Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και “κλείδωσε” τη Δυτ. Ουκρανία με Μεραρχία MLRS Polonez – Εισβολή δυνάμεων RDK στη Λευκορωσία

Μονόδρομος οι βάσεις σε Ρουμανία και Πολωνία για τα F-16 της Ουκρανίας

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και “κλείδωσε” τη Δυτ. Ουκρανία με Μεραρχία MLRS Polonez – Εισβολή δυνάμεων RDK στη Λευκορωσία
Αλέξανδρος Μπούφεσης 28.06.2024 | 19:52

Το θρίλερ με τις απανωτές κρίσεις ασφαλείας κλιμακώνεται πάνω από τις Ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, καθώς υπάρχουν αναφορές για την αναγκαστική- πλέον- χρήση ΝΑΤΟικών αεροδρομίων, από τα οποία θα επιχειρούν τα Ουκρανικά F-16.

Όλα τα αεροδρόμια της Oυκρανίας έχουν καταστραφεί.

Βομβαρδίστηκαν τα αεροδρόμια υποδοχής των ουκρανικών F-16

Ενώ η Ουκρανία ετοιμάζεται να παραλάβει την πρώτη παρτίδα μαχητικών F-16, οι ρωσικοί πύραυλοι καταστρέφουν μεθοδικά αεροδρόμια ικανά να υποδεχθούν τα αμερικανικά μαχητικά.

Τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους το καθιστούν ως ιδιάζων, έτσι δεν μπορεί να απογειωθεί από τον οποιονδήποτε αεροδιάδρομο, επομένως ο αριθμός των στόχων είναι περιορισμένος, γράφει το εξειδικευμένο δημοσίευμα των Eurasian Times.

Στις 22 Ιουνίου, πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας επιτέθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Βασίλκοφ κοντά στο Κίεβο χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ Kalibr εκτοξευόμενους από τη θάλασσα.

Ένας τεράστιος αριθμός φωτογραφιών εμφανίστηκε αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα, που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει ακόμη σχολιάσει την επίθεση. Αλλά αυτό είναι ήδη το δεύτερο επιτυχημένο χτύπημα στο Βασίλκοφ, μόνο αυτόν τον μήνα.

«Αυτή η στρατηγική στοχεύει στη μείωση της μαχητικής ικανότητας της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταστρέφοντας αεροδρόμια και βάσεις όπου είναι πιθανό να αναπτυχθούν τα F-16»,  σχολιάζει ο στρατιωτικός ειδικός Sakshi Tiwari.

Στις 2 Ιουνίου, πύραυλοι κρουζ έπληξαν επιτυχώς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Kanatovo στην περιοχή Kirovograd. Από τις αρχές του μήνα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης τρεις πυραυλικές επιθέσεις στο Starokostiantyniv στην περιοχή Khmelnytsky, όπου βρίσκεται μια μεγάλη αεροπορική βάση. Εδώ αναμένεται να τοποθετηθούν τα F-16 μόλις φτάσουν στην Ουκρανία.

Η αεροπορική βάση Dogintsevo κοντά στο Krivoy Rog έχει δεχθεί δύο φορές επίθεση από τις αρχές Ιουνίου. Και τις δύο φορές δεν χτυπήθηκε με βλήματα, αλλά με Lancets (Drones Καμικάζι)

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dolgintsevo βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου στη νότια Ουκρανία (το Starokonstantinov στα 560 χμ, το Vasilkov στα 360 χμ και το Kanatovo στα 160 χμ).  Έτσι, το Dolgintsevo βρίσκεται ακριβώς εντός της εμβέλειας των βελτιωμένων UAV Lancet, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν στο εχθρικό έδαφος με ελάχιστο κίνδυνο εντοπισμού και αναχαίτισης.

Χτες το πρωί, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε συνδυασμένο χτύπημα, με Kinzhal και μη επανδρωμένα όπλα υψηλής ακρίβειας εναντίον όλων των ουκρανικών αεροδρομίων όπου θα σταθμεύσουν τα ουκρανικά F-16, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο σκοπός του χτυπήματος επετεύχθη. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι έχουν πληγεί. Οι δυνάμεις ρωσικής  αεράμυνας κατέρριψαν επίσης δύο αεροσκάφη MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Ρωσία έχει καταστρέψει κάθε ουκρανικό αεροδρόμιο και αεροπορική βάση ικανή να φιλοξενήσει μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα «ουκρανικά» μαχητικά αεροσκάφη του από αεροδιαδρόμους σε Πολωνία και Ρουμανία. Κανένα δεν θα σταθμεύσει ή θα πετάξει από ουκρανική βάση!

Από πού λοιπόν θα επιχειρούν τα δυτικά μαχητικά που αναμένονται στην χώρα;

Μα είναι αυτονόητο, από τα αεροδρόμια της Πολωνίας και της Ρουμανίας. Αναμένουμε την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πλήξει τα ΝΑΤΟικά αεροδρόμια από τα οποία θα επιχειρούν τα αεροσκάφη. Άλλωστε η Ρωσία είχε ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους του Κιέβου, από τον Δεκέμβριο του 2023, πως τα δυτικά αεροδρόμια θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για ρωσικούς πυραύλους εάν μαχητικά αεροσκάφη F-16 επιχειρήσουν από το έδαφός τους προς το συμφέρον της Ουκρανίας.

Η δράση αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς θα στείλει και μήνυμα αποτροπής στις στρατιές του ΝΑΤΟ, που αναμένεται να εισέλθουν στην Ουκρανία. 

Μέχρι το τέλος του 2024, η Ουκρανία αναμένει να έχει τουλάχιστον 20 πιλότους έτοιμους να πετάξουν F-16. Συνολικά 85 μαχητικά αναμένονται να πετάξουν για την Ουκρανία.

Εισβολή της μονάδας RDK στην Λευκορωσία – Το Μινσκ κατέρριψε ουκρανικό drone

Η Λευκορωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Ουκρανία. Πρόσφατα, μαχητές του λεγόμενου «Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος» που χρησιμοποιούνται από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας για κάθε είδους προκλήσεις, εντοπίστηκαν σε έναν από τους τομείς των συνόρων. Αυτό αναφέρει η Επιτροπή των Κρατικών Συνόρων.

Μαχητές εντοπίστηκαν στη ζώνη ευθύνης του συνοριακού αποσπάσματος Zhitomir, όπου πραγματοποιούσαν αναγνώριση της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της απευθείας πρόσβασης στα σύνορα της Λευκορωσίας.

Επίσης, γίνονται προσπάθειες από drones να περάσουν τα σύνορα για να ερευνήσουν την περιοχή.

Την προηγούμενη ημέρα ένα ουκρανικό τετρακόπτερο προσγειώθηκε στην περιοχή Elsky της περιοχής Gomel, στην κάρτα flash του οποίου βρέθηκαν αρχεία βίντεο που επιβεβαιώνουν την ανίχνευση της συνοριακής επικράτειας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Επιπλέον, στην ίδια κατεύθυνση, ανακαλύφθηκε κρύπτη που περιείχε εξαρτήματα κατασκευής αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Γίνεται λόγος για 2 κιλά πλαστικά εκρηκτικά, πυροκροτητές, θρυαλλίδες κ.λπ.

Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων γεγονότων, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, μαζί με το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, αποφάσισε να καλύψει επιπλέον τα κρατικά σύνορα με τη βοήθεια αυξημένων εφεδρειών, καθώς και να ενισχύσει τον έλεγχο στον εναέριο χώρο.

Ο ηγέτης της RDK είναι γνωστός ως Ντένις Καπούστιν ή Ντένις Νικήτιν, Ρώσος εθνικιστής, και η ομάδα ασπάζεται ανοιχτά ένα μονοεθνικό ρωσικό κράτος. Το 2020, ένας ουκρανικός ιστότοπος ερευνών ισχυρίστηκε ότι ο Καπούστιν είχε συνδέσμους με νεοναζιστικές ομάδες, με τον ίδιο να έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι ανήκε σε ένα κίνημα χούλιγκαν του ποδοσφαίρου.

Τον Μάιο του 2023 η μονάδα πέρασε τα σύνορα από την Ουκρανία στην περιοχή του Μπέλγκοροντ προκαλώντας μια ρωσική «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση.

Η RDK έγινε γνωστή τον Μάρτιο του 2023, λαμβάνοντας μέρος σε μια διασυνοριακή επιδρομή στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας, στην οποία συμμετείχαν 45 άτομα.

Στόχος της είναι να απελευθερωθεί η Ρωσία από τον Πούτιν, πράγμα το οποίο σημαίνει πως η ιδεολογία της συμπλέει με τα ιδεώδη της Ουκρανίας, η οποία δεν διστάζει να την χρησιμοποιεί κατά καιρούς σε περιορισμένες εισβολές και αναπτύξεις.

Μεραρχία του λευκορωσικού MLRS “Polonaise” “κλείδωσε” στόχους στη Δυτική Ουκρανία

Η Λευκορωσία έχει θέσει σε επιφυλακή μια Μεραρχία πυροβολικού με MLRS Polonez κοντά στα ουκρανικά σύνορα λόγω μιας «δύσκολης κατάστασης», αναφέρει η Defense Express.

Ο συγκεκριμένος ΠΕΠ (Πολλαπλός Εκτοξευτής Πυραύλων)είναι έτοιμος να εκτοξεύσει πυραυλικό πλήγμα σε απόσταση έως και 300 km μέσα σε 20 λεπτά». 

Διαβάστε επίσης: «Μυστικό» συμβούλιο Β.Πούτιν και Β.Γιανουκόβιτς: Η επιχείρηση ανακατάληψης του Κιέβου και οι εντατικές πολεμικές προετοιμασίες στη Λευκορωσία

«Σύμφωνα με την περίπλοκη τρέχουσα κατάσταση κοντά στα κρατικά σύνορα της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, η μεραρχία εισήλθε στην καθορισμένη περιοχή με πλήρη πυρομαχικά και ανέλαβε καθήκοντα μάχης σε καθορισμένους στόχους.

Είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε αποστολές εκτόξευσης πυραύλων σε εμβέλεια έως και 300 χιλιομέτρων μέσα σε 20 λεπτά», ανέφερε ο διοικητής της μεραρχίας.

Μένει να δούμε τι ετοιμάζει η Ρωσία. Οι στρατιωτικές προετοιμασίες στην Λευκορωσία δείχνουν να κορυφώνονται.

Δείτε το βίντεο


ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09