Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν – «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν – «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»
Ευάγγελος Λ. 16.05.2024 | 17:10

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε σήμερα σε μια μεγαλειώδη τελετή τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Πεκίνο. H ιστορική αυτή συνάντηση, η οποία βρίθει συμβολισμών, είναι η τελευταία των δύο ηγετών πριν την κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν.

Ο Σι Τζινπίνγκ στήριξε απόλυτα και χωρίς αστερίσκους τη Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας, στο θέμα της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων ενώ κατακεραύνωσε τις πολιτικές ΝΑΤΟ-Δύσης. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας στέλνοντας μήνυμα σε Δύση και ΝΑΤΟ.

Αυτοί είναι οι χαρτοφύλακες που ταξιδεύουν με τους ηγέτες των πυρηνικών δυνάμεων ανά πάσα στιγμή και περιέχουν τους κωδικούς και τις συσκευές επικοινωνίας που απαιτούνται για την έγκριση της χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ο πυρηνικός χαρτοφύλακας της Ρωσίας μεταφέρεται παραδοσιακά από αξιωματικό του ναυτικού. Γνωστός ως “Cheget” (που πήρε το όνομά του από το όρος Cheget στα βουνά του Καυκάσου), ο χαρτοφύλακας σπάνια εκτίθεται στα βλέμματα του κοινού.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας συνοδευόμενος από τιμητική συνοδεία, έφτασε στο Μέγαρο της Λαϊκής Συνέλευσης στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Κινέζοι μοτοσικλετιστές συνόδευσαν από το αεροδρόμιο το αυτοκίνητο του Ρώσου προέδρου και τα αυτοκίνητα των μελών της ρωσικής αποστολής.

Εκεί τον περίμενε ένα κόκκινο χαλί. Η υποδοχή έγινε παρουσία κινεζικού τιμητικού αγήματος.

Η συνάντηση των δύο ηγετών κράτησε περίπου δυόμιση ώρες και ήταν το πρώτο ταξίδι του Ρώσου ηγέτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

“Ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας στρώνει κόκκινο χαλί για τον στενό φίλο Πούτιν σε ισχυρή επίδειξη ενότητας” σημειώνει το CNN και προσθέτει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε το Πεκίνο με τη Μόσχα πιο κοντά.

“Είναι λογικό η πρώτη επίσκεψη μετά την ανάληψη καθηκόντων προέδρου να είναι στην Κίνα και βέβαια έχει κάποιο συμβολισμό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τέτοιες συναντήσεις μας επιτρέπουν να συγχρονίζουμε τα ρολόγια μας στο δρόμο που έχουμε καθορίσει με τον Σι.

«Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι είναι για πάντα αδέρφια», παρατήρησε ο Πούτιν, θυμούμενος ένα παλιό τραγούδι κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης του Έτους Ρωσικού και Κινεζικού Πολιτισμού, που σηματοδοτεί την 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών.

H συνάντηση γίνεται στον απόηχο των δασμών που επέβαλλαν οι ΗΠΑ σε σειρά προϊόντων της Κίνας, κατηγορώντας το Πεκίνο ότι εφοδιάζει τη Μόσχα με κρίσιμα στοιχεία για την πολεμική της μηχανή και κατ’ επέκταση ανατροφοδοτεί τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

Οι δύο αρχηγοί κρατών υπέγραψαν από κοινού και εξέδωσαν κοινή δήλωση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την εμβάθυνση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης συντονισμού για τη νέα εποχή στο πλαίσιο της 75ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Ρωσίας.

Δείτε βίντεο

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε Ναυτικό και Αεροπορία

Οι ηγέτες Ρωσίας και Κίνας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ, υπέγραψαν στο Πεκίνο έγγραφο που αναρτήθηκε και στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ως κοινή δήλωση.

Συνυπογράφουν ότι συμφωνούν πως «για μια βιώσιμη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν οι βαθύτερες αιτίες που την προκάλεσαν και να τηρηθεί η αρχή της αδιαίρετης ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα και τις ανησυχίες όλων των εμπλεκομένων χωρών και εθνοτήτων».

Επίσης αναφέρουν ότι «είναι αναγκαίο να σταματήσουν ενέργειες που συμβάλλουν στην παράταση των εχθροπραξιών και πρέπει να αποτραπεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης προς μία ανεξέλεγκτη φάση.

Αμφότεροι θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει αυστηρή συμμόρφωση προς τις διεθνείς υποχρεώσεις σχετικά με τις ασυλίες των κρατών και την περιουσία τους, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών αποθεματικών και καταδικάζουμε πρωτοβουλίες για κατάσχεση περιουσιακών ξένων κρατών.

Υπογραμμίζουμε το δικαίωμα των κρατών που υφίστανται κάτι τέτοια, να λαμβάνουν μέτρα αντιποίνων σύμφωνα με τους διεθνείς νομικούς κανόνες», αναφέρει το έγγραφο.

«Οι χώρες μας θα υπερασπιστούν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά τους και θα αντισταθούν στις προσπάθειες περιορισμού της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομικής τους δυνατότητας.

Σημειώνουμε ότι η συνεπής ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο μερών (σ.σ. Κίνας και Ρωσικής Ομοσπονδίας) στον τομέα της άμυνας, με βάση την αμοιβαία στρατηγική εμπιστοσύνη, ενισχύει αποτελεσματικά την ασφάλεια στην περιοχή και στον κόσμο.

Η Μόσχα και το Πεκίνο θα εμβαθύνουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη και την συνεργασία τους τον στρατιωτικό τομέα, θα επεκτείνουν το εύρος των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και θα διεξάγουν τακτικά κοινές θαλάσσιες και εναέριες περιπολίες, ώστε να αυξάνουν συνεχώς τις δυνατότητες και το επίπεδο κοινής απόκρισης στις προκλήσεις και απειλές».

«Οι χώρες μας αποδίδουν μεγάλη σημασία στη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και σκοπεύουν να επιδείξουν μηδενική ανοχή απέναντι στις τρεις δυνάμεις του κακού. Θα ενισχύσουν τη συνεργασία για την καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς και της διακίνησης ναρκωτικών. Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να ανταλλάξουν και χρηματοοικονομικές πληροφορίες για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Οι χώρες μας θα συνεργασθούν για την οικονομική και ενεργειακή ασφάλεια, θα αγωνιστούν για τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας και θα διατηρήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», αναφέρει το κείμενο.

Κοινή δήλωση Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ για την Ουκρανία και τη στρατιωτική συνεργασία

Η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται στην παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και σκοπεύουν επίσης να εμβαθύνουν τη συνεργασία στη στρατιωτική σφαίρα.

Τα κύρια σημεία της κοινής δήλωσης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

► Η Μόσχα και το Πεκίνο δεν θέλουν η σύγκρουση στην Ουκρανία να εισέλθει σε ανεξέλεγκτη φάση.

► Η Ρωσία χαιρετίζει την ετοιμότητα της Κίνας να βοηθήσει στην πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία.

Η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ρωσίας να προστατεύσει την κυριαρχία της και αντιτίθεται στις εξωτερικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις της.

► Η Μόσχα και το Πεκίνο θα υπερασπιστούν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά τους και θα αντισταθούν στις προσπάθειες περιορισμού της εξωτερικής πολιτικής και της οικονομικής τους δυνατότητας.

Η Ρωσία και η Κίνα θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στον στρατιωτικό τομέα και θα επεκτείνουν το πεδίο των κοινών ασκήσεων.

► Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας αντιτίθενται στις προσπάθειες μεμονωμένων χωρών να χρησιμοποιήσουν το διάστημα για σκοπούς ένοπλης αντιπαράθεσης.

▪️ Η Ρωσία και η Κίνα πιστεύουν ότι η πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης είναι ο σωστός δρόμος και η θέση της Κίνας σε αυτό το θέμα παραμένει αμετάβλητη.

Συμβολισμός της επίσκεψης Πούτιν στην Κίνα 

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν έφτασε στο Πεκίνο για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του.

Πριν από την έναρξη των ρωσο-κινεζικών συζητήσεων, πραγματοποιήθηκε τελετή για την επίσημη συνάντηση του Προέδρου της Ρωσίας με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου μίλησε για τα θέματα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ:

«Σίγουρα θα συζητηθεί η Ουκρανία. Σε γενικές γραμμές, χαιρετίζουμε κάθε ειρηνική πρωτοβουλία και η Μόσχα, φυσικά, εντυπωσιάζεται επίσης από το όραμα της κινεζικής πλευράς για πιθανές προοπτικές, πιθανό έδαφος για την έναρξη ορισμένων προσπαθειών επίλυσης της κατάστασης».

Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Β.Πούτιν από την ανάληψη των καθηκόντων του. Στις διεθνείς σχέσεις, αυτό έχει μεγάλη σημασία – σχεδόν πάντα, οι ηγέτες πηγαίνουν στον στρατηγικό τους εταίρο για να σκιαγραφήσουν τις προτεραιότητες.

Παρεμπιπτόντως, το περασμένο φθινόπωρο ο Σι Τζινπίνγκ έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα, το οποίο ο ίδιος τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επισκέπτομαι τη Ρωσία ειδικά αμέσως μετά την επόμενη επανεκλογή μου ως Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Επέλεξα τη Ρωσία ως την πρώτη χώρα της επίσκεψής μου στο εξωτερικό»

Αυτή είναι μια κρατική επίσκεψη στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό είναι δυνατό μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της τρέχουσας θητείας. Και ο Β.Πούτιν έκανε αμέσως την κίνηση του.

Αν οι Αμερικανοί βγουν αληθινοί, είναι η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών πριν την κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν…

 Επιλύθηκε το θέμα του Μπολσόι Ουσσουρίσκι

Ο Β.Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν για την κοινή ανάπτυξη του νησιού Μπολσόι Ουσσουρίσκι. Η προηγουμένως αμφισβητούμενη περιοχή έχει τώρα την ευκαιρία να γίνει σύμβολο φιλίας μεταξύ των δύο κρατών.

Το νησί Bolshoy Ussuriysky βρίσκεται κοντά στο Khabarovsk. Χωρίζεται μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Το Πεκίνο κάποτε διεκδίκησε πλήρη κυριαρχία σε αυτό το έδαφος.

Το Bolshoy Ussuriysky μαζί με το γειτονικό νησί Tarabarova και τα μικρά νησιά που τα περιβάλλουν, τέθηκαν υπό σοβιετικό έλεγχο τη δεκαετία του 1920-1930. Από το 1964, η ΛΔΚ άρχισε να αμφισβητεί την ιδιοκτησία αυτής της περιοχής. Όμως η συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα δείχνει ότι η εδαφική διαφορά έχει επιλυθεί.

Το Πεκίνο αναμένει να λάβει σοβαρά κέρδη από τις επενδύσεις σε αυτό το έδαφος, αντισταθμίζοντας έτσι τις εδαφικές παραχωρήσεις.

Το 90% του εμπορίου Ρωσίας-Κίνας διεξάγεται τώρα σε ρούβλι και γιουάν.

“Η αποδολαριοποίηση δεν είναι μόνο εφικτή αλλά στρατηγική επιταγή. Εξοικονομεί χρήματα και προστατεύει την κυριαρχία.

Το 90% του εμπορίου διεξάγεται τώρα στα εθνικά νομίσματα, ρούβλι και γουάν”

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Μεγάλες εκκαθαρίσεις στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ρωσία

14.05.2024 | 21:12

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Το Κίεβο έχασε Λουκιάντσι και Μπουγκροβάτκα - Σφοδρές μάχες στο Βολτσάνκ

Ουκρανία

14.05.2024 | 18:34

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Τρία σενάρια μελετά το ΝΑΤΟ - Tί λένε οι Βρετανοί

Πυρηνικά

13.05.2024 | 23:35

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Iνδός ΥΠΕΞ: "Η κυριαρχία των ΗΠΑ τελείωσε"

Ασία & Ειρηνικός

13.05.2024 | 21:48

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο άλλαξε τη Διοίκηση των ΕΔ στο Χάρκοβο

Ουκρανία

13.05.2024 | 19:13

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Τί συμβολίζει το «Rune of Gungnir»

Ρωσία

13.05.2024 | 16:54

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Σφοδροί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων με FAB/ODAB-1500

Ουκρανία

13.05.2024 | 00:38

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα - Οι Ρώσοι προελαύνουν

Ουκρανία

12.05.2024 | 22:23