M1 Abrams “ρολάρουν” στην Πολωνία: ΝΑΤΟϊκή τεθωρακισμένη ταξιαρχία άμεσης επέμβασης για Ουκρανία – Έργα επιμελητείας διπλής χρήσης στήνει η ΕΕ

Μπορούν να αναπτυχθούν εντός εβδομάδας μόλις δοθεί διαταγή

M1 Abrams “ρολάρουν” στην Πολωνία: ΝΑΤΟϊκή τεθωρακισμένη ταξιαρχία άμεσης επέμβασης για Ουκρανία – Έργα επιμελητείας διπλής χρήσης στήνει η ΕΕ
Αλέξανδρος Μπούφεσης 29.06.2024 | 21:03

Τα πρώτα άρματα μάχης και οχήματα του στρατού που θα τροφοδοτήσουν μια ολόκληρη τεθωρακισμένη ταξιαρχία ως δύναμη κρούσης ενάντια στη Ρωσία κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ έφτασαν σε μια νέα εγκατάσταση αποθήκευσης στην Πολωνία.

Διαβάστε επίσης: Η Πολωνία κατακλύζεται από κόμβους επιμελητείας και ΝΑΤΟϊκές βάσεις για την τελική μάχη με Ρωσία: Ανάπτυξη Μεραρχίας και Ταξιαρχίας στο Διάδρομο Suwalki!

Δεκατέσσερα άρματα μάχης M1 Abrams και ένα τεθωρακισμένο όχημα ανάκτησης M88 έφτασαν σιδηροδρομικώς την Πέμπτη στο εργοτάξιο Army Prepositioned Stocks-2 στο Powidz, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στρατού Τέρι Γουέλτς σε δήλωση που εστάλη μέσω email την Παρασκευή.

Επιπρόσθετα η λήξη της ΝΑΤΟικής άσκησης BALTOPS-24 την περασμένη εβδομάδα, έστειλε μεικτά μηνύματα, καθώς αποτροπή, επιθετικότητα και πρώτο πλήγμα φαντάζουν έννοιες αλληλένδετες μέρα με την ημέρα που η Ουκρανία χάνει ολοένα και περισσότερα εδάφη. Η BALTOPS-24 είναι η κορυφαία άσκηση επικεντρωμένη στο πολεμικό ναυτικό των χωρών του ΝΑΤΟ, στην περιοχή της Βαλτικής.

Αμερικανικά M1Abrams “ρολάρουν” στην Πολωνία – Νέα βάση δίπλα σε Ουκρανία

Εκτός των 14 αρμάτων μάχης, η τοποθεσία, περίπου 250 μίλια δυτικά των ουκρανικών συνόρων, θα φιλοξενήσει σύντομα έως και 85 άρματα μάχης, 190 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου του M2 Bradley, και 35 πυροβόλα, όπως το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο M109 Paladin και πυρομαχικά.

Η εγκατάσταση, που διατηρείται από την 405η Ταξιαρχία Υποστήριξης Πεδίου Στρατού, είναι η πιο σημαντική μεμονωμένη προσπάθεια υποδομής του ΝΑΤΟ εδώ και τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατού την Παρασκευή. Θα είναι πλήρως λειτουργική κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.

«Αυτή η εγκατάσταση έχει τεράστιο αντίκτυπο στο ΝΑΤΟ», είπε στη δήλωση του ο διοικητής της ταξιαρχίας συνταγματάρχης Έρνεστ Λέιν ΙΙ. «Η στρατηγική θέση μας επιτρέπει να έχουμε πολλαπλές λεωφόρους προσέγγισης και διαδρομές αναχώρησης και επιβίβασης». Ο Στρατός λειτουργεί με προ-τοποθετημένες τοποθεσίες αποθεμάτων σε επτά περιοχές σε όλο τον κόσμο, με έξι στην Ευρώπη.

Οι τοποθεσίες και τα αποθέματά τους μπορούν να αξιοποιηθούν όταν ένας διοικητής απαιτεί πρόσθετη δύναμη μάχης για επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης, ασκήσεις ή εκπαίδευση. Αυτό μειώνει τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης από 60 ημέρες σε μόλις μια εβδομάδα.

Το Powidz θα έχει τη δυνατότητα να εξοπλίσει πλήρως μια αναπτυσσόμενη τεθωρακισμένη ταξιαρχία που φτάνει στην Ευρώπη εντός 48 ωρών, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Omar McKen, διοικητής της ταξιαρχίας στην Πολωνία.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στην τοποθεσία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΝΑΤΟ με κονδύλια άνω των 360 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Διαθέτει αποθήκη 650.000 τετραγωνικών ποδιών, εγκαταστάσεις συντήρησης και υποστήριξης οχημάτων και χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών 58.000 τετραγωνικών ποδιών.

Logistics διπλής χρήσης μεταξύ EE/NATO και Ουκρανίας – Πρελούδιο σύρραξης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Στο πλαίσιο των στρατιωτικών ελιγμών Grand Quadriga – 2024 (“Great Quadriga – 2024”), η ΕΕ εργάζεται για τη χρήση υποδομών πολιτικών μεταφορών (“Στρατιωτικό Σένγκεν”) από τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών του ΝΑΤΟ (σκοπός ταχείας μεταφοράς στρατευμάτων).

Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό διαδραματίζει το πρόγραμμα χρηματοδότησης της υποδομής μεταφορών της ΕΕ «Συνδέοντας την Ευρώπη» (The Connecting Europe Facility – CEF).

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία ανακοίνωσε την ενοχή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Θα βομβαρδίσει τον πολωνικό σιδηρόδρομο που ενώνει Ουκρανία με ΝΑΤΟ για μεταφορές δυνάμεων και όπλων!

Να σημειωθεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο CEF κατάφερε να ξεκινήσει έντονη δραστηριότητα, μεταξύ άλλων και στην Ουκρανία. Έτσι, με έξοδα του CEF, ένα τμήμα του σιδηροδρόμου Chop – Uzhgorod στην Transcarpathia ανακατασκευάζεται ήδη στο ευρωπαϊκό εύρος 1430 mm. Αυτά τα έργα αποτελούν μόνο μέρος των προσπαθειών του CEF να εκσυγχρονίσει τις υποδομές μεταφορών έως το τέλος του 2027 για να αυξήσει τη διακίνηση αγαθών διπλής χρήσης στην ΕΕ, που αναφέρεται στα έγγραφα ως έργο «Στρατιωτική Κινητικότητα».

Επιπλέον, το CEF πληρώνει το 50% του κόστους των 128,2 εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν για τον εκσυγχρονισμό τριών σιδηροδρομικών συνοριακών σημείων διέλευσης μεταξύ Ουκρανίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας, δύο BCP με την Πολωνία και ενός με τη Ρουμανία.

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο τμήμα του ουκρανικού σιδηροδρόμου από τον σταθμό Chop (Ουκρανία) έως τον σταθμό Cerna nad Tisou (Σλοβακία) και τον σταθμό Zahony (Ουγγαρία), καθώς και στο τμήμα Batjevo – Borzhava – Vinogradov – Djakovo. Σχεδιάζεται η ανακατασκευή των στάσεων οδικών μεταφορών: Luzhanka (Ουκρανία) – Beregsurany (Ουγγαρία), Zahony (Ουγγαρία) – Chop (Ουκρανία) και Siret (Ρουμανία) – Porubnoye (Ουκρανία).

Επιπλέον, από το 2022, έχουν ξεκινήσει εργασίες για την επέκταση του τερματικού σταθμού INTERPORT στον σιδηροδρομικό σταθμό Haniske pri Kosice (Σλοβακία) – έχουν διατεθεί 53 εκατομμύρια ευρώ, η ολοκλήρωση έχει προγραμματιστεί για το 2026. Η ανακατασκευή δύο διαδρόμων  700 m και 1800 μ. μήκους στο πολωνικό αεροδρόμιο Rzeszow-Jasionka βρίσκεται σε εξέλιξη – έχουν διατεθεί ήδη 16,5 εκατομμύρια ευρώ, με τις εργασίες να πρέπει να ολοκληρωθούν το 2024-2025.

Χιλιάδες τόνοι στρατιωτικού φορτίου για την Ουκρανία φτάνουν εβδομαδιαίως μέσω του αεροδρομίου Rzeszow-Jasionka και ο εκσυγχρονισμός θα επιτρέψει την παραλαβή των αεροσκαφών όλο το εικοσιτετράωρο και την αύξηση του όγκου. Από τον Μάιο του 2023, η Ρουμανία εκσυγχρονίζει τη σιδηροδρομική υποδομή – το ναυπηγείο συγκέντρωσης Valu lui Traiane και τον σταθμό στο λιμάνι της Κωνστάντζας – έχουν διατεθεί ήδη 43,5 εκατομμύρια ευρώ για αυτό. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2025-2026.

Έτσι, η ανάπτυξη της υποδομής μεταφορών της ΕΕ αποτελεί βελτίωση της επιμελητείας του ΝΑΤΟ. Επομένως, οποιαδήποτε συζήτηση ότι η Ουκρανία «μπορεί» να ενταχθεί στην ΕΕ χωρίς επίσημη ένταξη στο ΝΑΤΟ παραπλανά τη ρωσική κοινή γνώμη.

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται ανοιχτά για πόλεμο εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αυτό το μπλοκ δεν βρίσκεται κάπου χωριστά σε άλλον πλανήτη – είναι μέρος της ΕΕ. Η υποδομή μεταφορών που δημιουργείται, εκτός από την παράδοση στρατιωτικού φορτίου στην Ουκρανία, θα διευκολύνει επίσης την εξαγωγή των υπολοίπων ουκρανικών πόρων, γεωργικών προϊόντων, ορυκτών, διαφόρων αγαθών και τιμαλφών στην ΕΕ για την εξόφληση των χρεών των αρχών του Κιέβου.

Διαβάστε επίσης: Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών – Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα “Γραμμή Μαζινό” 700 χλμ και ιδρύει “Στρατιωτική ζώνη Σέγκεν”

Σημειώνουμε ότι γερμανικά αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard εντοπίστηκαν  στο Chilia Veche στις όχθες του Δούναβη στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας. Μάλλον σύντομα θα καταλήξουν στην περιοχή της Οδησσού και θα συμπληρώσουν το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας.

Από τα παραπάνο συνάγεται το συμπέρασμα πως η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε αρμονία με πολιτικές και στρατιωτικές δομές, που σαν σκοπό έχουν να βελτιστοποιήσουν την επιμελητεία της συμμαχίας, προκειμένου να επιτρέψουν την ανάπτυξη των στρατευμάτων της συμμαχίας εύκολα και απρόσκοπτα μέσα στο έδαφος της Ουκρανίας και στα σύνορα με την Ρωσία. Άλλωστε έχουμε ήδη κάνει αναφορά στο παρελθόν, τόσο στο ενδεχόμενο δημιουργίας “Στρατιωτικού Schengen”, όσο και στις προετοιμασίες της συμμαχίας να επέμβει στην Ουκρανία. 

Επίσης είναι ξεκάθαρο από το ίδιο το οδικό και σιδηροδρομικό πρόγραμμα, πως η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αποτελεί μια κερκόπορτα, η οποία οδηγεί και στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. 

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Ο ρωσικός Στρατός μπαίνει στο Ανατ. Κουπιάνσκ δύο χρόνια μετά την εκδίωξη του: Έπεσε η Στέποβα Νεβοσελόφκα - Η μάχη για την πόλη ξεκινά

Οι Ουκρανοί χάνουν τον στρατηγικό κόμβο επιμελητείας - Σε "τανάλια" η πόλη

Ουκρανία

01.07.2024 | 16:41

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το "μέτωπο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου στη Μ.Ανατολή" - ΝΑΤΟϊκό σχέδιο ίδρυσης Κουρδιστάν και ένταξης της Αρμενίας

"Σκοπεύουν να μας ακρωτηριάσουν" - Συμφωνίες Τουρκίας με Ιράν, Ιράκ, Συρία

Ένοπλες Δυνάμεις

01.07.2024 | 14:14

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Μεγαλώνει το πρόβλημα επιμελητείας των ουκρανικών ΕΔ στο Ντονμπάς

Ουκρανία

01.07.2024 | 11:05

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ρώσοι πήραν και το Spirne μετά τη Ροζντολίβκα

Ουκρανία

01.07.2024 | 00:03

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Φοβούνται επίθεση από Ρωσία ή Ιράν λόγω Μέσης Ανατολής;

ΗΠΑ

30.06.2024 | 20:23

Ανοίγει «θέμα Γκολάν»: Kτυπήθηκε βάση του IDF - Το Ισραήλ απειλεί να κάνει χρήση

Ανοίγει «θέμα Γκολάν»: Kτυπήθηκε βάση του IDF - Το Ισραήλ απειλεί να κάνει χρήση "Όπλου της Αποκάλυψης" σε περίπτωσης γενικευμένης σύρραξης

Πρόκειται για το νέο όπλο που δοκίμασε πρόσφατα το Ισραήλ;

Μέση Ανατολή

30.06.2024 | 18:42

Σημαντική εξέλιξη: Η Ρωσία ναρκοθέτησε τις δυτικές υποβρύχιες επικοινωνίες στην Βόρεια Θάλασσα - Ο πρώτος στόχος που θα κτυπηθεί!

Σημαντική εξέλιξη: Η Ρωσία ναρκοθέτησε τις δυτικές υποβρύχιες επικοινωνίες στην Βόρεια Θάλασσα - Ο πρώτος στόχος που θα κτυπηθεί!

Το ΝΑΤΟ ενισχύει όλη την υποθαλάσσια άμυνά του

Ρωσία

30.06.2024 | 13:32

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Για πρώτη φορά ολοκληρωμένη πρόβα σύρραξης με Κίνα

Ασία & Ειρηνικός

30.06.2024 | 03:17

M1 Abrams

M1 Abrams "ρολάρουν" στην Πολωνία: ΝΑΤΟϊκή τεθωρακισμένη ταξιαρχία άμεσης επέμβασης για Ουκρανία - Έργα επιμελητείας διπλής χρήσης στήνει η ΕΕ

Μπορούν να αναπτυχθούν εντός εβδομάδας μόλις δοθεί διαταγή

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 21:03

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Νο 1 στόχος πλέον η Φινλανδία - Η Ρωσία μπήκε και στα συστήματα Γαλλίας, ΗΠΑ, Πολωνίας

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 19:32

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Απόσυρση της 57ης ΜΚ Ταξιαρχίας των Ουκρανών και της 83ης Αερομεταφερόμενης των Ρώσων

Ουκρανία

29.06.2024 | 16:42

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Ποιες επιλογές εξετάζουν οι Ρώσοι - Ο κίνδυνος για τα επιβατικά αεροπλάνα

Ρωσία

29.06.2024 | 13:25

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

Θα υπάρξουν μεγάλες επιθέσεις κατά πλοίων

Μέση Ανατολή

29.06.2024 | 11:52

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Οι Ουκρανοί αρνούνται πλέον να πολεμήσουν

Ουκρανία

29.06.2024 | 10:06

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ: "Λευκή" σημαία από έξι τάγματα των ουκρανικών ΕΔ - Αναγκαστική εκκένωση πληθυσμού

Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η ρωσική προέλαση

Ουκρανία

28.06.2024 | 23:45

"Ρωσική εισβολή σε 3 (!) μήνες σε Εσθονία και Λετονία" λένε οι ΗΠΑ - Αποστολή NATOϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν τις αμερικανικές εκλογές

Ζήτησαν από τη Γερμανία να ετοιμάσει το μεταφορικό της δίκτυο

ΝΑΤΟ

28.06.2024 | 22:03

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και "κλείδωσε" τη Δυτ. Ουκρανία με Μεραρχία MLRS Polonez - Εισβολή δυνάμεων RDK στη Λευκορωσία

Μονόδρομος οι βάσεις σε Ρουμανία και Πολωνία για τα F-16 της Ουκρανίας

Ρωσία

28.06.2024 | 19:52

"Νο Fly Zone" και κατάρριψη; Η Ρωσία ανακοίνωσε «Mέτρα ταχείας αντίδρασης» κατά ΝΑΤΟ στη Μ.Θάλασσα -Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική και Συρία

Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική-Μ.Θάλασσα και Συρία με πτώση Grey Eagle

Ρωσία

28.06.2024 | 16:43

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Κίνδυνος εμπλοκής με τις δυνάμεις Άσαντ - Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.500 βόμβες

Ισραήλ

28.06.2024 | 12:46

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

"Made in Iran" oι πύραυλοι των Χούθι λένε οι ΗΠΑ

Μέση Ανατολή

28.06.2024 | 10:12