Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης – Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Νο 1 στόχος πλέον η Φινλανδία - Η Ρωσία μπήκε και στα συστήματα Γαλλίας, ΗΠΑ, Πολωνίας

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης – Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»
Αλέξανδρος Μπούφεσης 29.06.2024 | 19:32

Η περιφέρεια πρόνοιας της Βαρσίνας στην Φινλανδία, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στο προσωπικό της για μείζονα κρίση στην εθνική ασφάλεια της χώρας, αναφέρει το Turku Sanomat.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, το κέντρο ετοιμότητας της Νότιας Φινλανδίας είπε ότι δύο μονάδες επεξεργασίας νερού που βρίσκονται στην περιοχή της διαρρήχθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Το μήνυμα αναφέρει ότι η αστυνομία διερευνά τις υποθέσεις.

Υπάρχουν πληροφορίες, ότι Ρώσοι πράκτορες της GRU παραβίασαν τα συστήματα των επιχειρήσεων ύδρευσης στις δυτικές χώρες, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Πολωνία.

Φινλανδία: Προειδοποιητικό μήνυμα για «ρήγμα στην εθνική ασφάλεια» – Αρκετά ανησυχητικά περιστατικά

Επιπρόσθετα με το γεγονός της διάρρηξης στην Φινλανδια, η εταιρεία ύδρευσης της πόλης Porvoo της Φινλανδίας, ανακοίνωσε στις 12 Ιουνίου ότι η εφεδρική πρόσληψη νερού της Linnamäki είχε παραβιαστεί στις 9-10 Ιουνίου.

Το Turku Sanomat αναφέρει επίσης πληροφορίες σχετικά με προειδοποίηση για έναν ψεύτικο γιατρό που προσπάθησε να εισέλθει σε δύο κέντρα υγείας. Το άτομο δήλωσε ότι ήταν νέος γιατρός στο κέντρο υγείας και ήθελε να συνδέσει το laptop του στο σταθερό δίκτυο του κέντρου υγείας.

Σύμφωνα με τον Mikko Pietilä, διευθυντή της περιοχής αποτελεσμάτων της Varha, τα εν λόγω κέντρα υγείας δεν βρίσκονται στην περιοχή της Varha. «Ο σκοπός του μηνύματος ήταν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του προσωπικού μας ώστε να έχει τα μάτια του ανοιχτά εάν εμφανιστούν εταιρείες όπως αυτή» , λέει ο Pietilä

Η εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών MANDIAT δήλωσε την άνοιξη ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τα συστήματα των επιχειρήσεων ύδρευσης στις δυτικές χώρες, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Πολωνία. Περίπου την ίδια περίοδο, η φινλανδική εταιρεία ασφάλειας πληροφοριών Withsecure ανέφερε ότι η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είχε πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση σε μια εσθονική εταιρεία logistics.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν οι περιπτώσεις που αναφέρει το Turku Sanomat αφορούν κάποιου είδους δολιοφθορά.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με πληροφορίες του φινλανδικού IS, δύο εγκαταστάσεις ύδρευσης που βρίσκονται κοντά στο κέντρο του Tampere, παραβιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. 

Στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου, ένας πύργος νερού παραβιάστηκε στο Tesoma στο Tampere και ένα εργοστάσιο ενίσχυσης πίεσης παραβιάστηκε στην Hervanta της Φινλανδίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tampere Water, Petri Jokela, επιβεβαιώνει τα γεγονότα στο IS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ύποπτοι δράστες έχουν μπει και στις δύο εγκαταστάσεις. «Η πόρτα στον υδάτινο πύργο έχει σπάσει, αλλά δεν κατέστη δυνατή η είσοδος στην υδάτινη περιοχή, όπου θεωρητικά θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι δυσάρεστο» δηλώνει ο Jokela στο IS.

Επίσης μια άλλη διάρρηξη παρατηρήθηκε στην Hervanta, του Tampere. Σύμφωνα με τον Jokela, το δωμάτιο ενίσχυσης πίεσης παραβιάστηκε, αλλά ο εξοπλισμός δεν παραποιήθηκε ούτε κλάπηκε οτιδήποτε.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως οι διαρρήξεις, ειδικά σε μονάδες ενίσχυσης πίεσης, δεν είναι συνηθισμένες και οι τοποθεσίες τους δεν κοινοποιούνται δημόσια, συνεπώς θεωρεί ασυνήθιστες τις δύο διαρρήξεις που έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Jokela επίσης τονίζει ότι η παροχή νερού είναι μια κρίσιμη λειτουργία όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού και η ετοιμότητα έχει αυξηθεί σε κρίσιμες περιοχές παροχής νερού γύρω από τη Φινλανδία, όπως πύργοι νερού και μονάδες επεξεργασίας νερού.

“Γενικά, όταν υπάρχει αναταραχή στην παγκόσμια πολιτική και ορισμένοι συνοριακοί γείτονες μπορεί να θεωρηθούν ύποπτοι, γίνεται αύξηση της ετοιμότητας. Η ετοιμότητα έχει αυξηθεί εδώ και δύο χρόνια και έχουν γίνει συζητήσεις με τις αρχές. Η άρση ετοιμότητας δεν έγινε τον τελευταίο μήνα, αλλά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία συνεχίζεται”.

Ρώσοι χάκερς επιτίθενται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της Ιντιάνα των ΗΠΑ

Νωρίτερα, τον Απρίλιο, στις ΗΠΑ,  ομάδα χάκερς που συνδέεται με τη Ρωσία, ανέλαβε την ευθύνη για την στόχευση μια μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην Ιντιάνα.

«Στοχοποιηθήκαμε, αλλά δεν παραβιαστήκαμε», δήλωσε στο CNN ο Jim Ankrum, γενικός διευθυντής της Tipton Municipal Utilities. Η TMU παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, νερό και επεξεργασία λυμάτων για το Tipton, μια πόλη 5.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 40 μίλια βόρεια της Indianapolis. «Η TMU παρουσίασε ελάχιστη διακοπή και παρέμεινε λειτουργική καθόλη την διάρκεια της επίθεσης», δήλωσε ο Ankrum.

Το Σάββατο, 7 Απριλίου, ρωσόφωνοι χάκερς δημοσίευσαν ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυριζόμενοι την ευθύνη για μια κυβερνοεπίθεση σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων TMU.

Ήταν η τελευταία προσπάθεια από μια ομάδα ρωσόφωνων χάκερς να στοχοποιήσει εγκαταστάσεις νερού σε μικρές αμερικανικές πόλεις.

Μια κυβερνοεπίθεση τον Ιανουάριο για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η ομάδα προκάλεσε υπερχείλιση μιας δεξαμενής σε μια εγκατάσταση νερού στο Muleshoe του Τέξας. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι τα συστήματα ύδρευσης της χώρας πρέπει να ενισχύσουν την άμυνά τους απέναντι στις επίμονες απειλές από κρατικούς και εγκληματικούς παράγοντες.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις χτυπούν συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι εγκαταστάσεις ύδρευσης πρέπει να βελτιώσουν την άμυνά τους έναντι της απειλής» είχε δηλώσει ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν σε επιστολή του προς κρατικούς αξιωματούχους.

Νο 1 στόχος η Φινλανδία-Η χώρα θα γίνει πλατφόρμα για την ανάπτυξη όπλων κρούσης του ΝΑΤΟ

“Στο εγγύς μέλλον, η Φινλανδία είναι πολύ πιθανόν να γίνει τόπος ανάπτυξης όπλων κρούσης και πρόσθετων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ”.

Αυτό δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Rashid Nurgaliev, δικαιολογώντας ίσως τις επιθέσεις στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στο έδαφος της Φινλανδίας.

Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Nurgaliev υπενθύμισε ότι, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας έναντι της απατηλής «ρωσικής απειλής», η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του περασμένου έτους, και έγινε το 31ο μέλος της συμμαχίας.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ως μέρος της λεγόμενης πειθαρχίας του μπλοκ, οι φινλανδικές αρχές επέτρεψαν στην αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του στρατιωτικού μπλοκ να εδρεύουν στα αεροδρόμιά τους και παρείχαν επίσης στον αμερικανικό στρατό ανεμπόδιστη πρόσβαση στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σημείωσε επίσης ότι, εκτός από τα παραπάνω, η έδρα της διοίκησης του ΝΑΤΟ στη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα μπορεί να εγκατασταθεί στη Φινλανδία και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Alexander Stubb, επιμένει στην ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην χώρα.

Έτσι, η Ουάσιγκτον έχει θέσει τη Φινλανδία σε ημι-υποτελή εξάρτηση και προσπαθεί για άλλη μια φορά να την κάνει ένα είδος «αντι-Ρωσίας», ενώ την αναγκάζει να θυσιάσει τα δικά της συμφέροντα για χάρη των γεωπολιτικών στόχων κάποιου άλλου.

“Contingency plan” της Ρωσίας

Από τα παραπάνω συνάγουμε το συμπέρασμα πως η ένταση της Φινλαδίας στο ΝΑΤΟ, δεν έρχεται χωρίς κινδύνους στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

Οι κίνδυνοι αυτοί εμπεριέχουν την πιθανότητα διεξαγωγής περαιτέρω επιχειρήσεων στα πλαίσια του λεγόμενου υβριδικού πολέμου καθώς και πιθανότητες για άμεση στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στο έδαφος της Ρωσίας στο μέλλον.

Εξάλλου είναι πολύ πιθανόν οι Ρώσοι να τεστάρουν την ασφάλεια των πολιτικών υποδομών και να κρατούν τα αποτελέσματα, προκειμένου να συντάξουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε μελλοντικές επιθετικές επιχειρήσεις, κυρίως εναντίον των χωρών της Βαλτικής καθώς και της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Οι δύο τελευταίες χώρες, έχοντας μπει στο ΝΑΤΟ πρόσφατα, θεωρούνται αδύναμοι κρίκοι, καθότι δεν αναμένεται, τουλάχιστον όχι ακόμα, να έχουν δομήσει μια αρχιτεκτονική ασφαλείας, που θα προστατεύει τις πολιτικές τους υποδομές.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως ρώσοι χάκερς έκαναν μαζικές κυβερνοεπιθέσεις στην Γεωργία, αλλά και στην Ουκρανία, πριν την έναρξη των επιθετικών τους επιχειρήσεων

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το

Τούρκοι Αξιωματούχοι: Ετοιμαζόμαστε για το "μέτωπο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου στη Μ.Ανατολή" - ΝΑΤΟϊκό σχέδιο ίδρυσης Κουρδιστάν και ένταξης της Αρμενίας

"Σκοπεύουν να μας ακρωτηριάσουν" - Συμφωνίες Τουρκίας με Ιράν, Ιράκ, Συρία

Ένοπλες Δυνάμεις

01.07.2024 | 14:14

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Η Ρωσία έπληξε με Iskander-M τρένα γεμάτα ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό: Mεγάλες απώλειες σε HIMARS, M270 MLRS, Leopard, Buk M1, ΤΟΜΑ BMP-2 και M-113

Μεγαλώνει το πρόβλημα επιμελητείας των ουκρανικών ΕΔ στο Ντονμπάς

Ουκρανία

01.07.2024 | 11:05

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν πίσω από τον Oskol: Ο ρωσικός Στρατός προέλασε σε Σεβέρσκ και Κουπιάνσκ κτυπώντας ανηλεώς τις βάσεις επιμελητείας τους

Οι Ρώσοι πήραν και το Spirne μετά τη Ροζντολίβκα

Ουκρανία

01.07.2024 | 00:03

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Kατάσταση «Charlie» σε όλες τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Συναγερμός «επικείμενης επίθεσης»

Φοβούνται επίθεση από Ρωσία ή Ιράν λόγω Μέσης Ανατολής;

ΗΠΑ

30.06.2024 | 20:23

Ανοίγει «θέμα Γκολάν»: Kτυπήθηκε βάση του IDF - Το Ισραήλ απειλεί να κάνει χρήση

Ανοίγει «θέμα Γκολάν»: Kτυπήθηκε βάση του IDF - Το Ισραήλ απειλεί να κάνει χρήση "Όπλου της Αποκάλυψης" σε περίπτωσης γενικευμένης σύρραξης

Πρόκειται για το νέο όπλο που δοκίμασε πρόσφατα το Ισραήλ;

Μέση Ανατολή

30.06.2024 | 18:42

Σημαντική εξέλιξη: Η Ρωσία ναρκοθέτησε τις δυτικές υποβρύχιες επικοινωνίες στην Βόρεια Θάλασσα - Ο πρώτος στόχος που θα κτυπηθεί!

Σημαντική εξέλιξη: Η Ρωσία ναρκοθέτησε τις δυτικές υποβρύχιες επικοινωνίες στην Βόρεια Θάλασσα - Ο πρώτος στόχος που θα κτυπηθεί!

Το ΝΑΤΟ ενισχύει όλη την υποθαλάσσια άμυνά του

Ρωσία

30.06.2024 | 13:32

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS - Πρόβα σύρραξης με PLA

Για πρώτη φορά ολοκληρωμένη πρόβα σύρραξης με Κίνα

Ασία & Ειρηνικός

30.06.2024 | 03:17

M1 Abrams

M1 Abrams "ρολάρουν" στην Πολωνία: ΝΑΤΟϊκή τεθωρακισμένη ταξιαρχία άμεσης επέμβασης για Ουκρανία - Έργα επιμελητείας διπλής χρήσης στήνει η ΕΕ

Μπορούν να αναπτυχθούν εντός εβδομάδας μόλις δοθεί διαταγή

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 21:03

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Νο 1 στόχος πλέον η Φινλανδία - Η Ρωσία μπήκε και στα συστήματα Γαλλίας, ΗΠΑ, Πολωνίας

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 19:32

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Απόσυρση της 57ης ΜΚ Ταξιαρχίας των Ουκρανών και της 83ης Αερομεταφερόμενης των Ρώσων

Ουκρανία

29.06.2024 | 16:42

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Ποιες επιλογές εξετάζουν οι Ρώσοι - Ο κίνδυνος για τα επιβατικά αεροπλάνα

Ρωσία

29.06.2024 | 13:25

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

Θα υπάρξουν μεγάλες επιθέσεις κατά πλοίων

Μέση Ανατολή

29.06.2024 | 11:52

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Οι Ουκρανοί αρνούνται πλέον να πολεμήσουν

Ουκρανία

29.06.2024 | 10:06

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ: "Λευκή" σημαία από έξι τάγματα των ουκρανικών ΕΔ - Αναγκαστική εκκένωση πληθυσμού

Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η ρωσική προέλαση

Ουκρανία

28.06.2024 | 23:45

"Ρωσική εισβολή σε 3 (!) μήνες σε Εσθονία και Λετονία" λένε οι ΗΠΑ - Αποστολή NATOϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν τις αμερικανικές εκλογές

Ζήτησαν από τη Γερμανία να ετοιμάσει το μεταφορικό της δίκτυο

ΝΑΤΟ

28.06.2024 | 22:03

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και "κλείδωσε" τη Δυτ. Ουκρανία με Μεραρχία MLRS Polonez - Εισβολή δυνάμεων RDK στη Λευκορωσία

Μονόδρομος οι βάσεις σε Ρουμανία και Πολωνία για τα F-16 της Ουκρανίας

Ρωσία

28.06.2024 | 19:52

"Νο Fly Zone" και κατάρριψη; Η Ρωσία ανακοίνωσε «Mέτρα ταχείας αντίδρασης» κατά ΝΑΤΟ στη Μ.Θάλασσα -Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική και Συρία

Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική-Μ.Θάλασσα και Συρία με πτώση Grey Eagle

Ρωσία

28.06.2024 | 16:43

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Κίνδυνος εμπλοκής με τις δυνάμεις Άσαντ - Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.500 βόμβες

Ισραήλ

28.06.2024 | 12:46

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

"Made in Iran" oι πύραυλοι των Χούθι λένε οι ΗΠΑ

Μέση Ανατολή

28.06.2024 | 10:12

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία - Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία - Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ ζήτησε από το Ισραήλ όλα τα συστήματα Patriot

ΝΑΤΟ

28.06.2024 | 00:09