Χιλιάδες πολίτες αποχωρούν από τον Λίβανο: Πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ και πως θα αντιδράσει η Χεζμπολάχ – Η δέσμευση των ΗΠΑ

Προειδοποίηση Αμερικανών για επικείμενο πόλεμο εντός τριών εβδομάδων

Χιλιάδες πολίτες αποχωρούν από τον Λίβανο: Πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ και πως θα αντιδράσει η Χεζμπολάχ – Η δέσμευση των ΗΠΑ
Αλέξανδρος Μπούφεσης 22.06.2024 | 20:32

Στις 20 Ιουνίου, ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος στην επιτροπή πληροφοριών της γερουσίας των ΗΠΑ (Vice-Chair for the Senate Intelligence Committee), έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως “ένας πολύ επικίνδυνος πόλεμος σιγοβράζει στην Μέση Ανατολή, μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ”με εμπλοκή του Ιράν στον ορίζοντα.

Ο Ρούμπιο προειδοποιεί για τον συγκεκριμένο επικείμενο πόλεμο εδώ και μήνες και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Πώς θα αρχίσει η επίθεση του Ισραήλ

Συζητήσεις τις τελευταίες 24 με 48 ώρες μεταξύ Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, έχουν προκαλέσει τρομερές ανησυχίες μεταξύ μελών της κυβέρνησης Μπάιντεν, οι οποίοι πιστεύουν πως μια εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ, που θα αρχίσει με ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιχειρήσεις πάνω από τον Λίβανο και την Νοτιοδυτική Συρία, είναι επικείμενη και μπορεί μάλιστα να λάβει χώρα τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ καλεί όλους του πολίτες του, που βρίσκονται στον Λίβανο, να εγκαταλείψουν την χώρα, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση και μετάβαση σε καθεστώς πολέμου, μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, σήμερα 22 Ιουνίου.

Παράλληλα, ανώτεροι αξιωματούχοι του Καναδά σχεδιάζουν μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης για τους περίπου 45.000 Καναδούς υπηκόους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο Άντονι Μπλίνκεν ο Τζέικ Σάλιβαν
(σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ) και ο Brett McGurk (συντονιστής του Λευκού Οίκου για θέματα Μέσης Ανατολής) δεσμεύονται πως σε περίπτωση πολέμου στα βόρεια με την Χεζμπολάχ, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν στο Ισραήλ πάσα υποστήριξη.

Σύμφωνα με την αναφορά, η υπόσχεση μεταφέρθηκε στο Ισραήλ στην διάρκεια σειράς συνεδριάσεων, στην οποία συμμετείχαν οι αναφερθέντες καθώς και ο Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ, Ron Dermer, μαζί με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Tzachi Hanegbi.

Δυσοίωνες προβλέψεις, στο Ισραήλ ο Amos Hochstein, σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου

Οι φόβοι που επικρατούν στο Ισραήλ, είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός Καθηγητής Amatsia Baram (επίτιμος καθηγητής πανεπιστημίου της Χάιφα, Ιστορίας της Μέσης Ανατολής και Διευθυντής του Κέντρου Σπουδών για το Ιράκ), δήλωσε πως το 1/3 των σπιτιών της Χάιφα θα κατεδαφιστούν σε οποιοδήποτε πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ, ενώ χιλιάδες πύραυλοι δεν θα αφήσουν και πολλά από την Χάιφα.

Επιπροσθέτως και σύμφωνα με δημοσίευμα της Haretz στις 21 Ιουνίου, “το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας είναι ευάλωτο και μια επίθεση της Χεζμπολάχ, δύναται να προκαλέσει την ολική κατάρρευσή του”. Η δήλωση έγινε από τον Shaul Goldstein, CEO της εταιρείας NOGA, που διαχειρίζεται και επιβλέπει τα ηλεκτρικά συστήματα του Ισραήλ εκ μέρους της Ισραηλινής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Goldstein, “Δεν είμαστε έτοιμοι για έναν πραγματικό πόλεμο, στα μάτια μου ζούμε σε έναν φανταστικό κόσμο”.

Και συμπληρώνει, “αν ο Νασράλα θέλει να παραλύσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ, το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον επικεφαλή του ηλεκτρικού δικτύου της Βηρυτού, το οποίο είναι πανομοιότυπο με αυτό του Ισραήλ…Τα καλά νέα είναι πως έχουμε επενδύσει πολλά σε προστασία, δουλεύοντας με την Εταιρεία Ηλεκτρισμού του Ισραήλ”.

Η Χεζμπολάχ όντως δύναται να “γονατίσει το Ισραήλ”, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, διαθέτει πάνω από 150 χιλιάδες πυραύλους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται πύραυλοι ακριβείας, αντιαρματικοί, αντιαεροπορικοί και αντιπλοϊκοί καθώς επίσης και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Δεδομένης της πρόθεσης του Νασράλα να προβεί ακόμα και σε προληπτικό χτύπημα εναντίον του Ισραήλ, εισβάλλοντας στην Γαλιλαία, τα πράγματα σοβαρεύουν ακόμα περισσότερο.

Για παράδειγμα, η Χεζμπολάχ διαθέτει 5000 μη κατευθυνόμενους Zelzal-2, πυραύλους των 210 χμ, καθώς και εκατοντάδες Fateh-110 κατευθυνόμενους πυραύλους με βεληνεκές άνω των 300 χμ, όπλα τα οποία μπορούν να υλοποιήσουν τις απειλές του Νασράλα να χτυπήσει την Κύπρο.

Εν μέσω των εξελίξεων, ο γεννημένος στο Ισραήλ Amos Hochstein, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν, μετέβη στο Ισραήλ καθώς επίσης και στον Λίβανο. Στο Ισραήλ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον πρόεδρο Isaac Hertzog, τον Υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Κνέσετ, καθώς επίσης και με τον Benny Gantz, πρώην μέλους του πολεμικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την Haaretz, ο Hochstein προειδοποίησε πως στην περίπτωση πολέμου με την Χεζμπολάχ, το Ιράν μπορεί να προκαλέσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, το μέγεθος της οποίας θα είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί, αν αναλογιστεί κανείς την ταυτόχρονη επίθεση από μεριάς Χεζμπολάχ.

Προφανώς αναφέρθηκε στην πιθανότητα του κορεσμού αεράμυνας της Ισραηλινής αντιβαλλιστικής ασπίδας, αποτελούμενης από
τα συστήματα Iron Dome, David’s Sling και Arrow 3.

Ο Λιβανός βουλευτής Ibrahim Moussawi, ο οποίος συνδέεται με την Χεζμπολάχ, δήλωσε πως “αν θέλουν να έρθουν στον Λίβανο, είναι
ευπρόσδεκτοι, Ahlan wa Sahlan {Γεια σας και καλωσήρθατε}, στα Αραβικά…εδώ δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση στην Γάζα και θελουν να έρθουν εδώ; Στην Γάζα δεν πολεμούν, απλά βομβαρδίζουν και στέλνουν drones. Αλλά αν θέλουν να έρθουν, τους περιμένουμε με ανυπομονησία, έχουμε κάνει προετοιμασίες, τις οποίες καν δεν διανοούνται”.

Ισραήλ εναντίον Χεζμπολάχ: Τα υπέρ και τα κατά του Εβραϊκού Κράτους

Σύμφωνα με το Israel Radar, ένας νέος πόλεμος στον Λίβανο θα παρουσιάσει μια σειρά προκλήσεων στο Ισραήλ, ωστόσο ο IDF έχει μια
σειρά από πλεονεκτήματα. Η Χεζμπολάχ είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση, η δύναμη της οποίας ξεπερνά ακόμα και ορισμένους εθνικούς στρατούς. Όπως αναφέραμε πιο πάνω έχει ένα τεράστιο πυραυλικό οπλοστάσιο, καθώς επίσης και κάποια ναυτικά και αντιαεροπορικά αποκτήματα.

Η οργάνωση μπορεί να κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες μαχητές, συμπεριλαμβανομένης της ελίτ μονάδας Radwan, η οποία απολαμβάνει
κορυφαίας εκπαίδευσης και οπλισμού. Επιπρόσθετα οι μάχες στο Λίβανο είναι ιδιότυπες, λόγω του ανώμαλου τερέν, στο οποίο οι μαχητές της Χεζμπολάχ είναι ήδη εξοικειωμένοι από το 2006 και πιο πριν.

Τέλος η οργάνωση είναι σίγουρο πως θα υποστηριχθεί τόσο από το Ιράν, όσο και από την Ρωσία σε επίπεδο οπλισμού και επιμελητείας, αλλά και σε πληροφοριακό επίπεδο πολύ πιο πέρα από ότι είναι ήδη διαθέσιμο στην παρούσα φάση.

Όσον αφορά στα ατού των Ισραηλινών δυνάμεων, το Israel Radar διεξάγει κάποια συμπεράσματα, που δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η σελίδα κάνει λόγο για δύναμη πυρός από μεριάς Ισραηλινού στρατού, καθώς και εμπειρία μαχών από την Γάζα. Επίσης υποβιβάζεται επικίνδυνα ο ρόλος που έπαιξε η οργάνωση στον πόλεμο εναντίον του ISIS, με την σελίδα να κάνει λόγο για “εμπειρία πολέμου της οργάνωσης πριν από 8-9 χρόνια εναντίον υποδεέστερων δυνάμεων {του ISIS}”.

Κατά το Israel Radar, “η οργάνωση δεν έχει να αντιτάξει κάτι απέναντι στην Ισραηλινή αεροπορία}. Αν οι συγκεκριμένες θέσεις απηχούν απόψεις της συγκεκριμένης σελίδας, έχει καλώς, διαφορετικά αν απηχούν θέσεις του Ισραηλινού στρατού, τότε ο IDF είναι έτοιμος να ξαναεισβάλλει στον Λίβανο, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τα μαθήματα που πήρε το 2006.

Τότε, που όσο και να χτυπούσε η Ισραηλινή αεροπορία και το πυροβολικό, οι μαχητές της Χεζμπολάχ απτόητοι παγίδευαν τα Ισραηλινά Merkava και τα χτυπούσαν με αντιαρματικούς πυραύλους Kornet. Όσον αφορά στην εμπειρία του πολέμου των τούνελ, ίσως όντως ο Ισραηλινός στρατός να απέκτησε μια εμπειρία στην Γάζα, αλλά και πάλι άλλο Χαμάς και άλλο Χεζμπολάχ.

Εν κατακλείδι, το Ισραήλ παραμένει πιστό στις υποσχέσεις του να χτυπήσει τα “πλοκάμια του χταποδιού”, εννοώντας τις παραφυάδες του Ιράν στην Μέση Ανατολή, δηλαδή την Χαμάς και κυρίως την Χεζμπολάχ. Ο Νετανιάχου απέτυχε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν, σε τέτοιο βαθμό ώστε να δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν να μην απαντήσει στο μπαράζ των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν στις 13 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Να υπενθυμίσουμε πως η εμπλοκή της Αμερικής σε έναν πόλεμο κατά του Ιράν και στην ανατροπή του θεοκρατικού καθεστώτος αποτελεί
σταυροφορία του Ισραηλινού πρωθυπουργού από το 2008, τότε που είχε τον γνωστό Ομηρικό καβγά με τον νεοκλεγμένο Μπαράκ Ομπάμα.

Αναγκαστικά και έχοντας αποτύχει να μεταφέρει τον πόλεμο στο Ιράν, το Ισραήλ στρέφεται προς τα “πλοκάμια” με απώτερο σκοπό να
αποδυναμώσει την στρατιωτική παρουσία του Ιράν στα σύνορα με το Ισραήλ.

Παρά τις ανησυχίες των Αμερικανών αξιωματούχων φαίνεται αβέβαιο να εμπλακεί άμεσα το Ιράν σε χτυπήματα εναντίον του Ισραήλ, καθώς, όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα, ούτε το Ιράν επιδιώκει πόλεμο με την Αμερική, ούτε η Αμερική με το Ιράν, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Αν το Ισραήλ επιθυμεί να εμπλακεί σε έναν πόλεμο που θα εξουδετερώσει την απειλή της Χεζμπολάχ (η έκβαση του οποίου είναι αμφίβολή), τότε επιβάλλεται να αντλήσει μαθήματα από την “μη νίκη” (κατά τα λεγόμενα του καθηγητή Ιωάννη Μάζη) του 2006, πράγμα το οποίο σημαίνει πως τα μεγαλύτερα ατού του Εβραϊκού κράτους, δηλαδή η δύναμη πυρός και η κορυφαία εκπαίδευση και εμπειρία από πρόσφατες μάχες, μπορούν εύκολα να εκμηδενιστούν και πάλι από μια δύναμη, που και ξέρει να πολεμάει στο έδαφός της και είναι ο πιο άξιος proxy παίκτης του Ιράν στην περιοχή.

Το αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα

Το Theodore Roosevelt (CVN-71) μαζί με συνοδεία πλοίων του CarrierStrike Group 9, κατά πάσα πιθανότητα του USS Lake Erie (CG-70, κλάσης Ticonderoga) και των κλάσης Arleigh Burke καταδρομικών κατευθυνόμενων πυραύλων, USS John S. McCain (DDG-56), USS Halsey (DDG-97) και USS Daniel Inouye (DDG-118) βρίσκονται καθοδόν από την τωρινή ανάπτυξή τους στην Νότια Σινική Θάλασσα, στο θέατρο Ασίας-Ειρηνικού, προς την Νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Το Theodore Roosvelt ενδέχεται να αντικαταστήσει το USS Dwight Eisenhower (CVN-69), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή, μαζί με πλοία συνοδείας, για 8 μήνες. Το Eisenhower μαζί με τα πλοία συνοδείας του Strike Group (CSG 2), αναμένεται να περάσουν από την διώρυγα του Σουέζ στην Ανατολική Μεσόγειο σύντομα. Αν το Ισραήλ εμπλακεί σε πόλεμο με την Χεζμπολάχ, τότε στην περιοχή θα παραμείνουν και τα δύο Strike Groups και το Eisenhower δεν θα επιστρέψει στην βάση του στον ναύσταθμο Norfolk της Virginia.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας:

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας: "Είμαστε έτοιμοι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο" - Με Ρωσία ή ΝΑΤΟ θα συνταχθεί o «Επιτήδειος Ουδέτερος»;

Τρίτη επίσημη δήλωση μετά τους Β.Ορμπάν και Α.Βούτσιτς

Ένοπλες Δυνάμεις

27.06.2024 | 13:59

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Η κατάσταση στα ουκρανικά μέτωπα

Ουκρανία

27.06.2024 | 10:34

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Μεγάλες απώλειες σε Bradley και Abrams

Ουκρανία

27.06.2024 | 01:14

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση - Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα...

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση - Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα...

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν το «Manta Ray» εναντίον των Στόλων Ρωσίας-Κίνας

ΗΠΑ

26.06.2024 | 22:18

Εξέλιξη-εφιάλτης για Κίεβο: Η Βόρεια Κορέα στέλνει τις πρώτες στρατιωτικές δυνάμεις στο Ντονμπάς με απεριόριστες προμήθειες πυρομαχικών και βλημάτων!

Εξέλιξη-εφιάλτης για Κίεβο: Η Βόρεια Κορέα στέλνει τις πρώτες στρατιωτικές δυνάμεις στο Ντονμπάς με απεριόριστες προμήθειες πυρομαχικών και βλημάτων!

"Θα σταλούν σε σφαγή" λένε οι ΗΠΑ

Ουκρανία

26.06.2024 | 20:13

Αεροσκάφος της

Αεροσκάφος της "Αποκάλυψης" E-6B Mercury εξέπεμψε σήμα για επείγουσα δράση προς πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Ohio SSBN ΒΔ της Νορβηγίας!

Πυρηνική ετοιμότητα των ΗΠΑ - Αποστολή TACAMO στη Νορβηγία

ΗΠΑ

26.06.2024 | 18:01

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το σταθμό ελέγχου ραδιενέργειας της Ζαπορίζια: Ο Λ.Όστιν κάλεσε τον Α.Μπελούσοφ - H Ρωσία ετοιμάζει κινητά καταφύγια

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το σταθμό ελέγχου ραδιενέργειας της Ζαπορίζια: Ο Λ.Όστιν κάλεσε τον Α.Μπελούσοφ - H Ρωσία ετοιμάζει κινητά καταφύγια

Έκτακτα μέτρα παρακολούθησης της ραδιενέργειας

Ουκρανία

26.06.2024 | 14:07

Ο Νετανιάχου προχωρά σε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης: Ο IDF δημιουργεί τεράστιες αποθήκες τροφίμων και αναπτύσσει δυνάμεις σε Γκολάν και Λίβανο

Ο Νετανιάχου προχωρά σε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης: Ο IDF δημιουργεί τεράστιες αποθήκες τροφίμων και αναπτύσσει δυνάμεις σε Γκολάν και Λίβανο

Η Ιορδανία αναπτύσσει και αυτή δυνάμεις στα σύνορά της με το Ισραήλ

Ισραήλ

26.06.2024 | 12:41

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στις ΗΠΑ: Επαναφορά υποχρεωτικής στράτευσης - Επανεξοπλίζουν 30 B-52 με πυρηνικά και

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στις ΗΠΑ: Επαναφορά υποχρεωτικής στράτευσης - Επανεξοπλίζουν 30 B-52 με πυρηνικά και "φορούν" SM-6 στα F-18

Διαταγή NORAD για μεγάλη άσκηση της αεράμυνας στην Ουάσιγκτον

ΗΠΑ

26.06.2024 | 00:36

Άρση της De Facto απαγόρευσης από Τ. Μπάιντεν:

Άρση της De Facto απαγόρευσης από Τ. Μπάιντεν: "Πράσινο φως" για ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία - Ακολουθεί ΝΑΤΟϊκός Στρατός

Κατέρρευσε το μέτωπο και η επιστράτευση των Ουκρανών

Ουκρανία

25.06.2024 | 22:31

Κινεζικός Στόλος εισέβαλε στην ΑΟΖ των Φιλιππίνων: Οι ΗΠΑ απαντούν με πυραύλους PrSM εμβέλειας 400 χλμ - Έπληξαν με επιτυχία το USS Cleveland

Κινεζικός Στόλος εισέβαλε στην ΑΟΖ των Φιλιππίνων: Οι ΗΠΑ απαντούν με πυραύλους PrSM εμβέλειας 400 χλμ - Έπληξαν με επιτυχία το USS Cleveland

Το Πεκίνο ρισκάρει ενεργοποίηση της Αμυντικής Συνθήκης ΗΠΑ-Φιλιππίνων

Ασία & Ειρηνικός

25.06.2024 | 20:52

"Η Ουκρανία θα ρίξει πυρηνική βόμβα" λέει η Ρωσία - Επιβεβαιώνει Βρετανός βουλευτής - «Φράγμα» στη ροή ΝΑΤΟϊκών πληροφοριών, κλείνουν 81 δυτικά ΜΜΕ

"Η βόμβα είναι σχεδόν έτοιμη - Μεταφέρoυν υλικά από Ρουμανία και Πολωνία"

Πυρηνικά

25.06.2024 | 19:05

Το Κίεβο στέλνει Στρατοδικείο τον διοικητή των Μεικτών Δυνάμεων: Έτοιμο να κλείσει το

Το Κίεβο στέλνει Στρατοδικείο τον διοικητή των Μεικτών Δυνάμεων: Έτοιμο να κλείσει το "καζάνι του Τορέτσκ" παγιδεύοντας 10 Ουκρανικές Ταξιαρχίες

Με τροποποίηση του πυρηνικού δόγματος απαντά η Ρωσία, στο ενδεχόμενο εμπλοκής του ΝΑΤΟ, εν όψει ολικής κατάρρευσης του μετώπου

Ουκρανία

25.06.2024 | 16:11

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ενοχή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Θα βομβαρδίσει τον πολωνικό σιδηρόδρομο που ενώνει Ουκρανία με ΝΑΤΟ για μεταφορές δυνάμεων και όπλων!

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ενοχή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Θα βομβαρδίσει τον πολωνικό σιδηρόδρομο που ενώνει Ουκρανία με ΝΑΤΟ για μεταφορές δυνάμεων και όπλων!

Ένωσαν το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας με την υποδομή του ΝΑΤΟ!

Ρωσία

25.06.2024 | 13:35

Για απόπειρα δολοφονίας κατά του Β.Ορμπάν μιλούν οι Ρώσοι - Εμβόλισαν την αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της ουγγρικής κυβέρνησης

Για απόπειρα δολοφονίας κατά του Β.Ορμπάν μιλούν οι Ρώσοι - Εμβόλισαν την αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της ουγγρικής κυβέρνησης

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας

Ευρώπη

25.06.2024 | 12:39

Βαθιά ανησυχία σε ΗΠΑ και Κίνα: Προειδοποιούν για κτύπημα της Β.Κορέας και μείζονα κρίση στην Κορεατική - Θα αντέξουν οι Αμερικανοί τρίτο μέτωπο;

Βαθιά ανησυχία σε ΗΠΑ και Κίνα: Προειδοποιούν για κτύπημα της Β.Κορέας και μείζονα κρίση στην Κορεατική - Θα αντέξουν οι Αμερικανοί τρίτο μέτωπο;

Ρωγμή στις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας, λόγω Β. Κορέας; 

Βόρεια Κορέα

25.06.2024 | 01:46

Η Πολωνία κατακλύζεται από κόμβους επιμελητείας και ΝΑΤΟϊκές βάσεις για την τελική μάχη με Ρωσία: Ανάπτυξη Μεραρχίας και Ταξιαρχίας στο Διάδρομο Suwalki!

Η Πολωνία κατακλύζεται από κόμβους επιμελητείας και ΝΑΤΟϊκές βάσεις για την τελική μάχη με Ρωσία: Ανάπτυξη Μεραρχίας και Ταξιαρχίας στο Διάδρομο Suwalki!

Οι Ρώσοι μιλούν για κρυφή κινητοποίηση 120.000 Πολωνών στρατιωτών

ΝΑΤΟ

24.06.2024 | 23:42

Απέτυχε παταγωδώς η μεγαλύτερη ναυτική επιχείρηση των ΗΠΑ από τον Β' Π.Π.: Οι Χούθι κτυπούν ελληνόκτητα πλοία - Μεγάλοι κερδισμένοι Ρωσία, Κίνα

Απέτυχε παταγωδώς η μεγαλύτερη ναυτική επιχείρηση των ΗΠΑ από τον Β' Π.Π.: Οι Χούθι κτυπούν ελληνόκτητα πλοία - Μεγάλοι κερδισμένοι Ρωσία, Κίνα

Οι Χούθι έπληξαν και δεύτερο ελληνόκτητο πλοίο - Οι επιθέσεις σε πλήρη ευθυγράμμιση με ρωσικά και κινεζικά συμφέροντα

Μέση Ανατολή

24.06.2024 | 21:50

Οι Ρωσικές FAB διαλύουν τους Ουκρανούς και κονιορτοποιούν το μέτωπο: Έπεσε η Ροζντολίβκα - Προέλαση στο Ουγκλεντάρ

Οι Ρωσικές FAB διαλύουν τους Ουκρανούς και κονιορτοποιούν το μέτωπο: Έπεσε η Ροζντολίβκα - Προέλαση στο Ουγκλεντάρ

Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς από το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο για την απώλεια της Νοβοαλεξαντρόβκα

Ουκρανία

24.06.2024 | 18:28

Επεισόδιο στο ρωσικό ΥΠΕΞ με την πρεσβευτή των ΗΠΑ: Λαβρόφ και Πεσκόφ της περιέγραψαν τον «Αρμαγγεδώνα» που έρχεται!

Επεισόδιο στο ρωσικό ΥΠΕΞ με την πρεσβευτή των ΗΠΑ: Λαβρόφ και Πεσκόφ της περιέγραψαν τον «Αρμαγγεδώνα» που έρχεται!

Διάβημα Μόσχας - "Δεν έχετε ιδέα τι θα αντιμετωπίσετε σε πραγματική σύγκρουση"

Ρωσία

24.06.2024 | 15:53