Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία – Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ ζήτησε από το Ισραήλ όλα τα συστήματα Patriot

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία – Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης
Βασίλης Καπούλας 28.06.2024 | 00:09

Σε τρεις μήνες περίπου, περί τα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, θα ξεκινήσει η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ έλαβε ήδη μέτρα απέναντι σε μια πιθανή εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ ώστε να σχέδιο να μην αναχαιτιστεί στη συνέχεια.

Το διάστημα αυτό κρίθηκε αναγκαίο για να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες σε Πολωνία, Ρουμανία και Ουκρανία καθώς και να τελειώσει η επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο. Αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έπεισαν τον Νετανιάχου να υποστηρίξει πλήρως τις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά το τέλος του πολέμου στον Λίβανο.

Για το λόγο αυτό, το ΝΑΤΟ ζήτησε – για αρχή- οκτώ συστήματα MIM-104D «Patriot» PAC-2/GEM+ από το Ισραήλ.  Πρόκειται για συστήματα που θέλει να αποσύρει το Ισραήλ όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το War News 24/7. Και δεν θα είναι μόνο οκτώ αλλά πολύ περισσότερα. Ίσως αυτό να ήταν και ένα “deal” μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ για να επιτραπεί η εισβολή στον Λίβανο

To NATO ετοιμάζει ένα σχέδιο “κεραυνοβόλας προέλασης ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και ανάπτυξης τους εντός ουκρανικού εδάφους”.

Θα επιχειρήσουν όλοι και όλα μαζί: Τα F-16 μαζί με τα AWACS και τα συστήματα αεράμυνας θα παρέχουν αντιαεροπορική ασπίδα στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις κατά την είσοδο τους στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Στοιχεία σοκ από το Ισραήλ για όσες χώρες έχουν Patriot: “Είχαν μόνο 25% ποσοστό επιτυχίας κατά την επίθεση του Ιράν – Αποσύρουμε όλα τα συστήματα”

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ – Η αποστολή του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Σύμφωνα με τους NYT στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 9-11 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον, θα ανακοινωθεί η δημιουργία μιας αποστολής της Συμμαχίας στη Γερμανία για τον συντονισμό κάθε είδους βοήθειας προς αυτήν.

Η δημιουργία της αποστολής είναι ένα «ισχυρό μήνυμα δέσμευσης της συμμαχίας» σε μακροπρόθεσμη βοήθεια προς το Κίεβο, καθώς και εγγύηση για τη συνεχή υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία ακόμη και αν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η αποστολή θα ονομάζεται NATO Security Assistance and Training for Ukraine (NSATU).

Θα εδρεύει σε μια στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Βισμπάντεν. Της αποστολής θα ηγείται Αμερικανός στρατηγός που θα αναφέρεται απευθείας στην ανώτατη ηγεσία της συμμαχίας και στον διοικητή της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ και Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης, Στρατηγό Κρίστοφερ Κάβολι.

Οι λειτουργίες της αποστολής θα περιλαμβάνουν τον συντονισμό βοήθειας από διάφορες χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με αεράμυνα, πυροβολικό και στο μαχητικά F-16, καθώς και εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και αλληλεπίδραση στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων διμερών συμφωνιών ασφαλείας.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια να προστατευθεί η Ουκρανία από τον Τραμπ και μια σκόπιμη προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ για να στηριχτεί η Ουκρανία σήμερα και στο μέλλον», δήλωσε στην εφημερίδα ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Ίβο Ντάλντερ.

Η NSATU θα εργαστεί παράλληλα με την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Ομάδα Επαφής για τη Βοήθεια στην Ουκρανία.

“Πρέπει να ορίσουμε τη νίκη ως στόχο μας στην ουκρανική σύγκρουση”

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας ήταν η πρώτη σήμερα που άνοιξε τον χορό των δηλώσεων και των στρατιωτικών κινήσεων. Ακολούθησε η Πολωνία όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Διαβάστε επίσης: Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών – Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα “Γραμμή Μαζινό” 700 χλμ και ιδρύει “Στρατιωτική ζώνη Σέγκεν”

“Η στρατιωτική νίκη θα πρέπει να είναι ο στόχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όσον αφορά την ουκρανική σύγκρουση” δήλωσε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της εσθονικής κυβέρνησης, το ΝΑΤΟ δεν είναι επί του παρόντος πολύ σαφές ως προς τον στόχο του στην ουκρανική σύγκρουση. Αυτό φέρεται να δημιουργεί εμπόδια σε μια «νίκη της Ουκρανίας».

“Πρέπει να ορίσουμε τη νίκη ως στόχο μας στην ουκρανική σύγκρουση, γιατί δεν μπορείτε να κερδίσετε έναν πόλεμο εάν δεν οριστεί η νίκη ως στόχος” είπε ο πρωθυπουργός της Εσθονίας.

Οι δηλώσεις της θα μπορούσαν να αγνοηθούν. Γεγονός όμως είναι ότι την Παρασκευή η Κάγια Κάλλας αναμένεται να οριστεί επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα καταλάβει τη θέση αυτή για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δηλαδή θα είναι υπεύθυνη για όλη την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε.

Δεδομένου ότι η Κάλλας, όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί της Βαλτικής, είναι εκπρόσωποι των ΝΑΤΟϊκών «γερακιών» στο ζήτημα της ουκρανικής σύγκρουσης, ο στόχος είναι αρκετά σαφής.

Ουκρανία και ΕΕ υπέγραψαν συμφωνία ασφαλείας

Η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν συμφωνία ασφαλείας, σύμφωνα με τον Guardian. Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Β.Ζελένσκι υπέγραψε συμφωνία ασφαλείας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Η συμφωνία εγγυάται συνεχείς προμήθειες όπλων, εκπαίδευση και άλλη βοήθεια ασφαλείας στο Κίεβο για χρόνια.

Η Ουκρανία υπέγραψε επίσης συμφωνίες ασφαλείας με την Εσθονία και τη Λιθουανία.

Μέχρι σήμερα, η Ουκρανία έχει υπογράψει συμφωνίες ασφαλείας με 16 ευρωπαϊκά κράτη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χώρες εταίροι περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Δανία, τον Καναδά, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία, τη Λετονία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, τη Σουηδία και την Ισλανδία.

Οι δεσμεύσεις για την ασφάλεια προβλέπουν ευρύ φάσμα βοήθειας για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής, οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης.

Ο στόχος είναι η αποστολή δυνάμεων ακόμη και εκτός ΝΑΤΟ αν απαιτηθεί.

Λιθουανία, Πολωνία, Εσθονία είπαν “ναι

Μετά την άρση της de facto απαγόρευσης ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σήμερα η Λιθουανία και η Εσθονία δήλωσαν έτοιμες να στείλουν στρατιωτική αποστολή στην Ουκρανία. Το ίδιο έχουν κάνει και άλλες χώρες όπως Φινλανδία, Νορβηγία κτλ

Διαβάστε επίσης: Άρση της De Facto απαγόρευσης από Τ. Μπάιντεν: “Πράσινο φως” για ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία – Ακολουθεί ΝΑΤΟϊκός Στρατός

Αυτό αναφέρεται στη συμφωνία ασφαλείας που υπεγράφη σήμερα με την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι, που έφτασε στις Βρυξέλλες, υπέγραψε άλλη μια συμφωνία ασφαλείας, αυτή τη φορά με τη Λιθουανία. Το έγγραφο υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Λιθουανίας Γκίτανας Ναουσέντα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Βίλνιους αναλαμβάνει να παράσχει στην Ουκρανία υποστήριξη ασφάλειας και άμυνας ύψους 0,25% του δικού της ΑΕΠ.

Επιπλέον, η Λιθουανία θα παράσχει στην Ουκρανία υποστήριξη ασφαλείας και σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό στη γη, τον αέρα, τη θάλασσα, το διάστημα και στην κυβερνοασφάλεια. Στη συνέχεια, θα στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιθουανία έχει εκφράσει προηγουμένως την ετοιμότητά της να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία, αλλά μόνο ως μέρος ενός «διεθνούς συνασπισμού», και κατά προτίμηση υπό την ηγεσία μιας χώρας από τη Δυτική Ευρώπη, για παράδειγμα, τη Γαλλία.

Η συμφωνία αυτή φαίνεται να επιτεύχθηκε.

Παράλληλα, η πρέσβης της Εσθονίας στο Κίεβο Ανέλι Κολκ δήλωσε σε συνέντευξή της σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ότι το Ταλίν είναι έτοιμο να συζητήσει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία. Όπως είπε η διπλωμάτης, αυτό δεν είναι «κόκκινη γραμμή» για τις αρχές της χώρας της.

Πρόσθεσε δε, ότι το υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας συζητά την αποστολή των στρατευμάτων του στην Ουκρανία αποκλειστικά στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Τα ουκρανικά ναρκαλιευτικά Chernigov και Cherkasy σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η συμμετοχή των ουκρανικών ναρκαλιευτικών Chernigov και Cherkasy σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για πλοία τα οποία έχουν δοθεί στο Κίεβο ως βοήθεια από τη Βρετανία.

Το ναυτικό των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουκρανίας ξεκίνησαν το πρώτο στάδιο των ναυτικών ασκήσεων Sea Breeze 2024 στα ανοιχτά της Σκωτίας. Αυτό είναι ένα παράδοξο διότι από το 1997 γίνονται πάντα στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο πρώτο στάδιο, οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν να εκπαιδεύσουν τα ουκρανικά ναρκαλιευτικά και την ουκρανική ομάδα δράσης. 

Ο στόχος είναι η εκπαίδευση των Ουκρανών και των πληρωμάτων των πλοίων σε τακτικές μάχες για να ανοίξουν στη συνέχεια το δρόμο σε ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσημος στόχος των συγκεκριμένων ναυτικών ασκήσεων είναι η “εκπαίδευση για την ασφάλεια των θαλάσσιων διαδρομών” προς το συμφέρον της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και του εμπορίου.

Kots: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «καθαρίζουν τον δρόμο» για τα F-16

Σήμερα οι Ρώσοι παραδέχονται αυτό που ανέφερε εδώ και καιρό το War News 24/7

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προς Ουκρανία: “Ασφάλισε τον εναέριο χώρο για να μπουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις – Κτύπα στόχους σε βάθος 300 χλμ εντός Ρωσίας” (vid)

Oι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κτυπούν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

“Ο εχθρός προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για την άφιξη και χρησιμοποίηση των F-16. Οι Ουκρανοί επιχειρούν συστηματικά εναντίον των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου” σημείωσε ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Alexander Kots.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09