O κύβος ερρίφθη: NΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού θα αναπτυχθεί σε Οδησσό και Κίεβο – Η Γαλλία στέλνει 20.000 στρατιώτες υπό πυρηνική “ομπρέλα” (χάρτης, vid)

Κορυφώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες χωρών μελών του ΝΑΤΟ

O κύβος ερρίφθη: NΑΤΟϊκό Σώμα Στρατού θα αναπτυχθεί σε Οδησσό και Κίεβο – Η Γαλλία στέλνει 20.000 στρατιώτες υπό πυρηνική “ομπρέλα” (χάρτης, vid)
Βασίλης Καπούλας 02.04.2024 | 20:13

Κορυφώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες χωρών μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου το ΝΑΤΟϊκό εκστρατευτικό σώμα να είναι σύντομα έτοιμο προς ανάπτυξη στην Ουκρανία πάνω στη βάση διμερούς συμφωνίας με τον Β.Ζελένσκι.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, η Γαλλία έχει συγκεντρώσει μόλις 8.000 στρατιώτες από τους 20.000 που χρειάζεται για επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Για το λόγο αυτό επιταχύνει την επιστράτευση εθελοντών.

Σύμφωνα με χάρτη και γαλλικές πηγές, αν καταρρεύσει το ουκρανικό μέτωπο, οι γαλλικές και άλλες ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην Οδησσό, στο Κίεβο και κατά μήκος των συνόρων με την Λευκορωσία. Σκοπός είναι η προστασία της Οδησσού και η παρεμπόδιση εισόδου ρωσικών και λευκορωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και η επακόλουθη πολιορκία της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πρακτικά, το ΝΑΤΟ δίνει στην Ρωσία τη δυνατότητα να πάρει -χωρίς να εμπλακεί- το Νικολάεφ, το Ντνίπρο, το Χάρκοβο κτλ, Προτείνει έμμεσα στην Μόσχα να χωριστεί η Ουκρανία στο πρότυπο “Βόρειας-Νότιας Κορέας”.

Πριν την ανάπτυξη των γαλλικών και άλλων δυνάμεων στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις πολεμικές προετοιμασίες ανά γεωγραφικές Ζώνες. Αυτές είναι οι εξής:

  1. Ανατολική Ευρώπη, Ρουμανία και Μολδαβία οι οποίες πιθανότητα θα φιλοξενήσουν γαλλικές δυνάμεις
  2. Ενίσχυση των αεροπορικών δυνάμεων στην Πολωνία και ανάπτυξη ισχυρών χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με Καλίνινγκραντ
  3. Ενίσχυση των δυνάμεων των χωρών της Βαλτικής και δημιουργία εναλλακτικών διαδρόμων ανεφοδιασμού με Ευρώπη, Φινλανδία

Λονδίνο: Υπέρ μιας “Buffer Zone” στο Κίεβο

Η Βρετανία πρότεινε τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ γύρω από το Κίεβο, ώστε να απελευθερωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις για πολεμικές επιχειρήσεις σε άλλα τμήματα του μετώπου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ουκρανικής διοίκησης, περίπου 150 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό είναι επί του παρόντος συγκεντρωμένο σε αυτήν την περιοχή.

Αυτή τη γνώμη εξέφρασε το μέλος της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών Alexander Bartosh και ο καθηγητής του ιδρύματος Anatoly Letyago σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό National Defense. Ανέφεραν συγκεκριμένα:

“Χρησιμοποιώντας τον παράγοντα της αυξημένης κινητικότητας, το Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε να προετοιμαστούν μεγάλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ οι οποίες θα εισέλθουν από Ρουμανία και Πολωνία  στην Ουκρανία έως τον Μάιο του 2024, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με τη Λευκορωσία και στην περιοχή γύρω από το Κίεβο”.

Οι Bartosz και Letyago επεσήμαναν την εφαρμογή μιας στρατιωτικής ζώνης Σένγκεν. Γερμανία, Ολλανδία και Πολωνία υπέγραψαν στις 30 Ιανουαρίου μια δήλωση για τη δημιουργία διαδρόμου για τη μετακίνηση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και τη συγκέντρωσή τους κατά μήκος των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ΝΑΤΟϊκοί ειδικοί πιστεύουν ότι το σχέδιο του ΝΑΤΟ θα επιτρέψει στο Κίεβο να στείλει πρόσθετες δυνάμεις στη ζώνη μάχης, εμποδίζοντας έτσι τη ρωσική επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Εγκρίθηκε το σχέδιο Ε.Μακρόν; Μεγάλες ΝΑΤΟϊκές φάλαγγες με M1A1 Abrams και τεθωρακισμένα αναπτύσσονται από τρεις άξονες στα σύνορα με Ουκρανία και Λευκορωσία! (vid)

Στόχος η προστασία της Οδησσού

Σύμφωνα με εισηγήσεις, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπουν σε άμεση αντιπαράθεση με τον ρωσικό στρατό.

Αυτό είναι δυνατό εάν, για παράδειγμα, τα στρατεύματα της Συμμαχίας αναπτυχθούν στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία καθώς και στην Οδησσό.

Η Οδησσός είναι επίσης μια στρατηγική κατεύθυνση, και η εμφάνιση ενός εκστρατευτικού ΝΑΤΟϊκού σώματος αποσκοπεί στην αποτροπή της απώλειας της πρόσβασης της Ουκρανίας στη θάλασσα καθώς και στην προστασία της Μολδαβίας.

Να θυμίσουμε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία πριν από αρκετές ημέρες. Και παρόλο που οι ηγέτες των υπόλοιπων κρατών-μελών της Συμμαχίας έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτή η θέση μπορεί να αλλάξει.

Γαλλικό κανάλι LCI: Ο γαλλικός στρατός μπορεί να μπει σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία!

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να εμπλακούν σε εχθροπραξίες κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση κατάρρευσης της άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI. Σύμφωνα με πληροφορίες του, υπάρχουν αρκετά σενάρια για συμμετοχή του γαλλικού στρατού στην ουκρανική σύγκρουση.

Σενάριο 1: Γαλλικά Εργοστάσια στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που αποκαλύπτει το γαλλικό ΜΜΕ, το Παρίσι θα κατασκευάσει εργοστάσια παραγωγής όπλων στην Ουκρανία, τα οποία και θα προστατεύει με κάποιους στρατιώτες της.

Σενάριο 2: Στρατιωτικό Προσωπικό Θα Εκπαιδεύει Ουκρανούς

Ένα άλλο σενάριο, το οποίο ίσως έχει ήδη λάβει χώρα, είναι η αποστολή Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία για εκπαίδευση Ουκρανών νεοσύλλεκτων. Παράλληλα, οι Γάλλοι στρατιώτες θα συνέδραμαν στις επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης της ουκρανικής επικράτειας, μιας και οι νάρκες από τον πόλεμο αποτελούν πολύ μεγάλο πρόβλημα για την χώρα.

Σενάριο 3: Υπεράσπιση της Οδησσού

Το ενδεχόμενο αποστολής γαλλικών δυνάμεων για την υπεράσπιση της Οδησσού από τον ρωσικό στρατό έχει συζητηθεί εκτενώς τόσο από Ευρωπαίους, όσο και από Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές.

Ο ίδιος ο Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του πως εάν η Οδησσός περάσει στον έλεγχο του ρωσικού στρατού το Κρεμλίνο θα αποκτήσει μία πολύ επικίνδυνη γέφυρα επικοινωνίας με την Μολδαβία, μία χώρα που οι Δυτικοί φοβούνται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της Μόσχας.

Σενάριο 4: Δημιουργία Αμυντικής Ζώνης

Το τέταρτο σενάριο αφορά την δημιουργία γκρίζων ζωνών από γαλλικά στρατεύματα στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Ο Νικολά Τενζέρ, ένας λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, πιστεύει πως αυτές οι ζώνες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε επικράτειες που βρίσκονται σήμερα υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας, όπως περιοχές μεταξύ των συνόρων της χώρας και της Λευκορωσίας και περιοχές στην Χερσώνα ή στο Χάρκοβο.

Σενάριο 5: Πόλεμος Χαρακωμάτων

Και τέλος το πέμπτο πλάνο που περιέγραψε το γαλλικό ΜΜΕ, αφορά την άμεση εμπλοκή γαλλικών στρατευμάτων στις μάχες της Ουκρανίας.

Γαλλία: Θα λειτουργήσει η πυρηνική μας αποτροπή!

“Οι Γάλλοι δεν πρέπει να φοβούνται τη ρωσική απάντηση στην αποστολή στρατευμάτων μας στην Ουκρανία, επειδή διαθέτουμε πυρηνικά όπλα” δήλωσε ο Γάλλος στρατηγός Ντομινίκ Τρινκάν.

Επισήμανε ότι, με βάση αυτή τη λογική, το Παρίσι μπορεί να στείλει τα στρατεύματά του να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας χωρίς φόβο αντίδρασης.

“Μιλάω γι αυτό που είπε προηγουμένως ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’: μη φοβάστε. Στη Γαλλία, είμαστε προστατευμένοι χάρη στην πυρηνική μας αποτροπή. Οι Ρώσοι δεν θα τολμήσουν ποτέ να πολεμήσουν εναντίον της Γαλλίας, γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων” τόνισε ο Τρίνκαν.

Εξάλλου, το ρωσικό δόγμα προβλέπει τη χρήση τέτοιων όπλων μόνο εάν απειληθεί η ίδια η ύπαρξη του κράτους. Γι’ αυτό οι Ρώσοι δεν θα συμφωνήσουν σε αυτό” σημείωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για ομολογία που εξηγεί τις γαλλικές κινήσεις…

Χτες, ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης (κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου) Yael Bron-Pivet επιβεβαίωσε ότι ” το θέμα της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι στην ημερήσια διάταξη. «Όλα είναι πιθανά». 

Χάρτης ανάπτυξης ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων σε Οδησσό και Κίεβο

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ: Διαταγή επίθεσης στο Ιράν από την

Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ: Διαταγή επίθεσης στο Ιράν από την "φωλιά" των F-35I Adir στην βάση Nevatim - Ποιοι στόχοι μπορεί να χτυπηθούν - Το καλό και κακό σενάριο

"Η Αεροπορία θα σηκώσει το κύριο βάρος της επίθεσης" λέει το Ισραήλ

Ισραήλ

15.04.2024 | 21:10

Ισραήλ σε ΗΠΑ:

Ισραήλ σε ΗΠΑ: "Η αποτροπή μας κατέρρευσε - Θα επιτεθούμε στο Ιράν, έχει ληφθεί απόφαση" - Η Τεχεράνη ενέκρινε αντεπίθεση με δεκαπλάσια ισχύ

Ολοκαύτωμα προ των πυλών στην Μέση Ανατολή

Ισραήλ

15.04.2024 | 19:04

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν τον βομβαρδισμό δύο ισραηλινών αεροπορικών βάσεων με 9 πυραύλους από το Ιράν: Κτυπήθηκαν εγκαταστάσεις, C-130 και διάδρομος - Επιβεβαίωση War News

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν τον βομβαρδισμό δύο ισραηλινών αεροπορικών βάσεων με 9 πυραύλους από το Ιράν: Κτυπήθηκαν εγκαταστάσεις, C-130 και διάδρομος - Επιβεβαίωση War News

Επιβεβαίωσαν οι Ισραηλινοί - Βίντεο από την αποκατάσταση τροχοδρόμου

Ισραήλ

15.04.2024 | 14:29

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ακυρώσαμε στο παρά 5 επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Ο Νετανιάχου θέλει να μας σύρει σε μεγάλη περιφερειακή σύρραξη

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ακυρώσαμε στο παρά 5 επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Ο Νετανιάχου θέλει να μας σύρει σε μεγάλη περιφερειακή σύρραξη

Φόβοι ότι ο Νετανιάχου έχει κρυφή ατζέντα και είναι εκτός ελέγχου

Ισραήλ

15.04.2024 | 00:07

Θρίλερ: Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε επίθεση αντιποίνων εναντίον του Ιράν - Οι ΗΠΑ επιχειρούν να ανατρέψουν την αρχική απόφαση!

Θρίλερ: Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε επίθεση αντιποίνων εναντίον του Ιράν - Οι ΗΠΑ επιχειρούν να ανατρέψουν την αρχική απόφαση!

"Είναι υπαρξιακή απειλή για εμάς - Το Ιράν μας κήρυξε τον πόλεμο"

Ισραήλ

14.04.2024 | 20:36

"Ράγισε" η εικόνα υπερδύναμης του Ισραήλ στη Μ. Ανατολή: Κατέρρευσε το δόγμα αποτροπής - Ιστορικά βίντεο με ιρανικά drones πάνω από το Κοινοβούλιο

To Ισραήλ έχει στρατηγικό πρόβλημα αν δεν αντιδράσει...

Ισραήλ

14.04.2024 | 12:51

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν το Ισραήλ: Πολλαπλά πλήγματα δέχτηκε η αεροπορική βάση Ramon στη Νεγκέβ- Δεν τα κατάφερε η ισραηλινή αεράμυνα

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν το Ισραήλ: Πολλαπλά πλήγματα δέχτηκε η αεροπορική βάση Ramon στη Νεγκέβ- Δεν τα κατάφερε η ισραηλινή αεράμυνα

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν την βάση Ramon!

Ισραήλ

14.04.2024 | 02:16

Αιφνιδιασμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ: Το Ιράν εξαπέλυσε 500 (!) πυραύλους και drones - Μεγάλη επίθεση κορεσμού της ισραηλινής αεράμυνας

Αιφνιδιασμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ: Το Ιράν εξαπέλυσε 500 (!) πυραύλους και drones - Μεγάλη επίθεση κορεσμού της ισραηλινής αεράμυνας

Αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά σπεύδουν να ενισχύσουν το Ισραήλ

Ισραήλ

14.04.2024 | 01:02

Και δεύτερο κύμα επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ με δεκάδες πυραύλους Land attack κρουζ και βαλλιστικούς - Ακολουθεί τρίτο κύμα

Και δεύτερο κύμα επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ με δεκάδες πυραύλους Land attack κρουζ και βαλλιστικούς - Ακολουθεί τρίτο κύμα

Σε εξέλιξη η επίθεση του πρώτου κύματος με δεκάδες drones καμικάζι

Ισραήλ

14.04.2024 | 00:00

Η μεγαλύτερη καταστολή αεράμυνας στον κόσμο: Η Ρωσία κατέστρεψε επιπλέον πέντε πυροβολαρχίες SAMP/T, S-300 και S-125 - 6.685 απώλειες για το Κίεβο σε επτά ημέρες

Η μεγαλύτερη καταστολή αεράμυνας στον κόσμο: Η Ρωσία κατέστρεψε επιπλέον πέντε πυροβολαρχίες SAMP/T, S-300 και S-125 - 6.685 απώλειες για το Κίεβο σε επτά ημέρες

Καταστράφηκαν πάνω από 300 Α/Α συστήματα σε δύο χρόνια

Ουκρανία

13.04.2024 | 19:39

Πρώτη φάση αντιποίνων του Ιράν με κατάληψη πλοίου ισραηλινής εταιρείας - «Διάγγελμα» IDF: Προετοιμασία της διεθνούς κοινότητας για «σκληρή απάντηση»

Πρώτη φάση αντιποίνων του Ιράν με κατάληψη πλοίου ισραηλινής εταιρείας - «Διάγγελμα» IDF: Προετοιμασία της διεθνούς κοινότητας για «σκληρή απάντηση»

ΗΠΑ: Το Ιράν μετακινεί πυραύλους και drones

Ισραήλ

13.04.2024 | 16:40

«Τit for tat» με ιρανικό κτύπημα σε πρεσβεία του Ισραήλ και στις ισραηλινές δυνάμεις σε Γάζα και Γκολάν; - ΗΠΑ:

«Τit for tat» με ιρανικό κτύπημα σε πρεσβεία του Ισραήλ και στις ισραηλινές δυνάμεις σε Γάζα και Γκολάν; - ΗΠΑ: "100 πύραυλοι σημαδεύουν το Ισραήλ"

Εκκενώνουν Γερμανία και Καναδάς

Ισραήλ

13.04.2024 | 02:13

Ξεκίνησε η επίθεση στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ επιχειρεί κορεσμό της αεράμυνας - Έκκληση Μπάιντεν στο Ιράν - Εντολή στο Ναυτικό να συνδράμει

Ξεκίνησε η επίθεση στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ επιχειρεί κορεσμό της αεράμυνας - Έκκληση Μπάιντεν στο Ιράν - Εντολή στο Ναυτικό να συνδράμει

Πήραν φωτιά Iron Dome και MIM-104 «Patriot»

Ισραήλ

12.04.2024 | 22:32

Βολή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου Topol-M τρομοκρατεί την Μέση Ανατολή: Ασπίδα Μόσχας στο Ιράν λίγο πριν την έναρξη της επίθεσης στο Ισραήλ

Βολή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου Topol-M τρομοκρατεί την Μέση Ανατολή: Ασπίδα Μόσχας στο Ιράν λίγο πριν την έναρξη της επίθεσης στο Ισραήλ

Δείτε βίντεο και εικόνες

Πυρηνικά

12.04.2024 | 20:35

"Φύγετε από Ιράν και Ισραήλ" ζητούν Γαλλία, Ινδία, Νορβηγία: "Κλείδωσε" μεγάλη ιρανική επίθεση με εκατοντάδες drones και πυραύλους - "Ίσως και απόψε" λένε οι ΗΠΑ

Διπλωματικός μαραθώνιος ΗΠΑ για να αποφευχθεί το μοιραίο

Ισραήλ

12.04.2024 | 19:19

Τα πραγματικά αίτια της κρίσης στη Μ. Ανατολή: Τί εντόπισαν οι Αμερικανοί που κάνει αναπόφευκτο τον πόλεμο Ιράν-Ισραήλ - Η νέα Φετφά του Χαμενεΐ

Τα πραγματικά αίτια της κρίσης στη Μ. Ανατολή: Τί εντόπισαν οι Αμερικανοί που κάνει αναπόφευκτο τον πόλεμο Ιράν-Ισραήλ - Η νέα Φετφά του Χαμενεΐ

Οι Ιρανοί ετοιμάζουν τις πρώτες τρεις πυρηνικές βόμβες

Πυρηνικά

12.04.2024 | 17:13

"Σήμα" για ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο με τέσσερα Σώματα Στρατού: Εσπευσμένα στην πόλη η στρατιωτική ηγεσία με τον Β.Ζελένσκι - Ποιο το σχέδιο της Μόσχας

"Στόχος η περικύκλωση του Χάρκοβο" λένε Βρετανοί, Γερμανοί και... Ρώσοι!

Ουκρανία

12.04.2024 | 01:06

ΕΕ:

ΕΕ: "Η Ευρώπη να ετοιμαστεί για πόλεμο μεγάλης κλίμακας" - ΝΑΤΟϊκή βάση δίπλα σε Αγ. Πετρούπολη- Κολοσσιαίο έργο μεταφοράς δυνάμεων στη Βαλτική

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες B61-12 στη βρετανική βάση Lakenheath

ΝΑΤΟ

11.04.2024 | 22:40

Για Αρμαγεδδώνα στη Μ.Ανατολή μιλούν οι ΗΠΑ: Στο παρά 1 αποφεύχθηκε η πρώτη επίθεση του Ιράν- Κόκκινος συναγερμός στις Μοίρες του Ισραήλ

Για Αρμαγεδδώνα στη Μ.Ανατολή μιλούν οι ΗΠΑ: Στο παρά 1 αποφεύχθηκε η πρώτη επίθεση του Ιράν- Κόκκινος συναγερμός στις Μοίρες του Ισραήλ

Απογειώθηκαν δεκάδες μαχητικά - Ο IDF προσομοίωσε κτύπημα στο Ιράν μέσω Κύπρου

Ισραήλ

11.04.2024 | 20:33

Ρωσικά MiG-31 ισοπέδωσαν με οκτώ (!) υπερηχητικούς Kinzhal και 4 Kh-101 στρατηγικό στόχο στα σύνορα με Πολωνία - Συντριπτικό πλήγμα στην Ουκρανία

Ρωσικά MiG-31 ισοπέδωσαν με οκτώ (!) υπερηχητικούς Kinzhal και 4 Kh-101 στρατηγικό στόχο στα σύνορα με Πολωνία - Συντριπτικό πλήγμα στην Ουκρανία

Κτυπήθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας

Ουκρανία

11.04.2024 | 15:40