Ημέρα “Χ”: Το σχέδιο συντριβής του ουκρανικού Στρατού στο Ανατολικό Μέτωπο – «Αντιπερισπασμός πάνω στον αντιπερισπασμό» από τη ρωσική ηγεσία

Ρωσικές δυνάμεις Aναγνώρισης και Δολιοφθοράς μπήκαν στο Σούμι

Ημέρα “Χ”: Το σχέδιο συντριβής του ουκρανικού Στρατού στο Ανατολικό Μέτωπο – «Αντιπερισπασμός πάνω στον αντιπερισπασμό» από τη ρωσική ηγεσία
Βασίλης Καπούλας 11.05.2024 | 01:30

Η Μόσχα ενεργοποιεί και το μέτωπο του Σούμι πολλαπλασιάζοντας τους αντιπερισπασμούς στο Κίεβο. Σύμφωνα με την ουκρανική ηγεσία, η ομάδα στρατευμάτων “Βορράς” ενισχύεται στην περιοχή Κουρσκ στα σύνορα με το Σούμι ενώ στη ευρύτερη περιοχή εισήλθαν δυνάμεις αναγνώρισης και δολιοφθοράς.

Παράλληλα, η 76η Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών μεταφέρθηκε στο Κουρσκ για την επίθεση στο Χάρκοβο.

Η ρωσική ηγεσία είτε δημιουργεί έναν νέο “αντιπερισπασμό πάνω στον αντιπερισπασμό” είτε πηγαίνει για μεγάλης κλίμακας επίθεση σε Σούμι-Χάρκοβο και ίσως Τσερνίγκοφ. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις εφεδρείες που διαθέτει.

Οι Ουκρανοί αλλά και οι Αμερικανοί περιμένουν μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση τις επόμενες ώρες.

“Ο εχθρός έχει αυξήσει τις επιχειρήσεις σε όλο το μέτωπο. Τώρα γίνονται βαριές μάχες σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου” ανέφερε ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Α.Σίρσκι.

Ουκρανοί αναλυτές επιβεβαιώνουν πως “ ο ρωσικός Στρατός δημιούργησε ένα προγεφύρωμα πλάτους έως 10 km και βάθος έως 5 km στο ουκρανικό έδαφος . Αυτό είναι περίπου 40 χλμ από το Χάρκοβο.

Παρά τις εφεδρείες που αναπτύχθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, οι ουκρανικές Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την προέλαση των Ρωσικών Δυνάμεων.

Οι επιθέσεις αναμένεται να ενταθούν και η ουκρανική άμυνα να μην αντέξει. Εάν δεν σταματήσει τώρα η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, θα υπάρξει κύρια επίθεση τις επόμενες ώρες”.

Αντιπερισπασμός πάνω στον αντιπερισπασμό και “χειρουργική” επίθεση προς Ίζιουμ-Κουπιάνσκ;

Ένας πιθανός άξονας ρωσικής επίθεσης (το έχει αναφέρει το War News 24/7 σε προηγούμενο άρθρο), είναι οι ρωσικές Στρατιές να κινηθούν γύρω από το Χάρκοβο και να επιτεθούν νότια προς Κουπιάνσκ-Ίζιουμ-Balakleya.

Διαβάστε επίσης: “Σήμα” για ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο με τέσσερα Σώματα Στρατού: Εσπευσμένα στην πόλη η στρατιωτική ηγεσία με τον Β.Ζελένσκι – Ποιο το σχέδιο της Μόσχας

Αν ο πρώτος στόχος του ρωσικού Στρατού είναι η συντριβή των ουκρανικών Μονάδων στο Ανατολικό Μέτωπο, σε Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ, τότε ο άξονας επίθεσης θα είναι αυτός.

Για να γίνει αυτό εφικτό, οι Ρώσοι πρέπει να δημιουργήσουν έναν ή δύο αντιπερισπασμούς διευρύνοντας το μήκος του μετώπου ώστε να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να μεταφέρουν εφεδρείες και να θυσιάσουν ουκρανικά οχυρά.

Ποια θα είναι αυτά;

Τσάσοβ Γιαρ, Ποκρόφσκ (Κρασνοαρμέισκ) και Κουράχοβο σε πρώτη φάση.

Πρόκειται για κίνηση που θα επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση του Κιέβου καθώς προσθέτει τουλάχιστον 250 χλμ πρώτης γραμμής στην οποία οι Ρώσοι έχουν το πλεονέκτημα.

Η Ρωσία αναγκάζει τον Ουκρανό Α/ΓΕΕΔ Α.Σίρσκι να επιλέξει μεταξύ της διατήρησης της ανατολής ή της προστασίας του βορρά. Και οι δύο αυτές επιλογές θα οδηγήσουν σε ταχύτατη κατάρρευση των ουκρανικών δυνάμεων.

Αν οι Ουκρανοί αποχωρήσουν από Τσασόβ Γιαρ και Ποκρόφσκ, οι ρωσικές δυνάμεις θα προελάσουν μέχρι Κραματόρσκ.

Το ίδιο θα συμβεί αν οι ρωσικές δυνάμεις κατευθυνθούν από Χάρκοβο προς Ίζιουμ-Κουπιάνσκ.

Δείτε τον χάρτη με την κίνηση των ρωσικών δυνάμεων από Χάρκοβο στο ύψος στου Βόβτσανκ προς Ίζιουμ-Κουπιάνσκ-Κραματόρσκ

Ημέρα “Χ”: Το σχέδιο συντριβής του ουκρανικού Στρατού στο Ανατολικό Μέτωπο

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Ουκρανικού Στρατού, Alexander Pavlyuk, και ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Vadim Skibitsky, προειδοποίησαν εδώ και ημέρες ότι ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει τεράστιες εφεδρείες στο βορρά.

Ο Pavlyuk επιβεβαιώνει ότι οι Ρωσικές Δυνάμεις διατηρούν υψηλό ρυθμό εναλλαγής μονάδων και ταυτόχρονα σχηματίζουν εφεδρείες (οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπορούν πλέον να το κάνουν αυτό).

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές μιλούν για την ανάγκη κατάληψης ολόκληρης της Βόρειας Ουκρανίας, Χάρκοβο, Σούμι και Τσερνίγκοφ.

Συμφωνούν όμως στο εξής:

Αν η ομάδα Βορράς “Ν” έχει 50.000 Στρατό και όχι 150.000 ή και 200.000 που ισχυρίζονται οι Ουκρανοί, τότε ο στόχος της είναι να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στα βορειοανατολικά, ένα βοηθητικό χτύπημα προκειμένου να εκτρέψει σημαντικές ουκρανικές δυνάμεις από μια βασική κατεύθυνση στο Ντονμπάς.

Λένε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις θα πάνε βόρεια του Χάρκοβο και θα καταλάβουν αρκετούς οικισμούς εκεί, μετατρέποντάς τους σε ισχυρές οχυρωμένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Τελείωσαν όλα για το Κίεβο: Oι Ρώσοι Στρατηγοί έκαναν ματ με 3 κινήσεις και μπαίνουν Κραματόρσκ – Ξεκίνησε η Φάση Β’ του ρωσικού Σχεδίου

Αυτό, με τη σειρά του, θα αναγκάσει τους Ουκρανούς να μεταφέρουν σημαντικές δυνάμεις στα βορειοανατολικά αποδυναμώνοντας άλλους τομείς.

Η ρωσική διοίκηση θα μπορέσει στη συνέχεια να αφήσει 20 χιλιάδες στρατιώτες να κρατήσουν το προγεφύρωμα και να χρησιμοποιήσει τις υπόλοιπες 30 χιλιάδες ως εφεδρεία, μεταφέροντάς τες σε άλλες κατευθύνσεις όπου η άμυνα του ουκρανικού Στρατού θα εξασθενήσει.

Για παράδειγμα, στα βόρεια του Λουγκάνσκ ή στα νότια της περιοχής Χάρκοβο- στην περιοχή Κουπιάνσκ-Ίζιουμ.

Αυτό φαίνεται αρκετά εύλογο.

Το Κουπιάνσκ και το Ίζιουμ χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση περικύκλωσης των φρουρίων Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Ταυτόχρονα, το Κουπιάνσκ, το Ίζιουμ και η Balakleya μπορούν να γίνουν εφαλτήρια για μια επακόλουθη επιχείρηση περικύκλωσης του Χάρκοβο, εάν οι ρωσικές Δυνάμεις καταφέρουν να αποκτήσουν ερείσματα βόρεια αυτής της πόλης.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει με τις υπάρχουσες δυνάμεις.

Εκτός και αν το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει περισσότερες εφεδρείες που προετοιμάστηκαν προσεκτικά κάπου στη Σιβηρία, περιμένοντας την Ημέρα “Χ”.

Τότε η κύρια επίθεση θα είναι Χάρκοβο και Σούμι.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14