Κινεζικός Στόλος εισέβαλε στην ΑΟΖ των Φιλιππίνων: Οι ΗΠΑ απαντούν με πυραύλους PrSM εμβέλειας 400 χλμ – Έπληξαν με επιτυχία το USS Cleveland

Το Πεκίνο ρισκάρει ενεργοποίηση της Αμυντικής Συνθήκης ΗΠΑ-Φιλιππίνων

Κινεζικός Στόλος εισέβαλε στην ΑΟΖ των Φιλιππίνων: Οι ΗΠΑ απαντούν με πυραύλους PrSM εμβέλειας 400 χλμ – Έπληξαν με επιτυχία το USS Cleveland
Αλέξανδρος Μπούφεσης 25.06.2024 | 20:52

Επίδειξη ισχύος από την Κίνα, στο σύμπλεγμα των νησιών Σπράτλι, στην Νότια Σινική Θάλασσα. Καθώς μιλάμε, η Κίνα παραβιάζει με αμφίβια γυμνάσια την ΑΟΖ των Φιλιππίνων 500 ναυτικά μίλια μακριά από την κινεζική ενδοχώρα.

Τα Κινεζικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως τρία αποβατικά πλοία, τα Danxiashan, Laotieshan και Lushan, διεξήγαγαν γυμνάσια 4 ημερών σε μια τοποθεσία, την οποία δεν αποκάλυψαν, στην Νότια Σινική Θάλασσα. Τα γυμνάσια επικεντρώθηκαν σε έρευνα και διάσωση, πραγματικά πυρά, έλεγχο ζημιών, αγκυροβολία ship to ship, παραπετάσματα καπνού και anti-drone αεροπορικές επιχειρήσεις.

Τα συγκεκριμένα πλοία ανήκουν στην τελευταία γενιά ναυπήγησης και ο ρόλος τους είναι να αναπτύσσουν μικρό αριθμό στρατευμάτων και Τεθωρακισμένων σε παραλίες. Το Danxiashan είναι ένα πλοίο Type 072, αποβατικό Τεθωρακισμένων, με σχεδίαση της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και με δυνατότητα να φέρει και να αποβιβάσει μέχρι 10 άρματα μάχης.

Το Lushan, είναι της ίδιας φιλοσοφίας και σχεδίασης, μικρότερο δε, Type 073 ικανό να φέρει 5 άρματα μάχης. Και τα δύο μπορούν να διεξάγουν γρήγορες αποβατικές επιχειρήσεις στους υφάλους καθώς και άλλες αμφισβητούμενες περιοχές, του συμπλέγματος Σπράτλι.

Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Κάμπελ, ερωτηθείς ποιες ενέργειες του Πεκίνου θα πυροδοτήσουν την Αμυντική συνθήκη, είπε μόνο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν «στενές διαβουλεύσεις» με τις Φιλιππίνες σχετικά με αυτό.

«Οι ανώτεροι αξιωματούχοι μας ήταν πολύ σαφείς σχετικά με τις περιστάσεις που θα θεωρούσαμε ότι η συνθήκη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Φιλιππίνων θα τεθεί σε εφαρμογή», ​​είπε ο Κάμπελ, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης λάβει απροσδιόριστα «ιδιωτικά βήματα» για την αντιμετώπιση των εντάσεων και ότι οι Φιλιππίνες ήθελαν να είναι «προσεκτικές» στην προσέγγιση της Κίνας.

“Δεν επιδιώκουν κρίση με την Κίνα. Επιδιώκουν διάλογο”, είπε.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν τακτικούς βαλλιστικούς PrSM -Έπληξαν ναυτικό στόχο 

Στα πλαίσια του εξοπλιστικού ανταγωνισμού και σαν απάντηση στις Κινεζικές προκλήσεις στην περιοχή τους Ειρηνικού, οι ΗΠΑ ενσωμάτωσαν στις ένοπλες δυνάμεις τους, νέο πύραυλο ακριβείας PrSM με εμβέλεια 400 χμ.

Σύμφωνα με το Zona-Militar, ο συγκεκριμένος πύραυλος ακριβείας δοκιμάστηκε για πρώτη φορά εναντίον θαλάσσιων στόχων, κατά την διάρκεια της άσκησης SINKEX Valiant Shield 24, που έλαβε χώρα στα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την νήσο Παλάου στις 16 Ιουνίου και έπληξε το παροπλισμένο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS Cleveland, το οποίο χτυπήθηκε με επιτυχία σε απόσταση άνω των 40 ναυτικών μιλίων.

Η εθνοφρουρά του Τενεσί και συγκεκριμένα το 1181 Σύνταγμα Πυροβολικού καθώς και η Multi-Domain Task Force 3MDTF, διευκόλυναν την εκτόξευση. H άσκηση συντονίστηκε από κέντρο επιχειρήσεων στο Oahu της Χαβάης, καθώς και από διοικητήριο (Command Post), στην Ιαπωνία.

Ο κύριος σκοπός της δοκιμής του νέου πυραύλου ήταν η δυνητική χρήση του εναντίον κινούμενων ναυτικών στόχων. Η επίθεση στέφθηκε με επιτυχία. Ο διοικητής της 3MDTF, Συνταγματάρχης Michael Rose, έδωσε έμφαση στην χρησιμότητα αυτών των ασκήσεων, αφού βοηθούν στην ενσωμάτωση διακλαδικών δυνατοτήτων μεταξύ διαφορετικών τομέων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

“Η Valiant Shield καθώς και παρεμφερείς ασκήσεις στην περιοχή, μας επιτρέπουν να δοκιμάσουμε τα συστήματα και τις διεργασίες μας, να ενσωματώσουμε νέες δυνατότητες στις σχέσεις μας με τους συμμάχους και να συνεισφέρουμε στην εν εξελίξει μεταμόρφωση των πολύπλευρων αυτών δυνατοτήτων, ενισχύοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την πολεμική μας ετοιμότητα”, δήλωσε ο Συνταγματάρχης,

Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο του σεναρίου της άσκησης «Valiant Shield 24» οι στόχοι που έπρεπε να καταστραφούν ήταν επίσης ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλης αντοχής και μπαλόνια μεγάλου υψομέτρου, που ήταν εξοπλισμένα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και γι’ αυτό εκτός από τον πύραυλο τύπου PrSM, αναπτύχθηκαν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F/A-18C που ήταν εξοπλισμένα με βλήματα αντι-ραντάρ τύπου AGM-88 (HARM) και AGM- 88E (AARGM).

Μέχρι στιγμής, οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου PrSM, με εμβέλεια τουλάχιστον 310 μιλίων, μπορούν να εκτοξευθούν είτε από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων τύπου M270 είτε από συστήματα HIMARS και λόγω του μικρότερου μεγέθους που έχουν συγκριτικά με τους πυραύλους τύπου ATACMS που θα αντικαταστήσουν, επιτρέπουν τον διπλασιασμό του συνολικού ωφέλιμου φορτίου, με την φόρτωση δύο πυραύλων PrSM ανά μια θέση εκτόξευσης.

Οι δοκιμές του συγκεκριμένου πυραύλου ξεκίνησαν το 2019, αλλά τότε οι πύραυλοι χρησιμοποιούνταν μόνο εναντίον χερσαίων στόχων, εκτοξευόμενοι από συστήματα HIMARS. Οι δοκιμές διεξήθησαν στο πεδίο στρατιωτικών δοκιμών White Sands στο New Mexico. Ο συγκεκριμένος πύραυλος άρχισε να παραδίνεται στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2023.

Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην ανάπτυξη μιας νέας διαμόρφωσης των PrSM, γνωστή και ως «Incement 2» που θα χρησιμοποιείται κατά ναυτικών στόχων.

Χλιαρό το μήνυμα του Φιλιππίνου προέδρου Marcos  

Την περασμένη εβδομάδα, το κινεζικό λιμενικό εμβόλισε και επιτέθηκε σε μια Φιλιππινική αποστολή προμήθειας, στην περιοχή του δεύτερου υφάλου Thomas, στα Σπράτλι, προκαλώντας τον τραυματισμό 8 εκ του Φιλιππινικού προσωπικού και προκαλώντας ζημιές σε αριθμό φουσκωτών λέμβων RHIBs. Ένας εκ του Φιλιππινικού προσωπικού έχασε τον αντίχειρά, καθώς φωτογραφίες Κινέζων κρατώντας τσεκούρια και μαχαίρια, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Την Κυριακή, σε μια επίσκεψή του στα αρχηγεία της δυτικής διοίκησης, ο Φιλιππίνος πρόεδρος Ferdinand Marcos Jr, δήλωσε πως είναι υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν τα μέλη του πολεμικού ναυτικού, “με αυτοσυγκράτηση”, οπως είπε, απέναντι σε μια “έντονη πρόκληση”.

“Δείξατε στον κόσμο πως το Φιλιππινικό πνεύμα είναι τόσο γενναίο και αποφασισμένο, όσο και συμπονετικό”. Δεν είναι σίγουρο βέβαια κατά πόσο η συμπόνοια, αποτελεί απάντηση σε μια αναθεωρητική δύναμη, όπως η Κίνα. 

Ο Marcos συνέχισε λέγοντας πως οι Φιλιππίνες δεν επιθυμούν πόλεμο με την Κίνα, αλλά δεν θα κάνουν πίσω καθώς υπερασπίζονται τα διεθνώς αναγνωρισμένα θαλάσσια σύνορά τους.

“Δεν θα καταπιεστούμε και δεν θα υποταχθούμε” διεμήνυσε ο Marcos, καθώς απένημε βραβεία στα 72 μέλη που ενεπλάκησαν με την κινεζική ακτοφυλακή. Κατά τις Φιλιππινικές δυνάμεις ασφαλείας και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, η επίθεση των Κινέζων δεν αποτελεί “ένοπλη επίθεση”, σύμφωνα με την διεθνή ερμημεία. η οποία την ορίζει ως υπερβολική χρήση βίας, η οποία δύναται να πυροδοτήσει συλλογική αυτοάμυνα.

Η κατάσταση στα Σπράτλι είναι εξαιρετικά περίπλοκη, αφού η Κίνα έχει ήδη στρατιωτικοποιήσει, τουλάχιστον 3 νησιά από το σύμπλεγμα νήσων, εξοπλίζοντάς τα με συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων, λέιζερ και συστήματα παρεμβολών καθώς και με αεροσκάφη, καθιστώντας το αρχιπέλαγος των Σπράτλι μια εκ των πιο θερμών αμφισβητούμενων ζωνών παγκοσμίων.

Να σημειωθεί πως τόσο αεροσκάφη όσο και πλοία υπόκεινται σε Κινεζικούς ελέγχους στην περιοχή. Παράδειγμα αποτελεί η πτήση αμερικανικού αεροσκάφους P-8A Poseidon, το οποίο το 2022, κατά την πτήση του πάνω από τα Σπράτλι έλαβε την ειδοποίηση από την Κίνα, πως βρίσκεται εντός Κινεζικού εναερίου χώρου. Το αεροσκάφος αντί να αποχωρήσει συνέχισε την πτήση του ανταπαντώντας πως δεν παραβιάζει τον εναέριο χώρο κανενός κράτους, διεξάγοντας νόμιμες πολεμικές δραστηριότητες.

Εν κατακλείδι, η Κίνα προβαίνει σε μια σειρά προκλήσεων τόσο στην Ταϊβάν, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Νότιου Ειρηνικού, ακονίζοντας τα νύχια της γι αυτό που έρχεται. Το μήνυμα που στέλνει, είναι αυτό της προβολής στρατιωτικής ισχύος στην περιοχή, υποστηριζόμενη από το κολοσσιαίο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της και δει του πολεμικού της ναυτικού.

Στην αντίπερα όχθη οι ΗΠΑ, μένοντας πιστοί στο δόγμα της ανάπτυξης και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στις ένοπλες δυνάμεις της, προτάσσει ίσως την μόνη δύναμη ανάσχεσης της Κίνας στην περιοχή και καλείται για ακόμα μια φορά ιστορικά, να συσπειρώσει τοπικές συμμαχίες, προκειμένου να πιέσει την Κίνα τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Τούτων λεχθέντων, μια ακόμα περιοχή, η οποία μπορεί να πάρει φωτιά στο προσεχές μέλλον είναι αυτή του Ειρηνικού, περιοχή που σίγουρα θα εμπλέξει τόσο την χερσόνησο της Κορέας, όσο και την Ρωσία.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

"Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του F-16"

Ρωσία

18.07.2024 | 21:21

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο -

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - "O Tραμπ θα μας συντρίψει σε Βουλή και Γερουσία" του λένε οι Δημοκρατικοί

Πρόσχημα ο COVID-19; Αποσύρεται λένε οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ

18.07.2024 | 19:25

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

Γι' αυτό πήγαν να τον σκοτώσουν;

ΗΠΑ

16.07.2024 | 18:27

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Στο μικροσκόπιο όλες οι κινήσεις των πρακτόρων - Τα αναπάντητα ερωτήματα

ΗΠΑ

14.07.2024 | 19:58

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15