Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ – Su-27 “ταπείνωσε” F-16 της Δανίας – Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 

Αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στην Αγία Πετρούπολη - Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ – Su-27 “ταπείνωσε” F-16 της Δανίας – Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 
Αλέξανδρος Μπούφεσης 01.07.2024 | 22:55

Tο φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το έγγραφο, η χώρα θα παρέχει στο Πεντάγωνο πρόσβαση σε 15 στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα, πέντε στον Υψηλό Βορρά κοντά στη Ρωσία καθώς και άδεια αποθήκευσης εξοπλισμού και όπλων σε φινλανδικό έδαφος.

“Η Ρωσία θα συνεχίσει να αποτελεί παγκόσμια απειλή για την ασφάλεια”, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Ελίνα Βάλτονεν, μιλώντας στο Ινστιτούτο Χάντσον λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας. “Η Φινλανδία είναι πλέον επίσημα ΝΑΤΟ και το πώς οργανώνεται είναι σημαντικό”, δήλωσε η Βάλτονεν.

Σε ένα ολόκληρο “τόξο”, από Βαλτική μέχρι Νορβηγία και Φινλανδία σημειώνονται αλλεπάλληλα επεισόδια Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Κοντά στο Καλίνιγκραντ, ρωσικό μαχητικό Su-27P, αναχαίτισε ένα δανέζικο μαχητικό αεροσκάφος F-16. Το ρωσικό μαχητικό πρόλαβε το F-16 σε παράλληλη τροχιά.

Δείτε το βίντεο

Παραχώρηση 15 Φινλανδικών βάσεων σε ΗΠΑ, δίνει πρόσβαση στα σύνορα με την Ρωσία

Το Ελσίνκι και η Ουάσιγκτον υπέγραψαν τη συμφωνία στις 18 Δεκεμβρίου 2023. Η υλοποίηση της απαιτούσε έγκριση τουλάχιστον από τα δύο τρίτα του κοινοβουλίου. Η Φινλανδία δίνει 15 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα αμερικανικά στρατεύματα. Μεταξύ άλλων, στρατιωτικός εξοπλισμός από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα σταλεί στη Φινλανδία. Η συμφωνία δημιουργεί τη βάση για μόνιμη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα.

Για να επικυρώσουν τη συμφωνία συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φινλανδικές αρχές τροποποίησαν δέκα διαφορετικούς νόμους, όπως τον νόμο περί αλλοδαπών και τον νόμο περί αστικής ευθύνης. Το φινλανδικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον είναι βασικός στρατηγικός σύμμαχος του Ελσίνκι και η στενή και αδιάλειπτη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών γίνεται όλο και πιο σημαντική καθώς αλλάζει η κατάσταση ασφαλείας. Η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου 2023.

Το Ελσίνκι ενδεχομένως να έχει υπόψιν μόνο τις ανάγκες της Ουάσιγκτον, καθώς βιάζεται να παραδώσει “γη και ύδωρ”, μαζί με τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες. Αντικειμενικά μιλώντας, όμως, και πάντα με αριθμούς, οι ανατολικές περιοχές της Φινλανδίας χάνουν έως και 1 εκατομμύριο ευρώ καθημερινά μόνο από τη διακοπή των διασυνοριακών επικοινωνιών με τη Ρωσία.

Το γεγονός ότι πλέον αμερικανικές δυνάμεις αναπτύσσονται δίπλα στην Αγία Πετρούπολη, πρέπει να σημάνει συναγερμό γενικά…

Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard – Το αρκτικό φυλάκιο

Το θερμόμετρο έχει ανεβεί υπερβολικά στις Σκανδιναβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Δανίας, με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να δρουν μέσα από τους “πιο αδύναμους κρίκους στο ΝΑΤΟ”.

Η ρωσική κρατική εταιρεία Arktikugol τις τελευταίες εβδομάδες ύψωσε περήφανα τρεις μεγάλες σοβιετικές σημαίες, δύο στο Pyramiden και μία στο Barentsburg, στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard.

Ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν ο Γενικός Διευθυντής του Trust Arktikugol, Ildar Neverov, ανέβηκε στην κορυφή της Pyramiden και ύψωσε τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης.

«Η παράδοση αναβίωσε και θα ζήσει!», τονίζει ο Ildar Neverov στην ανάρτηση στο Vkontakte.

Πιο κοντά στο Pyramiden, την πόλη-φάντασμα εξόρυξης άνθρακα που πήρε το όνομά της από το βουνό, μια άλλη σοβιετική σημαία γίνεται ορατή.

Εδώ και πολλά χρόνια, ο γερανός φόρτωσης άνθρακα στο λιμάνι της Pyramiden ήταν διακοσμημένος με δύο σημαίες, τη νορβηγική και τη ρωσική. Τώρα, η νορβηγική σημαία αφαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε με μια πολύ μεγαλύτερη σοβιετική σημαία.

Η Σοβιετική Ένωση αγόρασε την Pyramiden το 1927 από τους Σουηδούς.

Η Συνθήκη του Σβάλμπαρντ του 1920 αναγνωρίζει την κυριαρχία της Νορβηγίας στο αρχιπέλαγος, αλλά όλα τα υπογράφοντα μέρη έχουν ίσα δικαιώματα σε εμπορικές δραστηριότητες στα νησιά. Στη δεκαετία του 1920, στην ξηρά, αυτό σήμαινε εξόρυξη άνθρακα.

Η Μόσχα τερμάτισε την εξόρυξη άνθρακα στο Pyramiden το 1998 και οι εργάτες έφυγαν βιαστικά.

Η χρήση των σοβιετικών σημαιών από τη Μόσχα έχει διπλό σκοπό, λέει ο καθηγητής Kari Aga Myklebost στο UiT – Arctic University of Norway.

«Η εφαρμογή των σοβιετικών συμβόλων στο Barentsburg και το Pyramiden πλαισιώνεται ως βασικό μέρος της τουριστικής ανάπτυξης του Arctikugol, ενώ ταυτόχρονα χρησιμεύει ως στρατηγική για την ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας στο Σβάλμπαρντ και την πρόκληση ιδεών για το σοβιετικό μεγαλείο και τον ιστορικό ρεβανσισμό», λέει ο καθηγητής Myklebost.

«Το Κρεμλίνο κινητοποιεί τα σοβιετικά σύμβολα και τις αφηγήσεις ως ισχυρά εργαλεία οικοδόμησης ταυτότητας στην εξωτερική του πολιτική και την πολιτική ασφαλείας. Η σοβιετική σημαία και το έμβλημα του κράτους είναι δύο από τα σημαντικότερα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν τη σοβιετική νοσταλγία στον ρωσικό πληθυσμό και να νομιμοποιήσουν τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες του Κρεμλίνου στο εξωτερικό», εξηγεί ο Kari Aga Myklebost.

Ο καθηγητής από το Tromsø λέει ότι η αποκατάσταση των σοβιετικών συμβόλων στο Pyramiden και στο Barentsburg θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο αυτού που συμβαίνει στην Ουκρανία.

«Στην Ουκρανία, τα περισσότερα σοβιετικά και κομμουνιστικά σύμβολα τέθηκαν εκτός νόμου από το κοινοβούλιο το 2015 σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τη χώρα από τον ρωσικό νεοιμπεριαλισμό. Από τον Φεβρουάριο του 2022, οι διαδικασίες αποκομμουνοποίησης έχουν επιταχυνθεί στην Ουκρανία, ενώ το Κρεμλίνο συνεχίζει να πιέζει τα σοβιετικά σύμβολα και την αφήγησή του για έναν δίκαιο πόλεμο».

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το Σβάλμπαρντ είναι ένα στρατηγικά τοποθετημένο αρκτικό φυλάκιο όπως φαίνεται από το Κρεμλίνο και ότι η αυτοαντίληψη της Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης στην παγκόσμια πολιτική βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα αρκτικά εδάφη της. Η προώθηση σοβιετικών συμβόλων στην Αρκτική έχει επομένως μια ιδιαίτερη σημασία, ενισχύοντας τις ιδέες του ρωσικού μεγαλείου».

Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

Η Σουηδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία ενέκριναν τη δημιουργία διαδρόμου για τη μεταφορά των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία.

«Συμφωνήσαμε σήμερα {20 Ιουνίου} να δημιουργήσουμε έναν στρατιωτικό διάδρομο μεταφορών σε όλη τη Βόρεια Νορβηγία, τη Βόρεια Σουηδία και τη Βόρεια Φινλανδία», επιβεβαίωσε ο νορβηγός πρωθυπουργός Jonas Gahr Støre μετά από συναντήσεις με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ulf Kristersson και τον Φινλανδό πρόεδρο Alexander Stubb. «Θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε γρήγορα προσωπικό και εξοπλισμό από τα λιμάνια της Νορβηγίας μέσω της Σουηδίας και της Φινλανδίας».

Οι τρεις ηγέτες των Σκανδιναβών (Ο Νορβηγός Jonas Gahr Støre, ο Σουηδός Ulf Kristersson και ο Φινλανδός πρόεδρος Alexander Stubb)  συναντήθηκαν στη βόρεια νορβηγική πόλη Bodø, στις 19-20 Ιουνίου, για να συζητήσουν για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία. Στην πόλη βρίσκεται το Μεικτό Αρχηγείο της Νορβηγίας.

Ο νέος διάδρομος Δύσης-Ανατολής θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να μετακινήσει γρήγορα δυνάμεις σε όλη τη σκανδιναβική περιοχή. Η διασυνοριακή υλικοτεχνική διαδρομή δοκιμάστηκε ήδη αυτή την άνοιξη, όταν μεγάλος αριθμός στρατευμάτων, οχημάτων και εξοπλισμού των ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στη νορβηγική πόλη Narvik και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην κοντινή Σουηδία και τελικά στη βόρεια Φινλανδία.

Τα στρατεύματα και ο εξοπλισμός ανήκαν στην Ομάδα Μάχης της 3ης Ταξιαρχίας Πεζικού Στρατού των ΗΠΑ της 10ης Ορεινής Μεραρχίας που επρόκειτο να αναπτυχθεί στη συμμαχική άσκηση «Immediate Response 2024» (IR24).

Η πόλη Narvik της βόρειας Νορβηγίας έχει σημαντικό θαλάσσιο λιμάνι και σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σουηδία, και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό κόμβο για την υλικοτεχνική συνεργασία.

Οι υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών έχουν επιφορτιστεί να εργαστούν σε συνεργασία με πολίτες για τη δημιουργία του διαδρόμου. Νωρίτερα, η βρετανική Telegraph ανέφερε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αναπτύσσουν πολυάριθμους χερσαίους διαδρόμους για τη μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων σε πιθανή πρώτη γραμμή σε περίπτωση «μεγάλου χερσαίου πολέμου» μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Ειδικότερα, εξετάζεται η δημιουργία διαδρόμων μέσω λιμανιών στις βαλκανικές χώρες, καθώς και μέσω Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν προειδοποιήσει κατά το παρελθόν για τον κίνδυνο ρωσικής επιθετικότητας στο εγγύς μέλλον. Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Eirik Kristoffersen, Αρχηγός των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι πιστεύει ότι το παράθυρο ευκαιρίας της Συμμαχίας να προετοιμαστεί για μια πιθανή αντιπαράθεση με τη Ρωσία έχει συρρικνωθεί σε 2-3 χρόνια. Επιπλέον, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί σύντομα να έχει τις στρατιωτικές δυνατότητες να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ ήδη από το 2026-2027.

Όλες αυτές οι προσπάθειες εμπίπτουν στα πλαίσια δημιουργία ενός “Στρατιωτικού Schengen”, όπως πρώτο War News 24/7 είχε δημοσιεύσει.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Oι Χούθι ακροβολίζονται στη Β.Αφρική με στόχο το Στενό του Γιβραλτάρ: Ρωσία-Κίνα απειλούν όλες τις ναυτικές διόδους των ΗΠΑ - Έστειλαν UAV Wing Loong στον Χ.Χαφτάρ

Ρωσία-Κίνα απειλούν μέσω Χούθι Γιβραλτάρ-Σουέζ- Ερυθρά

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

03.07.2024 | 12:50

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία "anti-drone" Θόλο πάνω από τη Μόσχα και τον "κυνηγό" Vogan-9SP: Απέκτησε άθικτο σύστημα καθοδήγησης πυραύλου ATACMS!

Λάφυρα πολέμου στη Μόσχα -Ξεκινά Reverse Engineering του ATACMS

Οπλικά Συστήματα

03.07.2024 | 11:21

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Μακελειό στην κύρια γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο Κίροβο: Ρωσικές δυνάμεις βγήκαν αιφνιδιαστικά μέσα από τούνελ και τους κτύπησαν στα μετόπισθεν

Oι Ρώσοι καταλαμβάνουν Κίροβο και Πίβνιτσνι- Περικυκλώνουν το Τορέτσκ

Ουκρανία

02.07.2024 | 23:37

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Οι Αμερικανοί εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα: Ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζει «Μega-επίθεση»

Σκανάρουν βάσεις και εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ!

ΗΠΑ

02.07.2024 | 22:11

"Live to fight another day": Παραίτηση "βόμβα" Α/ΓΕΕΔ Χ.Χαλεβί στο Ισραήλ - "Η πολεμική μας μηχανή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα" - «Ανακωχή τώρα»

Άρθρο κόλαφος: "Λύγισε" η στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ!

Ισραήλ

02.07.2024 | 20:19

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Ναυτική τραγωδία για τη Δύση: Oι Χούθι «σφυροκοπούν» πλοία σε Θάλασσα της Αραβίας, Ερυθρά και Μεσόγειο - Σπεύδει Αμερικανική ναυτική αρμάδα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Οι Χούθι επιχειρούν «Ναυτικό αποκλεισμό»

Μέση Ανατολή

02.07.2024 | 17:53

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Προετοιμασίες μείζονος αντιπαράθεσης: Ρωσικά υποβρύχια στην Θάλασσα της Ιρλανδίας - Tu-142 σάρωσαν 10.000 χλμ από Βισκαϊκό Κόλπο μέχρι Βόρειο Ατλαντικό

Στόχος η "διακοπή σύνδεσης" Βρετανίας-Σκωτίας-Ιρλανδίας και Καναδά

Ρωσία

02.07.2024 | 14:33

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Οι Ρώσοι κτύπησαν με καταστρεπτική ισχύ ουκρανική αεροπορική βάση: Kαταστράφηκαν επτά Su-27 - Νεκροί 14 πιλότοι! (vid)

Καταστράφηκε η βάση του Mirgorod

Ουκρανία

02.07.2024 | 11:29

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων

Κατάρρευση της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη: Η Ρωσία ξεκινά την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων "Novator" και "Zircon" - Δηλώσεις Πούτιν

"Κουρελόχαρτο" η INF - Οι κινήσεις των ΗΠΑ

Ρωσία

02.07.2024 | 00:07

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27

Κλιμάκωση: Η Φινλανδία έδωσε 15 βάσεις στις ΗΠΑ - Su-27 "ταπείνωσε" F-16 της Δανίας - Υψώθηκαν σοβιετικές σημαίες στο Νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard 

Αμερικανικές δυνάμεις δίπλα στην Αγία Πετρούπολη - Σκανδιναβικός ΝΑΤΟϊκός διάδρομος στα σύνορα με Ρωσία

ΝΑΤΟ

01.07.2024 | 22:55

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Πολεμικό συμβούλιο μυστικών υπηρεσιών: Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν αποφασίσει να κτυπήσουν τη Κύπρο μαζί με το Ισραήλ - Πώς θα γίνει η επίθεση

Iσραηλινό think tank μιλά για "Καταιγίδα" στην Ανατολική Μεσόγειο

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

01.07.2024 | 19:53

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Θηριώδες κινεζικό μεταγωγικό Υ-20 μετέφερε για πρώτη φορά «φονικά» όπλα στη Μόσχα - ΝΑΤΟ: «Η Κίνα υποκινεί τη μεγαλύτερη σύρραξη στην Ευρώπη»

Ανοιχτή σύγκρουση και ρήξη Κίνας -ΝΑΤΟ - Πεκίνο: "Να είστε προετοιμασμένοι να καείτε στη κόλαση"

Κίνα

01.07.2024 | 18:31

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Οι Ουκρανοί χάνουν τον στρατηγικό κόμβο επιμελητείας - Σε "τανάλια" η πόλη

Ουκρανία

01.07.2024 | 16:41

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το "μέτωπο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου στη Μ.Ανατολή" - ΝΑΤΟϊκό σχέδιο ίδρυσης Κουρδιστάν και ένταξης της Αρμενίας

"Σκοπεύουν να μας ακρωτηριάσουν" - Συμφωνίες Τουρκίας με Ιράν, Ιράκ, Συρία

Ένοπλες Δυνάμεις

01.07.2024 | 14:14

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Μεγαλώνει το πρόβλημα επιμελητείας των ουκρανικών ΕΔ στο Ντονμπάς

Ουκρανία

01.07.2024 | 11:05

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ρώσοι πήραν και το Spirne μετά τη Ροζντολίβκα

Ουκρανία

01.07.2024 | 00:03

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Φοβούνται επίθεση από Ρωσία ή Ιράν λόγω Μέσης Ανατολής;

ΗΠΑ

30.06.2024 | 20:23

Ανοίγει «θέμα Γκολάν»: Kτυπήθηκε βάση του IDF - Το Ισραήλ απειλεί να κάνει χρήση

Ανοίγει «θέμα Γκολάν»: Kτυπήθηκε βάση του IDF - Το Ισραήλ απειλεί να κάνει χρήση "Όπλου της Αποκάλυψης" σε περίπτωσης γενικευμένης σύρραξης

Πρόκειται για το νέο όπλο που δοκίμασε πρόσφατα το Ισραήλ;

Μέση Ανατολή

30.06.2024 | 18:42

Σημαντική εξέλιξη: Η Ρωσία ναρκοθέτησε τις δυτικές υποβρύχιες επικοινωνίες στην Βόρεια Θάλασσα - Ο πρώτος στόχος που θα κτυπηθεί!

Σημαντική εξέλιξη: Η Ρωσία ναρκοθέτησε τις δυτικές υποβρύχιες επικοινωνίες στην Βόρεια Θάλασσα - Ο πρώτος στόχος που θα κτυπηθεί!

Το ΝΑΤΟ ενισχύει όλη την υποθαλάσσια άμυνά του

Ρωσία

30.06.2024 | 13:32

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Για πρώτη φορά ολοκληρωμένη πρόβα σύρραξης με Κίνα

Ασία & Ειρηνικός

30.06.2024 | 03:17