Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)
Ευάγγελος Λ. 15.05.2024 | 01:32

Η Ρωσία κήρυξε ακόμη ένα στρατηγικό υπερόπλο νέας γενιάς επιχειρησιακό διευρύνοντας το χάσμα με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα ρωσικά υποβρύχια κλάσης Borei μεταφέρουν πλέον 16 διηπειρωτικούς RSM-56 Bulava με υπερηχητικές κεφαλές πράγμα που σημαίνει ότι, ακόμη και, αν η Ρωσία δεχτεί πυρηνική επίθεση, τα υποβρύχια της θα μπορούν να κτυπήσουν οποιονδήποτο στόχο σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, η Ρωσία έχει κηρύξει επιχειρησιακά μια σειρά στρατηγικών όπλων που της δίνουν δυνατότητα πρώτου πλήγματος όπως RS-28 Sarmat, Avangard, Kh-47M2 Kinzhal, οι S-500 μπήκαν σε μαζική παραγωγή και ακολουθούν οι τορπίλες Poseidon και o πύραυλος 9Μ730 Burevestnik.

Διαβάστε επίσης: Ορόσημο: Ο “Προμηθέας” αναχαίτισε υπερηχητικούς Avangard δίνοντας πλεονέκτημα πρώτου πλήγματος στη Ρωσία – “Mπάζει” η ασπίδα των ΗΠΑ

Το γεγονός αυτό, η υπεροπλία δηλαδή της Ρωσίας σε στρατηγικά πυρηνικά όπλα, επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων στη Μόσχα την εισήγηση του ακαδημαϊκού Σεργκέι Καραγκάνοφ ο οποίος έχει ζητήσει το 2023 την χρήση τώρα τακτικών πυρηνικών όπλων ώστε να αποφευχθεί αργότερα κάτι πολύ χειρότερο: Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πυρηνικός Πόλεμος!

Το δίλημμα της Μόσχας αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με το αν πρέπει ή όχι να προχωρήσει σε ένα προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα. Και η κινητοποίηση των τακτικών πυρηνικών όπλων αποτελεί το Α’ Στάδιο της εισήγησης Καραγκάνοφ.

Σήμερα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, τόνισε ότι “ορισμένοι ευρω-ατλαντικοί πολιτικοί είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση για χάρη της ηγεμονίας τους (κάτι που θα φέρει τον Γ ΠΠ). Μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση είναι δυνατή εάν η Δύση το βρει βολικό και ασφαλές”.

Ο Ρώσος ακαδημαϊκός Σεργκέι Καραγκάνοφ δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Ήταν πρόεδρος στο συμβούλιο εξωτερικών και αμυντικών σχέσεων, είναι ειδικός στην εξωτερική πολιτική και κοντά στο περιβάλλον Πούτιν.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών – Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Καραγκάνοφ: “Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά όπλα για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος”

Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Σ.Καραγκάνοφ: H απόφαση χρήσης πυρηνικών όπλων είναι μια τρομερή ηθική πρόκληση, μια τρομερή ηθική απόφαση. Ηθικά θα μας πληγώσει. Αλλά μερικές φορές πρέπει να επιλέξεις πχ να θυσιάσεις τα παιδιά για να σώσεις την ανθρωπότητα είναι μια τρομερή φιλοσοφική επιλογή. Αλλά θα επέλεγα να σώσω την ανθρωπότητα.

Ήμασταν λάθος εδώ και χρόνια που δεν σταματούσαμε την επέκταση του ΝΑΤΟ, επειδή αυτό οδήγησε στον πόλεμο. Το έλεγα εδώ και 25 χρόνια. Τώρα λέω ότι αν δεν σταματήσουμε την δυτική επέκταση και επιθετικότητα, αυτό θα οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρώτη μου πρόβλεψη ήταν σωστή όπως και πολλές άλλες.

Ελπίζω να αποφύγουμε έναν πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη, όπου ήδη ένας μεγάλος πόλεμος λαμβάνει χώρα, και δεύτερο και χειρότερο, έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα πυρηνικό Παγκόσμιο Πόλεμο ο οποίος μπορεί να τερματίσει την ανθρωπότητα.

Δημοσιογράφος: Πόσοι θα πεθάνουν;

Σ.Καραγκάνοφ:  “Είναι τρομερό, είναι τρομερό ακόμη και να το σκεφτόμαστε. Αλλά πολλοί.

Δημοσιογράφος: “Περισσότεροι απ όσους πεθαίνουν τώρα αλλά λιγότεροι απ ότι θα πεθάνουν αργότερα” ;

Σ.Καραγκάνοφ:  “Απόλυτα” απαντά ο Σεργκέι Καραγκάνοφ και προσθέτει:

“Aν βάλουμε αυτό το θέμα στο τραπέζι η Δύση που έχει χάσει όλη την στρατηγική της σκέψη, θα υποχωρήσει. Είναι απεγνωσμένη και ανεύθυνη. Η πολιτική ηγεσία των δυτικών χωρών διαλύεται εδώ και δεκαετίες.

Δημοσιογράφος: “Και το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ δεν θα ενεργοποιηθεί”;

Σ.Καραγκάνοφ: Είμαι ιστορικός πυρηνικής στρατηγικής και γνωρίζω ότι αφού η ΕΣΣΔ απέκτησε αξιόπιστες ικανότητες αντεκδίκησης (δεύτερου κτυπήματος), οι ΗΠΑ δεν σκέφτηκαν ποτέ σοβαρά να επιτεθούν στην ΕΣΣΔ.

Είμαι σίγουρος ότι αν ο Αμερικανός πρόεδρος αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για την άμυνα της Ευρώπης, αυτό σημαίνει ότι είναι τρελός και ότι μισεί τις ΗΠΑ.

Γνωρίζουμε ότι η ελίτ στις ΗΠΑ βρίσκεται σε φάση διάλυσης και δεν ξέρουμε παρόλ αυτά ποιος τρελός θα εγκατασταθεί σε 5 ή 8 χρόνο στο Λευκό Οίκο”.

Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα όπλο μεγάλης εμβέλειας αν το ΝΑΤΟ συνεχίσει να πολεμά τη Ρωσία χρησιμοποιώντας τους Ουκρανούς ως τροφή για τα κανόνια. Οι Ουκρανοί εξοπλίζονται και χρηματοδοτούνται από τη Δύση. Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Αργά ή γρήγορα η Δύση θα τιμωρηθεί γι αυτό.

Δημοσιογράφος: Θα χρησιμοποιήσει ο Β.Πούτιν τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον Ευρωπαϊκών χωρών;

Σ.Καραγκάνοφ: Ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνει. Αλλά αν ήμουν στη θέση του θα το έκανα.

Δείτε το απόσπασμα

Bulava: O διηπειρωτικός πύραυλος τέθηκε σε υπηρεσία με τo ρωσικό Ναυτικό

Η Ρωσία έθεσε σε υπηρεσία τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Bulava, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής σχεδιαστής του πυραύλου, Γιούρι Σολομόνοφ, «ως βασικό στοιχείο για τον εκσυγχρονισμό του πυρηνικού της οπλοστασίου».

Η επίσημη θέση σε υπηρεσία ανακοινώθηκε με διάταγμα της 7ης Μαΐου, την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε μια νέα εξαετή θητεία στο Κρεμλίνο.

Ο πύραυλος Bulava, που μπορεί να ενσωματώσει πυρηνικές κεφαλές, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 και έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίζει τα ρωσικά υποβρύχια κλάσης Borei.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το νέο πυρηνοκίνητο ρωσικό υποβρύχιο «Emperor Alexander III» εκτόξευσε έναν πύραυλο Bulava, στη Λευκή Θάλασσα ανοιχτά της βόρειας Ρωσίας και χτυπώντας έναν στόχο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στη χερσόνησο Καμτσάτκα στην Άπω Ανατολή.

Ο ρωσικός στόλος της Βόρειας Θάλασσας και του Ειρηνικού περιλαμβάνει πλέον επτά υποβρύχια Borei και το καθένα μεταφέρει 16 Bulava.

Ο Σολομόνοφ είναι επικεφαλής σχεδιαστής στο Ινστιτούτο Θερμικής Μηχανικής της Μόσχας που ανέπτυξε επίσης τους ρωσικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Topol-M και Yars.

Σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, ο Bulava έχει βεληνεκές 8.300 χιλιόμετρα (κατ’ άλλες πηγές 9.000 χλμ).

Φέρει 10 υπερηχητικές κεφαλές χωρητικότητας 100-150 κιλοτόνων η καθεμία -πολλαπλά ανεξάρτητα οχήματα επανεισόδου- ή MIRV, ικανά να παραδώσουν πυρηνικές κεφαλές σε διαφορετικούς στόχους.

Όλη συνέντευξη

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14