Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και “κλείδωσε” τη Δυτ. Ουκρανία με Μεραρχία MLRS Polonez – Εισβολή δυνάμεων RDK στη Λευκορωσία

Μονόδρομος οι βάσεις σε Ρουμανία και Πολωνία για τα F-16 της Ουκρανίας

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και “κλείδωσε” τη Δυτ. Ουκρανία με Μεραρχία MLRS Polonez – Εισβολή δυνάμεων RDK στη Λευκορωσία
Αλέξανδρος Μπούφεσης 28.06.2024 | 19:52

Το θρίλερ με τις απανωτές κρίσεις ασφαλείας κλιμακώνεται πάνω από τις Ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, καθώς υπάρχουν αναφορές για την αναγκαστική- πλέον- χρήση ΝΑΤΟικών αεροδρομίων, από τα οποία θα επιχειρούν τα Ουκρανικά F-16.

Όλα τα αεροδρόμια της Oυκρανίας έχουν καταστραφεί.

Βομβαρδίστηκαν τα αεροδρόμια υποδοχής των ουκρανικών F-16

Ενώ η Ουκρανία ετοιμάζεται να παραλάβει την πρώτη παρτίδα μαχητικών F-16, οι ρωσικοί πύραυλοι καταστρέφουν μεθοδικά αεροδρόμια ικανά να υποδεχθούν τα αμερικανικά μαχητικά.

Τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους το καθιστούν ως ιδιάζων, έτσι δεν μπορεί να απογειωθεί από τον οποιονδήποτε αεροδιάδρομο, επομένως ο αριθμός των στόχων είναι περιορισμένος, γράφει το εξειδικευμένο δημοσίευμα των Eurasian Times.

Στις 22 Ιουνίου, πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας επιτέθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Βασίλκοφ κοντά στο Κίεβο χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ Kalibr εκτοξευόμενους από τη θάλασσα.

Ένας τεράστιος αριθμός φωτογραφιών εμφανίστηκε αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα, που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει ακόμη σχολιάσει την επίθεση. Αλλά αυτό είναι ήδη το δεύτερο επιτυχημένο χτύπημα στο Βασίλκοφ, μόνο αυτόν τον μήνα.

«Αυτή η στρατηγική στοχεύει στη μείωση της μαχητικής ικανότητας της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας καταστρέφοντας αεροδρόμια και βάσεις όπου είναι πιθανό να αναπτυχθούν τα F-16»,  σχολιάζει ο στρατιωτικός ειδικός Sakshi Tiwari.

Στις 2 Ιουνίου, πύραυλοι κρουζ έπληξαν επιτυχώς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Kanatovo στην περιοχή Kirovograd. Από τις αρχές του μήνα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης τρεις πυραυλικές επιθέσεις στο Starokostiantyniv στην περιοχή Khmelnytsky, όπου βρίσκεται μια μεγάλη αεροπορική βάση. Εδώ αναμένεται να τοποθετηθούν τα F-16 μόλις φτάσουν στην Ουκρανία.

Η αεροπορική βάση Dogintsevo κοντά στο Krivoy Rog έχει δεχθεί δύο φορές επίθεση από τις αρχές Ιουνίου. Και τις δύο φορές δεν χτυπήθηκε με βλήματα, αλλά με Lancets (Drones Καμικάζι)

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Dolgintsevo βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου στη νότια Ουκρανία (το Starokonstantinov στα 560 χμ, το Vasilkov στα 360 χμ και το Kanatovo στα 160 χμ).  Έτσι, το Dolgintsevo βρίσκεται ακριβώς εντός της εμβέλειας των βελτιωμένων UAV Lancet, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν στο εχθρικό έδαφος με ελάχιστο κίνδυνο εντοπισμού και αναχαίτισης.

Χτες το πρωί, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε συνδυασμένο χτύπημα, με Kinzhal και μη επανδρωμένα όπλα υψηλής ακρίβειας εναντίον όλων των ουκρανικών αεροδρομίων όπου θα σταθμεύσουν τα ουκρανικά F-16, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο σκοπός του χτυπήματος επετεύχθη. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι έχουν πληγεί. Οι δυνάμεις ρωσικής  αεράμυνας κατέρριψαν επίσης δύο αεροσκάφη MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Ρωσία έχει καταστρέψει κάθε ουκρανικό αεροδρόμιο και αεροπορική βάση ικανή να φιλοξενήσει μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα «ουκρανικά» μαχητικά αεροσκάφη του από αεροδιαδρόμους σε Πολωνία και Ρουμανία. Κανένα δεν θα σταθμεύσει ή θα πετάξει από ουκρανική βάση!

Από πού λοιπόν θα επιχειρούν τα δυτικά μαχητικά που αναμένονται στην χώρα;

Μα είναι αυτονόητο, από τα αεροδρόμια της Πολωνίας και της Ρουμανίας. Αναμένουμε την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πλήξει τα ΝΑΤΟικά αεροδρόμια από τα οποία θα επιχειρούν τα αεροσκάφη. Άλλωστε η Ρωσία είχε ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους του Κιέβου, από τον Δεκέμβριο του 2023, πως τα δυτικά αεροδρόμια θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για ρωσικούς πυραύλους εάν μαχητικά αεροσκάφη F-16 επιχειρήσουν από το έδαφός τους προς το συμφέρον της Ουκρανίας.

Η δράση αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς θα στείλει και μήνυμα αποτροπής στις στρατιές του ΝΑΤΟ, που αναμένεται να εισέλθουν στην Ουκρανία. 

Μέχρι το τέλος του 2024, η Ουκρανία αναμένει να έχει τουλάχιστον 20 πιλότους έτοιμους να πετάξουν F-16. Συνολικά 85 μαχητικά αναμένονται να πετάξουν για την Ουκρανία.

Εισβολή της μονάδας RDK στην Λευκορωσία – Το Μινσκ κατέρριψε ουκρανικό drone

Η Λευκορωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Ουκρανία. Πρόσφατα, μαχητές του λεγόμενου «Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος» που χρησιμοποιούνται από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας για κάθε είδους προκλήσεις, εντοπίστηκαν σε έναν από τους τομείς των συνόρων. Αυτό αναφέρει η Επιτροπή των Κρατικών Συνόρων.

Μαχητές εντοπίστηκαν στη ζώνη ευθύνης του συνοριακού αποσπάσματος Zhitomir, όπου πραγματοποιούσαν αναγνώριση της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της απευθείας πρόσβασης στα σύνορα της Λευκορωσίας.

Επίσης, γίνονται προσπάθειες από drones να περάσουν τα σύνορα για να ερευνήσουν την περιοχή.

Την προηγούμενη ημέρα ένα ουκρανικό τετρακόπτερο προσγειώθηκε στην περιοχή Elsky της περιοχής Gomel, στην κάρτα flash του οποίου βρέθηκαν αρχεία βίντεο που επιβεβαιώνουν την ανίχνευση της συνοριακής επικράτειας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Επιπλέον, στην ίδια κατεύθυνση, ανακαλύφθηκε κρύπτη που περιείχε εξαρτήματα κατασκευής αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Γίνεται λόγος για 2 κιλά πλαστικά εκρηκτικά, πυροκροτητές, θρυαλλίδες κ.λπ.

Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων γεγονότων, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, μαζί με το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, αποφάσισε να καλύψει επιπλέον τα κρατικά σύνορα με τη βοήθεια αυξημένων εφεδρειών, καθώς και να ενισχύσει τον έλεγχο στον εναέριο χώρο.

Ο ηγέτης της RDK είναι γνωστός ως Ντένις Καπούστιν ή Ντένις Νικήτιν, Ρώσος εθνικιστής, και η ομάδα ασπάζεται ανοιχτά ένα μονοεθνικό ρωσικό κράτος. Το 2020, ένας ουκρανικός ιστότοπος ερευνών ισχυρίστηκε ότι ο Καπούστιν είχε συνδέσμους με νεοναζιστικές ομάδες, με τον ίδιο να έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι ανήκε σε ένα κίνημα χούλιγκαν του ποδοσφαίρου.

Τον Μάιο του 2023 η μονάδα πέρασε τα σύνορα από την Ουκρανία στην περιοχή του Μπέλγκοροντ προκαλώντας μια ρωσική «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση.

Η RDK έγινε γνωστή τον Μάρτιο του 2023, λαμβάνοντας μέρος σε μια διασυνοριακή επιδρομή στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας, στην οποία συμμετείχαν 45 άτομα.

Στόχος της είναι να απελευθερωθεί η Ρωσία από τον Πούτιν, πράγμα το οποίο σημαίνει πως η ιδεολογία της συμπλέει με τα ιδεώδη της Ουκρανίας, η οποία δεν διστάζει να την χρησιμοποιεί κατά καιρούς σε περιορισμένες εισβολές και αναπτύξεις.

Μεραρχία του λευκορωσικού MLRS “Polonaise” “κλείδωσε” στόχους στη Δυτική Ουκρανία

Η Λευκορωσία έχει θέσει σε επιφυλακή μια Μεραρχία πυροβολικού με MLRS Polonez κοντά στα ουκρανικά σύνορα λόγω μιας «δύσκολης κατάστασης», αναφέρει η Defense Express.

Ο συγκεκριμένος ΠΕΠ (Πολλαπλός Εκτοξευτής Πυραύλων)είναι έτοιμος να εκτοξεύσει πυραυλικό πλήγμα σε απόσταση έως και 300 km μέσα σε 20 λεπτά». 

Διαβάστε επίσης: «Μυστικό» συμβούλιο Β.Πούτιν και Β.Γιανουκόβιτς: Η επιχείρηση ανακατάληψης του Κιέβου και οι εντατικές πολεμικές προετοιμασίες στη Λευκορωσία

«Σύμφωνα με την περίπλοκη τρέχουσα κατάσταση κοντά στα κρατικά σύνορα της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, η μεραρχία εισήλθε στην καθορισμένη περιοχή με πλήρη πυρομαχικά και ανέλαβε καθήκοντα μάχης σε καθορισμένους στόχους.

Είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε αποστολές εκτόξευσης πυραύλων σε εμβέλεια έως και 300 χιλιομέτρων μέσα σε 20 λεπτά», ανέφερε ο διοικητής της μεραρχίας.

Μένει να δούμε τι ετοιμάζει η Ρωσία. Οι στρατιωτικές προετοιμασίες στην Λευκορωσία δείχνουν να κορυφώνονται.

Δείτε το βίντεο


ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Για πρώτη φορά ολοκληρωμένη πρόβα σύρραξης με Κίνα

Ασία & Ειρηνικός

30.06.2024 | 03:17

M1 Abrams

M1 Abrams "ρολάρουν" στην Πολωνία: ΝΑΤΟϊκή τεθωρακισμένη ταξιαρχία άμεσης επέμβασης για Ουκρανία - Έργα επιμελητείας διπλής χρήσης στήνει η ΕΕ

Μπορούν να αναπτυχθούν εντός εβδομάδας μόλις δοθεί διαταγή

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 21:03

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Νο 1 στόχος πλέον η Φινλανδία - Η Ρωσία μπήκε και στα συστήματα Γαλλίας, ΗΠΑ, Πολωνίας

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 19:32

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Απόσυρση της 57ης ΜΚ Ταξιαρχίας των Ουκρανών και της 83ης Αερομεταφερόμενης των Ρώσων

Ουκρανία

29.06.2024 | 16:42

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Ποιες επιλογές εξετάζουν οι Ρώσοι - Ο κίνδυνος για τα επιβατικά αεροπλάνα

Ρωσία

29.06.2024 | 13:25

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

Θα υπάρξουν μεγάλες επιθέσεις κατά πλοίων

Μέση Ανατολή

29.06.2024 | 11:52

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Οι Ουκρανοί αρνούνται πλέον να πολεμήσουν

Ουκρανία

29.06.2024 | 10:06

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ: "Λευκή" σημαία από έξι τάγματα των ουκρανικών ΕΔ - Αναγκαστική εκκένωση πληθυσμού

Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η ρωσική προέλαση

Ουκρανία

28.06.2024 | 23:45

"Ρωσική εισβολή σε 3 (!) μήνες σε Εσθονία και Λετονία" λένε οι ΗΠΑ - Αποστολή NATOϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν τις αμερικανικές εκλογές

Ζήτησαν από τη Γερμανία να ετοιμάσει το μεταφορικό της δίκτυο

ΝΑΤΟ

28.06.2024 | 22:03

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και "κλείδωσε" τη Δυτ. Ουκρανία με Μεραρχία MLRS Polonez - Εισβολή δυνάμεων RDK στη Λευκορωσία

Μονόδρομος οι βάσεις σε Ρουμανία και Πολωνία για τα F-16 της Ουκρανίας

Ρωσία

28.06.2024 | 19:52

"Νο Fly Zone" και κατάρριψη; Η Ρωσία ανακοίνωσε «Mέτρα ταχείας αντίδρασης» κατά ΝΑΤΟ στη Μ.Θάλασσα -Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική και Συρία

Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική-Μ.Θάλασσα και Συρία με πτώση Grey Eagle

Ρωσία

28.06.2024 | 16:43

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Κίνδυνος εμπλοκής με τις δυνάμεις Άσαντ - Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.500 βόμβες

Ισραήλ

28.06.2024 | 12:46

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

"Made in Iran" oι πύραυλοι των Χούθι λένε οι ΗΠΑ

Μέση Ανατολή

28.06.2024 | 10:12

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία - Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία - Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ ζήτησε από το Ισραήλ όλα τα συστήματα Patriot

ΝΑΤΟ

28.06.2024 | 00:09

Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών - Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα

Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών - Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα "Γραμμή Μαζινό" 700 χλμ και ιδρύει "Στρατιωτική ζώνη Σέγκεν"

Για "κρυφή" επιστράτευση της Πολωνίας μιλούν οι Ρώσοι - Ο ρόλος της Ρουμανίας στην επίθεση του ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ

27.06.2024 | 22:27

Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν:

Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν: "State of the Art ισραηλινός πύραυλος πέρασε "ξυστά" από την Κρήτη και έπεσε ανοιχτά της Μάλτας" λένε οι Ρώσοι (χάρτης)

"H απόφαση μας θα επηρεάσει ολόκληρη τη Μ. Ανατολή -Το Ιράν θα έχει πέντε ατομικές βόμβες σε ένα μήνα"

Ισραήλ

27.06.2024 | 21:14

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων: Oι Ρώσοι διπλωμάτες θα αποχωρήσουν από ΗΠΑ και ΕΕ - Αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας μελών του Κρεμλίνου

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων: Oι Ρώσοι διπλωμάτες θα αποχωρήσουν από ΗΠΑ και ΕΕ - Αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας μελών του Κρεμλίνου

ΝΑΤΟϊκό σχέδιο επτά σημείων για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας!

Ρωσία

27.06.2024 | 17:49

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας:

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας: "Είμαστε έτοιμοι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο" - Με Ρωσία ή ΝΑΤΟ θα συνταχθεί o «Επιτήδειος Ουδέτερος»;

Τρίτη επίσημη δήλωση μετά τους Β.Ορμπάν και Α.Βούτσιτς

Ένοπλες Δυνάμεις

27.06.2024 | 13:59

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Η κατάσταση στα ουκρανικά μέτωπα

Ουκρανία

27.06.2024 | 10:34

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Μεγάλες απώλειες σε Bradley και Abrams

Ουκρανία

27.06.2024 | 01:14