O κύβος ερρίφθη: NΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού θα αναπτυχθεί σε Οδησσό και Κίεβο – Η Γαλλία στέλνει 20.000 στρατιώτες υπό πυρηνική “ομπρέλα” (χάρτης, vid)

Κορυφώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες χωρών μελών του ΝΑΤΟ

O κύβος ερρίφθη: NΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού θα αναπτυχθεί σε Οδησσό και Κίεβο – Η Γαλλία στέλνει 20.000 στρατιώτες υπό πυρηνική “ομπρέλα” (χάρτης, vid)
Βασίλης Καπούλας 02.04.2024 | 20:13

Κορυφώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες χωρών μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου το ΝΑΤΟϊκό εκστρατευτικό σώμα να είναι σύντομα έτοιμο προς ανάπτυξη στην Ουκρανία πάνω στη βάση διμερούς συμφωνίας με τον Β.Ζελένσκι.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, η Γαλλία έχει συγκεντρώσει μόλις 8.000 στρατιώτες από τους 20.000 που χρειάζεται για επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Για το λόγο αυτό επιταχύνει την επιστράτευση εθελοντών.

Σύμφωνα με χάρτη και γαλλικές πηγές, αν καταρρεύσει το ουκρανικό μέτωπο, οι γαλλικές και άλλες ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην Οδησσό, στο Κίεβο και κατά μήκος των συνόρων με την Λευκορωσία. Σκοπός είναι η προστασία της Οδησσού και η παρεμπόδιση εισόδου ρωσικών και λευκορωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και η επακόλουθη πολιορκία της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πρακτικά, το ΝΑΤΟ δίνει στην Ρωσία τη δυνατότητα να πάρει -χωρίς να εμπλακεί- το Νικολάεφ, το Ντνίπρο, το Χάρκοβο κτλ, Προτείνει έμμεσα στην Μόσχα να χωριστεί η Ουκρανία στο πρότυπο “Βόρειας-Νότιας Κορέας”.

Πριν την ανάπτυξη των γαλλικών και άλλων δυνάμεων στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις πολεμικές προετοιμασίες ανά γεωγραφικές Ζώνες. Αυτές είναι οι εξής:

  1. Ανατολική Ευρώπη, Ρουμανία και Μολδαβία οι οποίες πιθανότητα θα φιλοξενήσουν γαλλικές δυνάμεις
  2. Ενίσχυση των αεροπορικών δυνάμεων στην Πολωνία και ανάπτυξη ισχυρών χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με Καλίνινγκραντ
  3. Ενίσχυση των δυνάμεων των χωρών της Βαλτικής και δημιουργία εναλλακτικών διαδρόμων ανεφοδιασμού με Ευρώπη, Φινλανδία

Λονδίνο: Υπέρ μιας “Buffer Zone” στο Κίεβο

Η Βρετανία πρότεινε τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ γύρω από το Κίεβο, ώστε να απελευθερωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις για πολεμικές επιχειρήσεις σε άλλα τμήματα του μετώπου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ουκρανικής διοίκησης, περίπου 150 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό είναι επί του παρόντος συγκεντρωμένο σε αυτήν την περιοχή.

Αυτή τη γνώμη εξέφρασε το μέλος της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών Alexander Bartosh και ο καθηγητής του ιδρύματος Anatoly Letyago σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό National Defense. Ανέφεραν συγκεκριμένα:

“Χρησιμοποιώντας τον παράγοντα της αυξημένης κινητικότητας, το Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε να προετοιμαστούν μεγάλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ οι οποίες θα εισέλθουν από Ρουμανία και Πολωνία  στην Ουκρανία έως τον Μάιο του 2024, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με τη Λευκορωσία και στην περιοχή γύρω από το Κίεβο”.

Οι Bartosz και Letyago επεσήμαναν την εφαρμογή μιας στρατιωτικής ζώνης Σένγκεν. Γερμανία, Ολλανδία και Πολωνία υπέγραψαν στις 30 Ιανουαρίου μια δήλωση για τη δημιουργία διαδρόμου για τη μετακίνηση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και τη συγκέντρωσή τους κατά μήκος των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ΝΑΤΟϊκοί ειδικοί πιστεύουν ότι το σχέδιο του ΝΑΤΟ θα επιτρέψει στο Κίεβο να στείλει πρόσθετες δυνάμεις στη ζώνη μάχης, εμποδίζοντας έτσι τη ρωσική επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Εγκρίθηκε το σχέδιο Ε.Μακρόν; Μεγάλες ΝΑΤΟϊκές φάλαγγες με M1A1 Abrams και τεθωρακισμένα αναπτύσσονται από τρεις άξονες στα σύνορα με Ουκρανία και Λευκορωσία! (vid)

Στόχος η προστασία της Οδησσού

Σύμφωνα με εισηγήσεις, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπουν σε άμεση αντιπαράθεση με τον ρωσικό στρατό.

Αυτό είναι δυνατό εάν, για παράδειγμα, τα στρατεύματα της Συμμαχίας αναπτυχθούν στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία καθώς και στην Οδησσό.

Η Οδησσός είναι επίσης μια στρατηγική κατεύθυνση, και η εμφάνιση ενός εκστρατευτικού ΝΑΤΟϊκού σώματος αποσκοπεί στην αποτροπή της απώλειας της πρόσβασης της Ουκρανίας στη θάλασσα καθώς και στην προστασία της Μολδαβίας.

Να θυμίσουμε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία πριν από αρκετές ημέρες. Και παρόλο που οι ηγέτες των υπόλοιπων κρατών-μελών της Συμμαχίας έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτή η θέση μπορεί να αλλάξει.

Γαλλικό κανάλι LCI: Ο γαλλικός στρατός μπορεί να μπει σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία!

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να εμπλακούν σε εχθροπραξίες κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση κατάρρευσης της άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI. Σύμφωνα με πληροφορίες του, υπάρχουν αρκετά σενάρια για συμμετοχή του γαλλικού στρατού στην ουκρανική σύγκρουση.

Σενάριο 1: Γαλλικά Εργοστάσια στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που αποκαλύπτει το γαλλικό ΜΜΕ, το Παρίσι θα κατασκευάσει εργοστάσια παραγωγής όπλων στην Ουκρανία, τα οποία και θα προστατεύει με κάποιους στρατιώτες της.

Σενάριο 2: Στρατιωτικό Προσωπικό Θα Εκπαιδεύει Ουκρανούς

Ένα άλλο σενάριο, το οποίο ίσως έχει ήδη λάβει χώρα, είναι η αποστολή Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία για εκπαίδευση Ουκρανών νεοσύλλεκτων. Παράλληλα, οι Γάλλοι στρατιώτες θα συνέδραμαν στις επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης της ουκρανικής επικράτειας, μιας και οι νάρκες από τον πόλεμο αποτελούν πολύ μεγάλο πρόβλημα για την χώρα.

Σενάριο 3: Υπεράσπιση της Οδησσού

Το ενδεχόμενο αποστολής γαλλικών δυνάμεων για την υπεράσπιση της Οδησσού από τον ρωσικό στρατό έχει συζητηθεί εκτενώς τόσο από Ευρωπαίους, όσο και από Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές.

Ο ίδιος ο Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του πως εάν η Οδησσός περάσει στον έλεγχο του ρωσικού στρατού το Κρεμλίνο θα αποκτήσει μία πολύ επικίνδυνη γέφυρα επικοινωνίας με την Μολδαβία, μία χώρα που οι Δυτικοί φοβούνται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Μόσχας.

Σενάριο 4: Δημιουργία Αμυντικής Ζώνης

Το τέταρτο σενάριο αφορά την δημιουργία γκρίζων ζωνών από γαλλικά στρατεύματα στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Ο Νικολά Τενζέρ, ένας λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, πιστεύει πως αυτές οι ζώνες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε επικράτειες που βρίσκονται σήμερα υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, όπως περιοχές μεταξύ των συνόρων της χώρας και της Λευκορωσίας και περιοχές στην Χερσώνα ή στο Χάρκοβο.

Σενάριο 5: Πόλεμος Χαρακωμάτων

Και τέλος το πέμπτο πλάνο που περιέγραψε το γαλλικό ΜΜΕ, αφορά την άμεση εμπλοκή γαλλικών στρατευμάτων στις μάχες της Ουκρανίας.

Γαλλία: Θα λειτουργήσει η πυρηνική μας αποτροπή!

“Οι Γάλλοι δεν πρέπει να φοβούνται τη ρωσική απάντηση στην αποστολή στρατευμάτων μας στην Ουκρανία, επειδή διαθέτουμε πυρηνικά όπλα” δήλωσε ο Γάλλος στρατηγός Ντομινίκ Τρινκάν.

Επισήμανε ότι, με βάση αυτή τη λογική, το Παρίσι μπορεί να στείλει τα στρατεύματά του να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας χωρίς φόβο αντίδρασης.

“Μιλάω γι αυτό που είπε προηγουμένως ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’: μη φοβάστε. Στη Γαλλία, είμαστε προστατευμένοι χάρη στην πυρηνική μας αποτροπή. Οι Ρώσοι δεν θα τολμήσουν ποτέ να πολεμήσουν εναντίον της Γαλλίας, γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων” τόνισε ο Τρίνκαν.

Εξάλλου, το ρωσικό δόγμα προβλέπει τη χρήση τέτοιων όπλων μόνο εάν απειληθεί η ίδια η ύπαρξη του κράτους. Γι’ αυτό οι Ρώσοι δεν θα συμφωνήσουν σε αυτό” σημείωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για ομολογία που εξηγεί τις γαλλικές κινήσεις…

Χτες, ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης (κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου) Yael Bron-Pivet επιβεβαίωσε ότι ” το θέμα της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι στην ημερήσια διάταξη. «Όλα είναι πιθανά». 

Χάρτης ανάπτυξης ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων σε Οδησσό και Κίεβο

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Μεγάλες εκκαθαρίσεις στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ρωσία

14.05.2024 | 21:12

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Το Κίεβο έχασε Λουκιάντσι και Μπουγκροβάτκα - Σφοδρές μάχες στο Βολτσάνκ

Ουκρανία

14.05.2024 | 18:34

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Τρία σενάρια μελετά το ΝΑΤΟ - Tί λένε οι Βρετανοί

Πυρηνικά

13.05.2024 | 23:35

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Iνδός ΥΠΕΞ: "Η κυριαρχία των ΗΠΑ τελείωσε"

Ασία & Ειρηνικός

13.05.2024 | 21:48

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο άλλαξε τη Διοίκηση των ΕΔ στο Χάρκοβο

Ουκρανία

13.05.2024 | 19:13

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Τί συμβολίζει το «Rune of Gungnir»

Ρωσία

13.05.2024 | 16:54

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Σφοδροί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων με FAB/ODAB-1500

Ουκρανία

13.05.2024 | 00:38

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα - Οι Ρώσοι προελαύνουν

Ουκρανία

12.05.2024 | 22:23

Δνείπερος ή Οδησσός; - Μόσχα προς Πεζοναύτες:

Δνείπερος ή Οδησσός; - Μόσχα προς Πεζοναύτες: "Ετοιμαστείτε για νυχτερινή απόβαση" - Οι Ρώσοι ελέγχουν 110 τ.χλμ. στο Χάρκοβο - "Περίπατος"

Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων Πεζοναυτών στη Χερσώνα

Ουκρανία

11.05.2024 | 21:22

Blitzkrieg στο Χάρκοβο: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το οχυρό του Βολτσάνσκ και

Blitzkrieg στο Χάρκοβο: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το οχυρό του Βολτσάνσκ και "πατούν" στη πρώτη γραμμή άμυνας των Ουκρανών - Δεκάδες αιχμάλωτοι

Οι Ρώσοι πήραν το πρώτο οχυρό των Ουκρανών με ελάχιστες δυνάμεις

Ουκρανία

11.05.2024 | 19:16

Ημέρα

Ημέρα "Χ": Το σχέδιο συντριβής του ουκρανικού Στρατού στο Ανατολικό Μέτωπο - «Αντιπερισπασμός πάνω στον αντιπερισπασμό» από τη ρωσική ηγεσία

Ρωσικές δυνάμεις Aναγνώρισης και Δολιοφθοράς μπήκαν στο Σούμι

Ουκρανία

11.05.2024 | 01:30

Πέφτει εκ των έσω το Χάρκοβο; - Οι ρωσικές δυνάμεις ολοκληρώνουν το προγεφύρωμα και θέτουν σε

Πέφτει εκ των έσω το Χάρκοβο; - Οι ρωσικές δυνάμεις ολοκληρώνουν το προγεφύρωμα και θέτουν σε "λαβίδες" τις δύο πύλες προς τη πόλη

Ουκρανία: Mας πρόδωσαν στον οικισμό Πίλνα!

Ουκρανία

10.05.2024 | 21:27

Φόβοι στο Κίεβο για «Maskirovka» και κτύπημα στην Οδησσό με ενεργοποιημένη την πυρηνική ασπίδα: Συγκέντρωση δυνάμεων Αλεξιπτωτιστών στη Κριμαία

Φόβοι στο Κίεβο για «Maskirovka» και κτύπημα στην Οδησσό με ενεργοποιημένη την πυρηνική ασπίδα: Συγκέντρωση δυνάμεων Αλεξιπτωτιστών στη Κριμαία

Τέσσερα σενάρια μελετούν στο Κίεβο - Οι Ρώσοι επελαύνουν στο Χάρκοβο αλλά..

Ουκρανία

10.05.2024 | 16:19

Οι ρωσικές Στρατιές ξεκίνησαν την επίθεση στο Χάρκοβο: Κατέλαβαν τους πρώτους οικισμούς και σφυροκοπούν το Βοβτσάνσκ!

Οι ρωσικές Στρατιές ξεκίνησαν την επίθεση στο Χάρκοβο: Κατέλαβαν τους πρώτους οικισμούς και σφυροκοπούν το Βοβτσάνσκ!

Κίεβο: H ρωσική εισβολή στο Χάρκοβο ξεκίνησε - Στέλνουμε εφεδρείες!

Ουκρανία

10.05.2024 | 13:22