«Μυστικό» συμβούλιο Β.Πούτιν και Β.Γιανουκόβιτς: Η επιχείρηση ανακατάληψης του Κιέβου και οι εντατικές πολεμικές προετοιμασίες στη Λευκορωσία

Θα είναι αυτός ο πρώτος πρόεδρος της «Νέας Ρωσίας»;

«Μυστικό» συμβούλιο Β.Πούτιν και Β.Γιανουκόβιτς: Η επιχείρηση ανακατάληψης του Κιέβου και οι εντατικές πολεμικές προετοιμασίες στη Λευκορωσία
Βασίλης Καπούλας 22.06.2024 | 02:33

Το μέτωπο του Κιέβου ή και ολόκληρης της δυτικής Ουκρανίας θα ανοίξει αργά ή γρήγορα. Αυτό δείχνουν οι εντατικές πολεμικές προετοιμασίες επί λευκορωσικού εδάφους και μια ξαφνική “μυστική” συνάντηση Β.Πούτιν και Α.Λουκασένο με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Γιανουκόβιτς έφτασε στη Λευκορωσία τη στιγμή της συνάντησης Β. Πούτιν και Α.Λουκασένκο στις 24 Μαϊου. Το αεροπλάνο του Γιανουκόβιτς, Dassault Falcon 900C (RA-09617), προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Gomel στις 24 Μαΐου στις 12:50 ώρα Μόσχας.

Τι συζήτησαν οι δύο πρόεδροι και ο τελευταίος νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη Μόσχα; Το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία το οποίο παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο Β.Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις αρχικά σε στενή μορφή και στη συνέχεια σε διευρυμένη μορφή. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ και Αντρέι Μπελούσοφ.

Είναι εξαιρετικά πιθανό, οι Β.Πούτιν και Α.Λουκασένκο να ζήτησαν από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς να γίνει ο πρώτος πρόεδρος της “Νέας Ρωσίας”, των εδαφών δηλαδή της πρώην Ουκρανίας. 

Οι πολίτες των εδαφών αυτών, έτσι και αλλιώς, τον εξέλεγαν πρόεδρο τους. Των εδαφών, που πρόσφατα ο Β.Πούτιν ζήτησε να αποχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις, δηλαδή Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ-Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Η απόρριψη του ρωσικού ειρηνευτικού σχεδίου φέρνει εμπλοκή Λευκορωσίας.

Το μέτωπο του Κιέβου θα ανοίξει και πάλι για να “απελευθερώσει” η “Νέα Ρωσία” του Γιανουκόβιτς την υπόλοιπη “Μικρή Ρωσία” ή “υπό κατοχή Ουκρανία”. Ίσως αυτό εννοούσε ο Ν.Μεντβέντεφ όταν είπε ότι θα μείνει μόνο μια “στενή λωρίδα γης” από τη νυν Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Το Κίεβο απέρριψε το τελεσίγραφο – Ρωσία: “Θα μείνει μόνο μια στενή λωρίδα γης από την πρώην Ουκρανία – Όποιος έχει μυαλό σήμερα κατάλαβε”

Η Λευκορωσία άλλαξε το στρατιωτικό της δόγμα

Η Λευκορωσία υιοθέτησε ένα νέο στρατιωτικό δόγμα που κάνει λόγο για πιθανή εμπλοκή της χώρας σε ένοπλη σύγκρουση στο εξωτερικό.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην επιθετική πολιτική της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Το δόγμα αναφέρει ότι η Δύση στο ορατό μέλλον θα προχωρήσει σε βίαιες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πρόκληση μιας «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης» εντός της ίδιας της Λευκορωσίας.

Το έγγραφο προβλέπει σε περίπτωση επίθεσης, την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία ως μέλος του κράτους της Ένωσης και του Οργανισμού CSTO.

“Η Δημοκρατία της Λευκορωσίας θεωρεί οποιεσδήποτε ενέργειες με χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον οποιουδήποτε από τα μέλη του κράτους της Ένωσης ως καταπάτηση του κράτους της Ένωσης στο σύνολό της και θα λάβει τα κατάλληλα αντίποινα χρησιμοποιώντας όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που έχει στη διάθεσή της” αναφέρεται στο έγγραφο.

Σε πολεμική ετοιμότητα η περιοχή Gomel στα σύνορα με Ουκρανία

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Λευκορωσίας, Alexander Khudoleev, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της περιοχής να μεταβεί σε καιρό πολέμου.

Αυτή η νοτιοανατολική περιοχή της Λευκορωσίας συνορεύει με τις περιοχές Ζιτομίρ, Κίεβο και Τσερνίγκοφ της Ουκρανίας.

“Ελέγχθηκε η ετοιμότητα των ειδικών σχηματισμών, των σχηματισμών πολιτικής άμυνας και το επίπεδο στελέχωσης τους. Γενικά, το σύστημα της περιοχής είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να μεταβεί σε καιρό πολέμου” δήλωσε στα λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Ο Khudoleev σημείωσε ότι υπάρχουν ορισμένες προσαρμογές που απαιτούν έγκαιρη απόφαση, αλλά το τμήμα είναι έτοιμο για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων.

“Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα που θα τους επιτρέψουν να εφαρμόσουν και να εξασφαλίσουν τη λειτουργία και την αλληλεπίδραση κατά την περίοδο προετοιμασίας και μετάβασης σε στρατιωτική βάση, εάν χρειαστεί” πρόσθεσε ο Khudoleev.

Ταυτόχρονα, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επιθεώρησε την αμυντική επιχείρηση Legmash στην Orsha, όπου ζήτησε να αυξηθεί η στρατιωτική παραγωγή. Ο Λευκορώσος ηγέτης τόνισε ότι «σε περίπτωση πολέμου, η χώρα θα πρέπει να έχει τη μέγιστη παραγωγή πυρομαχικών».

Ρωσικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στη Λευκορωσία

Παράλληλα, ρωσικά αεροσκάφη και ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας. Στο αεροδρόμιο στο Baranovichi προσγειώθηκαν μαχητικά Su-30SM και ελικόπτερα Mi-8 και Mi-24 των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι τα ρωσικά ελικόπτερα βρίσκονταν στη Λευκορωσία μέχρι τον Αύγουστο του περασμένου έτους και στη συνέχεια αποσύρθηκαν στο ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, τα ρωσικά ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η συμμετοχή στις ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα, που διεξάγει η Ρωσία μαζί με τη Λευκορωσία. Ο δεύτερος είναι η προετοιμασία μιας νέας επίθεσης από το έδαφος της Λευκορωσίας στις περιοχές Τσερνίγκοφ και Κίεβο. Το Κίεβο θεωρεί το δέυτερο λόγο πολύ πιο πιθανό.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι η Ρωσία είχε αρχίσει να μεταφέρει στρατεύματα με τρένα στη Λευκορωσία.

Αιφνιδιαστική επιθεώρηση της πολεμικής ετοιμότητας των στρατιωτικών μονάδων

Σήμερα, το Μινσκ προχώρησε σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση της ετοιμότητας των στρατιωτικών μονάδων της Λευκορωσίας.

“Στην επιθεώρηση συμμετέχουν στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες επιχειρησιακών διοικήσεων, δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό, η Πολεμική Αεροπορία και οι δυνάμεις αεράμυνας” σημείωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ο έλεγχος θα γίνει σε πολλά στάδια.

Στο πρώτο στάδιο της επιθεώρησης θα επεξεργαστούν επιχειρησιακά θέματα ενώ τα πεδία και οι χώροι εκπαίδευσης στις περιοχές της Βρέστης και του Γκόμελ θα χρησιμοποιηθούν για τη μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια, οι στρατιωτικοί σχηματισμοί θα πρέπει να εκτελέσουν άμεσα εκπαιδευτικά καθήκοντα.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας προειδοποιεί ότι κατά τις ημέρες της αιφνιδιαστικής επιθεώρησης, ο στρατιωτικός εξοπλισμός ενδέχεται να κινηθεί κατά μήκος των δημόσιων οδικών αξόνων.

Αύξηση ουκρανικών δυνάμεων στα σύνορα με Λευκορωσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιφνιδιαστική επιθεώρηση της πολεμικής ετοιμότητας του λευκορωσικού στρατού ξεκίνησε με φόντο τις αναφορές για συγκέντρωση μεγάλων μονάδων του ουκρανικού στρατού στις παραμεθόριες περιοχές.

Όπως σημειώνεται από τους Λευκορωσικούς συνοριοφύλακες, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έχει αναδιατάξει εκτός από τακτικές μονάδες ακόμη και μονάδες ειδικών δυνάμεων της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών.

Συγκεκριμένα κάνει λόγο για αύξηση των δυνάμεων στη περιοχή Ζιτομίρ της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κρατικών Συνόρων της Λευκορωσίας, τεθωρακισμένα οχήματα έχουν επίσης εντοπιστεί κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού, MT-LB, HIMARS MLRS, Bradley, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά Gepard, συστημάτων πυροβολικού M777 και άλλων βαρέων όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία έχει σύνορα με τη Λευκορωσία στο βορρά, μήκους άνω των 1.000 χιλιομέτρων. Τα κρατικά σύνορα με τη Λευκορωσία διασχίζουν πέντε περιοχές της Ουκρανίας – το Τσερνίχιβ, το Κίεβο, το Ζιτομίρ, το Ρίβνε και το Βολίν.

Τέλος, η Προσωρινή Ειδική Επιτροπή (TSC) της Verkhovna Rada θα επιθεωρήσει την κατασκευή οχυρώσεων στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στις περιφέρειες Κιέβου, Ζιτομίρ, Ρίβνε και Βολίν.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09