Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών – Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα “Γραμμή Μαζινό” 700 χλμ και ιδρύει “Στρατιωτική ζώνη Σέγκεν”

Για "κρυφή" επιστράτευση της Πολωνίας μιλούν οι Ρώσοι - Ο ρόλος της Ρουμανίας στην επίθεση του ΝΑΤΟ

Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών – Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα “Γραμμή Μαζινό” 700 χλμ και ιδρύει “Στρατιωτική ζώνη Σέγκεν”
Αλέξανδρος Μπούφεσης 27.06.2024 | 22:27

Ξεκίνησε η “κρυφή” στρατιωτική κινητοποίηση της Πολωνίας αναφέρουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές. Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για αύξηση της μαχητικής ισχύος της Πολωνίας τουλάχιστον κατά 120.000 άτομα ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό αύξησης της εφεδρείας στους 200.000.

Η Πολωνία ξεκίνησε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα με την ονομασία «Διακοπές με τον Στρατό» , γράφει το Associated Press.

Στους Πολωνούς ηλικίας 18 έως 35 ετών προσφέρονται 28 ημέρες βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι νεοσύλλεκτοι θα λάβουν 6 χιλιάδες ζλότι (πάνω από 1430 Ευρώ).

Διαβάστε σχετικά εδώ: Η Πολωνία κατακλύζεται από κόμβους επιμελητείας και ΝΑΤΟϊκές βάσεις για την τελική μάχη με Ρωσία: Ανάπτυξη Μεραρχίας και Ταξιαρχίας στο Διάδρομο Suwalki!

“H Πολωνία ετοιμάζεται για πόλεμο” λέει η Ρωσία – 70 κέντρα σε όλη τη χώρα

Οι «Διακοπές» πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε 70 τοποθεσίες σε όλη την Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων όσων είναι κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι νεοσύλλεκτοι μπορούν να ενταχθούν στην εφεδρεία ή να συνεχίσουν να υπηρετούν στην εδαφική άμυνα. «Ο στρατός θέλει να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Όλοι γνωρίζουν την απειλή που έρχεται από την ανατολή», σημείωσε ο συνταγματάρχης Πάβελ Γκαλάζκα.

Όπως πρώτο είχε αναφέρει το War Νews 24/7 , σε σχετικό άρθρο χτες, oι Financial Times έκαναν λόγο για έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού στις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, δεν θα μπορούσαν να αναπτύξουν περισσότερους από 300.000 στρατιώτες, παρά το γεγονός ότι έχουν συνολικά 1,9 εκατομμύρια στρατιωτικό προσωπικό στα χαρτιά.

Πολλοί από αυτούς που σπουδάζουν στην Ανατολική Πολωνία είναι απόφοιτοι νέων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όμως, παρά το όνομα “Holidays in the army”, αυτό δεν είναι καλοκαιρινή κατασκήνωση, ούτε συναρπαστικές διακοπές: οι νεοσύλλεκτοι ξυπνούν νωρίς για να μάθουν δεξιότητες μάχης και επιβίωσης. Στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με την καθαριότητα, όπως σε έναν πραγματικό στρατό. Απαγορεύεται η έξοδος από τη βάση, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, ακόμη και για να ταξιδέψετε κανείς στο σπίτι του.

Οχυρωματική γραμμή 700 χλμ ετοιμάζουν Πολωνία και χώρες της Βαλτικής

Οι ηγέτες της Πολωνίας, της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας να διατεθούν κονδύλια για την κατασκευή αμυντικής γραμμής 700 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το έργο εκτιμάται στα 2,6 δισ. ευρώ.

Η κατασκευή ενός συστήματος αμυντικής υποδομής κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα αντιμετωπίσει την επιτακτική και επείγουσα ανάγκη διασφάλισης της ΕΕ από στρατιωτικές και υβριδικές απειλές.

“Ένα έργο για την προστασία ενός μπλοκ 27 χωρών με πληθυσμό 450 εκατομμυρίων ανθρώπων θα απαιτήσει χρηματοδότηση από όλα τα μέλη του οργανισμού”, αναφέρει το σχετικό έγγραφο

Αναμένεται ότι η εφικτότητα αυτού του βήματος, άρα και η χρηματοδότησή του, θα εξεταστεί στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 27 Ιουνίου. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί στην κατασκευή τεχνικών κατασκευών αποκαλούν ήδη αυτή την πρωτοβουλία μια προσπάθεια απλώς απόσπασης χρημάτων από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε είναι αδύνατο να εξοπλίσει κανείς ποιοτικά μια αμυντική γραμμή μήκους 700 χιλιομέτρων έναντι 2,6 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πρόταση δεν είναι κάτι επαναστατικό. Νωρίτερα, η Πολωνία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να χτίσει έναν μεγάλο φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία και μάλιστα προχώρησε σε ορισμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τα οποία μάλλον θεωρήθηκαν επιτυχημένα.

Συμφωνία “στρατιωτικής Σένγκεν” στον ορίζοντα

Ήδη δημοσιεύματα από τον Ιανουάριο έκαναν λόγο για ίδρυση μια Στρατιωτικής Συνθήκης Schengen.

Το περασμένο φθινόπωρο, το θέμα της υπερβολικής γραφειοκρατοποίησης των στρατιωτικών μεταφορών άρχισε να συζητείται στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, μια χερσαία συνοδεία που διασχίζει πολλές χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να λάβει άδειες σε κάθε χώρα διέλευσης. Το ίδιο ισχύει και για τα αεροπορικά ταξίδια, ειδικά εάν στο αεροσκάφος υπάρχουν όπλα ή πυρομαχικά. Ο πρώτος που σήμανε συναγερμός πριν από έξι μήνες ήταν ο επικεφαλής της Κοινής Διοίκησης Επιμελητείας του ΝΑΤΟ, Alexander Solfrank.

Ένας άλλος που κτύπησε τον συναγερμό είναι ο Carsten Breuer, Αντιστράτηγος και Αρχιεπιθεωρητής της Bundeswehr. Σύμφωνα με τον Breuer:

“Έχουμε πέντε με οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ρωσία θα είναι σε θέση να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της σε επίπεδο που θα της επιτρέψει να εξαπολύσει εισβολή στο έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ. Δεν λέω ότι αυτό θα γίνει σίγουρα, αλλά υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα. Βλέπουμε ότι η Ρωσία παράγει πολλά όπλα και δεν ξοδεύονται όλα στην Ουκρανία. Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι μέχρι το 2029”

Προετοιμαζόμενο για έναν μελλοντικό πόλεμο, το ΝΑΤΟ σκοπεύει να δημιουργήσει μια εκτεταμένη αλυσίδα διαδρομών για την παράδοση όπλων στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης.

Η «στρατιωτικό Σένγκεν» θα εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον Παλαιό Κόσμο, περιπλέκοντας σημαντικά την άμεση καταστροφή των οδών ανεφοδιασμού για τους στρατούς της Συμμαχίας. Εκτός από την Ολλανδία, το δίκτυο θα περιλαμβάνει γερμανικά, τουρκικά, ιταλικά, νορβηγικά και ελληνικά λιμάνια. Αυτό αυξάνει τη βιωσιμότητα της επιμελητείας του ΝΑΤΟ.

 

Ο ρόλος της Ρουμανίας στην επίθεση του ΝΑΤΟ

Εκτός από τον διάδρομο Ολλανδίας-Γερμανίας-Πολωνίας, η Ευρώπη σκοπεύει να κατασκευάσει τις ακόλουθες διαδρομές για την προμήθεια εξοπλισμού, προσωπικού και όπλων: Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Ουγγαρία, Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία, Τουρκία-Βουλγαρία-Ρουμανία και Νορβηγία-Σουηδία-Φινλανδία. Ο τελευταίος διάδρομος κατέστη δυνατός μόνο χάρη στην επέκταση του ΝΑΤΟ στα βορειοανατολικά.

Ο ρόλος της Ρουμανίας στη νέα στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Ευρώπης είναι αξιοσημείωτος. Φαίνεται ότι εδώ θα αναπτυχθεί ο στρατός μιας δυνητικής εισβολής στην Ρωσία και είναι σαφές ότι η κατάληψη της Υπερδνειστερίας θα είναι στόχος προτεραιότητας.

Διαβάστε επίσης: Πράσινο φως” από το Κοινοβούλιο για επιχειρήσεις του ρουμανικού Στρατού σε Μολδαβία και Οδησσό – Στήνεται Mega ΝΑΤΟϊκή βάση στην Κωνστάντζα

Εξωτερικά δεν μοιάζει με άμεση επίθεση, αλλά αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε σύγκρουση με τον Ρωσικό Στρατό. Για τέτοια καθήκοντα, η μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στην περιοχή κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη Ρουμανία.

Η έκταση της εγκατάστασης είναι σχεδόν 3 χιλιάδες εκτάρια, η περίμετρος είναι περίπου 30 χιλιόμετρα, το κόστος υπερβαίνει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η μέγιστη χωρητικότητα υπερβαίνει τις 10 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό. Η παλιά αεροπορική βάση “Mihail Kogalniceanu” στην Κωνστάντζα διατέθηκε για την κατασκευή της εγκατάστασης – στο εγγύς μέλλον, ένας σύγχρονος διάδρομος θα εμφανιστεί εδώ.

Η Ρουμανία, ως ο τελικός κόμβος μέρους των νέων διαδρομών επιμελητείας του στρατού του ΝΑΤΟ, είναι επίσης καλή για την εγγύτητά της στην Κριμαία, καθώς και για την ικανότητά της να σαρώνει ολόκληρη τη Μαύρη Θάλασσα από τα δυτικά. Η στενή εγγύτητα της Σερβίας, ενός σημαντικού συμμάχου της Ρωσίας στην περιοχή, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Με την έλευση μιας μεγάλης στρατιωτικής βάσης στη Ρουμανία, θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη μόχλευση στο Βελιγράδι.

Η προεξοχή της βόρειας διαδρομής του ΝΑΤΟ μέσω της Σκανδιναβικής Χερσονήσου θέτει σε κίνδυνο την Αγία Πετρούπολη και τις βάσεις του Βόρειου Στόλου. Με την εισαγωγή αυτού του κλάδου του «στρατιωτικού Σένγκεν», η Ρωσία θα περιβάλλεται από βάσεις σε όλο το τόξο των συνόρων με την Ευρώπη.

Πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η Ρωσία;

Λαμβάνοντας υπόψη το ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο στην Ευρώπη, η εξουδετέρωση της «στρατιωτικής Σένγκεν» μπορεί να είναι ανέφικτη. Τουλάχιστον, όχι με συμβατικά όπλα. Επομένως, το σύστημα πρέπει να καταστραφεί στα σημεία εισόδου. Πρόκειται καταρχήν για θαλάσσια λιμάνια, τα οποία, όπως γνωρίζουμε, είναι πολύ δύσκολο να καταστραφούν με συμβατικούς πυραύλους και βόμβες.

Ο μόνος τρόπος για γρήγορη και ανώδυνη καταστροφή του Ρότερνταμ και του Αμβούργου είναι με τακτικά πυρηνικά όπλα. Αυτό υποστηρίζουν ρωσικοί κύκλοι των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Επομένως, η εμφάνιση της «στρατιωτικής Σένγκεν» και των παρόμοιων είναι ένα ακόμη βήμα των Ευρωπαίων προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δεύτερη συνέπεια της εμφάνισης πέντε ανεξάρτητων διαδρομών για την ταχεία παράδοση όπλων στα ρωσικά σύνορα θα είναι η στροφή των προτεραιοτήτων στις θαλάσσιες μεταφορές.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

"Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του F-16"

Ρωσία

18.07.2024 | 21:21

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο -

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - "O Tραμπ θα μας συντρίψει σε Βουλή και Γερουσία" του λένε οι Δημοκρατικοί

Πρόσχημα ο COVID-19; Αποσύρεται λένε οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ

18.07.2024 | 19:25

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

Γι' αυτό πήγαν να τον σκοτώσουν;

ΗΠΑ

16.07.2024 | 18:27

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Στο μικροσκόπιο όλες οι κινήσεις των πρακτόρων - Τα αναπάντητα ερωτήματα

ΗΠΑ

14.07.2024 | 19:58

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15