Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση – Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα…

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν το «Manta Ray» εναντίον των Στόλων Ρωσίας-Κίνας

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση – Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα…
Αλέξανδρος Μπούφεσης 26.06.2024 | 22:18

O αμερικανικός Στρατός θα σηκώσει όλο το βάρος της επίθεσης σε περίπτωση σύρραξης με τη Ρωσία γεγονός που θα τον αναγκάσει να ρίξει στη μάχη όλα τα νέα οπλικά του συστήματα ακόμη και αυτά που μέχρι πρότινος ήταν “άκρως απόρρητα”.

Η έκθεση  που παραδόθηκε για το αξιόμαχο των Στρατών της Ευρώπης δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους Αμερικανούς:

Στα χαρτιά η Ευρώπη έχει 1, 9 εκατ. στρατιώτες. Στην πραγματικότητα θα δυσκολευτούν να συγκεντρώσουν άμεσα περισσότερους από 300.000 στρατιώτες για μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

Γι αυτό και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να εκτελούν δοκιμές όλων των οπλικών συστημάτων τους.

Χτες όπως αποκάλυψε το War News 24/7, η USAF άρχισε να πιστοποιεί πυραύλους SM-6 στα F-18 του Ναυτικού, να επανεξοπλίζει με πυρηνικά επιπλέον 30 στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 και να δοκιμάζει τους πυραύλους PrSM.

Διαβάστε επίσης: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στις ΗΠΑ: Επαναφορά υποχρεωτικής στράτευσης – Επανεξοπλίζουν 30 B-52 με πυρηνικά και “φορούν” SM-6 στα F-18

Σήμερα ήρθε η ώρα του “Manta Ray”.

«Manta Ray»: Το νέο όπλο των ΗΠΑ

Oι Αμερικανοί επέτρεψαν να φωτογραφηθεί για πρώτη φορά το μέχρι πρότινος άκρως απόρρητο πρωτότυπο όπλο του Ναυτικού γνωστό ως «Manta Ray».

Το Manta Ray είναι ένα εξελιγμένο υποβρύχιο drone ικανό να μένει στον πυθμένα της θάλασσας για «πολύ μεγάλες περιόδους» χωρίς ανεφοδιασμό. Μοιάζει να έχει κάποια χαρακτηριστικά της ρωσικής τορπίλης drone “Poseidon”.

Διαβάστε επίσης: Αεροσκάφος της “Αποκάλυψης” E-6B Mercury εξέπεμψε σήμα για επείγουσα δράση προς πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Ohio SSBN ΒΔ της Νορβηγίας!

Δορυφορικές φωτογραφίες  δείχνουν το εξωπραγματικό drone ελλιμενισμένο στην ναυτική βάση Port Hueneme στην Καλιφόρνια.

Το drone πήρε το όνομά του από το αντίστοιχο πλάσμα της θάλασσας για τον κομψό σχεδιασμό του και την ικανότητά του να αγκυροβολεί βαθιά κάτω από το νερό ενώ επιχειρεί σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Το θαλάσσιο drone Manta Ray είναι ένα οπλικό σύστημα της Northrop Grumman. Το άνοιγμα των φτερών του είναι περίπου 14 μέτρα, το μήκος του φτάνει τα δέκα μέτρα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το drone μπορεί να κινείται υποβρύχια, παραμένοντας ακίνητο στον βυθό της θάλασσας ενώ έχει επίσης σημαντική ικανότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου.

Το Manta Ray μπορεί να επιχειρεί για δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητα του, όπως αναφέρεται, είναι σχεδόν 190 χιλιόμετρα την ώρα.

Νωρίτερα, η Αμερικανική Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA) δημοσίευσε ένα διαφημιστικό βίντεο του πολλά υποσχόμενου UAV Manta Ray.

Οι Αμερικανοί θα σηκώσουν το όλο το βάρος της επίθεσης 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, με 181.000 ενεργούς στρατιώτες, ο γερμανικός στρατός απέχει τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες από αυτό που λένε οι στρατιωτικοί του αρχηγοί ότι χρειάζεται για να εκπληρώσει την τρέχουσα αποστολή του.

Το έλλειμμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, αλλά ο αριθμός των στρατευμάτων, κατά το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), δείχνει ότι η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα λειψανδρίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει τους ετήσιους στόχους στρατολόγησης. Κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία οι χερσαίες δυνάμεις του έχασαν 4.000 στρατιώτες. Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη με 203.850 άνδρες και γυναίκες, εξακολουθούν να είναι λιγότερες από ότι απαιτούν οι περιστάσεις.

Οι Γάλλοι στρατηγοί λένε ότι έχουν μειωθεί κατά 8 τοις εκατό από το 2014.

Στην Ιταλία, το μέγεθος του στρατού έχει μειωθεί από 200.000 πριν από μια δεκαετία σε 160.900 σήμερα.

Η κινητοποίηση ακόμη και 300.000 στρατιωτών θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες, περιπλέκοντας την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ για μια πιθανή σύγκρουση.

Ευρωπαϊκοί στρατοί σε σμίκρυνση: Ο εκφυλισμός των αξιών και ο καλπάζων πληθωρισμός αποτρέπουν τους νέους από την επιλογή στράτευσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Euronews, οι αξίες των νέων ανθρώπων έχουν αλλάξει.

Φυσικά και έχουν αλλάξει! Πώς συνδυάζεται άλλωστε μια προπαγάνδα υπέρ της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ με παραδοσιακές αξίες, όπως η πατρίδα; Πώς είναι δυνατόν οι νέοι να θέλουν να πάνε να πεθάνουν, επειδή ο τάδε Σόλτς και ο δείνα Μακρόν, ξαφνικά αποφασίζουν πως είναι σε εμπόλεμη κατάσταση;

Για τους νέους της Ευρώπης, η Ουκρανία “κείται μακράν”.

Η νεολαία έχει να αντιμετωπίσει την αφόρητη ακρίβεια και τους πενιχρούς μισθούς της Ευρώπης, εφόσον βγαίνοντας στην αγορά εργασίας είναι “φεσομένοι” ήδη με δάνεια που πήραν για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Οι μισθοί πείνας στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς επίσης και η μαύρη τρύπα του δημογραφικού της Ευρώπης, έρχονται να καταβαραθρώσουν τις ευρωπαϊκές στρατιές, των οποίων τα νούμερα απλά δεν βγαίνουν.

Το 2013, μόλις τρεις μήνες πριν η Ρωσία εισβάλει για πρώτη φορά στην Ουκρανία και καταλάβει την Κριμαία, ο Sir Nicholas Houghton, τότε αρχηγός του επιτελείου άμυνας της Βρετανίας, έδωσε μια ασυνήθιστα δημόσια προειδοποίηση για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα ως αποτέλεσμα της έλλειψης στρατευμάτων. Η δομή των βρετανικών δυνάμεων κινδύνευε να είναι «στρατηγικά ασυνάρτητη», είπε, σε μια διάλεξη στο Royal United Services Institute του Ηνωμένου Βασιλείου: «Εξαιρετικός εξοπλισμός αλλά ανεπαρκείς πόροι για να επανδρώσουν αυτόν τον εξοπλισμό».

Σύμφωνα με τον Ben Barry, πρώην ταξίαρχο και ανώτερο συνεργάτη στο IISS, «ήταν πολιτικά σκόπιμο να επικεντρωθούμε σε ενισχυμένους προϋπολογισμούς και εντυπωσιακά προγράμματα προμηθειών, αλλά λίγοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων θέλησαν να αντιμετωπίσουν την πιο ακραία πρόκληση αυτή της στρατολόγησης περισσότερων πολιτών στον αγώνα».

Για το μεγαλύτερο μέρος της μεταψυχροπολεμικής περιόδου, οι μικρότεροι στρατοί είχαν νόημα. Η Γαλλία και η Βρετανία, οι δύο πιο ικανές πολεμικές δυνάμεις στην Ευρώπη εξακολουθούν να έχουν συσταθεί ως «εκστρατευτικές» μάχιμες δυνάμεις των οποίων οι δυνατότητες προορίζονται για σύντομες, στοχευμένες αναπτύξεις σε θέατρα του εξωτερικού.

Τα πράγματα, όμως είχαν αλλάξει ήδη από την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, εφόσον σύσσωμο το ΝΑΤΟ αποφάσισε πως η Ρωσία είναι και πάλι ο μεγάλος εχθρός.

Η κατάσταση είναι παρόμοια στα κράτη της Βαλτικής, όπου οι φόβοι για τον ρωσικό ρεβανσισμό είναι εξίσου βαθείς. Αυτές είναι ωστόσο εξαιρέσεις στον κανόνα.

Με άλλα λόγια, όπως γράψαμε και χθες, η υποχρεωτική στράτευση φαντάζει να είναι η μόνη λύση τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Οι εποχές που μικρά και ευέλικτα εκστρατευτικά σώματα κέρδιζαν περιφερειακούς πολέμους εναντίον υποδεέστερων αντιπάλων, ήλθαν και παρήλθαν. Πλέον το ΝΑΤΟ δεν έχει να κάνει με πολέμους τύπου COIN (Counter Insurgency) και αν θέλει να δείξει αποτρεπτική ισχύ τόσο στην Ρωσία όσο και στην Κίνα, τότε θα πρέπει να μεταφράσει την προθυμία σε νούμερα. 

Ωστόσο οι ΗΠΑ, όπως και το Ισραήλ άλλωστε, ακόμα πιστεύουν πως οι νέες τεχνολογίες και τα “σούπερ όπλα”, όπως το Manta Ray, σχεδόν από μόνα τους θα διατηρήσουν την αποτροπή.  

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

"Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του F-16"

Ρωσία

18.07.2024 | 21:21

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο -

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - "O Tραμπ θα μας συντρίψει σε Βουλή και Γερουσία" του λένε οι Δημοκρατικοί

Πρόσχημα ο COVID-19; Αποσύρεται λένε οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ

18.07.2024 | 19:25

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

Γι' αυτό πήγαν να τον σκοτώσουν;

ΗΠΑ

16.07.2024 | 18:27

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Στο μικροσκόπιο όλες οι κινήσεις των πρακτόρων - Τα αναπάντητα ερωτήματα

ΗΠΑ

14.07.2024 | 19:58

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15