Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

"Made in Iran" oι πύραυλοι των Χούθι λένε οι ΗΠΑ

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη
Αλέξανδρος Μπούφεσης 28.06.2024 | 10:12

Εξαπλώνονται επικίνδυνα οι επιθέσεις των Χούθι καθώς μετά την Ερυθρά έπληξαν πλοίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Χούθι της Υεμένης δήλωσαν την Τετάρτη ότι χρησιμοποίησαν έναν εγχώρια αναπτυγμένο υπερηχητικό πύραυλο σε μια επίθεση σε κοντεϊνεράδικο στην Αραβική Θάλασσα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το πλοίο αυτό, ήταν το κοντεϊνεράδικο Sarah-V, Ισραηλινών συμφερόντων.

Επίσης η οργάνωση, σε συνεργασία με πολιτοφυλακές του Ιράκ, πήρε την ευθύνη για το χτύπημα στο επίσης κοντεϊνεράδικο Msc Manzanillo. Το κτύπημα σε συνεργασία με την Ιρακινή Αντίσταση, έγινε με drones στην Ανατολική Μεσόγειο 

Το πλοίο ερχόταν από το λιμάνι της Σμύρνης και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Χάιφα.

Δείτε βίντεο

Κτύπημα σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο από τους Χούθι

Σε μια ηχογραφημένη ενημέρωση, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης, Yahya Saree, είπε ότι οι δυνάμεις της στόχευσαν το σκάφος MSC SARAH V, «με αποτέλεσμα ένα ακριβές και άμεσο χτύπημα».

Οι Χούθι δημοσίευσαν βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει την εκτόξευση του πυραύλου, που ονομάστηκε “Hadim 2”, χωρίς να αποκαλύψουν τον ακριβή χρόνο της επίθεσης.

Το βίντεο απεικονίζει έναν μακρύ, κίτρινο πύραυλο με ρωμαϊκούς αριθμούς στα πτερύγια του, που εκτοξεύτηκε από μια κινητή πλατφόρμα σε μια άγνωστη τοποθεσία στην έρημο. Η δήλωση περιέγραψε τον Hadim 2 ως έναν υπέρ-υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο στερεού καυσίμου που κατασκευάστηκε από στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι.

Η οργάνωση είπε ότι αυτή ήταν η πρώτη δημόσια αποκάλυψη του πυραύλου, που χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει το Ισραηλινών συμφερόντων κοντεϊνεράδικο, MSC Sarah V.

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο σκάφος την Τρίτη.

Ωστόσο, το Μεικτό Κέντρο Θαλάσσιων Πληροφοριών της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν ανέφερε τη Δευτέρα ότι το MSC Sarah V με σημαία Λιβερίας στοχοποιήθηκε από πύραυλο στην Αραβική Θάλασσα, αλλά δεν χτυπήθηκε.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές στο πλοίο, σύμφωνα με το κινεζικό Xinhua.

Με το χτύπημα του Msc Manzanillo, οι Χούθις μπορούν πλέον να χτυπήσουν στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλα 4 πλοία είχαν ήδη χτυπηθεί στην Χάιφα του Ισραήλ, 2,300 χμ μακριά από τις ακτές της Υεμένης. Πλέον ούτε καν η Μεσόγειος είναι πλέον ασφαλής. 

Ο ερευνητής στο American Security Project και Διευθύνων Σύμβουλος της Gulf State Analytics, Giorgio Cafiero, δημοσίευσε ένα άρθρο στο Responsible Statecraft σχετικά με την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως γράφει ο Cafiero, παρ’ όλη τη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αντιταχθούν σε τίποτα στους Χούτι στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Απέτυχε παταγωδώς η μεγαλύτερη ναυτική επιχείρηση των ΗΠΑ από τον Β’ Π.Π.: Οι Χούθι κτυπούν ελληνόκτητα πλοία – Μεγάλοι κερδισμένοι Ρωσία, Κίνα

«Οι αντάρτες της Υεμένης συνεχίζουν να επιτίθενται σε στόχους παρά το γεγονός ότι τους πολεμούν τακτικοί Στρατοί από έναν ολόκληρο συνασπισμό που έχει επενδύσει πολλά στην ασφάλεια», δηλώνει ο Cafiero. Ας θυμίσουμε ότι μόνο ο στρατιωτικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το τρέχον έτος είναι πάνω από 800 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμερικανός ειδικός γράφει ότι ο αμερικανικός συνασπισμός έχει ήδη πραγματοποιήσει εκατοντάδες επιθέσεις σε στόχους στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων στο λιμάνι της Χοντέιντα, που ελέγχεται από τους Χούθι. Ωστόσο, οι Χούθι συνέχισαν να επιτίθενται σε εμπορικά πλοία και πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει τη διατήρηση του στρατιωτικού δυναμικού τους.

Σύμφωνα επίσης με τον αναπληρωτή καθηγητή Thomas Juneau στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα:

“Σαφώς σημειώθηκε κάποια ζημιά [στους Χούθι], αλλά όχι σε σημαντικό επίπεδο. Οι Χούθι έχουν υποστεί κάποιες απώλειες, αλλά διατηρούν την ικανότητα να διακόπτουν τη θαλάσσια κυκλοφορία στην Ερυθρά Θάλασσα. Και, ίσως το πιο σημαντικό, παρά τις υλικές ζημιές που υπέστησαν, η αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να εμποδίζουν τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα δεν μειώθηκε”.

Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι έχουν πραγματοποιήσει 450 χτυπήματα σε στόχους των ανταρτών της Υεμένης από την έναρξη της επιχείρησης του συνασπισμού, αλλά αυτό δεν έφερε σημαντικές επιτυχίες για τον δυτικό συνασπισμό.

Κόλαση στη Δυτική Όχθη – Ενέδρα σε 17 ισραηλινούς στρατιώτες

Πάνω από 17 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν απαιτώντας εκκένωση με ελικόπτερο από την πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια ολονύκτιας επιχείρησης.

Τουλάχιστον 3 από τους στρατιώτες πιστεύεται ότι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή σε κρίσιμη κατάσταση σε κοντινό Κέντρο Τραύματος.

Τουλάχιστον 1 από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη, φέρεται να έχει πεθάνει.

Δείτε βίντεο

Ποια είναι η Μονάδα Duvdevan, ή Μονάδα 217

Η μονάδα που συνήθως αναλαμβάνει αυτές τις αποστολές υψηλού κινδύνου σε εχθρικό έδαφος είναι η μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων Duvdevan. Εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι για τους τρομοκράτες. Η Μονάδα Duvdevan, ή Μονάδα 217, είναι μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες ειδικών δυνάμεων στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Οι χειριστές του Duvdevan είναι κύριοι της μεταμφίεσης. Συχνά ντύνονται ντόπιοι, υιοθετώντας τα έθιμα και τη γλώσσα για να συνδυάζονται και να συλλέγουν πληροφορίες ή να εκτελούν αποστολές χωρίς να τους εντοπιστούν.

Ειδικεύονται στη σύλληψη τρομοκρατών υψηλού προφίλ και στη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων. Αυτές οι αποστολές είναι απίστευτα επικίνδυνες και συχνά λαμβάνουν χώρα στην καρδιά εχθρικών εδαφών.

Το να μπεις στο Duvdevan είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι υποψήφιοι περνούν από αυστηρά σωματικά και ψυχολογικά τεστ, και μόνο λίγοι τα καταφέρνουν. Είναι απόδειξη της ανθεκτικότητας και της αποφασιστικότητάς τους. Αφού επιλεγούν, τα μέλη του Duvdevan υποβάλλονται σε εκτενή εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες, στην προηγμένη σκοποβολή, στα εκρηκτικά και στον αστικό πόλεμο.

Επίσης διδάσκονται πώς να επιχειρούν σε περιοχές αμάχων με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες. Πολλές από τις αρμοδιότητές τους είναι άκρως απόρρητες. Έχουν εμπλακεί στη σύλληψη ορισμένων από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες, αλλά οι λεπτομέρειες αυτών των αποστολών συχνά παραμένουν άγνωστες.

Οι Duvdevan χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, από drones επιτήρησης έως προηγμένα συστήματα επικοινωνίας, για να παραμένουν μπροστά από τους στόχους του και να εξασφαλίζουν την επιτυχία της αποστολής. Για να γίνουν ένα με το περιβάλλον επιχειρήσεων, οι πράκτορες της Duvdevan μαθαίνουν αραβικά και βυθίζονται στην τοπική κουλτούρα. Αυτό τους βοηθά να κατανοήσουν και να κινηθούν στα περιβάλλοντα στα οποία λειτουργούν.

Εκπαιδεύονται σε εγγείς μάχες, εμπλέκοντας τους εχθρούς σε πολύ κοντινή απόσταση. Αυτό απαιτεί όχι μόνο σωματικές δεξιότητες αλλά και ατσάλινα νεύρα. Οι Duvdevan χρησιμοποιούν επίσης ψυχολογικό πόλεμο, χρησιμοποιώντας τακτικές όπως παραπληροφόρηση και εξαπάτηση.

Η ζωή και η δράσω των Duvdevan έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση μέσω της υπερπαραγωγής του Νέτφλιξ, Fauda!

Το Ιράν βάζει φωτιά στην περιοχή δίνοντας τεχνογνωσία και κατασκευάζοντας μια γκάμα υπέρ-υπερηχητικών για τους Χούθι

Πριν τρεις εβδομάδες, το Associated Press ανέφερε πως η οργάνωση εκτόξευσε τον πύραυλο Palestine, ο οποίος έμοιαζε με Ιρανικό υπέρ-υπερηχητικό.

Οι αντάρτες είχαν εκτοξεύσει τον νέο πύραυλο «Palestine», με μια κεφαλή βαμμένη σαν παλαιστινιακό καρό κασκόλ, στο λιμάνι του Εϊλάτ στο νότιο Κόλπο της Άκαμπα στο Ισραήλ. Η επίθεση πυροδότησε σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Οι πύραυλοι στερεού καυσίμου μπορούν να προετοιμαστούν και να εκτοξευθούν ταχύτερα από εκείνους που περιέχουν υγρό καύσιμο. Αυτό αποτελεί βασική ανησυχία για τους Χούθι, καθώς οι τοποθεσίες εκτόξευσης των πυραύλων τους έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων.

Από την πλευρά τους, οι Χούτι περιέγραψαν τον Palestine ως πύραυλο «τοπικής κατασκευής». Ωστόσο, οι Χούθι δεν είναι γνωστό ότι διαθέτουν την ικανότητα να κατασκευάζουν πολύπλοκα συστήματα πυραύλων και καθοδήγησης σε τοπικό επίπεδο στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου, η οποία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση από τότε που οι αντάρτες κατέλαβαν την πρωτεύουσα, Σαναά, πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Εντούτοις, οι Χούθι έχουν επανειλημμένα οπλιστεί από το Ιράν κατά τη διάρκεια του πολέμου παρά το εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών. Ενώ το Ιράν ισχυρίζεται ότι δεν εξοπλίζει τους Χούθι, στα πλοία που κατασχέθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους βρέθηκαν ιρανικά όπλα, καύσιμα πυραύλων και εξαρτήματα.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την εκτόξευση του Palestine και την περιέγραψαν ως τοπικής κατασκευής, επικαλούμενα τους Χούθι. Όμως, τα σχεδιαστικά στοιχεία του πυραύλου μοιάζουν με άλλους πυραύλους που αναπτύχθηκαν από την παραστρατιωτική Φρουρά της Επανάστασης του Ιράν. Αυτό περιλαμβάνει τον Fattah, ή «Πορθητή» στα Φαρσί.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι πετούν σε μια τροχιά στην οποία αντιπυραυλικά συστήματα όπως το Patriot που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ μπορούν να προβλέψουν την πορεία τους και να τους αναχαιτίσουν. Όσο πιο ακανόνιστη η διαδρομή πτήσης του πυραύλου, όπως ένας υπερηχητικός πύραυλος με δυνατότητα αλλαγής κατευθύνσεων, τόσο πιο δύσκολο γίνεται η αναχαίτισή του.

Η Κίνα πιστεύεται ότι επιδιώκει τα όπλα, όπως και η Αμερική. Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι τα έχει ήδη χρησιμοποιήσει. Παραμένει ασαφές πόσο καλά ελίσσεται ο Palestine και με ποια ταχύτητα ταξιδεύει.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

M1 Abrams

M1 Abrams "ρολάρουν" στην Πολωνία: ΝΑΤΟϊκή τεθωρακισμένη ταξιαρχία άμεσης επέμβασης για Ουκρανία - Έργα επιμελητείας διπλής χρήσης στήνει η ΕΕ

Μπορούν να αναπτυχθούν εντός εβδομάδας μόλις δοθεί διαταγή

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 21:03

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Μείζονα κρίση εθνικής ασφαλείας στη Φινλανδία: Ρώσοι πράκτορες της GRU μπήκαν στα συστήματα ύδρευσης - Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις για την «ώρα μηδέν»

Νο 1 στόχος πλέον η Φινλανδία - Η Ρωσία μπήκε και στα συστήματα Γαλλίας, ΗΠΑ, Πολωνίας

ΝΑΤΟ

29.06.2024 | 19:32

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Στρατηγική εξουθένωσης των ουκρανικών ΕΔ: Τρίτος άξονας επίθεσης του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο - Mάχη μέχρις εσχάτων στο Βοβτσάνσκ

Απόσυρση της 57ης ΜΚ Ταξιαρχίας των Ουκρανών και της 83ης Αερομεταφερόμενης των Ρώσων

Ουκρανία

29.06.2024 | 16:42

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Ποιες επιλογές εξετάζουν οι Ρώσοι - Ο κίνδυνος για τα επιβατικά αεροπλάνα

Ρωσία

29.06.2024 | 13:25

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

Θα υπάρξουν μεγάλες επιθέσεις κατά πλοίων

Μέση Ανατολή

29.06.2024 | 11:52

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Οι Ουκρανοί αρνούνται πλέον να πολεμήσουν

Ουκρανία

29.06.2024 | 10:06

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ: "Λευκή" σημαία από έξι τάγματα των ουκρανικών ΕΔ - Αναγκαστική εκκένωση πληθυσμού

Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η ρωσική προέλαση

Ουκρανία

28.06.2024 | 23:45

"Ρωσική εισβολή σε 3 (!) μήνες σε Εσθονία και Λετονία" λένε οι ΗΠΑ - Αποστολή NATOϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν τις αμερικανικές εκλογές

Ζήτησαν από τη Γερμανία να ετοιμάσει το μεταφορικό της δίκτυο

ΝΑΤΟ

28.06.2024 | 22:03

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και "κλείδωσε" τη Δυτ. Ουκρανία με Μεραρχία MLRS Polonez - Εισβολή δυνάμεων RDK στη Λευκορωσία

Μονόδρομος οι βάσεις σε Ρουμανία και Πολωνία για τα F-16 της Ουκρανίας

Ρωσία

28.06.2024 | 19:52

"Νο Fly Zone" και κατάρριψη; Η Ρωσία ανακοίνωσε «Mέτρα ταχείας αντίδρασης» κατά ΝΑΤΟ στη Μ.Θάλασσα -Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική και Συρία

Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική-Μ.Θάλασσα και Συρία με πτώση Grey Eagle

Ρωσία

28.06.2024 | 16:43

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Κίνδυνος εμπλοκής με τις δυνάμεις Άσαντ - Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.500 βόμβες

Ισραήλ

28.06.2024 | 12:46

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

"Made in Iran" oι πύραυλοι των Χούθι λένε οι ΗΠΑ

Μέση Ανατολή

28.06.2024 | 10:12

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία - Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία - Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ ζήτησε από το Ισραήλ όλα τα συστήματα Patriot

ΝΑΤΟ

28.06.2024 | 00:09

Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών - Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα

Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών - Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα "Γραμμή Μαζινό" 700 χλμ και ιδρύει "Στρατιωτική ζώνη Σέγκεν"

Για "κρυφή" επιστράτευση της Πολωνίας μιλούν οι Ρώσοι - Ο ρόλος της Ρουμανίας στην επίθεση του ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ

27.06.2024 | 22:27

Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν:

Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν: "State of the Art ισραηλινός πύραυλος πέρασε "ξυστά" από την Κρήτη και έπεσε ανοιχτά της Μάλτας" λένε οι Ρώσοι (χάρτης)

"H απόφαση μας θα επηρεάσει ολόκληρη τη Μ. Ανατολή -Το Ιράν θα έχει πέντε ατομικές βόμβες σε ένα μήνα"

Ισραήλ

27.06.2024 | 21:14

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων: Oι Ρώσοι διπλωμάτες θα αποχωρήσουν από ΗΠΑ και ΕΕ - Αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας μελών του Κρεμλίνου

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων: Oι Ρώσοι διπλωμάτες θα αποχωρήσουν από ΗΠΑ και ΕΕ - Αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας μελών του Κρεμλίνου

ΝΑΤΟϊκό σχέδιο επτά σημείων για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας!

Ρωσία

27.06.2024 | 17:49

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας:

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας: "Είμαστε έτοιμοι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο" - Με Ρωσία ή ΝΑΤΟ θα συνταχθεί o «Επιτήδειος Ουδέτερος»;

Τρίτη επίσημη δήλωση μετά τους Β.Ορμπάν και Α.Βούτσιτς

Ένοπλες Δυνάμεις

27.06.2024 | 13:59

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Η κατάσταση στα ουκρανικά μέτωπα

Ουκρανία

27.06.2024 | 10:34

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Μεγάλες απώλειες σε Bradley και Abrams

Ουκρανία

27.06.2024 | 01:14

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση - Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα...

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση - Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα...

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν το «Manta Ray» εναντίον των Στόλων Ρωσίας-Κίνας

ΗΠΑ

26.06.2024 | 22:18