Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

"Made in Iran" oι πύραυλοι των Χούθι λένε οι ΗΠΑ

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη
Αλέξανδρος Μπούφεσης 28.06.2024 | 10:12

Εξαπλώνονται επικίνδυνα οι επιθέσεις των Χούθι καθώς μετά την Ερυθρά έπληξαν πλοίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Χούθι της Υεμένης δήλωσαν την Τετάρτη ότι χρησιμοποίησαν έναν εγχώρια αναπτυγμένο υπερηχητικό πύραυλο σε μια επίθεση σε κοντεϊνεράδικο στην Αραβική Θάλασσα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το πλοίο αυτό, ήταν το κοντεϊνεράδικο Sarah-V, Ισραηλινών συμφερόντων.

Επίσης η οργάνωση, σε συνεργασία με πολιτοφυλακές του Ιράκ, πήρε την ευθύνη για το χτύπημα στο επίσης κοντεϊνεράδικο Msc Manzanillo. Το κτύπημα σε συνεργασία με την Ιρακινή Αντίσταση, έγινε με drones στην Ανατολική Μεσόγειο 

Το πλοίο ερχόταν από το λιμάνι της Σμύρνης και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Χάιφα.

Δείτε βίντεο

Κτύπημα σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο από τους Χούθι

Σε μια ηχογραφημένη ενημέρωση, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης, Yahya Saree, είπε ότι οι δυνάμεις της στόχευσαν το σκάφος MSC SARAH V, «με αποτέλεσμα ένα ακριβές και άμεσο χτύπημα».

Οι Χούθι δημοσίευσαν βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει την εκτόξευση του πυραύλου, που ονομάστηκε “Hadim 2”, χωρίς να αποκαλύψουν τον ακριβή χρόνο της επίθεσης.

Το βίντεο απεικονίζει έναν μακρύ, κίτρινο πύραυλο με ρωμαϊκούς αριθμούς στα πτερύγια του, που εκτοξεύτηκε από μια κινητή πλατφόρμα σε μια άγνωστη τοποθεσία στην έρημο. Η δήλωση περιέγραψε τον Hadim 2 ως έναν υπέρ-υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο στερεού καυσίμου που κατασκευάστηκε από στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι.

Η οργάνωση είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη δημόσια αποκάλυψη του πυραύλου, που χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει το Ισραηλινών συμφερόντων κοντεϊνεράδικο, MSC Sarah V.

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο σκάφος την Τρίτη.

Ωστόσο, το Μεικτό Κέντρο Θαλάσσιων Πληροφοριών της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν ανέφερε τη Δευτέρα ότι το MSC Sarah V με σημαία Λιβερίας στοχοποιήθηκε από πύραυλο στην Αραβική Θάλασσα, αλλά δεν χτυπήθηκε.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές στο πλοίο, σύμφωνα με το κινεζικό Xinhua.

Με το χτύπημα του Msc Manzanillo, οι Χούθις μπορούν πλέον να χτυπήσουν στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλα 4 πλοία είχαν ήδη χτυπηθεί στην Χάιφα του Ισραήλ, 2,300 χμ μακριά από τις ακτές της Υεμένης. Πλέον ούτε καν η Μεσόγειος είναι πλέον ασφαλής. 

Ο ερευνητής στο American Security Project και Διευθύνων Σύμβουλος της Gulf State Analytics, Giorgio Cafiero, δημοσίευσε ένα άρθρο στο Responsible Statecraft σχετικά με την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως γράφει ο Cafiero, παρ’ όλη τη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αντιταχθούν σε τίποτα στους Χούτι στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Απέτυχε παταγωδώς η μεγαλύτερη ναυτική επιχείρηση των ΗΠΑ από τον Β’ Π.Π.: Οι Χούθι κτυπούν ελληνόκτητα πλοία – Μεγάλοι κερδισμένοι Ρωσία, Κίνα

«Οι αντάρτες της Υεμένης συνεχίζουν να επιτίθενται σε στόχους παρά το γεγονός ότι τους πολεμούν τακτικοί Στρατοί από έναν ολόκληρο συνασπισμό που έχει επενδύσει πολλά στην ασφάλεια», δηλώνει ο Cafiero. Ας θυμίσουμε ότι μόνο ο στρατιωτικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το τρέχον έτος είναι πάνω από 800 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμερικανός ειδικός γράφει ότι ο αμερικανικός συνασπισμός έχει ήδη πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις σε στόχους στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων στο λιμάνι της Χοντέιντα, που ελέγχεται από τους Χούθι. Ωστόσο, οι Χούθι συνέχισαν να επιτίθενται σε εμπορικά πλοία και πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει τη διατήρηση του στρατιωτικού δυναμικού τους.

Σύμφωνα επίσης με τον αναπληρωτή καθηγητή Thomas Juneau στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα:

“Σαφώς σημειώθηκε κάποια ζημιά [στους Χούθι], αλλά όχι σε σημαντικό επίπεδο. Οι Χούθι έχουν υποστεί κάποιες απώλειες, αλλά διατηρούν την ικανότητα να διακόπτουν τη θαλάσσια κυκλοφορία στην Ερυθρά Θάλασσα. Και, ίσως το πιο σημαντικό, παρά τις υλικές ζημιές που υπέστησαν, η αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να εμποδίζουν τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα δεν μειώθηκε”.

Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι έχουν πραγματοποιήσει 450 χτυπήματα σε στόχους των ανταρτών της Υεμένης από την έναρξη της επιχείρησης του συνασπισμού, αλλά αυτό δεν έφερε σημαντικές επιτυχίες για τον δυτικό συνασπισμό.

Κόλαση στη Δυτική Όχθη – Ενέδρα σε 17 ισραηλινούς στρατιώτες

Πάνω από 17 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν απαιτώντας εκκένωση με ελικόπτερο από την πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια ολονύκτιας επιχείρησης.

Τουλάχιστον 3 από τους στρατιώτες πιστεύεται ότι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή σε κρίσιμη κατάσταση σε κοντινό Κέντρο Τραύματος.

Τουλάχιστον 1 από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη, φέρεται να έχει πεθάνει.

Δείτε βίντεο

Ποια είναι η Μονάδα Duvdevan, ή Μονάδα 217

Η μονάδα που συνήθως αναλαμβάνει αυτές τις αποστολές υψηλού κινδύνου σε εχθρικό έδαφος είναι η μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων Duvdevan. Εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι για τους τρομοκράτες. Η Μονάδα Duvdevan, ή Μονάδα 217, είναι μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες ειδικών δυνάμεων στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Οι χειριστές του Duvdevan είναι κύριοι της μεταμφίεσης. Συχνά ντύνονται ντόπιοι, υιοθετώντας τα έθιμα και τη γλώσσα για να συνδυάζονται και να συλλέγουν πληροφορίες ή να εκτελούν αποστολές χωρίς να τους εντοπιστούν.

Ειδικεύονται στη σύλληψη τρομοκρατών υψηλού προφίλ και στη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων. Αυτές οι αποστολές είναι απίστευτα επικίνδυνες και συχνά λαμβάνουν χώρα στην καρδιά εχθρικών εδαφών.

Το να μπεις στο Duvdevan είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι υποψήφιοι περνούν από αυστηρά σωματικά και ψυχολογικά τεστ, και μόνο λίγοι τα καταφέρνουν. Είναι απόδειξη της ανθεκτικότητας και της αποφασιστικότητάς τους. Αφού επιλεγούν, τα μέλη του Duvdevan υποβάλλονται σε εκτενή εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, στην προηγμένη σκοποβολή, στα εκρηκτικά και στον αστικό πόλεμο.

Επίσης διδάσκονται πώς να επιχειρούν σε περιοχές αμάχων με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες. Πολλές από τις αρμοδιότητές τους είναι άκρως απόρρητες. Έχουν εμπλακεί στη σύλληψη ορισμένων από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες, αλλά οι λεπτομέρειες αυτών των αποστολών συχνά παραμένουν άγνωστες.

Οι Duvdevan χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, από drones επιτήρησης έως προηγμένα συστήματα επικοινωνίας, για να παραμένουν μπροστά από τους στόχους του και να εξασφαλίζουν την επιτυχία της αποστολής. Για να γίνουν ένα με το περιβάλλον επιχειρήσεων, οι πράκτορες της Duvdevan μαθαίνουν αραβικά και βυθίζονται στην τοπική κουλτούρα. Αυτό τους βοηθά να κατανοήσουν και να κινηθούν στα περιβάλλοντα στα οποία λειτουργούν.

Εκπαιδεύονται σε εγγείς μάχες, εμπλέκοντας τους εχθρούς σε πολύ κοντινή απόσταση. Αυτό απαιτεί όχι μόνο σωματικές δεξιότητες αλλά και ατσάλινα νεύρα. Οι Duvdevan χρησιμοποιούν επίσης ψυχολογικό πόλεμο, χρησιμοποιώντας τακτικές όπως παραπληροφόρηση και εξαπάτηση.

Η ζωή και η δράσω των Duvdevan έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση μέσω της υπερπαραγωγής του Νέτφλιξ, Fauda!

Το Ιράν βάζει φωτιά στην περιοχή δίνοντας τεχνογνωσία και κατασκευάζοντας μια γκάμα υπέρ-υπερηχητικών για τους Χούθι

Πριν τρεις εβδομάδες, το Associated Press ανέφερε πως η οργάνωση εκτόξευσε τον πύραυλο Palestine, ο οποίος έμοιαζε με Ιρανικό υπέρ-υπερηχητικό.

Οι αντάρτες είχαν εκτοξεύσει τον νέο πύραυλο «Palestine», με μια κεφαλή βαμμένη σαν παλαιστινιακό καρό κασκόλ, στο λιμάνι του Εϊλάτ στο νότιο Κόλπο της Άκαμπα στο Ισραήλ. Η επίθεση πυροδότησε σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Οι πύραυλοι στερεού καυσίμου μπορούν να προετοιμαστούν και να εκτοξευθούν ταχύτερα από εκείνους που περιέχουν υγρό καύσιμο. Αυτό αποτελεί βασική ανησυχία για τους Χούθι, καθώς οι τοποθεσίες εκτόξευσης των πυραύλων τους έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων.

Από την πλευρά τους, οι Χούτι περιέγραψαν τον Palestine ως πύραυλο «τοπικής κατασκευής». Ωστόσο, οι Χούθι δεν είναι γνωστό ότι διαθέτουν την ικανότητα να κατασκευάζουν πολύπλοκα συστήματα πυραύλων και καθοδήγησης σε τοπικό επίπεδο στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου, η οποία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση από τότε που οι αντάρτες κατέλαβαν την πρωτεύουσα, Σαναά, πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Εντούτοις, οι Χούθι έχουν επανειλημμένα οπλιστεί από το Ιράν κατά τη διάρκεια του πολέμου παρά το εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών. Ενώ το Ιράν ισχυρίζεται ότι δεν εξοπλίζει τους Χούθι, στα πλοία που κατασχέθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους βρέθηκαν ιρανικά όπλα, καύσιμα πυραύλων και εξαρτήματα.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την εκτόξευση του Palestine και την περιέγραψαν ως τοπικής κατασκευής, επικαλούμενα τους Χούθι. Όμως, τα σχεδιαστικά στοιχεία του πυραύλου μοιάζουν με άλλους πυραύλους που αναπτύχθηκαν από την παραστρατιωτική Φρουρά της Επανάστασης του Ιράν. Αυτό περιλαμβάνει τον Fattah, ή «Πορθητή» στα Φαρσί.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι πετούν σε μια τροχιά στην οποία αντιπυραυλικά συστήματα όπως το Patriot που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ μπορούν να προβλέψουν την πορεία τους και να τους αναχαιτίσουν. Όσο πιο ακανόνιστη η διαδρομή πτήσης του πυραύλου, όπως ένας υπερηχητικός πύραυλος με δυνατότητα αλλαγής κατευθύνσεων, τόσο πιο δύσκολο γίνεται η αναχαίτισή του.

Η Κίνα πιστεύεται ότι επιδιώκει τα όπλα, όπως και η Αμερική. Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι τα έχει ήδη χρησιμοποιήσει. Παραμένει ασαφές πόσο καλά ελίσσεται ο Palestine και με ποια ταχύτητα ταξιδεύει.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09