Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το “μέτωπο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μ.Ανατολή” – ΝΑΤΟϊκό σχέδιο ίδρυσης Κουρδιστάν και ένταξης της Αρμενίας

"Σκοπεύουν να μας ακρωτηριάσουν" - Συμφωνίες Τουρκίας με Ιράν, Ιράκ, Συρία

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το “μέτωπο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μ.Ανατολή” – ΝΑΤΟϊκό σχέδιο ίδρυσης Κουρδιστάν και ένταξης της Αρμενίας
Τoυ Β.Καπούλα και Α.Μπούφεση 01.07.2024 | 14:14

Τούρκοι Αξιωματούχοι σκιαγράφησαν σήμερα το “μέτωπο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μέση Ανατολή” δείχνοντας πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Χ.Φιντάν και του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας μόνο τυχαίες δεν ήταν.

Διαβάστε επίσης: Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας: “Είμαστε έτοιμοι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο” – Με Ρωσία ή ΝΑΤΟ θα συνταχθεί o «Επιτήδειος Ουδέτερος»;

Τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες αξιωματούχων, μιλούν επί της ουσίας για “αγώνα επιβίωσης της Τουρκίας και άλλων χωρών” σε περίπτωση που ξεσπάσει και επίσημα ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Στο πλαίσιο αυτό, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, προχωρά στις εξής ενέργειες:

  1. Δημιουργεί κοινό επιχειρησιακό κέντρο με το Ιράκ
  2. Προσφέρει συνεργασία στο Ιράν
  3. Προβαίνει σε πρόταση συνεργασίας προς τον Μ.Άσαντ και την Συρία ζητώντας επαναφορά της Συνθήκης των Αδάνων.

Πρόκειται για αρκετά σοβαρή εξέλιξη καθώς οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται πως σε περίπτωση Γ’ ΠΠ :

  • Ισραήλ-ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα Κουρδικό Κράτος ως ανάσχεση και διαχωρισμό των Ευρασιατικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περιοχή.
  • Το ΝΑΤΟ κάλεσε την Αρμενία να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής. Μόλις το Ερεβάν φύγει από τον CSTO, και ιδρυθεί κουρδικό κράτος, τότε η Τουρκία θα είναι άχρηστη για την Ατλαντική Συμμαχία. 

Επαναλαμβάνουμε, οι κινήσεις αυτές αφορούν αποκλειστικά το μέτωπο της Μέσης Ανατολής σε περίπτωση Γ’ ΠΠ.

Nέα “βόμβα” Τούρκων: Eτοιμαζόμαστε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με Ιράκ

«Η Τουρκία έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να βοηθήσει στον τερματισμό των συγκρούσεων, αλλά η Δύση έχει ακυρώσει τις προσπάθειές της», γράφει η Yeni Safak και προσθέτει:

«Ως εκ τούτου, η Άγκυρα αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κοινό επιχειρησιακό κέντρο με το Ιράκ και να προετοιμαστεί για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Έχοντας καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράκ για έναν «κοινό αγώνα και κέντρο κοινής επιχείρησης» κατά του PKK, η Τουρκία πιέζει για «συνεργασία» δύο ακόμη χώρες όπου η οργάνωση έχει παρουσία.

Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι συναντήθηκαν με Ιρανούς αξιωματούχους στη Σουλεϊμανίγια την περασμένη εβδομάδα, είπαν:

«Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο PKK» και προσφέρθηκαν να συνεργαστούν. Η Συμφωνία των Αδάνων μπορεί να έρθει στο προσκήνιο με τη Συρία.

Η συμφωνία των Αδάνων, ήταν μια συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Συρίας το 1998 σχετικά με την εκδίωξη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) από τη Συρία

To μέτωπο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μέση Ανατολή – Κοινό κέντρο επιχειρήσεων με Ιράκ

Η διπλωματία της Τουρκίας με τους γείτονές της έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Η συνεργασία με το Ιράκ για τον τερματισμό του PKK έδωσε αποτελέσματα.

Το Ιράκ ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει ένα σχέδιο δράσης οκτώ σταδίων και μεθόδους για την καλύτερη ασφάλεια των συνόρων του με την Τουρκία και το Ιράν από το PKK. Το τουρκικό μέρος των μέτρων περιλαμβάνει τη δημιουργία κοινού κέντρου επιχειρήσεων και 27 αστυνομικών τμημάτων στα σύνορα. Ανακοινώθηκε επίσης ότι το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε οδηγίες για την κατασκευή αστυνομικών τμημάτων.

Τα 27 αστυνομικά τμήματα θα δημιουργηθούν στα τουρκικά σύνορα των επαρχιών Duhok-Erbil. Το κοινό κέντρο επιχειρήσεων θα εγκατασταθεί σε μια περιοχή μεταξύ Haftanin-Zap.

“Με την ίδρυση του κέντρου, μια ομάδα στρατιωτικού προσωπικού και από τις δύο χώρες θα αναπτυχθεί στην περιοχή του Ζαπ. Τουρκικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στο Ζαπ μαζί με τις δυνάμεις του ιρακινού στρατού μετά την εκκαθάριση της περιοχής από το PKK. Η Τουρκία θα συνεχίσει να προελαύνει στην περιοχή, ενώ ιρακινά στρατεύματα θα αναπτυχθούν σε ορισμένες περιοχές που έχουν απελευθερωθεί από τους τρομοκράτες” αναφέρουν οι Τούρκοι.

Η Yeni Şafak είχε αποκρυπτογραφήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τις αποστολές πυραύλων των ΗΠΑ προς το PKK και ανακοίνωσε ότι είχε δοθεί «εντολή πλήγματος» εάν υπήρχαν νέες αποστολές.

“Διπλωματικές γέφυρες” και με το Ιράν

Υπήρξε μια νέα εξέλιξη στο θέμα με την ιρανική πλευρά. Τουρκία και Ιράν πραγματοποίησαν συνάντηση στη Σουλεϊμανίγια την περασμένη εβδομάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και δυνάμεις ασφαλείας.

Το Ιράν κλήθηκε να σταματήσει τις αποστολές όπλων του προς το PKK και του προσφέρθηκε συνεργασία κατά της οργάνωσης. Ιρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έγινε καμία αποστολή στο PKK.  Στη συνέχεια, Τούρκοι αξιωματούχοι παρουσίασαν τις εικόνες της αποστολής στους Ιρανούς. Η ιρανική πλευρά διέψευσε τις εικόνες και ισχυρίστηκε ότι η αποστολή δεν σχετίζεται με αυτές. Αυτή τη φορά, γνωστοποιήθηκε απευθείας στις ιρανικές αρχές ότι εάν υπήρχε νέα αποστολή, η αποστολή θα στοχοποιηθεί.

Η Τουρκία, η οποία έχει τεκμηριώσει ότι το Ιράν έχει επανειλημμένα απωθήσει τις ιρανικές δυνάμεις του PKK στη συνοριακή του περιοχή προς την Τουρκία, απαίτησε από το Ιράν να εγκαταλείψει αυτές τις ωθήσεις και να εκκαθαριστεί η PJAK, ο βραχίονας του PKK στο Ιράν.

Το τελευταίο θέμα που μετέφερε η Τουρκία ήταν «{Το Ιράν} να μην μολύνει την περιοχή της επιχείρησης». Γνωστοποιήθηκε στους Ιρανούς αξιωματούχους, ότι θα πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε επέμβαση στην επιχείρηση της Τουρκίας κατά του PKK.

Η ομαλοποίηση με τη Συρία θα εξαλείψει τις ΗΠΑ από την περιοχή-Στόχος η επαναφορά της συνθήκης των Αδάνων

Μετά τη δήλωση του ηγέτη της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, ότι «είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις πρωτοβουλίες σχετικά με τις σχέσεις Συρίας-Τουρκίας», αναμένεται να ληφθούν μέτρα με τη χώρα αυτή σχετικά με το PKK. Η διαδικασία εξομάλυνσης μεταξύ των δύο χωρών δεν έχει βγει από την ατζέντα μετά τις αμοιβαίες δηλώσεις των ηγετών.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ συναντήθηκε πρόσφατα με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου για τη Συρία, Aleksandr Lavrentyev, και στη συνέχεια έκανε μια δήλωση ότι είναι «ανοιχτός σε όλες τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη των σχέσεων της Συρίας με την Τουρκία».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε επίσης σε αυτό το βήμα παραπέρα λέγοντας:

«Θα ενεργήσουμε μαζί με τον ίδιο τρόπο που ενεργήσαμε μαζί στο παρελθόν για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Συρία. Ο συριακός λαός είναι μια κοινότητα με την οποία ζούμε αδελφικά. Δεν υπάρχει λόγος να μην δημιουργηθούν σχέσεις. Όπως έχουμε διατηρήσει ζωντανές τις σχέσεις μας με τη Συρία, ξέρετε ότι είχαμε αυτές τις συναντήσεις με τον κ. Άσαντ, μπορεί να συναντηθούμε ξανά αύριο. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας».

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι τα βήματα αμοιβαίας εξομάλυνσης που έγιναν με τη Συρία θα ανοίξουν περαιτέρω το δρόμο για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στις περιοχές που δρα το PKK. Νέα βήματα αναμένεται να γίνουν στο μέλλον όσον αφορά τη συνεργασία για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Πηγές ασφαλείας επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι η Συμφωνία των Αδάνων του 1998, η οποία ορίζει ότι η συριακή κυβέρνηση «θα αποτρέψει όλες τις δραστηριότητες του PKK», ενδέχεται να εμφανιστεί ξανά στις συνομιλίες. Αναφέρεται ότι η Συμφωνία των Αδάνων, η οποία στοχεύει να εμποδίσει τη συριακή κυβέρνηση «να χρησιμοποιήσει το δικό της έδαφος για να αποτελέσει απειλή για την Τουρκία», ενδέχεται να προκύψει κατά την διάρκεια των συνομιλιών.

Η ομαλοποίηση με τη Συρία θα έχει επίσης πιθανές επιπτώσεις σε παράγοντες εκτός της περιοχής. Στρατιωτικές πηγές πιστεύουν ότι οι στόχοι των ΗΠΑ, οι οποίες χρησιμοποιούν το PYD-YPG για τον έλεγχο μιας μεγάλης περιοχής στην περιοχή, ειδικά στο Ντέιρ εζ Ζορ, θα διαταραχθούν.

Στόχος η αποτροπή δημιουργίας “Βuffer State” μεταξύ ΝΑΤΟ-Ευρασίας

Οι Τούρκοι έχουν αντιληφθεί ότι οι επιχειρήσεις του Ισραήλ δεν θα σταματήσουν σε Λίβανο ίσως και Συρία αλλά θα υπάρξει γενικότερη αναδιαμόρφωση των συνόρων στην Μέση Ανατολή.

Κύριος στόχος του Ισραήλ αλλά και του ΝΑΤΟ θα είναι η ίδρυση ενός “buffer state” που ακούει στο όνομα Κουρδιστάν και θα χωρίσει Ευρασία και ΝΑΤΟ.

Θα είναι το σύνορο των δύο συνασπισμών στην Μέση Ανατολή.

Ο “Επιτήδειος Ουδέτερος” προετοιμάζεται για να εξαλείψει το Νο 1 στόχο που τον απειλεί με ακρωτηριασμό. Μόλις το καταφέρει, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο που αναδύεται πλέον από την Αρμενία για να μεταπηδήσει με ασφάλεια στο μπλοκ της Ευρασίας εκεί όπου πραγματικά ανήκει.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Σκανάρουν βάσεις και εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ!

ΗΠΑ

02.07.2024 | 22:11

"Live to fight another day": Παραίτηση "βόμβα" Α/ΓΕΕΔ Χ.Χαλεβί στο Ισραήλ - "Η πολεμική μας μηχανή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα" - «Ανακωχή τώρα»

Άρθρο κόλαφος: "Λύγισε" η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ!

Ισραήλ

02.07.2024 | 20:19

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι Χούθι επιχειρούν «Ναυτικό αποκλεισμό»

Μέση Ανατολή

02.07.2024 | 17:53

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Στόχος η "διακοπή σύνδεσης" Βρετανίας-Σκωτίας-Ιρλανδίας και Καναδά

Ρωσία

02.07.2024 | 14:33

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Καταστράφηκε η βάση του Mirgorod

Ουκρανία

02.07.2024 | 11:29

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων "Novator" και "Zircon" - Δηλώσεις Πούτιν

"Κουρελόχαρτο" η INF - Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Ρωσία

02.07.2024 | 00:07

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27 "ταπείνωσε" F-16 της Δανίας - Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 

Αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στην Αγία Πετρούπολη - Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

ΝΑΤΟ

01.07.2024 | 22:55

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Iσραηλινό think tank μιλά για "Καταιγίδα" στην Ανατολική Μεσόγειο

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

01.07.2024 | 19:53

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Ανοιχτή σύγκρουση και ρήξη Κίνας -ΝΑΤΟ - Πεκίνο: "Να είστε προετοιμασμένοι να καείτε στη κόλαση"

Κίνα

01.07.2024 | 18:31

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Οι Ουκρανοί χάνουν τον στρατηγικό κόμβο επιμελητείας - Σε "τανάλια" η πόλη

Ουκρανία

01.07.2024 | 16:41

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το "μέτωπο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου στη Μ.Ανατολή" - ΝΑΤΟϊκό σχέδιο ίδρυσης Κουρδιστάν και ένταξης της Αρμενίας

"Σκοπεύουν να μας ακρωτηριάσουν" - Συμφωνίες Τουρκίας με Ιράν, Ιράκ, Συρία

Ένοπλες Δυνάμεις

01.07.2024 | 14:14

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Μεγαλώνει το πρόβλημα επιμελητείας των ουκρανικών ΕΔ στο Ντονμπάς

Ουκρανία

01.07.2024 | 11:05

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ρώσοι πήραν και το Spirne μετά τη Ροζντολίβκα

Ουκρανία

01.07.2024 | 00:03

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Φοβούνται επίθεση από Ρωσία ή Ιράν λόγω Μέσης Ανατολής;

ΗΠΑ

30.06.2024 | 20:23

Ανοίγει «θέμα Γκολάν»: Kτυπήθηκε βάση του IDF - Το Ισραήλ απειλεί να κάνει χρήση

Ανοίγει «θέμα Γκολάν»: Kτυπήθηκε βάση του IDF - Το Ισραήλ απειλεί να κάνει χρήση "Όπλου της Αποκάλυψης" σε περίπτωσης γενικευμένης σύρραξης

Πρόκειται για το νέο όπλο που δοκίμασε πρόσφατα το Ισραήλ;

Μέση Ανατολή

30.06.2024 | 18:42

Σημαντική εξέλιξη: Η Ρωσία ναρκοθέτησε τις δυτικές υποβρύχιες επικοινωνίες στην Βόρεια Θάλασσα - Ο πρώτος στόχος που θα κτυπηθεί!

Σημαντική εξέλιξη: Η Ρωσία ναρκοθέτησε τις δυτικές υποβρύχιες επικοινωνίες στην Βόρεια Θάλασσα - Ο πρώτος στόχος που θα κτυπηθεί!

Το ΝΑΤΟ ενισχύει όλη την υποθαλάσσια άμυνά του

Ρωσία

30.06.2024 | 13:32

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Για πρώτη φορά ολοκληρωμένη πρόβα σύρραξης με Κίνα

Ασία & Ειρηνικός

30.06.2024 | 03:17

M1 Abrams

M1 Abrams "ρολάρουν" στην Πολωνία: ΝΑΤΟϊκή τεθωρακισμένη ταξιαρχία άμεσης επέμβασης για Ουκρανία - Έργα επιμελητείας διπλής χρήσης στήνει η ΕΕ

Μπορούν να αναπτυχθούν εντός εβδομάδας μόλις δοθεί διαταγή

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 21:03

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Νο 1 στόχος πλέον η Φινλανδία - Η Ρωσία μπήκε και στα συστήματα Γαλλίας, ΗΠΑ, Πολωνίας

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 19:32

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Απόσυρση της 57ης ΜΚ Ταξιαρχίας των Ουκρανών και της 83ης Αερομεταφερόμενης των Ρώσων

Ουκρανία

29.06.2024 | 16:42