Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν – Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν – Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο
Βασίλης Καπούλας 14.05.2024 | 23:14

Σημαντικές εξελίξεις θα πρέπει να αναμένουμε στα μέτωπα της Ουκρανίας καθώς ο “Στρατηγός Αρμαγεδδών” Σ.Σουροβίκιν επέστρεψε στη Μόσχα από την Αλγερία και πριν λίγες ώρες πέρασε την πόρτα του Κρεμλίνου για να συναντηθεί με τον Β.Πούτιν.

Οι πρώτες πληροφορίες για την επιστροφή Σ.Σουροβίκιν εμφανίστηκαν στις 8 Μαϊου και πιθανότατα η επιστροφή του σχετίζεται με την αναδιοργάνωση ολόκληρου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως αναφέραμε βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες εκκαθαρίσεις ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Β.Γκερασίμοφ καθώς ο νέος υπουργός Άμυνας Α. Μπελούσοφ θέλει άτομα της δικιάς του εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο Σ.Σουροβίκιν, πρώην διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του υπουργείου Άμυνας.

Η επιστροφή του συνδέεται με την κλιμάκωση στις σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ και με την επιχείρηση του ρωσικού Στρατού στο Χάρκοβο (;).

Διαβάστε επίσης: Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του ουκρανικού μετώπου

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές παρουσιάζουν ένα αναθεωρημένο σχέδιο “Χ” το οποίο περιλαμβάνει τον διπλό τεμαχισμό του ουκρανικού μετώπου.

Διαβάστε επίσης: Ημέρα “Χ”: Το σχέδιο συντριβής του ουκρανικού Στρατού στο Ανατολικό Μέτωπο – «Αντιπερισπασμός πάνω στον αντιπερισπασμό» από τη ρωσική ηγεσία

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο στόχος της επιχείρησης στο Χάρκοβο δεν είναι μια Buffer Zone. Για να αποκλειστούν οι ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ρωσικών στόχων, το βάθος της ουδέτερης ζώνης πρέπει να αυξηθεί στα 300-500 χλμ.

Σήμερα, η Ουκρανία χρησιμοποιεί πυροβολικό με μέγιστο βεληνεκές 60-70 km, συστήματα MLRS με μέγιστο βεληνεκές 80-120 km, πυραύλους κρουζ SCALP και StormShadow, καθώς και βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS (μέγιστο βεληνεκές 300 km, αλλά ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι μπορεί να αυξηθεί στα 500 km).

Οι στόχοι των Ουκρανών είναι στρατιωτικής σημασίας (διυλιστήρια πετρελαίου, αεροδρόμια, κόμβοι επιμελητείας) συνεπώς το ελάχιστο βάθος της ουδέτερης ζώνης που θα προστατεύει τον πληθυσμό των παραμεθόριων οικισμών από το ουκρανικό πυροβολικό (συμπεριλαμβανομένου του MLRS), αλλά όχι τις πυραυλικές επιθέσεις από την Ουκρανία, θα πρέπει να είναι 100-150 χιλιόμετρα.

Από το Χάρκοβο στο Belgorod είναι περίπου 65 χιλιόμετρα, και ακόμη λιγότερο για τα σύνορα, 35-40 χιλιόμετρα. Δηλαδή, για να δημιουργηθεί η ελάχιστη απαραίτητη ουδέτερη ζώνη, είναι απαραίτητο να το Χάρκοβο να γίνει ρωσικό και οι ρωσικές δυνάμεις να κινηθούν εξήντα χιλιόμετρα πέρα ​​από το Χάρκοβο προς δυτική κατεύθυνση.

Είναι αυτός ο στόχος; Όχι.

Πρώτος στόχος: Να “τεμαχιστεί” το κέντρο των ουκρανικών ΕΔ

Η κύρια και πιο ισχυρή γραμμή άμυνας του ουκρανικού Στρατού είναι ο άξονας Κουράχοβο-Σέλιδοβο-Πoκρόβσκ.

Αν οι ρωσικές δυνάμεις διαρρήξουν τον άξονα αυτό, θα βρεθούν πίσω από τις ουκρανικές δυνάμεις σε Βουλεντάρ, Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ.

Μια τέτοια σημαντική διείσδυση καθιστά άσκοπη για το Κίεβο την υπεράσπιση μιας ισχυρής γραμμής οχυρώσεων που ξεκινά από τη Νέα Υόρκη και το Τορέτσκ, περνάει από την Κονσταντινόφκα, το Κραματόρσκ, το Σλαβιάνσκ, εκτείνεται κατά μήκος του Oskol μέχρι τα ρωσικά σύνορα, καλύπτοντας το Χάρκοβο από την Ανατολή.

Επιπλέον, η άμυνα ολόκληρης της νότιας γραμμής, από το Βουλεντάρ έως τη Ζαπορίζια αποδεικνύεται επίσης εξαιρετικά ασύμφορη και επικίνδυνη για τις ουκρανικές Δυνάμεις, καθώς η ομάδα των Ρωσικών ΕΔ που θα πάρει το Ποκρόφσκ θα κινηθεί στη συνέχεια προς το Pavlograd (το οποίο είναι 200 ​​χλμ κατά μήκος του δρόμου), διακόπτοντας τις υπόλοιπες επικοινωνίες και απειλώντας να αποκόψει ολόκληρο το νότιο μέτωπο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε γενικές γραμμές, μια σημαντική ρωσική διείσδυση στο Ποκρόφσκ καθιστά αναπόφευκτη μια γρήγορη προσωρινή υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη γραμμή Ζαπορίζια-Pavlograd-Χάρκοβο. Οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν στη γραμμή αυτή.

Τα υποχωρούντα ουκρανικά στρατεύματα θα υποστούν μεγάλες απώλειες σε προσωπικό και θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του πυροβολικού και των τεθωρακισμένων οχημάτων τους.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει το Κίεβο είναι, θυσιάζοντας σημαντικές δυνάμεις, να καθυστερήσει την προέλαση των Ρωσικών Δυνάμεων και να αποσύρει τουλάχιστον τις πιο ετοιμοπόλεμες δυνάμεις πέρα ​​από τον Δνείπερο για να οργανωθεί μια νέα γραμμή άμυνας κατά μήκος του ποταμού.

Δείτε τον χάρτη

Η επίθεση στον άξονα Αβντίφκα-Ποκρόφσκ και το πρόβλημα με τις εφεδρείες

Η κατεύθυνση της κύριας επίθεσης είναι ο άξονας Αβντίφκα-Ποκρόφσκ και αυτό υλοποιείται αυτή τη στιγμή.

Οι Ουκρανοί κατανοούν πολύ καλά τι συμβαίνει και τι τους απειλεί. Για να σταματήσει η προέλαση των Ρωσικών Δυνάμεων προς το Πόκροβσκ, το Σελίδοβο και το Κουράχοβο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονται εφεδρείες.

Το Κίεβο φοβάται να μεταφέρει τα 250-300 χιλιάδες σχετικά ετοιμοπόλεμα στρατεύματα που έχει αφήσει στην αριστερή όχθη γιατί τότε η δεξιά όχθη θα παραμείνει ανυπεράσπιστη και η Ρωσία θα προχωρήσει σε δύο σενάρια για γρήγορο τέλος του πολέμου:

1. Ήττα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αριστερή όχθη.

Εάν η ρωσική επίθεση δεν σταματήσει, τότε η τεράστια μάζα των ουκρανικών στρατευμάτων δεν θα μπορέσει να εκκενωθεί πίσω στη δεξιά όχθη υπό το βάρος ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

2. Ευρύτερο μέτωπο από τη Λευκορωσία συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο Kovel και το Lutsk.

Νέα επιχείρηση από την πλευρά της Λευκορωσίας, κατάληψη των περιοχών Kovel και Lutsk στην Δυτική Ουκρανία και εγκλωβισμός  σε τανάλια του Κιέβου.

Η διείσδυση των ρωσικών δυνάμεων στην Αβντίφκα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Το Κίεβο έχει μια επιλογή, να μεταφέρει εφεδρείες από άλλους τομείς του μετώπου.

Όμως αν αυτό συμβεί, τότε θα προκύψει ο κίνδυνος κατάρρευσης των ουκρανικών ΕΔ στο Orekhov, το Gulyai Pole και τη Velikaya Novoselka, “τεμαχίζοντας” το νότιο μέτωπο. Και από εκεί η Ζαπορίζια και το Ντνίπρο είναι πολύ κοντά,

Επιπλέον, εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεισδύσουν ταυτόχρονα στο Νότο (κοντά στο Orekhov) και στο Βορρά (από το Κουπιάνσκ στο Λιμάν-Ίζιουμ χάρτης 2), τότε ολόκληρη η ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αριστερή όχθη θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο περικύκλωσης.

Και το Χάρκοβο;

Και τέλος, πώς εντάσσεται η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο σε αυτό το σχέδιο;

Γεγονός είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν επιτύχει αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η Ρωσία δέσμευσε δυνάμεις που δεν υπερβαίνουν το μέγεθος μιας ταξιαρχίας. Και οι ουκρανικές Δυνάμεις μεταφέρουν ήδη εφεδρείες στο Χάρκοβο, οι οποίες δέχονται αμέσως επίθεση από τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και το πυροβολικό των Ρωσικών Δυνάμεων με συνέπεια να μην φτάνουν ποτέ στο μέτωπο.

Γενικά, με μικρές δυνάμεις, η Ρωσία περιορίζει δυσανάλογα μεγάλες δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η εκτροπή των ουκρανικών εφεδρειών στο Χάρκοβο διευκολύνει τις επιθετικές ενέργειες των Ρωσικών Δυνάμεων στις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ και Torsky με την απειλή να φτάσουν στο Λιμάν και το Ίζιουμ , διακόπτοντας τη σύνδεση μεταξύ της αμυντικής περιοχής Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ και του Χάρκοβο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν μια επιθετική επιχείρηση, με κάθε επόμενο βήμα να διευρύνει τον χώρο των πιθανών δράσεων για τους ρωσικούς σχηματισμούς, οδηγώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μια απελπιστική κατάσταση.

Χάρτης 2

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Μεγάλες εκκαθαρίσεις στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ρωσία

14.05.2024 | 21:12

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Το Κίεβο έχασε Λουκιάντσι και Μπουγκροβάτκα - Σφοδρές μάχες στο Βολτσάνκ

Ουκρανία

14.05.2024 | 18:34

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Τρία σενάρια μελετά το ΝΑΤΟ - Tί λένε οι Βρετανοί

Πυρηνικά

13.05.2024 | 23:35

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Iνδός ΥΠΕΞ: "Η κυριαρχία των ΗΠΑ τελείωσε"

Ασία & Ειρηνικός

13.05.2024 | 21:48

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο άλλαξε τη Διοίκηση των ΕΔ στο Χάρκοβο

Ουκρανία

13.05.2024 | 19:13

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Τί συμβολίζει το «Rune of Gungnir»

Ρωσία

13.05.2024 | 16:54

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Σφοδροί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων με FAB/ODAB-1500

Ουκρανία

13.05.2024 | 00:38

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα - Οι Ρώσοι προελαύνουν

Ουκρανία

12.05.2024 | 22:23