Η άλωση των ΗΠΑ εκ των έσω: Κινεζικές μυστικές υπηρεσίες μια ανάσα μακριά από 19 αμερικανικές βάσεις – Το δίκτυο επιτήρησης του Πεκίνου (χάρτης, vid)

Κινεζική κατασκοπεία στο έδαφος των ΗΠΑ

Η άλωση των ΗΠΑ εκ των έσω: Κινεζικές μυστικές υπηρεσίες μια ανάσα μακριά από 19 αμερικανικές βάσεις – Το δίκτυο επιτήρησης του Πεκίνου (χάρτης, vid)
Αλέξανδρος Μπούφεσης 21.06.2024 | 23:19

Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της New York Post σχετικά με τις δραστηριότητες της Κίνας εντός αμερικανικού εδάφους.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για ιδιοκτησία καλλιεργήσιμης γης κυριολεκτικά δίπλα σε 19 αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μείζονα απειλή στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, αφού οι Κινέζοι “ιδιοκτήτες” βρίσκονται εντός βεληνεκούς προκειμένου να σαμποτάρουν τις βάσεις, στην χειρότερη περίπτωση ή να υποκλέψουν άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες εξ αυτών.

Oι Κινέζοι βρίσκονται δίπλα σε 19 στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ!

Η NY Post έχει αναγνωρίσει 19 στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την Φλόριντα μέχρι και την Χαβάη, οι οποίες βρίσκονται πλησίον εκτάσεων γης, οι οποίες εξαγοράστηκαν από “κινεζικές οντότητες”.

Οι συγκεκριμένες εκτάσεις γης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εφαλτήρια από κατασκόπους, που δρουν για λογαριασμό της κομμουνιστικής χώρας.

Παραδείγματα αποτελούν οι βάσεις Fort Liberty (πρώην Fort Bragg) στην Βόρεια Καρολίνα, Fort Cavazos (πρώην Fort Hood) στο Τέξας, την βάση Πεζοναυτών Camp Pendleton, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και την αεροπορική βάση MacDill στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ο Ταξίαρχος ε.α Robert S.Spalding III, ειδικός σε θέματα Σίνο-Αμερικανικών σχέσεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, “πρέπει να μας απασχολεί λόγω της εγγύτητας σε στρατηγικές περιοχές.

Οι συγκεκριμένες εκτάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συλλογή πληροφοριών, αλλά αποτελούν επίσης εφαλτήριο για την Κίνα, προκειμένου να αναμειχθεί σε ζητήματα τοπικής πολιτικής, όπως έχουμε άλλωστε ήδη δει κατά το παρελθόν…

Είναι ανησυχητικό, δεν υφίστανται νόμοι που να απαγορεύουν στους Κινέζους να αγοράζουν ιδιοκτησία μέσα στις ΗΠΑ”

“Υπό το πρόσχημα των αγροτικών εργασιών, οι Κινέζοι ιδιοκτήτες μπορούν να εγκαταστήσουν τεχνολογίες εντοπισμού καθώς και αναγνώρισης, να χρησιμοποιήσουν ραντάρ και υπέρυθρες σαρώσεις, προκειμένου να παρακολουθούν τις βάσεις ή ακόμα και να πετάξουν Μη Επανδρωμένα αεροχήματα πάνω από τις άκρως απόρρητες αυτές εγκαταστάσεις”, όπως αναφέρουν άλλες πηγές στην NY Post.

Μια αναφορά στην Wall Street Journal, από τον Σεπτέμβρη του 2023 έκανε λόγο για Κινέζους εισβολείς, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις πάνω από 100 φορές τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και μιας υφέρπουσας προσπάθειας διείσδυσης σε πεδίο πυραυλικών δοκιμών στο Νιού Μέξικο, καθώς και δύτες αυτόνομης κατάδυσης (Scooba divers), οι οποίοι εντοπίστηκαν πλησίον πυραυλικής εγκατάστασης στην Φλόριντα.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει επίσης προειδοποιήσει για την απειλή των Κινέζων κατασκόπων να διεισδύσουν από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, μεταμφιεσμένοι ως μετανάστες. Αυτοί οι κατάσκοποι πιθανότατα θα «χρησιμοποιήσουν οικονομική κατασκοπεία» και «να επιδιώξουν να αποκτήσουν παράνομα τις τεχνολογίες και την πνευματική μας ιδιοκτησία» σύμφωνα με την αξιολόγηση απειλών του DHS 2024.

“Παρακολουθούν τις κινήσεις των αμερικανικών δυνάμεων”

Ο Morgan Lerette, πρώην μέλος της Blackwater κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν ή θα χρησιμοποιήσουν αυτή τη γεωργική γη για να μάθουν περισσότερα για τις στρατιωτικές ικανότητες, τις κινήσεις και την τεχνολογία των ΗΠΑ», είπε ο Lerette στην The Post.

«Αυτό θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα πώς να μεταφέρουν τον στρατό τους από μια αμυντική στρατηγική σε μια εκστρατευτική στρατηγική», είπε, προσθέτοντας ότι θα καταλάβουν «πώς να μετακινούν γρήγορα δυνάμεις για συγκρούσεις όπως η κατάληψη της Ταϊβάν και πώς και πότε οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα απαντούσαν στις εισβολές τους με βάση την κίνηση των στρατευμάτων σε αυτές τις βάσεις», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα θα παρακολουθεί τις κινήσεις των στρατευμάτων προς και από τις βάσεις σε μια προσπάθεια να σχηματίσει μια ιδέα για τα πρότυπα συμπεριφοράς και κινήσεων.

«Θα επέτρεπε στους Κινέζους να ερευνήσουν τι κινείται και πώς να το καταπολεμήσουν. Είναι εύκολο να αναγνωρίσεις την κινητοποίηση αν ξέρεις τι να αναζητήσεις».

Ο Λερέτ ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα: «Το να ακούς σε GLs να μιλάνε… Οι τοπικές μονάδες αποθήκευσης που νοικιάζονται κοντά σε μια βάση είναι ένδειξη ότι τα στρατεύματα φεύγουν.

«Ένα τρένο που μεταφέρει άρματα μάχης, Strykers, ακολουθούμενο από αυξημένο αριθμό μεταγωγικών που προσγειώνονται και απογειώνονται από μια βάση όπως τη Lewis-McChord στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, θα έδειχνε πότε οι δυνάμεις των ΗΠΑ κινούνται», όλα αυτά είναι ανεκτίμητη στρατιωτική γνώση.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση από την Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών του USDA, οι Κινέζοι επενδυτές κατείχαν 349.442 στρέμματα αγροτικής γης στις ΗΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ποιοι Κινέζοι αγοράζουν στρέμματα αγροτικής γης δίπλα σε αμερικανικές βάσεις

Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο Τέξας είναι ο μυστικοπαθής δισεκατομμυριούχος Sun Guangxin, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με το κομμουνιστικό κόμμα. O Guangxin ξόδεψε περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας γη δίπλα στην αεροπορική βάση Laughlin στην κομητεία Val Verde, ένα χώρο εκπαίδευσης στρατιωτικών πιλότων.

Αν και δεν έχει προκύψει κανένα εμφανές στοιχείο κατασκοπείας από τις εταιρείες του Guangxin, οι οποίες χρησιμοποιούν τη γη ως αιολικό πάρκο, οι Ρεπουμπλικάνοι της πολιτείας έχουν σημάνει συναγερμό.

Ο γερουσιαστής Ted Cruz, μιλώντας στο Forbes: «Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι πρόθυμο να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τις κατασκοπευτικές του δυνατότητες και την παγκόσμια εμβέλειά του, μεταξύ άλλων μέσω σχεδίων αγοράς γης κοντά σε στρατιωτικές βάσεις.”

Η Fufeng Group, μια εταιρεία με έδρα τη Σαντόνγκ της Κίνας που ειδικεύεται σε ενισχυτικά γεύσης και υποκατάστατα ζάχαρης, αγόρασε 300 στρέμματα γεωργικής γης 40 μίλια από την αεροπορική βάση Grand Forks, στη Βόρεια Ντακότα, το 2022.

Ο δισεκατομμυριούχος και μέλος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Chen Tianqiao είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ξένος ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις ΗΠΑ. Αγόρασε σχεδόν 200.000 στρέμματα γεωργικής γης στο Όρεγκον το 2015 με περίπου 430 δολάρια το στρέμμα, σύμφωνα με το Land Report.

Για παράδειγμα, το Fort Liberty στη Βόρεια Καρολίνα, περιβάλλεται από αγροτική γη που ανήκει στην Κίνα σε ακτίνα 30 μιλίων.

Σε μια κίνηση που αναγνωρίζει αυτούς τους κινδύνους για την ασφάλεια, μια εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζεται από την Κίνα απαγορεύτηκε να κατέχει γη στο Ουαϊόμινγκ τον Μάιο από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η MineOne Partners, μια εταιρεία που εν μέρει υποστηρίζεται από Κινέζους υπηκόους, κλήθηκε να μετακινήσει εξοπλισμό σε απόσταση μικρότερη από ένα μίλι από την αεροπορική βάση F.E. Warren στο Cheyenne, λέγοντας ότι αποτελούσε «κίνδυνο εθνικής ασφάλειας», σύμφωνα με τους Air Force Times.

Δείτε τον χάρτη

Πολλά περιστατικά ασφαλείας

Πιθανές απόπειρες κατασκοπείας από Κινέζους πράκτορες έχουν ωθήσει το Υπουργείο Άμυνας, το FBI και άλλες υπηρεσίες να εντείνουν τις έρευνές τους για τα λεγόμενα «gate-crashers» που προσπαθούν να παραβιάσουν τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση της Wall Street Journal, τα περιστατικά φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό για να δοκιμάσουν πρακτικές ασφαλείας, εξήγησαν αξιωματούχοι.

Οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας κλιμακώθηκαν επίσης στις αρχές του 2023 μετά την πτήση ενός κινεζικού αερόστατου παρακολούθησης πάνω από την ηπειρωτική χώρα.

Στο Fort Wainwright της Αλάσκας, όπου βρίσκεται η 11η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Στρατού, μια ομάδα Κινέζων υπηκόων προσπάθησε να περάσει τους φρουρούς, υποστηρίζοντας ότι είχαν κρατήσεις ξενοδοχείων στη βάση τους.

Στο Νέο Μεξικό, αξιωματούχοι ανέφεραν επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις Κινέζων υπηκόων που τραβούσαν φωτογραφίες σε περιοχή του αμερικανικού στρατού μετά την “απομάκρυνση” τους από το κοντινό Εθνικό Πάρκο White Sands, σύμφωνα με το WSJ.

Κινέζοι υπήκοοι έχουν επίσης χρησιμοποιήσει drones για να ενισχύσουν τις προσπάθειές επιτήρησης.

Το Κι Γουέστ, στη Φλόριντα, έχει δει επανειλημμένα επεισόδια σε κέντρο πληροφοριών, όπου Κινέζοι «τουρίστες» βρέθηκαν να κολυμπούν κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να τραβούν φωτογραφίες.

Εν τω μεταξύ, τα σύνορα έχουν αποδειχθεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Αμερικής.

Οι Κινέζοι μετανάστες

Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2023, οι αξιωματούχοι των Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων συνέλαβαν 24.048 Κινέζους πολίτες στα σύνορα με το Μεξικό. Ο αριθμός αυτός είναι πάνω από 12 φορές μεγαλύτερος από τις 1.970 συλλήψεις το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Ανέκαθεν οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, κατηγορούμενες για κατασκοπεία εντός και εκτός κυβερνοχώρου, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως ίσως η Κίνα προετοιμάζεται για εισβολή στην Ταϊβάν, τότε η συγκεκριμένη είδηση δύναται να αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση στις Σινό-Αμερικανικές σχέσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην Κίνα, με τις πιο πρόσφατες την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους, κατά κινεζικών εταιρειών, οι οποίες φέρονται να έχουν βοηθήσει την Ρωσία στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας:

Διακήρυξη ΥΠΕΞ και Υπουργείου Άμυνας Τουρκίας: "Είμαστε έτοιμοι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο" - Με Ρωσία ή ΝΑΤΟ θα συνταχθεί o «Επιτήδειος Ουδέτερος»;

Τρίτη επίσημη δήλωση μετά τους Β.Ορμπάν και Α.Βούτσιτς

Ένοπλες Δυνάμεις

27.06.2024 | 13:59

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Προετοιμασίες για εντατικοποίηση των επιθέσεων σε Τσάσοβ Γιαρ και Ποκρόβσκ - «Κλειδί» ο αυτοκινητόδρομος P79 για την ανακατάληψη του Ιζιούμ

Η κατάσταση στα ουκρανικά μέτωπα

Ουκρανία

27.06.2024 | 10:34

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Συντριβή του ουκρανικού μετώπου σε βάθος χλμ: Η πρώτη μεγάλη ρωσική προέλαση από την έναρξη του πολέμου - Έπεσαν Σοκόλ, Καρλόφκα, Γεβγκενόφκα

Μεγάλες απώλειες σε Bradley και Abrams

Ουκρανία

27.06.2024 | 01:14

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση - Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα...

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν «άκρως απόρρητα» όπλα κατά Ρωσίας: Θα σηκώσουν όλο το βάρος σε μια σύρραξη αναφέρει έκθεση - Η Ευρώπη δεν έχει καμία ελπίδα...

Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν το «Manta Ray» εναντίον των Στόλων Ρωσίας-Κίνας

ΗΠΑ

26.06.2024 | 22:18

Εξέλιξη-εφιάλτης για Κίεβο: Η Βόρεια Κορέα στέλνει τις πρώτες στρατιωτικές δυνάμεις στο Ντονμπάς με απεριόριστες προμήθειες πυρομαχικών και βλημάτων!

Εξέλιξη-εφιάλτης για Κίεβο: Η Βόρεια Κορέα στέλνει τις πρώτες στρατιωτικές δυνάμεις στο Ντονμπάς με απεριόριστες προμήθειες πυρομαχικών και βλημάτων!

"Θα σταλούν σε σφαγή" λένε οι ΗΠΑ

Ουκρανία

26.06.2024 | 20:13

Αεροσκάφος της

Αεροσκάφος της "Αποκάλυψης" E-6B Mercury εξέπεμψε σήμα για επείγουσα δράση προς πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Ohio SSBN ΒΔ της Νορβηγίας!

Πυρηνική ετοιμότητα των ΗΠΑ - Αποστολή TACAMO στη Νορβηγία

ΗΠΑ

26.06.2024 | 18:01

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το σταθμό ελέγχου ραδιενέργειας της Ζαπορίζια: Ο Λ.Όστιν κάλεσε τον Α.Μπελούσοφ - H Ρωσία ετοιμάζει κινητά καταφύγια

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το σταθμό ελέγχου ραδιενέργειας της Ζαπορίζια: Ο Λ.Όστιν κάλεσε τον Α.Μπελούσοφ - H Ρωσία ετοιμάζει κινητά καταφύγια

Έκτακτα μέτρα παρακολούθησης της ραδιενέργειας

Ουκρανία

26.06.2024 | 14:07

Ο Νετανιάχου προχωρά σε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης: Ο IDF δημιουργεί τεράστιες αποθήκες τροφίμων και αναπτύσσει δυνάμεις σε Γκολάν και Λίβανο

Ο Νετανιάχου προχωρά σε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης: Ο IDF δημιουργεί τεράστιες αποθήκες τροφίμων και αναπτύσσει δυνάμεις σε Γκολάν και Λίβανο

Η Ιορδανία αναπτύσσει και αυτή δυνάμεις στα σύνορά της με το Ισραήλ

Ισραήλ

26.06.2024 | 12:41

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στις ΗΠΑ: Επαναφορά υποχρεωτικής στράτευσης - Επανεξοπλίζουν 30 B-52 με πυρηνικά και

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στις ΗΠΑ: Επαναφορά υποχρεωτικής στράτευσης - Επανεξοπλίζουν 30 B-52 με πυρηνικά και "φορούν" SM-6 στα F-18

Διαταγή NORAD για μεγάλη άσκηση της αεράμυνας στην Ουάσιγκτον

ΗΠΑ

26.06.2024 | 00:36

Άρση της De Facto απαγόρευσης από Τ. Μπάιντεν:

Άρση της De Facto απαγόρευσης από Τ. Μπάιντεν: "Πράσινο φως" για ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία - Ακολουθεί ΝΑΤΟϊκός Στρατός

Κατέρρευσε το μέτωπο και η επιστράτευση των Ουκρανών

Ουκρανία

25.06.2024 | 22:31

Κινεζικός Στόλος εισέβαλε στην ΑΟΖ των Φιλιππίνων: Οι ΗΠΑ απαντούν με πυραύλους PrSM εμβέλειας 400 χλμ - Έπληξαν με επιτυχία το USS Cleveland

Κινεζικός Στόλος εισέβαλε στην ΑΟΖ των Φιλιππίνων: Οι ΗΠΑ απαντούν με πυραύλους PrSM εμβέλειας 400 χλμ - Έπληξαν με επιτυχία το USS Cleveland

Το Πεκίνο ρισκάρει ενεργοποίηση της Αμυντικής Συνθήκης ΗΠΑ-Φιλιππίνων

Ασία & Ειρηνικός

25.06.2024 | 20:52

"Η Ουκρανία θα ρίξει πυρηνική βόμβα" λέει η Ρωσία - Επιβεβαιώνει Βρετανός βουλευτής - «Φράγμα» στη ροή ΝΑΤΟϊκών πληροφοριών, κλείνουν 81 δυτικά ΜΜΕ

"Η βόμβα είναι σχεδόν έτοιμη - Μεταφέρoυν υλικά από Ρουμανία και Πολωνία"

Πυρηνικά

25.06.2024 | 19:05

Το Κίεβο στέλνει Στρατοδικείο τον διοικητή των Μεικτών Δυνάμεων: Έτοιμο να κλείσει το

Το Κίεβο στέλνει Στρατοδικείο τον διοικητή των Μεικτών Δυνάμεων: Έτοιμο να κλείσει το "καζάνι του Τορέτσκ" παγιδεύοντας 10 Ουκρανικές Ταξιαρχίες

Με τροποποίηση του πυρηνικού δόγματος απαντά η Ρωσία, στο ενδεχόμενο εμπλοκής του ΝΑΤΟ, εν όψει ολικής κατάρρευσης του μετώπου

Ουκρανία

25.06.2024 | 16:11

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ενοχή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Θα βομβαρδίσει τον πολωνικό σιδηρόδρομο που ενώνει Ουκρανία με ΝΑΤΟ για μεταφορές δυνάμεων και όπλων!

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ενοχή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: Θα βομβαρδίσει τον πολωνικό σιδηρόδρομο που ενώνει Ουκρανία με ΝΑΤΟ για μεταφορές δυνάμεων και όπλων!

Ένωσαν το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας με την υποδομή του ΝΑΤΟ!

Ρωσία

25.06.2024 | 13:35

Για απόπειρα δολοφονίας κατά του Β.Ορμπάν μιλούν οι Ρώσοι - Εμβόλισαν την αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της ουγγρικής κυβέρνησης

Για απόπειρα δολοφονίας κατά του Β.Ορμπάν μιλούν οι Ρώσοι - Εμβόλισαν την αυτοκινητοπομπή του αρχηγού της ουγγρικής κυβέρνησης

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας

Ευρώπη

25.06.2024 | 12:39

Βαθιά ανησυχία σε ΗΠΑ και Κίνα: Προειδοποιούν για κτύπημα της Β.Κορέας και μείζονα κρίση στην Κορεατική - Θα αντέξουν οι Αμερικανοί τρίτο μέτωπο;

Βαθιά ανησυχία σε ΗΠΑ και Κίνα: Προειδοποιούν για κτύπημα της Β.Κορέας και μείζονα κρίση στην Κορεατική - Θα αντέξουν οι Αμερικανοί τρίτο μέτωπο;

Ρωγμή στις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας, λόγω Β. Κορέας; 

Βόρεια Κορέα

25.06.2024 | 01:46

Η Πολωνία κατακλύζεται από κόμβους επιμελητείας και ΝΑΤΟϊκές βάσεις για την τελική μάχη με Ρωσία: Ανάπτυξη Μεραρχίας και Ταξιαρχίας στο Διάδρομο Suwalki!

Η Πολωνία κατακλύζεται από κόμβους επιμελητείας και ΝΑΤΟϊκές βάσεις για την τελική μάχη με Ρωσία: Ανάπτυξη Μεραρχίας και Ταξιαρχίας στο Διάδρομο Suwalki!

Οι Ρώσοι μιλούν για κρυφή κινητοποίηση 120.000 Πολωνών στρατιωτών

ΝΑΤΟ

24.06.2024 | 23:42

Απέτυχε παταγωδώς η μεγαλύτερη ναυτική επιχείρηση των ΗΠΑ από τον Β' Π.Π.: Οι Χούθι κτυπούν ελληνόκτητα πλοία - Μεγάλοι κερδισμένοι Ρωσία, Κίνα

Απέτυχε παταγωδώς η μεγαλύτερη ναυτική επιχείρηση των ΗΠΑ από τον Β' Π.Π.: Οι Χούθι κτυπούν ελληνόκτητα πλοία - Μεγάλοι κερδισμένοι Ρωσία, Κίνα

Οι Χούθι έπληξαν και δεύτερο ελληνόκτητο πλοίο - Οι επιθέσεις σε πλήρη ευθυγράμμιση με ρωσικά και κινεζικά συμφέροντα

Μέση Ανατολή

24.06.2024 | 21:50

Οι Ρωσικές FAB διαλύουν τους Ουκρανούς και κονιορτοποιούν το μέτωπο: Έπεσε η Ροζντολίβκα - Προέλαση στο Ουγκλεντάρ

Οι Ρωσικές FAB διαλύουν τους Ουκρανούς και κονιορτοποιούν το μέτωπο: Έπεσε η Ροζντολίβκα - Προέλαση στο Ουγκλεντάρ

Βαρύς πέφτει ο πέλεκυς από το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο για την απώλεια της Νοβοαλεξαντρόβκα

Ουκρανία

24.06.2024 | 18:28

Επεισόδιο στο ρωσικό ΥΠΕΞ με την πρεσβευτή των ΗΠΑ: Λαβρόφ και Πεσκόφ της περιέγραψαν τον «Αρμαγγεδώνα» που έρχεται!

Επεισόδιο στο ρωσικό ΥΠΕΞ με την πρεσβευτή των ΗΠΑ: Λαβρόφ και Πεσκόφ της περιέγραψαν τον «Αρμαγγεδώνα» που έρχεται!

Διάβημα Μόσχας - "Δεν έχετε ιδέα τι θα αντιμετωπίσετε σε πραγματική σύγκρουση"

Ρωσία

24.06.2024 | 15:53