Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών – Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Τρία σενάρια μελετά το ΝΑΤΟ - Tί λένε οι Βρετανοί

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών – Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ
Βασίλης Καπούλας 13.05.2024 | 23:35

Η Ρωσία θα προχωρήσει σε βολή με τακτικό πυρηνικό όπλο στη τελευταία φάση των ασκήσεων της αναφέρουν βρετανικές και αμερικανικές πληροφορίες. 

Το ΝΑΤΟ προσπαθεί πλέον να εντοπίσει ποιος θα είναι ο στόχος και με τι θα κτυπηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι ο Β.Πούτιν υιοθέτησε εν μέρει την άποψη των Ρώσων στρατηγών για “σκληρή επίδειξη” ισχύος όπως είχε αποκαλύψει το War News 24/7.

Διαβάστε επίσης: «Σκληρή επίδειξη» ισχύος ζητούν από τον Β.Πούτιν οι Στρατηγοί: Εισηγούνται να κτυπηθεί με πυρηνικά βλήματα κέντρο μισθοφόρων στην Ουκρανία

Τρία σενάρια 

Το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS) εξετάζει τρία σενάρια για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Το IISS παραδέχεται ότι η Δύση και το ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για ένα τέτοιο σενάριο.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η Ρωσία θα κτυπήσει με τακτικό πυρηνικό όπλο κάποια ακατοίκητη περιοχή ή ένα θαλάσσιο στόχο. Αυτό για παράδειγμα μπορεί να είναι ένας στόχος στη Μαύρη Θάλασσα και το μέσο μπορεί να είναι μια πυρηνική τορπίλη.

Το δεύτερο σενάριο μπορεί να είναι ένα πυρηνικό πλήγμα μικρής ισχύος στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με το τρίτο σενάριο, η επίθεση θα γίνει σε μεγάλη κατοικημένη περιοχή με στόχο τον πολιτικό τερματισμό του πολέμου ή τον πιθανό “αποκεφαλισμό” των ουκρανικών αρχών.

Οι Βρετανοί καταλήγουν ότι τα σενάρια Νο. 1 και Νο. 3 είναι απίθανο να υλοποιηθούν για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Το πρώτο πιθανότατα δεν θα επηρεάσει τη βούληση της Ουκρανίας να πολεμήσει ή τη δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο, αλλά θα προκαλέσει μαζική παγκόσμια πολιτική καταδίκη.

Το σενάριο 3 θα ενισχύσει τη βούληση της Ουκρανίας να πολεμήσει, καθώς και την παγκόσμια υποστήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας, και θα κάνει τη Ρωσία και τον ίδιο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στόχο ενός τεράστιου συνασπισμού χωρών λένε οι αναλυτές του IISS.

“Με απλά λόγια, δεν υπάρχουν ελκυστικοί στρατιωτικοί στόχοι για τα ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία. Το Κίεβο δεν λειτουργεί με συγκέντρωση δύναμης αρκετά μεγάλη για να δικαιολογήσει μια έκρηξη 10-50 κιλοτόνων. Τα μικρότερα πυρηνικά όπλα θα ήταν ακόμη λιγότερο χρήσιμα, καταλήγουν οι ειδικοί του IISS.

Κατά τη γνώμη τους, το βασικό ερώτημα είναι τι θα συμβεί στη συνέχεια μετά τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

“Δημιουργική ασάφεια” από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς καθώς δεν καταλήγουν στο ποιος μπορεί να είναι ο στόχος. Εμφανίζονται όμως βέβαιοι ότι “κάτι θα κτυπηθεί”.

Ποια τακτικά πυρηνικά όπλα μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία;

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα, σε αντίθεση με τα στρατηγικά, είναι χαμηλής ισχύος αλλά είναι ικανά να προκαλέσουν εξίσου μεγάλες ζημιές, λόγω της ακτινοβολίας.

Οι Ρώσοι μπορεί να τοποθετήσουν μια πυρηνική κεφαλή σε πυραύλους 9M723-1 των συστημάτων Iskander-M, καθώς και σε πυραύλους κρουζ 9M728. Η χωρητικότητά τους μπορεί να κυμαίνεται από 5 έως 50 kt.

Με τέτοιους πυραύλους, η Ρωσία μπορεί να πλήξει μεγάλους κόμβους υλικοτεχνικής υποστήριξης, υποδομές διοίκησης και προσωπικού, την αντιπυραυλική άμυνα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Είναι επίσης δυνατό να χτυπηθούν στόχοι στην Υπερκαρπαθία  όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να αναπτύξουν μερικά από τα F-16 που θα έρθουν.

Επίσης, τακτικές πυρηνικές κεφαλές μπορούν να εγκατασταθούν στους αεροβαλλιστικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal, στους πύραυλους κρουζ Kh-32 (που μεταφέρονται από το Tu-22M3), στους Kh-69 και άλλους πύραυλους κρουζ

Τακτικά πυρηνικά όπλα με τη μορφή βλημάτων με πυρηνική γόμωση μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από το πυροβολικό:

Συστήματα D-20, 2S3 Akatsiya, Msta-B, Giatsint-B, Msta-S/SM, Malva και Koalitsiya-SV” (152 mm με χωρητικότητα 2,5 kt),  “Pion” και “Malka” (203 mm με χωρητικότητα περίπου 2 kt),  “Tulip” (240 mm, 2 kt, εμβέλεια βολής  έως 18). χλμ).

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός επιπέδου “2” στη Λευκορωσία: Σε θέσεις διασποράς Su-25, Polonez-M και Iskander οπλισμένοι με πυρηνικές κεφαλές! (vid)

Τί λένε οι Ρώσοι – Τί εντόπισαν οι Αμερικανοί

Ρωσικά ΜΜΕ παραδέχονται ότι θα γίνει βολή με τακτικό πυρηνικό όπλο.

Σημειώνουν:

“Σε αντίθεση με τα στρατηγικά όπλα, τα τακτικά όπλα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν και να κατανοηθούν από πού προέρχονται.

Η πιο ακριβής κατεύθυνση για τους Ευρωπαίους είναι από κάπου στα ανατολικά.  Ταυτόχρονα, το εύρος ισχύος των τακτικών πυρομαχικών κυμαίνεται από ένα έως πενήντα κιλοτόνους.

Σημειώνουν ότι, κατά τη διάρκεια των πυρηνικών ασκήσεων της Ρωσίας στοχοποιήθηκαν και τα F-16, τα οποία όπως ειπώθηκε, θα θεωρηθεί πιθανός φορέας πυρηνικών όπλων.

Κάθε τέτοιο αεροσκάφος θα θεωρούνταν οπλισμένο με πυρηνική βόμβα”.

Συνεπώς, θα κτυπηθεί κάποιο ουκρανικό αεροδρόμιο; Οι Ρώσοι δεν απαντούν ρητά.

Πάντως, αμερικανικοί δορυφόροι και αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών σκανάρουν τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, την Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα για την ανίχνευση πυρηνικών όπλων.

Οι Αμερικανοί εντόπισαν την κατασκευή εγκαταστάσεων στο έδαφος της Λευκορωσίας για την αποθήκευση των ρωσικών πυρηνικών όπλων.

Οι New York Times αναφέρουν ότι υπάρχουν δορυφορικές εικόνες στην περιοχή Osipovichi, 193 χλμ. βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Η περιοχή έχει τέσσερις περιμέτρους ασφαλείας και μια σκεπαστή αποβάθρα φόρτωσης που συνδέεται με κάτι που φαίνεται να είναι ένα υπόγειο καταφύγιο της σοβιετικής εποχής.

Ένα σύστημα αεράμυνας έχει αναπτυχθεί για την προστασία της εγκατάστασης.

Δείτε το βίντεο από την περιοχή

 

 

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14