιωματούχοι πιστεύουν επίσης ότι αρκετές χιλιάδες μαχητές της Χαμάς παραμένουν ελεύθεροι, κρυμμένοι σε σήραγγες που έχουν σκαφτεί βαθιά κάτω από την επιφάνεια της Γάζας, φυλάσσοντας αποθέματα όπλων, καυσίμων, τροφίμων και ορισμένους ομήρους.

Σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στα τέλη Ιουνίου, ο πρωθυπουργός απέρριψε τις προτάσεις ότι ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί, αλλά αναγνώρισε ότι ο στρατός θα πρέπει να μειώσει την παρουσία του στη Γάζα για να «μετακινήσει μέρος των δυνάμεών μας προς τα βόρεια».

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους, αυτή η κίνηση χρειάζεται για να βοηθήσει τον στρατό να ανακάμψει σε περίπτωση που ξεσπάσει ευρύτερος πόλεμος με τη Χεζμπολάχ, όχι επειδή απαραίτητα το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στον Λίβανο άμεσα. Ωστόσο, άλλες ειδήσεις αναφέρουν ότι το Ισραήλ ενδέχεται να σχεδιάζει εισβολή τις επόμενες εβδομάδες.

Περισσότεροι από 300 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, κάτι λιγότερο από αυτό που προέβλεπαν ορισμένοι στρατιωτικοί προτού το Ισραήλ εισβάλει στο έδαφος. Όμως περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στρατιωτικές στατιστικές, 10 φορές το σύνολο κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014, ο οποίος διήρκεσε μόλις 50 ημέρες. Άγνωστος αριθμός άλλων πάσχει από μετατραυματικό στρες.

Το δημοσίευμα προκάλεσε εμφανή δυσφορία στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, ο οποίος πριν από λίγο έσπευσε να δηλώσει πως, «δεν ήξερε ποιες ήταν αυτές οι ανώνυμες πηγές», αλλά δηλώνει κατηγορηματικά πως: αυτό δεν θα συμβεί».

«Θα τελειώσουμε τον πόλεμο μόνο αφού ολοκληρώσουμε όλους τους στόχους του, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής της Χαμάς και της απελευθέρωσης όλων των ομήρων μας», προσέθεσε εν κατακλείδι

Στο War Νews 24/7 έχουμε σημειώσει ξανά πως αυτό που στην ουσία ήθελε να κάνει ο Νετανιάχου, από το 2008 ήταν να εμπλέξει την Αμερική τόσο με τους περιφερειακούς εχθρούς του Ισραήλ, όσο και με το ίδιο το Ιράν. Κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη, ακόμα και όταν το Ιράν βομβάρδισε για πρώτη φορά Ισραηλινό έδαφος.

Τώρα ο Νετανιάχου καλείται να ανταπεξέλθει σε έναν πόλεμο με την Χεζμπολάχ, για τον οποίο ο Ισταηλινός στρατός φαίνεται να είναι λιγότερο προετοιμασμένος ακόμα και από το 2006. 

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την

Φόβοι ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε την "Κόκκινη Ορχήστρα": Κρεσέντο μαζικών παραβιάσεων σε κρίσιμες υποδομές ασφαλείας της Φινλανδίας!

Ο φινλανδικός στρατός ενισχύει τα σύνορα με Ρωσία - Η Μόσχα προειδοποιεί

ΝΑΤΟ

03.07.2024 | 21:27

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Η Βαλτική αποσυνδέθηκε από τον Ενεργειακό Δακτύλιο με Ρωσία και Μινσκ λόγω επικείμενης επίθεσης - Με «δόντια δράκου» θωρακίζουν το Βίλνιους!

Οχυρώσεις παντού στην Εσθονία: Τείχος στα σύνορα -"Τείχος" και στον αέρα

Βαλτική

03.07.2024 | 19:05

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Η Ρωσία «έσπασε» το πλέγμα ασφαλείας των ΝΑΤΟϊκών δορυφόρων και σάρωσε τα δίκτυα Γαλλίας, Σουηδίας κτλ - Ποιους δυτικούς δορυφόρους στοχοποιεί

Δεκάδες δυτικοί δορυφόροι παρακολουθούν Κριμαία και Μαύρη Θάλασσα

Διάστημα

03.07.2024 | 16:29

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Ρωσία-Κίνα απειλούν μέσω Χούθι Γιβραλτάρ-Σουέζ- Ερυθρά

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

03.07.2024 | 12:50

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία "anti-drone" Θόλο πάνω από τη Μόσχα και τον "κυνηγό" Vogan-9SP: Απέκτησε άθικτο σύστημα καθοδήγησης πυραύλου ATACMS!

Λάφυρα πολέμου στη Μόσχα -Ξεκινά Reverse Engineering του ATACMS

Οπλικά Συστήματα

03.07.2024 | 11:21

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Oι Ρώσοι καταλαμβάνουν Κίροβο και Πίβνιτσνι- Περικυκλώνουν το Τορέτσκ

Ουκρανία

02.07.2024 | 23:37

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Σκανάρουν βάσεις και εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ!

ΗΠΑ

02.07.2024 | 22:11

"Live to fight another day": Παραίτηση "βόμβα" Α/ΓΕΕΔ Χ.Χαλεβί στο Ισραήλ - "Η πολεμική μας μηχανή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα" - «Ανακωχή τώρα»

Άρθρο κόλαφος: "Λύγισε" η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ!

Ισραήλ

02.07.2024 | 20:19

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι Χούθι επιχειρούν «Ναυτικό αποκλεισμό»

Μέση Ανατολή

02.07.2024 | 17:53

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Στόχος η "διακοπή σύνδεσης" Βρετανίας-Σκωτίας-Ιρλανδίας και Καναδά

Ρωσία

02.07.2024 | 14:33

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Καταστράφηκε η βάση του Mirgorod

Ουκρανία

02.07.2024 | 11:29

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων "Novator" και "Zircon" - Δηλώσεις Πούτιν

"Κουρελόχαρτο" η INF - Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Ρωσία

02.07.2024 | 00:07

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27 "ταπείνωσε" F-16 της Δανίας - Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 

Αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στην Αγία Πετρούπολη - Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

ΝΑΤΟ

01.07.2024 | 22:55

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Iσραηλινό think tank μιλά για "Καταιγίδα" στην Ανατολική Μεσόγειο

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

01.07.2024 | 19:53

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Ανοιχτή σύγκρουση και ρήξη Κίνας -ΝΑΤΟ - Πεκίνο: "Να είστε προετοιμασμένοι να καείτε στη κόλαση"

Κίνα

01.07.2024 | 18:31

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Οι Ουκρανοί χάνουν τον στρατηγικό κόμβο επιμελητείας - Σε "τανάλια" η πόλη

Ουκρανία

01.07.2024 | 16:41

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το "μέτωπο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου στη Μ.Ανατολή" - ΝΑΤΟϊκό σχέδιο ίδρυσης Κουρδιστάν και ένταξης της Αρμενίας

"Σκοπεύουν να μας ακρωτηριάσουν" - Συμφωνίες Τουρκίας με Ιράν, Ιράκ, Συρία

Ένοπλες Δυνάμεις

01.07.2024 | 14:14

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Μεγαλώνει το πρόβλημα επιμελητείας των ουκρανικών ΕΔ στο Ντονμπάς

Ουκρανία

01.07.2024 | 11:05

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ρώσοι πήραν και το Spirne μετά τη Ροζντολίβκα

Ουκρανία

01.07.2024 | 00:03

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Φοβούνται επίθεση από Ρωσία ή Ιράν λόγω Μέσης Ανατολής;

ΗΠΑ

30.06.2024 | 20:23