Χιλιάδες πολίτες αποχωρούν από τον Λίβανο: Πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ και πως θα αντιδράσει η Χεζμπολάχ – Η δέσμευση των ΗΠΑ

Προειδοποίηση Αμερικανών για επικείμενο πόλεμο εντός τριών εβδομάδων

Χιλιάδες πολίτες αποχωρούν από τον Λίβανο: Πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ και πως θα αντιδράσει η Χεζμπολάχ – Η δέσμευση των ΗΠΑ
Αλέξανδρος Μπούφεσης 22.06.2024 | 20:32

Στις 20 Ιουνίου, ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος στην επιτροπή πληροφοριών της γερουσίας των ΗΠΑ (Vice-Chair for the Senate Intelligence Committee), έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως “ένας πολύ επικίνδυνος πόλεμος σιγοβράζει στην Μέση Ανατολή, μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ”με εμπλοκή του Ιράν στον ορίζοντα.

Ο Ρούμπιο προειδοποιεί για τον συγκεκριμένο επικείμενο πόλεμο εδώ και μήνες και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Πώς θα αρχίσει η επίθεση του Ισραήλ

Συζητήσεις τις τελευταίες 24 με 48 ώρες μεταξύ Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, έχουν προκαλέσει τρομερές ανησυχίες μεταξύ μελών της κυβέρνησης Μπάιντεν, οι οποίοι πιστεύουν πως μια εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ, που θα αρχίσει με ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιχειρήσεις πάνω από τον Λίβανο και την Νοτιοδυτική Συρία, είναι επικείμενη και μπορεί μάλιστα να λάβει χώρα τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ καλεί όλους του πολίτες του, που βρίσκονται στον Λίβανο, να εγκαταλείψουν την χώρα, εν μέσω φόβων για κλιμάκωση και μετάβαση σε καθεστώς πολέμου, μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, σήμερα 22 Ιουνίου.

Παράλληλα, ανώτεροι αξιωματούχοι του Καναδά σχεδιάζουν μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης για τους περίπου 45.000 Καναδούς υπηκόους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο Άντονι Μπλίνκεν ο Τζέικ Σάλιβαν
(σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ) και ο Brett McGurk (συντονιστής του Λευκού Οίκου για θέματα Μέσης Ανατολής) δεσμεύονται πως σε περίπτωση πολέμου στα βόρεια με την Χεζμπολάχ, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν στο Ισραήλ πάσα υποστήριξη.

Σύμφωνα με την αναφορά, η υπόσχεση μεταφέρθηκε στο Ισραήλ στην διάρκεια σειράς συνεδριάσεων, στην οποία συμμετείχαν οι αναφερθέντες καθώς και ο Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ, Ron Dermer, μαζί με τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Tzachi Hanegbi.

Δυσοίωνες προβλέψεις, στο Ισραήλ ο Amos Hochstein, σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου

Οι φόβοι που επικρατούν στο Ισραήλ, είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός Καθηγητής Amatsia Baram (επίτιμος καθηγητής πανεπιστημίου της Χάιφα, Ιστορίας της Μέσης Ανατολής και Διευθυντής του Κέντρου Σπουδών για το Ιράκ), δήλωσε πως το 1/3 των σπιτιών της Χάιφα θα κατεδαφιστούν σε οποιοδήποτε πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ, ενώ χιλιάδες πύραυλοι δεν θα αφήσουν και πολλά από την Χάιφα.

Επιπροσθέτως και σύμφωνα με δημοσίευμα της Haretz στις 21 Ιουνίου, “το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας είναι ευάλωτο και μια επίθεση της Χεζμπολάχ, δύναται να προκαλέσει την ολική κατάρρευσή του”. Η δήλωση έγινε από τον Shaul Goldstein, CEO της εταιρείας NOGA, που διαχειρίζεται και επιβλέπει τα ηλεκτρικά συστήματα του Ισραήλ εκ μέρους της Ισραηλινής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον Goldstein, “Δεν είμαστε έτοιμοι για έναν πραγματικό πόλεμο, στα μάτια μου ζούμε σε έναν φανταστικό κόσμο”.

Και συμπληρώνει, “αν ο Νασράλα θέλει να παραλύσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ, το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον επικεφαλή του ηλεκτρικού δικτύου της Βηρυτού, το οποίο είναι πανομοιότυπο με αυτό του Ισραήλ…Τα καλά νέα είναι πως έχουμε επενδύσει πολλά σε προστασία, δουλεύοντας με την Εταιρεία Ηλεκτρισμού του Ισραήλ”.

Η Χεζμπολάχ όντως δύναται να “γονατίσει το Ισραήλ”, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, διαθέτει πάνω από 150 χιλιάδες πυραύλους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται πύραυλοι ακριβείας, αντιαρματικοί, αντιαεροπορικοί και αντιπλοϊκοί καθώς επίσης και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Δεδομένης της πρόθεσης του Νασράλα να προβεί ακόμα και σε προληπτικό χτύπημα εναντίον του Ισραήλ, εισβάλλοντας στην Γαλιλαία, τα πράγματα σοβαρεύουν ακόμα περισσότερο.

Για παράδειγμα, η Χεζμπολάχ διαθέτει 5000 μη κατευθυνόμενους Zelzal-2, πυραύλους των 210 χμ, καθώς και εκατοντάδες Fateh-110 κατευθυνόμενους πυραύλους με βεληνεκές άνω των 300 χμ, όπλα τα οποία μπορούν να υλοποιήσουν τις απειλές του Νασράλα να χτυπήσει την Κύπρο.

Εν μέσω των εξελίξεων, ο γεννημένος στο Ισραήλ Amos Hochstein, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν, μετέβη στο Ισραήλ καθώς επίσης και στον Λίβανο. Στο Ισραήλ συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον πρόεδρο Isaac Hertzog, τον Υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Κνέσετ, καθώς επίσης και με τον Benny Gantz, πρώην μέλους του πολεμικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την Haaretz, ο Hochstein προειδοποίησε πως στην περίπτωση πολέμου με την Χεζμπολάχ, το Ιράν μπορεί να προκαλέσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, το μέγεθος της οποίας θα είναι δύσκολο να αναχαιτιστεί, αν αναλογιστεί κανείς την ταυτόχρονη επίθεση από μεριάς Χεζμπολάχ.

Προφανώς αναφέρθηκε στην πιθανότητα του κορεσμού αεράμυνας της Ισραηλινής αντιβαλλιστικής ασπίδας, αποτελούμενης από
τα συστήματα Iron Dome, David’s Sling και Arrow 3.

Ο Λιβανός βουλευτής Ibrahim Moussawi, ο οποίος συνδέεται με την Χεζμπολάχ, δήλωσε πως “αν θέλουν να έρθουν στον Λίβανο, είναι
ευπρόσδεκτοι, Ahlan wa Sahlan {Γεια σας και καλωσήρθατε}, στα Αραβικά…εδώ δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση στην Γάζα και θελουν να έρθουν εδώ; Στην Γάζα δεν πολεμούν, απλά βομβαρδίζουν και στέλνουν drones. Αλλά αν θέλουν να έρθουν, τους περιμένουμε με ανυπομονησία, έχουμε κάνει προετοιμασίες, τις οποίες καν δεν διανοούνται”.

Ισραήλ εναντίον Χεζμπολάχ: Τα υπέρ και τα κατά του Εβραϊκού Κράτους

Σύμφωνα με το Israel Radar, ένας νέος πόλεμος στον Λίβανο θα παρουσιάσει μια σειρά προκλήσεων στο Ισραήλ, ωστόσο ο IDF έχει μια
σειρά από πλεονεκτήματα. Η Χεζμπολάχ είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση, η δύναμη της οποίας ξεπερνά ακόμα και ορισμένους εθνικούς στρατούς. Όπως αναφέραμε πιο πάνω έχει ένα τεράστιο πυραυλικό οπλοστάσιο, καθώς επίσης και κάποια ναυτικά και αντιαεροπορικά αποκτήματα.

Η οργάνωση μπορεί να κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες μαχητές, συμπεριλαμβανομένης της ελίτ μονάδας Radwan, η οποία απολαμβάνει
κορυφαίας εκπαίδευσης και οπλισμού. Επιπρόσθετα οι μάχες στο Λίβανο είναι ιδιότυπες, λόγω του ανώμαλου τερέν, στο οποίο οι μαχητές της Χεζμπολάχ είναι ήδη εξοικειωμένοι από το 2006 και πιο πριν.

Τέλος η οργάνωση είναι σίγουρο πως θα υποστηριχθεί τόσο από το Ιράν, όσο και από την Ρωσία σε επίπεδο οπλισμού και επιμελητείας, αλλά και σε πληροφοριακό επίπεδο πολύ πιο πέρα από ότι είναι ήδη διαθέσιμο στην παρούσα φάση.

Όσον αφορά στα ατού των Ισραηλινών δυνάμεων, το Israel Radar διεξάγει κάποια συμπεράσματα, που δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η σελίδα κάνει λόγο για δύναμη πυρός από μεριάς Ισραηλινού στρατού, καθώς και εμπειρία μαχών από την Γάζα. Επίσης υποβιβάζεται επικίνδυνα ο ρόλος που έπαιξε η οργάνωση στον πόλεμο εναντίον του ISIS, με την σελίδα να κάνει λόγο για “εμπειρία πολέμου της οργάνωσης πριν από 8-9 χρόνια εναντίον υποδεέστερων δυνάμεων {του ISIS}”.

Κατά το Israel Radar, “η οργάνωση δεν έχει να αντιτάξει κάτι απέναντι στην Ισραηλινή αεροπορία}. Αν οι συγκεκριμένες θέσεις απηχούν απόψεις της συγκεκριμένης σελίδας, έχει καλώς, διαφορετικά αν απηχούν θέσεις του Ισραηλινού στρατού, τότε ο IDF είναι έτοιμος να ξαναεισβάλλει στον Λίβανο, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τα μαθήματα που πήρε το 2006.

Τότε, που όσο και να χτυπούσε η Ισραηλινή αεροπορία και το πυροβολικό, οι μαχητές της Χεζμπολάχ απτόητοι παγίδευαν τα Ισραηλινά Merkava και τα χτυπούσαν με αντιαρματικούς πυραύλους Kornet. Όσον αφορά στην εμπειρία του πολέμου των τούνελ, ίσως όντως ο Ισραηλινός στρατός να απέκτησε μια εμπειρία στην Γάζα, αλλά και πάλι άλλο Χαμάς και άλλο Χεζμπολάχ.

Εν κατακλείδι, το Ισραήλ παραμένει πιστό στις υποσχέσεις του να χτυπήσει τα “πλοκάμια του χταποδιού”, εννοώντας τις παραφυάδες του Ιράν στην Μέση Ανατολή, δηλαδή την Χαμάς και κυρίως την Χεζμπολάχ. Ο Νετανιάχου απέτυχε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν, σε τέτοιο βαθμό ώστε να δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν να μην απαντήσει στο μπαράζ των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν στις 13 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Να υπενθυμίσουμε πως η εμπλοκή της Αμερικής σε έναν πόλεμο κατά του Ιράν και στην ανατροπή του θεοκρατικού καθεστώτος αποτελεί
σταυροφορία του Ισραηλινού πρωθυπουργού από το 2008, τότε που είχε τον γνωστό Ομηρικό καβγά με τον νεοκλεγμένο Μπαράκ Ομπάμα.

Αναγκαστικά και έχοντας αποτύχει να μεταφέρει τον πόλεμο στο Ιράν, το Ισραήλ στρέφεται προς τα “πλοκάμια” με απώτερο σκοπό να
αποδυναμώσει την στρατιωτική παρουσία του Ιράν στα σύνορα με το Ισραήλ.

Παρά τις ανησυχίες των Αμερικανών αξιωματούχων φαίνεται αβέβαιο να εμπλακεί άμεσα το Ιράν σε χτυπήματα εναντίον του Ισραήλ, καθώς, όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα, ούτε το Ιράν επιδιώκει πόλεμο με την Αμερική, ούτε η Αμερική με το Ιράν, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Αν το Ισραήλ επιθυμεί να εμπλακεί σε έναν πόλεμο που θα εξουδετερώσει την απειλή της Χεζμπολάχ (η έκβαση του οποίου είναι αμφίβολή), τότε επιβάλλεται να αντλήσει μαθήματα από την “μη νίκη” (κατά τα λεγόμενα του καθηγητή Ιωάννη Μάζη) του 2006, πράγμα το οποίο σημαίνει πως τα μεγαλύτερα ατού του Εβραϊκού κράτους, δηλαδή η δύναμη πυρός και η κορυφαία εκπαίδευση και εμπειρία από πρόσφατες μάχες, μπορούν εύκολα να εκμηδενιστούν και πάλι από μια δύναμη, που και ξέρει να πολεμάει στο έδαφός της και είναι ο πιο άξιος proxy παίκτης του Ιράν στην περιοχή.

Το αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα

Το Theodore Roosevelt (CVN-71) μαζί με συνοδεία πλοίων του CarrierStrike Group 9, κατά πάσα πιθανότητα του USS Lake Erie (CG-70, κλάσης Ticonderoga) και των κλάσης Arleigh Burke καταδρομικών κατευθυνόμενων πυραύλων, USS John S. McCain (DDG-56), USS Halsey (DDG-97) και USS Daniel Inouye (DDG-118) βρίσκονται καθοδόν από την τωρινή ανάπτυξή τους στην Νότια Σινική Θάλασσα, στο θέατρο Ασίας-Ειρηνικού, προς την Νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Το Theodore Roosvelt ενδέχεται να αντικαταστήσει το USS Dwight Eisenhower (CVN-69), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή, μαζί με πλοία συνοδείας, για 8 μήνες. Το Eisenhower μαζί με τα πλοία συνοδείας του Strike Group (CSG 2), αναμένεται να περάσουν από την διώρυγα του Σουέζ στην Ανατολική Μεσόγειο σύντομα. Αν το Ισραήλ εμπλακεί σε πόλεμο με την Χεζμπολάχ, τότε στην περιοχή θα παραμείνουν και τα δύο Strike Groups και το Eisenhower δεν θα επιστρέψει στην βάση του στον ναύσταθμο Norfolk της Virginia.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09