Η άλωση των ΗΠΑ εκ των έσω: Κινεζικές μυστικές υπηρεσίες μια ανάσα μακριά από 19 αμερικανικές βάσεις – Το δίκτυο επιτήρησης του Πεκίνου (χάρτης, vid)

Κινεζική κατασκοπεία στο έδαφος των ΗΠΑ

Η άλωση των ΗΠΑ εκ των έσω: Κινεζικές μυστικές υπηρεσίες μια ανάσα μακριά από 19 αμερικανικές βάσεις – Το δίκτυο επιτήρησης του Πεκίνου (χάρτης, vid)
Αλέξανδρος Μπούφεσης 21.06.2024 | 23:19

Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της New York Post σχετικά με τις δραστηριότητες της Κίνας εντός αμερικανικού εδάφους.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για ιδιοκτησία καλλιεργήσιμης γης κυριολεκτικά δίπλα σε 19 αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μείζονα απειλή στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, αφού οι Κινέζοι “ιδιοκτήτες” βρίσκονται εντός βεληνεκούς προκειμένου να σαμποτάρουν τις βάσεις, στην χειρότερη περίπτωση ή να υποκλέψουν άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες εξ αυτών.

Oι Κινέζοι βρίσκονται δίπλα σε 19 στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ!

Η NY Post έχει αναγνωρίσει 19 στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την Φλόριντα μέχρι και την Χαβάη, οι οποίες βρίσκονται πλησίον εκτάσεων γης, οι οποίες εξαγοράστηκαν από “κινεζικές οντότητες”.

Οι συγκεκριμένες εκτάσεις γης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εφαλτήρια από κατασκόπους, που δρουν για λογαριασμό της κομμουνιστικής χώρας.

Παραδείγματα αποτελούν οι βάσεις Fort Liberty (πρώην Fort Bragg) στην Βόρεια Καρολίνα, Fort Cavazos (πρώην Fort Hood) στο Τέξας, την βάση Πεζοναυτών Camp Pendleton, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και την αεροπορική βάση MacDill στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ο Ταξίαρχος ε.α Robert S.Spalding III, ειδικός σε θέματα Σίνο-Αμερικανικών σχέσεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, “πρέπει να μας απασχολεί λόγω της εγγύτητας σε στρατηγικές περιοχές.

Οι συγκεκριμένες εκτάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συλλογή πληροφοριών, αλλά αποτελούν επίσης εφαλτήριο για την Κίνα, προκειμένου να αναμειχθεί σε ζητήματα τοπικής πολιτικής, όπως έχουμε άλλωστε ήδη δει κατά το παρελθόν…

Είναι ανησυχητικό, δεν υφίστανται νόμοι που να απαγορεύουν στους Κινέζους να αγοράζουν ιδιοκτησία μέσα στις ΗΠΑ”

“Υπό το πρόσχημα των αγροτικών εργασιών, οι Κινέζοι ιδιοκτήτες μπορούν να εγκαταστήσουν τεχνολογίες εντοπισμού καθώς και αναγνώρισης, να χρησιμοποιήσουν ραντάρ και υπέρυθρες σαρώσεις, προκειμένου να παρακολουθούν τις βάσεις ή ακόμα και να πετάξουν Μη Επανδρωμένα αεροχήματα πάνω από τις άκρως απόρρητες αυτές εγκαταστάσεις”, όπως αναφέρουν άλλες πηγές στην NY Post.

Μια αναφορά στην Wall Street Journal, από τον Σεπτέμβρη του 2023 έκανε λόγο για Κινέζους εισβολείς, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις πάνω από 100 φορές τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και μιας υφέρπουσας προσπάθειας διείσδυσης σε πεδίο πυραυλικών δοκιμών στο Νιού Μέξικο, καθώς και δύτες αυτόνομης κατάδυσης (Scooba divers), οι οποίοι εντοπίστηκαν πλησίον πυραυλικής εγκατάστασης στην Φλόριντα.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει επίσης προειδοποιήσει για την απειλή των Κινέζων κατασκόπων να διεισδύσουν από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, μεταμφιεσμένοι ως μετανάστες. Αυτοί οι κατάσκοποι πιθανότατα θα «χρησιμοποιήσουν οικονομική κατασκοπεία» και «να επιδιώξουν να αποκτήσουν παράνομα τις τεχνολογίες και την πνευματική μας ιδιοκτησία» σύμφωνα με την αξιολόγηση απειλών του DHS 2024.

“Παρακολουθούν τις κινήσεις των αμερικανικών δυνάμεων”

Ο Morgan Lerette, πρώην μέλος της Blackwater κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν ή θα χρησιμοποιήσουν αυτή τη γεωργική γη για να μάθουν περισσότερα για τις στρατιωτικές ικανότητες, τις κινήσεις και την τεχνολογία των ΗΠΑ», είπε ο Lerette στην The Post.

«Αυτό θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα πώς να μεταφέρουν τον στρατό τους από μια αμυντική στρατηγική σε μια εκστρατευτική στρατηγική», είπε, προσθέτοντας ότι θα καταλάβουν «πώς να μετακινούν γρήγορα δυνάμεις για συγκρούσεις όπως η κατάληψη της Ταϊβάν και πώς και πότε οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα απαντούσαν στις εισβολές τους με βάση την κίνηση των στρατευμάτων σε αυτές τις βάσεις», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα θα παρακολουθεί τις κινήσεις των στρατευμάτων προς και από τις βάσεις σε μια προσπάθεια να σχηματίσει μια ιδέα για τα πρότυπα συμπεριφοράς και κινήσεων.

«Θα επέτρεπε στους Κινέζους να ερευνήσουν τι κινείται και πώς να το καταπολεμήσουν. Είναι εύκολο να αναγνωρίσεις την κινητοποίηση αν ξέρεις τι να αναζητήσεις».

Ο Λερέτ ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα: «Το να ακούς σε GLs να μιλάνε… Οι τοπικές μονάδες αποθήκευσης που νοικιάζονται κοντά σε μια βάση είναι ένδειξη ότι τα στρατεύματα φεύγουν.

«Ένα τρένο που μεταφέρει άρματα μάχης, Strykers, ακολουθούμενο από αυξημένο αριθμό μεταγωγικών που προσγειώνονται και απογειώνονται από μια βάση όπως τη Lewis-McChord στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, θα έδειχνε πότε οι δυνάμεις των ΗΠΑ κινούνται», όλα αυτά είναι ανεκτίμητη στρατιωτική γνώση.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση από την Υπηρεσία Αγροτικών Υπηρεσιών του USDA, οι Κινέζοι επενδυτές κατείχαν 349.442 στρέμματα αγροτικής γης στις ΗΠΑ στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Ποιοι Κινέζοι αγοράζουν στρέμματα αγροτικής γης δίπλα σε αμερικανικές βάσεις

Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο Τέξας είναι ο μυστικοπαθής δισεκατομμυριούχος Sun Guangxin, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με το κομμουνιστικό κόμμα. O Guangxin ξόδεψε περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας γη δίπλα στην αεροπορική βάση Laughlin στην κομητεία Val Verde, ένα χώρο εκπαίδευσης στρατιωτικών πιλότων.

Αν και δεν έχει προκύψει κανένα εμφανές στοιχείο κατασκοπείας από τις εταιρείες του Guangxin, οι οποίες χρησιμοποιούν τη γη ως αιολικό πάρκο, οι Ρεπουμπλικάνοι της πολιτείας έχουν σημάνει συναγερμό.

Ο γερουσιαστής Ted Cruz, μιλώντας στο Forbes: «Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι πρόθυμο να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τις κατασκοπευτικές του δυνατότητες και την παγκόσμια εμβέλειά του, μεταξύ άλλων μέσω σχεδίων αγοράς γης κοντά σε στρατιωτικές βάσεις.”

Η Fufeng Group, μια εταιρεία με έδρα τη Σαντόνγκ της Κίνας που ειδικεύεται σε ενισχυτικά γεύσης και υποκατάστατα ζάχαρης, αγόρασε 300 στρέμματα γεωργικής γης 40 μίλια από την αεροπορική βάση Grand Forks, στη Βόρεια Ντακότα, το 2022.

Ο δισεκατομμυριούχος και μέλος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Chen Tianqiao είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ξένος ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις ΗΠΑ. Αγόρασε σχεδόν 200.000 στρέμματα γεωργικής γης στο Όρεγκον το 2015 με περίπου 430 δολάρια το στρέμμα, σύμφωνα με το Land Report.

Για παράδειγμα, το Fort Liberty στη Βόρεια Καρολίνα, περιβάλλεται από αγροτική γη που ανήκει στην Κίνα σε ακτίνα 30 μιλίων.

Σε μια κίνηση που αναγνωρίζει αυτούς τους κινδύνους για την ασφάλεια, μια εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζεται από την Κίνα απαγορεύτηκε να κατέχει γη στο Ουαϊόμινγκ τον Μάιο από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η MineOne Partners, μια εταιρεία που εν μέρει υποστηρίζεται από Κινέζους υπηκόους, κλήθηκε να μετακινήσει εξοπλισμό σε απόσταση μικρότερη από ένα μίλι από την αεροπορική βάση F.E. Warren στο Cheyenne, λέγοντας ότι αποτελούσε «κίνδυνο εθνικής ασφάλειας», σύμφωνα με τους Air Force Times.

Δείτε τον χάρτη

Πολλά περιστατικά ασφαλείας

Πιθανές απόπειρες κατασκοπείας από Κινέζους πράκτορες έχουν ωθήσει το Υπουργείο Άμυνας, το FBI και άλλες υπηρεσίες να εντείνουν τις έρευνές τους για τα λεγόμενα «gate-crashers» που προσπαθούν να παραβιάσουν τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση της Wall Street Journal, τα περιστατικά φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό για να δοκιμάσουν πρακτικές ασφαλείας, εξήγησαν αξιωματούχοι.

Οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας κλιμακώθηκαν επίσης στις αρχές του 2023 μετά την πτήση ενός κινεζικού αερόστατου παρακολούθησης πάνω από την ηπειρωτική χώρα.

Στο Fort Wainwright της Αλάσκας, όπου βρίσκεται η 11η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Στρατού, μια ομάδα Κινέζων υπηκόων προσπάθησε να περάσει τους φρουρούς, υποστηρίζοντας ότι είχαν κρατήσεις ξενοδοχείων στη βάση τους.

Στο Νέο Μεξικό, αξιωματούχοι ανέφεραν επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις Κινέζων υπηκόων που τραβούσαν φωτογραφίες σε περιοχή του αμερικανικού στρατού μετά την “απομάκρυνση” τους από το κοντινό Εθνικό Πάρκο White Sands, σύμφωνα με το WSJ.

Κινέζοι υπήκοοι έχουν επίσης χρησιμοποιήσει drones για να ενισχύσουν τις προσπάθειές επιτήρησης.

Το Κι Γουέστ, στη Φλόριντα, έχει δει επανειλημμένα επεισόδια σε κέντρο πληροφοριών, όπου Κινέζοι «τουρίστες» βρέθηκαν να κολυμπούν κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να τραβούν φωτογραφίες.

Εν τω μεταξύ, τα σύνορα έχουν αποδειχθεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Αμερικής.

Οι Κινέζοι μετανάστες

Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2023, οι αξιωματούχοι των Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων συνέλαβαν 24.048 Κινέζους πολίτες στα σύνορα με το Μεξικό. Ο αριθμός αυτός είναι πάνω από 12 φορές μεγαλύτερος από τις 1.970 συλλήψεις το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Ανέκαθεν οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, κατηγορούμενες για κατασκοπεία εντός και εκτός κυβερνοχώρου, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως ίσως η Κίνα προετοιμάζεται για εισβολή στην Ταϊβάν, τότε η συγκεκριμένη είδηση δύναται να αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση στις Σινό-Αμερικανικές σχέσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην Κίνα, με τις πιο πρόσφατες την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους, κατά κινεζικών εταιρειών, οι οποίες φέρονται να έχουν βοηθήσει την Ρωσία στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Πούτιν στο συνέδριο του SCO-Υπαρκτός ο κίνδυνος επανάληψης της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας

Όλες οι δηλώσεις Πούτιν στην σύνοδο του Συμφώνου της Σαγκάης, το δημοσίευμα του Politico για Τραμπ και ΝΑΤΟ

Ρωσία

04.07.2024 | 20:34

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η

Εργοστάσιο της General Dynamics, παραγωγής όπλων για την Ουκρανία καίγεται στις ΗΠΑ - Η "Κόκκινη Ορχήστρα" επεκτείνει τις επιχειρήσεις δολιοφθοράς

Αμέτρητες οι επιχειρήσεις σαμποτάζ των Ρώσων και στην Ευρώπη

ΗΠΑ

04.07.2024 | 13:43

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Κρεσέντο της Αμερικανικής βιομηχανίας παραγωγής drones-Νέες τεχνολογίες και επαναφορά στα πρότυπα του Πολέμου του Κόλπου;

Συνεχίζουν το δόγμα "Confront and Conceal" του Ομπάμα ;

ΗΠΑ

04.07.2024 | 11:54

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Oι Ρώσοι βομβαρδίζουν για τρίτη ημέρα ουκρανικές αεροπορικές βάσεις: Καταστράφηκαν Su-25, MiG-29 και Mi-24 - 25 νεκροί πιλότοι και τεχνικοί

Που θα προσγειωθούν τα ουκρανικά F-16;

Ουκρανία

04.07.2024 | 00:09