Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης – Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Νο 1 στόχος πλέον η Φινλανδία - Η Ρωσία μπήκε και στα συστήματα Γαλλίας, ΗΠΑ, Πολωνίας

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης – Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»
Αλέξανδρος Μπούφεσης 29.06.2024 | 19:32

Η περιφέρεια πρόνοιας της Βαρσίνας στην Φινλανδία, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στο προσωπικό της για μείζονα κρίση στην εθνική ασφάλεια της χώρας, αναφέρει το Turku Sanomat.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, το κέντρο ετοιμότητας της Νότιας Φινλανδίας είπε ότι δύο μονάδες επεξεργασίας νερού που βρίσκονται στην περιοχή της διαρρήχθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Το μήνυμα αναφέρει ότι η αστυνομία διερευνά τις υποθέσεις.

Υπάρχουν πληροφορίες, ότι Ρώσοι πράκτορες της GRU παραβίασαν τα συστήματα των επιχειρήσεων ύδρευσης στις δυτικές χώρες, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Πολωνία.

Φινλανδία: Προειδοποιητικό μήνυμα για «ρήγμα στην εθνική ασφάλεια» – Αρκετά ανησυχητικά περιστατικά

Επιπρόσθετα με το γεγονός της διάρρηξης στην Φινλανδια, η εταιρεία ύδρευσης της πόλης Porvoo της Φινλανδίας, ανακοίνωσε στις 12 Ιουνίου ότι η εφεδρική πρόσληψη νερού της Linnamäki είχε παραβιαστεί στις 9-10 Ιουνίου.

Το Turku Sanomat αναφέρει επίσης πληροφορίες σχετικά με προειδοποίηση για έναν ψεύτικο γιατρό που προσπάθησε να εισέλθει σε δύο κέντρα υγείας. Το άτομο δήλωσε ότι ήταν νέος γιατρός στο κέντρο υγείας και ήθελε να συνδέσει το laptop του στο σταθερό δίκτυο του κέντρου υγείας.

Σύμφωνα με τον Mikko Pietilä, διευθυντή της περιοχής αποτελεσμάτων της Varha, τα εν λόγω κέντρα υγείας δεν βρίσκονται στην περιοχή της Varha. «Ο σκοπός του μηνύματος ήταν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του προσωπικού μας ώστε να έχει τα μάτια του ανοιχτά εάν εμφανιστούν εταιρείες όπως αυτή» , λέει ο Pietilä

Η εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών MANDIAT δήλωσε την άνοιξη ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τα συστήματα των επιχειρήσεων ύδρευσης στις δυτικές χώρες, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Πολωνία. Περίπου την ίδια περίοδο, η φινλανδική εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών Withsecure ανέφερε ότι η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είχε πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση σε μια εσθονική εταιρεία logistics.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν οι περιπτώσεις που αναφέρει το Turku Sanomat αφορούν κάποιου είδους δολιοφθορά.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με πληροφορίες του φινλανδικού IS, δύο εγκαταστάσεις ύδρευσης που βρίσκονται κοντά στο κέντρο του Tampere, παραβιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. 

Στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου, ένας πύργος νερού παραβιάστηκε στο Tesoma στο Tampere και ένα εργοστάσιο ενίσχυσης πίεσης παραβιάστηκε στην Hervanta της Φινλανδίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tampere Water, Petri Jokela, επιβεβαιώνει τα γεγονότα στο IS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ύποπτοι δράστες έχουν μπει και στις δύο εγκαταστάσεις. «Η πόρτα στον υδάτινο πύργο έχει σπάσει, αλλά δεν κατέστη δυνατή η είσοδος στην υδάτινη περιοχή, όπου θεωρητικά θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι δυσάρεστο» δηλώνει ο Jokela στο IS.

Επίσης μια άλλη διάρρηξη παρατηρήθηκε στην Hervanta, του Tampere. Σύμφωνα με τον Jokela, το δωμάτιο ενίσχυσης πίεσης παραβιάστηκε, αλλά ο εξοπλισμός δεν παραποιήθηκε ούτε κλάπηκε οτιδήποτε.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως οι διαρρήξεις, ειδικά σε μονάδες ενίσχυσης πίεσης, δεν είναι συνηθισμένες και οι τοποθεσίες τους δεν κοινοποιούνται δημόσια, συνεπώς θεωρεί ασυνήθιστες τις δύο διαρρήξεις που έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Jokela επίσης τονίζει ότι η παροχή νερού είναι μια κρίσιμη λειτουργία όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού και η ετοιμότητα έχει αυξηθεί σε κρίσιμες περιοχές παροχής νερού γύρω από τη Φινλανδία, όπως πύργοι νερού και μονάδες επεξεργασίας νερού.

“Γενικά, όταν υπάρχει αναταραχή στην παγκόσμια πολιτική και ορισμένοι συνοριακοί γείτονες μπορεί να θεωρηθούν ύποπτοι, γίνεται αύξηση της ετοιμότητας. Η ετοιμότητα έχει αυξηθεί εδώ και δύο χρόνια και έχουν γίνει συζητήσεις με τις αρχές. Η άρση ετοιμότητας δεν έγινε τον τελευταίο μήνα, αλλά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία συνεχίζεται”.

Ρώσοι χάκερς επιτίθενται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της Ιντιάνα των ΗΠΑ

Νωρίτερα, τον Απρίλιο, στις ΗΠΑ,  ομάδα χάκερς που συνδέεται με τη Ρωσία, ανέλαβε την ευθύνη για την στόχευση μια μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην Ιντιάνα.

«Στοχοποιηθήκαμε, αλλά δεν παραβιαστήκαμε», δήλωσε στο CNN ο Jim Ankrum, γενικός διευθυντής της Tipton Municipal Utilities. Η TMU παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, νερό και επεξεργασία λυμάτων για το Tipton, μια πόλη 5.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 40 μίλια βόρεια της Indianapolis. «Η TMU παρουσίασε ελάχιστη διακοπή και παρέμεινε λειτουργική καθόλη την διάρκεια της επίθεσης», δήλωσε ο Ankrum.

Το Σάββατο, 7 Απριλίου, ρωσόφωνοι χάκερς δημοσίευσαν ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυριζόμενοι την ευθύνη για μια κυβερνοεπίθεση σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων TMU.

Ήταν η τελευταία προσπάθεια από μια ομάδα ρωσόφωνων χάκερς να στοχοποιήσει εγκαταστάσεις νερού σε μικρές αμερικανικές πόλεις.

Μια κυβερνοεπίθεση τον Ιανουάριο για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η ομάδα προκάλεσε υπερχείλιση μιας δεξαμενής σε μια εγκατάσταση νερού στο Muleshoe του Τέξας. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι τα συστήματα ύδρευσης της χώρας πρέπει να ενισχύσουν την άμυνά τους απέναντι στις επίμονες απειλές από κρατικούς και εγκληματικούς παράγοντες.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις χτυπούν συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι εγκαταστάσεις ύδρευσης πρέπει να βελτιώσουν την άμυνά τους έναντι της απειλής» είχε δηλώσει ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν σε επιστολή του προς κρατικούς αξιωματούχους.

Νο 1 στόχος η Φινλανδία-Η χώρα θα γίνει πλατφόρμα για την ανάπτυξη όπλων κρούσης του ΝΑΤΟ

“Στο εγγύς μέλλον, η Φινλανδία είναι πολύ πιθανόν να γίνει τόπος ανάπτυξης όπλων κρούσης και πρόσθετων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ”.

Αυτό δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Rashid Nurgaliev, δικαιολογώντας ίσως τις επιθέσεις στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στο έδαφος της Φινλανδίας.

Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Nurgaliev υπενθύμισε ότι, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας έναντι της απατηλής «ρωσικής απειλής», η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του περασμένου έτους, και έγινε το 31ο μέλος της συμμαχίας.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ως μέρος της λεγόμενης πειθαρχίας του μπλοκ, οι φινλανδικές αρχές επέτρεψαν στην αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του στρατιωτικού μπλοκ να εδρεύουν στα αεροδρόμιά τους και παρείχαν επίσης στον αμερικανικό στρατό ανεμπόδιστη πρόσβαση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σημείωσε επίσης ότι, εκτός από τα παραπάνω, η έδρα της διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα μπορεί να εγκατασταθεί στη Φινλανδία και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Alexander Stubb, επιμένει στην ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην χώρα.

Έτσι, η Ουάσιγκτον έχει θέσει τη Φινλανδία σε ημι-υποτελή εξάρτηση και προσπαθεί για άλλη μια φορά να την κάνει ένα είδος «αντι-Ρωσίας», ενώ την αναγκάζει να θυσιάσει τα δικά της συμφέροντα για χάρη των γεωπολιτικών στόχων κάποιου άλλου.

“Contingency plan” της Ρωσίας

Από τα παραπάνω συνάγουμε το συμπέρασμα πως η ένταση της Φινλαδίας στο ΝΑΤΟ, δεν έρχεται χωρίς κινδύνους στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Οι κίνδυνοι αυτοί εμπεριέχουν την πιθανότητα διεξαγωγής περαιτέρω επιχειρήσεων στα πλαίσια του λεγόμενου υβριδικού πολέμου καθώς και πιθανότητες για άμεση στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στο έδαφος της Ρωσίας στο μέλλον.

Εξάλλου είναι πολύ πιθανόν οι Ρώσοι να τεστάρουν την ασφάλεια των πολιτικών υποδομών και να κρατούν τα αποτελέσματα, προκειμένου να συντάξουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε μελλοντικές επιθετικές επιχειρήσεις, κυρίως εναντίον των χωρών της Βαλτικής καθώς και της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Οι δύο τελευταίες χώρες, έχοντας μπει στο ΝΑΤΟ πρόσφατα, θεωρούνται αδύναμοι κρίκοι, καθότι δεν αναμένεται, τουλάχιστον όχι ακόμα, να έχουν δομήσει μια αρχιτεκτονική ασφαλείας, που θα προστατεύει τις πολιτικές τους υποδομές.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως ρώσοι χάκερς έκαναν μαζικές κυβερνοεπιθέσεις στην Γεωργία, αλλά και στην Ουκρανία, πριν την έναρξη των επιθετικών τους επιχειρήσεων

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09