Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία – Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ ζήτησε από το Ισραήλ όλα τα συστήματα Patriot

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία – Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης
Βασίλης Καπούλας 28.06.2024 | 00:09

Σε τρεις μήνες περίπου, περί τα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, θα ξεκινήσει η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ έλαβε ήδη μέτρα απέναντι σε μια πιθανή εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ ώστε να σχέδιο να μην αναχαιτιστεί στη συνέχεια.

Το διάστημα αυτό κρίθηκε αναγκαίο για να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες σε Πολωνία, Ρουμανία και Ουκρανία καθώς και να τελειώσει η επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο. Αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έπεισαν τον Νετανιάχου να υποστηρίξει πλήρως τις ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά το τέλος του πολέμου στον Λίβανο.

Για το λόγο αυτό, το ΝΑΤΟ ζήτησε – για αρχή- οκτώ συστήματα MIM-104D «Patriot» PAC-2/GEM+ από το Ισραήλ.  Πρόκειται για συστήματα που θέλει να αποσύρει το Ισραήλ όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το War News 24/7. Και δεν θα είναι μόνο οκτώ αλλά πολύ περισσότερα. Ίσως αυτό να ήταν και ένα “deal” μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ για να επιτραπεί η εισβολή στον Λίβανο

To NATO ετοιμάζει ένα σχέδιο “κεραυνοβόλας προέλασης ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και ανάπτυξης τους εντός ουκρανικού εδάφους”.

Θα επιχειρήσουν όλοι και όλα μαζί: Τα F-16 μαζί με τα AWACS και τα συστήματα αεράμυνας θα παρέχουν αντιαεροπορική ασπίδα στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις κατά την είσοδο τους στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Στοιχεία σοκ από το Ισραήλ για όσες χώρες έχουν Patriot: “Είχαν μόνο 25% ποσοστό επιτυχίας κατά την επίθεση του Ιράν – Αποσύρουμε όλα τα συστήματα”

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ – Η αποστολή του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία

Σύμφωνα με τους NYT στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 9-11 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον, θα ανακοινωθεί η δημιουργία μιας αποστολής της Συμμαχίας στη Γερμανία για τον συντονισμό κάθε είδους βοήθειας προς αυτήν.

Η δημιουργία της αποστολής είναι ένα «ισχυρό μήνυμα δέσμευσης της συμμαχίας» σε μακροπρόθεσμη βοήθεια προς το Κίεβο, καθώς και εγγύηση για τη συνεχή υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία ακόμη και αν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η αποστολή θα ονομάζεται NATO Security Assistance and Training for Ukraine (NSATU).

Θα εδρεύει σε μια στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Βισμπάντεν. Της αποστολής θα ηγείται Αμερικανός στρατηγός που θα αναφέρεται απευθείας στην ανώτατη ηγεσία της συμμαχίας και στον διοικητή της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ και Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης, Στρατηγό Κρίστοφερ Κάβολι.

Οι λειτουργίες της αποστολής θα περιλαμβάνουν τον συντονισμό βοήθειας από διάφορες χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με αεράμυνα, πυροβολικό και στο μαχητικά F-16, καθώς και εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και αλληλεπίδραση στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων διμερών συμφωνιών ασφαλείας.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια να προστατευθεί η Ουκρανία από τον Τραμπ και μια σκόπιμη προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ για να στηριχτεί η Ουκρανία σήμερα και στο μέλλον», δήλωσε στην εφημερίδα ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Ίβο Ντάλντερ.

Η NSATU θα εργαστεί παράλληλα με την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Ομάδα Επαφής για τη Βοήθεια στην Ουκρανία.

“Πρέπει να ορίσουμε τη νίκη ως στόχο μας στην ουκρανική σύγκρουση”

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας ήταν η πρώτη σήμερα που άνοιξε τον χορό των δηλώσεων και των στρατιωτικών κινήσεων. Ακολούθησε η Πολωνία όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Διαβάστε επίσης: Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών – Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα “Γραμμή Μαζινό” 700 χλμ και ιδρύει “Στρατιωτική ζώνη Σέγκεν”

“Η στρατιωτική νίκη θα πρέπει να είναι ο στόχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όσον αφορά την ουκρανική σύγκρουση” δήλωσε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της εσθονικής κυβέρνησης, το ΝΑΤΟ δεν είναι επί του παρόντος πολύ σαφές ως προς τον στόχο του στην ουκρανική σύγκρουση. Αυτό φέρεται να δημιουργεί εμπόδια σε μια «νίκη της Ουκρανίας».

“Πρέπει να ορίσουμε τη νίκη ως στόχο μας στην ουκρανική σύγκρουση, γιατί δεν μπορείτε να κερδίσετε έναν πόλεμο εάν δεν οριστεί η νίκη ως στόχος” είπε ο πρωθυπουργός της Εσθονίας.

Οι δηλώσεις της θα μπορούσαν να αγνοηθούν. Γεγονός όμως είναι ότι την Παρασκευή η Κάγια Κάλλας αναμένεται να οριστεί επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα καταλάβει τη θέση αυτή για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δηλαδή θα είναι υπεύθυνη για όλη την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε.

Δεδομένου ότι η Κάλλας, όπως και οι περισσότεροι πολιτικοί της Βαλτικής, είναι εκπρόσωποι των ΝΑΤΟϊκών «γερακιών» στο ζήτημα της ουκρανικής σύγκρουσης, ο στόχος είναι αρκετά σαφής.

Ουκρανία και ΕΕ υπέγραψαν συμφωνία ασφαλείας

Η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν συμφωνία ασφαλείας, σύμφωνα με τον Guardian. Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Β.Ζελένσκι υπέγραψε συμφωνία ασφαλείας με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Η συμφωνία εγγυάται συνεχείς προμήθειες όπλων, εκπαίδευση και άλλη βοήθεια ασφαλείας στο Κίεβο για χρόνια.

Η Ουκρανία υπέγραψε επίσης συμφωνίες ασφαλείας με την Εσθονία και τη Λιθουανία.

Μέχρι σήμερα, η Ουκρανία έχει υπογράψει συμφωνίες ασφαλείας με 16 ευρωπαϊκά κράτη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χώρες εταίροι περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Δανία, τον Καναδά, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία, τη Λετονία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, τη Σουηδία και την Ισλανδία.

Οι δεσμεύσεις για την ασφάλεια προβλέπουν ευρύ φάσμα βοήθειας για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής, οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης.

Ο στόχος είναι η αποστολή δυνάμεων ακόμη και εκτός ΝΑΤΟ αν απαιτηθεί.

Λιθουανία, Πολωνία, Εσθονία είπαν “ναι

Μετά την άρση της de facto απαγόρευσης ανάπτυξης αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σήμερα η Λιθουανία και η Εσθονία δήλωσαν έτοιμες να στείλουν στρατιωτική αποστολή στην Ουκρανία. Το ίδιο έχουν κάνει και άλλες χώρες όπως Φινλανδία, Νορβηγία κτλ

Διαβάστε επίσης: Άρση της De Facto απαγόρευσης από Τ. Μπάιντεν: “Πράσινο φως” για ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία – Ακολουθεί ΝΑΤΟϊκός Στρατός

Αυτό αναφέρεται στη συμφωνία ασφαλείας που υπεγράφη σήμερα με την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι, που έφτασε στις Βρυξέλλες, υπέγραψε άλλη μια συμφωνία ασφαλείας, αυτή τη φορά με τη Λιθουανία. Το έγγραφο υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Λιθουανίας Γκίτανας Ναουσέντα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Βίλνιους αναλαμβάνει να παράσχει στην Ουκρανία υποστήριξη ασφάλειας και άμυνας ύψους 0,25% του δικού της ΑΕΠ.

Επιπλέον, η Λιθουανία θα παράσχει στην Ουκρανία υποστήριξη ασφαλείας και σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό στη γη, τον αέρα, τη θάλασσα, το διάστημα και στην κυβερνοασφάλεια. Στη συνέχεια, θα στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λιθουανία έχει εκφράσει προηγουμένως την ετοιμότητά της να στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία, αλλά μόνο ως μέρος ενός «διεθνούς συνασπισμού», και κατά προτίμηση υπό την ηγεσία μιας χώρας από τη Δυτική Ευρώπη, για παράδειγμα, τη Γαλλία.

Η συμφωνία αυτή φαίνεται να επιτεύχθηκε.

Παράλληλα, η πρέσβης της Εσθονίας στο Κίεβο Ανέλι Κολκ δήλωσε σε συνέντευξή της σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ότι το Ταλίν είναι έτοιμο να συζητήσει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία. Όπως είπε η διπλωμάτης, αυτό δεν είναι «κόκκινη γραμμή» για τις αρχές της χώρας της.

Πρόσθεσε δε, ότι το υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας συζητά την αποστολή των στρατευμάτων του στην Ουκρανία αποκλειστικά στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για το θέμα αυτό.

Τα ουκρανικά ναρκαλιευτικά Chernigov και Cherkasy σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η συμμετοχή των ουκρανικών ναρκαλιευτικών Chernigov και Cherkasy σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για πλοία τα οποία έχουν δοθεί στο Κίεβο ως βοήθεια από τη Βρετανία.

Το ναυτικό των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουκρανίας ξεκίνησαν το πρώτο στάδιο των ναυτικών ασκήσεων Sea Breeze 2024 στα ανοιχτά της Σκωτίας. Αυτό είναι ένα παράδοξο διότι από το 1997 γίνονται πάντα στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο πρώτο στάδιο, οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν να εκπαιδεύσουν τα ουκρανικά ναρκαλιευτικά και την ουκρανική ομάδα δράσης. 

Ο στόχος είναι η εκπαίδευση των Ουκρανών και των πληρωμάτων των πλοίων σε τακτικές μάχες για να ανοίξουν στη συνέχεια το δρόμο σε ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσημος στόχος των συγκεκριμένων ναυτικών ασκήσεων είναι η “εκπαίδευση για την ασφάλεια των θαλάσσιων διαδρομών” προς το συμφέρον της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας και του εμπορίου.

Kots: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «καθαρίζουν τον δρόμο» για τα F-16

Σήμερα οι Ρώσοι παραδέχονται αυτό που ανέφερε εδώ και καιρό το War News 24/7

Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προς Ουκρανία: “Ασφάλισε τον εναέριο χώρο για να μπουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις – Κτύπα στόχους σε βάθος 300 χλμ εντός Ρωσίας” (vid)

Oι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κτυπούν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

“Ο εχθρός προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για την άφιξη και χρησιμοποίηση των F-16. Οι Ουκρανοί επιχειρούν συστηματικά εναντίον των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου” σημείωσε ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Alexander Kots.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Θέμα χρόνου το «ατύχημα»: Το ΝΑΤΟ έστησε «ενέδρα» σε ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα - «Δεν αρκεί κτύπημα με κηροζίνη στα MQ-4 Global Hawk»

Ποιες επιλογές εξετάζουν οι Ρώσοι - Ο κίνδυνος για τα επιβατικά αεροπλάνα

Ρωσία

29.06.2024 | 13:25

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

«Ναυτικός αποκλεισμός» σε Ερυθρά και Σουέζ: Η Ρωσία στέλνει μεγάλο φορτίο αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων σε Χεζμπολάχ, Χούθι και Χ.Χαφτάρ!

Θα υπάρξουν μεγάλες επιθέσεις κατά πλοίων

Μέση Ανατολή

29.06.2024 | 11:52

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Η «μεγάλη φυγή»: Απόπειρες μαζικής απόδρασης Ουκρανών με κάθε μέσο από τη χώρα - Μεγάλο πρόβλημα στην Οδησσό

Οι Ουκρανοί αρνούνται πλέον να πολεμήσουν

Ουκρανία

29.06.2024 | 10:06

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ:

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την ουκρανική Νέα Υόρκη και μπαίνουν στο Τορέτσκ: "Λευκή" σημαία από έξι τάγματα των ουκρανικών ΕΔ - Αναγκαστική εκκένωση πληθυσμού

Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η ρωσική προέλαση

Ουκρανία

28.06.2024 | 23:45

"Ρωσική εισβολή σε 3 (!) μήνες σε Εσθονία και Λετονία" λένε οι ΗΠΑ - Αποστολή NATOϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία πριν τις αμερικανικές εκλογές

Ζήτησαν από τη Γερμανία να ετοιμάσει το μεταφορικό της δίκτυο

ΝΑΤΟ

28.06.2024 | 22:03

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και

Η Ρωσία βομβάρδισε τις βάσεις υποδοχής ουκρανικών F-16 και "κλείδωσε" τη Δυτ. Ουκρανία με Μεραρχία MLRS Polonez - Εισβολή δυνάμεων RDK στη Λευκορωσία

Μονόδρομος οι βάσεις σε Ρουμανία και Πολωνία για τα F-16 της Ουκρανίας

Ρωσία

28.06.2024 | 19:52

"Νο Fly Zone" και κατάρριψη; Η Ρωσία ανακοίνωσε «Mέτρα ταχείας αντίδρασης» κατά ΝΑΤΟ στη Μ.Θάλασσα -Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική και Συρία

Σοβαρά περιστατικά σε Βαλτική-Μ.Θάλασσα και Συρία με πτώση Grey Eagle

Ρωσία

28.06.2024 | 16:43

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Οι ΗΠΑ ξεκινούν την εκκένωση χιλιάδων πολιτών: Ο ισραηλινός Στρατός θα εισβάλλει ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία για την εξάλειψη της Χεζμπολάχ

Κίνδυνος εμπλοκής με τις δυνάμεις Άσαντ - Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.500 βόμβες

Ισραήλ

28.06.2024 | 12:46

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

Εκτός ελέγχου οι Χούθι: Έπληξαν πλοία σε Ερυθρά και Αν. Μεσόγειο με drones και υπερηχητικούς πυραύλους- Ενέδρα σε 17 στρατιώτες του IDF στη Δυτική Όχθη

"Made in Iran" oι πύραυλοι των Χούθι λένε οι ΗΠΑ

Μέση Ανατολή

28.06.2024 | 10:12

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία - Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία - Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης

Το ΝΑΤΟ ζήτησε από το Ισραήλ όλα τα συστήματα Patriot

ΝΑΤΟ

28.06.2024 | 00:09

Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών - Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα

Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών - Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα "Γραμμή Μαζινό" 700 χλμ και ιδρύει "Στρατιωτική ζώνη Σέγκεν"

Για "κρυφή" επιστράτευση της Πολωνίας μιλούν οι Ρώσοι - Ο ρόλος της Ρουμανίας στην επίθεση του ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ

27.06.2024 | 22:27

Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν:

Το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν: "State of the Art ισραηλινός πύραυλος πέρασε "ξυστά" από την Κρήτη και έπεσε ανοιχτά της Μάλτας" λένε οι Ρώσοι (χάρτης)

"H απόφαση μας θα επηρεάσει ολόκληρη τη Μ. Ανατολή -Το Ιράν θα έχει πέντε ατομικές βόμβες σε ένα μήνα"

Ισραήλ

27.06.2024 | 21:14

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων: Oι Ρώσοι διπλωμάτες θα αποχωρήσουν από ΗΠΑ και ΕΕ - Αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας μελών του Κρεμλίνου

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων: Oι Ρώσοι διπλωμάτες θα αποχωρήσουν από ΗΠΑ και ΕΕ - Αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας μελών του Κρεμλίνου

ΝΑΤΟϊκό σχέδιο επτά σημείων για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας!

Ρωσία

27.06.2024 | 17:49

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας:

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας: "Είμαστε έτοιμοι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο" - Με Ρωσία ή ΝΑΤΟ θα συνταχθεί o «Επιτήδειος Ουδέτερος»;

Τρίτη επίσημη δήλωση μετά τους Β.Ορμπάν και Α.Βούτσιτς

Ένοπλες Δυνάμεις

27.06.2024 | 13:59

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Η κατάσταση στα ουκρανικά μέτωπα

Ουκρανία

27.06.2024 | 10:34

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Μεγάλες απώλειες σε Bradley και Abrams

Ουκρανία

27.06.2024 | 01:14

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση - Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα...

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση - Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα...

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν το «Manta Ray» εναντίον των Στόλων Ρωσίας-Κίνας

ΗΠΑ

26.06.2024 | 22:18

Εξέλιξη-εφιάλτης για Κίεβο: Η Βόρεια Κορέα στέλνει τις πρώτες στρατιωτικές δυνάμεις στο Ντονμπάς με απεριόριστες προμήθειες πυρομαχικών και βλημάτων!

Εξέλιξη-εφιάλτης για Κίεβο: Η Βόρεια Κορέα στέλνει τις πρώτες στρατιωτικές δυνάμεις στο Ντονμπάς με απεριόριστες προμήθειες πυρομαχικών και βλημάτων!

"Θα σταλούν σε σφαγή" λένε οι ΗΠΑ

Ουκρανία

26.06.2024 | 20:13

Αεροσκάφος της

Αεροσκάφος της "Αποκάλυψης" E-6B Mercury εξέπεμψε σήμα για επείγουσα δράση προς πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Ohio SSBN ΒΔ της Νορβηγίας!

Πυρηνική ετοιμότητα των ΗΠΑ - Αποστολή TACAMO στη Νορβηγία

ΗΠΑ

26.06.2024 | 18:01

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το σταθμό ελέγχου ραδιενέργειας της Ζαπορίζια: Ο Λ.Όστιν κάλεσε τον Α.Μπελούσοφ - H Ρωσία ετοιμάζει κινητά καταφύγια

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το σταθμό ελέγχου ραδιενέργειας της Ζαπορίζια: Ο Λ.Όστιν κάλεσε τον Α.Μπελούσοφ - H Ρωσία ετοιμάζει κινητά καταφύγια

Έκτακτα μέτρα παρακολούθησης της ραδιενέργειας

Ουκρανία

26.06.2024 | 14:07