Σκηνές σοκ στην Νοβομιχαϊλόφκα: Ουκρανικές Ταξιαρχίες ξέμειναν από πυρομαχικά και δέχονται ανελέητο σφυροκόπημα!

Το Κίεβο έχει 910 απώλειες στρατιωτών σε 24 ώρες

Σκηνές σοκ στην Νοβομιχαϊλόφκα: Ουκρανικές Ταξιαρχίες ξέμειναν από πυρομαχικά και δέχονται ανελέητο σφυροκόπημα!
Βασίλης Καπούλας 19.04.2024 | 22:09

Σκηνές σοκ διαδραματίζονται στην αμυντική γραμμή του ουκρανικού Στρατού στην Νοβομιχαϊλόφκα, στο τελευταίο προπύργιο πριν την Κονσταντινόφκα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την περιοχή ξέμειναν από πυρομαχικά εδώ και αρκετά 24ωρα με συνέπεια να δέχονται σφυροκόπημα από την ρωσική Αεροπορία και το πυροβολικό χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες με αυτοθυσία προσπαθούν να κρατήσουν υπό έλεγχο έστω τη μισή πόλη ώστε να δοθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος στις δυνάμεις που υπερασπίζονται το Τσασόβ Γιαρ και την Κονσταντινόφκα.

Οι δυνάμεις του ρωσικού Στρατού προερχόμενες από Μαρίνκα και Πομπιέντα έχουν εξαπολύσει ισχυρή επίθεση εδώ και ημέρες στην Νοβομιχαϊλόφκα.

Τυχόν πτώση του οικισμού αυτού όπως και του οικισμού Τσασόβ Γιαρ, θα θέσει υπό λαβίδα τις ουκρανικές δυνάμεις στην Κονσταντινόφκα. 

Δείτε τον βομβαρδισμό των ουκρανικών θέσεων στην πόλη (ότι έχει απομείνει)

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Νοβομιχαϊλόφκα – Οι Ουκρανοί ξέμειναν από πυρομαχικά

Οι ουκρανικές δυνάμεις δέχονται μπαράζ επιθέσεων από το ρωσικό πυροβολικό και την Αεροπορία χωρίς οι Ουκρανοί να μπορούν να αντιδράσουν.

Ο επικεφαλής της CIA παραδέχτηκε ότι ο ουκρανικός Στρατός δεν διαθέτει πλέον πυρομαχικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι δυο ουκρανικές ταξιαρχίες — μονάδες 5.000 και πλέον ανδρών στον ουκρανικό στρατό — δεν διαθέτουν παρά «15 οβίδες πυροβολικού» που μπορούν να βάλλουν την ημέρα κι άλλες «42 οβίδες για τα ολμοβόλα».

Πριν λίγο ο Β.Ζελένσκι έκανε νέα έκκληση για πυρομαχικά και αντιαεροπορικά μέσα. Όμως η κατάσταση για τον ουκρανικό Στρατό δεν αναμένεται να βελτιωθεί.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ Φιάλα, δήλωσε ότι είκοσι χώρες(!), εκτός Ευρώπης, δεσμεύθηκαν να αγοράσουν μόνο (!)μισό εκατομμύριο οβίδες για την Ουκρανία.

Οι χώρες της ΕΕ είχαν δεσμευθεί να παραδώσουν στο Κίεβο ένα εκατομμύριο οβίδες πριν από το τέλος του Μαρτίου, αλλά δεν μπόρεσαν, ελλείψει επαρκών παραγωγικών δυνατοτήτων.

Το CNN αναφέρει ότι η Ρωσία παράγει σχεδόν τρεις (κατ άλλες εκτιμήσεις επτά) φορές περισσότερα πυρομαχικά πυροβολικού από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη!

Η Ρωσία παράγει περίπου 250.000 πυρομαχικά πυροβολικού το μήνα, ή περίπου 3 εκατομμύρια ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ για τη ρωσική αμυντική παραγωγή που κοινοποιούνται στο CNN, καθώς και πηγές εξοικειωμένες με τις δυτικές προσπάθειες να εξοπλίσει την Ουκρανία.

Ο αμερικανικός στρατός έθεσε ως στόχο να παράγει 100.000 βλήματα πυροβολικού το μήνα μέχρι το τέλος του 2025 – λιγότερο από το ήμισυ της ρωσικής μηνιαίας παραγωγής – και ακόμη και αυτός ο αριθμός είναι πλέον απρόσιτος με τη χρηματοδότηση 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία να έχει σταματήσει στο Κογκρέσο.

Αξιωματούχοι λένε ότι η Ρωσία εκτοξεύει περίπου 10.000 οβίδες την ημέρα, σε σύγκριση με μόλις 2.000 την ημέρα από την ουκρανική πλευρά. Η αναλογία είναι χειρότερη σε ορισμένα σημεία κατά μήκος του μετώπου των 600 μιλίων, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η Ρωσία λειτουργεί εργοστάσια πυροβολικού «24/7» σε εναλλασσόμενες 12ωρες βάρδιες, δήλωσε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Περίπου 3,5 εκατομμύρια Ρώσοι εργάζονται τώρα στον αμυντικό τομέα, από 2 έως 2,5 εκατομμύρια πριν από τον πόλεμο.

Η Ρωσία εισάγει επίσης πυρομαχικά: το Ιράν έστειλε τουλάχιστον 300.000 βλήματα πυροβολικού πέρυσι – «πιθανώς περισσότερες από αυτό», είπε ο αξιωματούχος – και η Βόρεια Κορέα παρείχε τουλάχιστον 6.700 κοντέινερ πυρομαχικών που μετέφεραν εκατομμύρια οβίδες.

Η Ρωσία «έβαλε ό,τι έχει στο παιχνίδι», είπε ο αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών. «Η πολεμική τους μηχανή λειτουργεί με πλήρη εξοπλισμό».

Βίντεο: Οι Ρώσοι καταστρέφουν τις ουκρανικές οχυρώσεις στην Νοβομιχαϊλόφκα με βολές Krasnopol

Βίντεο; Oι Ρώσοι καταστρέφουν με κατευθυνόμενα πυρομαχικά Krasnopol τρία ουκρανικά άρματα μάχης 

Η κατάσταση στα μέτωπα – 910 νεκροί

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

-Στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων “Δύση” έπληξαν προσωπικό και εξοπλισμό του 57ου μηχανοκίνητου πεζικού, της 100ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και της 31ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στην τις περιοχές των οικισμών Sinkovka, Novoselovskoe, Chervonaya Dibrova, Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk και Grigorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Επιπλέον, δύο αντεπιθέσεις από ομάδες εφόδου της 3ης και της 63ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων απωθήθηκαν στην περιοχή του χωριού Terny της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έως και 30 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, δύο φορτηγά, ένα οβιδοβόλο Msta-B των 152 mm και δύο πυροβόλα D-20 των 152 mm.

-Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μονάδες της ομάδας δυνάμεων “Νότος” βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και έπληξαν ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 30ης, 56ης και 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Vasyukovka, Orekhovo-Vasilevka και Andreevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Στην περιοχή του οικισμού Krasnogorovka, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, αποκρούστηκε αντεπίθεση της ομάδας εφόδου της 46ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

-Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε 590 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης και επτά οχήματα.

-Στην κατεύθυνση Αβντίφκα, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων “Κέντρο” βελτίωσαν την τακτική κατάσταση και νίκησαν τους σχηματισμούς της 68ης Jaeger, 24ης, 47ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Artemovo, Semenovka, Netailovo και Orlovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Επτά αντεπιθέσεις των μονάδων της 24ης, 115ης μηχανοποιημένης, 71ης ταξιαρχίας Jaeger και του 78ου ξεχωριστού συντάγματος αεροπορικής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκρούστηκαν στις περιοχές των οικισμών Novokalinovo, Novgorodskoye, Vodyanoye, Pervomaiske.

Ο oυκρανικός Στρατός έχασε έως και 130 στρατιωτικούς, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης, ένα M777 των 155 χλστ. και ένα πυροβόλο D-20 των 152 χλστ.

-Στη νότια κατεύθυνση του Ντόνετσκ, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων “Vostok” έλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και νίκησαν τους σχηματισμούς του 58ου μηχανοκίνητου πεζικού, της 72ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, της 102ης και της 128ης Ταξιαρχίας στις περιοχές των οικισμών Vodyanoye , Ugledar, Urozhainoye, Staromayorskoye, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και Malinovka, περιοχή Ζαπορίζια.

-Οι απώλειες του ουκρανικού Στρατού ανήλθαν σε έως και 140 στρατιωτικούς, τέσσερα οχήματα, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο 152 mm AS-90 που κατασκευάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και τρεις αποθήκες πυρομαχικών.

-Στην Χερσώνα, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων “Dnepr” έπληξαν το προσωπικό και τον εξοπλισμό της 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 126ης Ταξιαρχίας στις περιοχές  Rabotino , Zmeevka, Nikolskoye και Ivanovka.

Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε έως και 50 στρατιωτικούς, δύο οχήματα, καθώς και δύο D-30 των 122 χλστ.

Βίντεο; FPV drone κτυπά ουκρανικό πυροβόλο στην Κονσταντινόφκα

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ουκρανικές θέσεις στην Κονσταντινόφκα

Δείτε χάρτες

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Oι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν Ραμποτίνο και Ουροζάιν: Su-34 σε διαμόρφωση

Oι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν Ραμποτίνο και Ουροζάιν: Su-34 σε διαμόρφωση "beast mode" έριξαν τόνους βομβών στις ουκρανικές θέσεις

Το Κίεβο παραπαίει - Ρωσική αντεπίθεση και στη Ζαπορίζια!

Ουκρανία

01.05.2024 | 23:58

Μεγάλης κλίμακας κατάρρευση των Ουκρανών: Οι ρωσικές Στρατιές πήραν Αρχανγκέλσκ - Νεταίλοβο και επιτίθενται στην Νοβοαλεξαντρόφκα!

Μεγάλης κλίμακας κατάρρευση των Ουκρανών: Οι ρωσικές Στρατιές πήραν Αρχανγκέλσκ - Νεταίλοβο και επιτίθενται στην Νοβοαλεξαντρόφκα!

Κομμάτια η αμυντική γραμμή Σίρσκι δυτικά της Αβντίφκα

Ουκρανία

01.05.2024 | 21:28

Επιχείρηση

Επιχείρηση "κεραυνός" Ρώσων Spetsnaz και VDV στο φλεγόμενο Τσασόβ Γιαρ: Οι Ουκρανοί έχασαν την κύρια αμυντική διάταξη μέσα σε ελάχιστα λεπτά!

Σκοτώθηκε η επίλεκτη ομάδα "Rangers" των Ουκρανών

Ουκρανία

01.05.2024 | 17:38

H Πολωνία οδεύει σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημο αίτημα απόκτησης πυρηνικών όπλων - Τρομάζει ο χρησμός της CIA για την Βαρσοβία (vid)

H Πολωνία οδεύει σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημο αίτημα απόκτησης πυρηνικών όπλων - Τρομάζει ο χρησμός της CIA για την Βαρσοβία (vid)

F-35 με πυρηνικές βόμβες B61-12 δίπλα στη Ρωσία

Πυρηνικά

30.04.2024 | 23:56

Τελεσίγραφο Μόσχας: Yπερηχητικοί πύραυλοι στοχοποίησαν τις βάσεις Ρουμανίας και Πολωνίας - Σχεδιάζουν επιδρομές ουκρανικών F-16 από τον ΕΕΧ του ΝΑΤΟ

Τελεσίγραφο Μόσχας: Yπερηχητικοί πύραυλοι στοχοποίησαν τις βάσεις Ρουμανίας και Πολωνίας - Σχεδιάζουν επιδρομές ουκρανικών F-16 από τον ΕΕΧ του ΝΑΤΟ

"Η προειδοποίηση αυτή δεν είναι προπαγάνδα - Θα κτυπήσουμε με ότι διαθέτουμε"

Ρωσία

30.04.2024 | 21:04

Ειδική σύσκεψη στο ΝΑΤΟ για τη Βαλτική: Ρωσικά συστήματα EW «βομβαρδίζουν» όλα τα κράτη της περιοχής προκαλώντας «No Fly Zone» - Διακόπηκαν πτήσεις

Ειδική σύσκεψη στο ΝΑΤΟ για τη Βαλτική: Ρωσικά συστήματα EW «βομβαρδίζουν» όλα τα κράτη της περιοχής προκαλώντας «No Fly Zone» - Διακόπηκαν πτήσεις

Προβλήματα σε χιλιάδες πλοία και αεροσκάφη

Βαλτική

30.04.2024 | 17:58

Παραδοχή

Παραδοχή "βόμβα" από τον Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ: Ποια δυτικά όπλα απέτυχαν παταγωδώς στην Ουκρανία και γιατί ανησυχεί το ΝΑΤΟ (vid, upd)

"Απέτυχαν ορισμένα ΝΑΤΟϊκά συστήματα - Πώς οι Ρώσοι τα σίγησαν"

ΗΠΑ

30.04.2024 | 00:40

"Κλείδωσαν" Χάρκοβο, Νικολάεφ και Οδησσός: Με «μαγικό» τρόπο ο Β.Πούτιν εμφάνισε αεροπορική βάση στο Μπέλγκοροντ και Στόλο στο Δνείπερο

Θα υποστηρίξουν επιθετικές επιχειρήσεις σε Χάρκοβο, Νικολάεφ, Οδησσό

Ουκρανία

29.04.2024 | 23:22

Πλησιάζει η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων από τις δυνάμεις «Ν» - Νεκροί δεκάδες μισθοφόροι

Πλησιάζει η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων από τις δυνάμεις «Ν» - Νεκροί δεκάδες μισθοφόροι

Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις πριν τη μεγάλη ρωσική επίθεση

Ουκρανία

29.04.2024 | 20:06

Σφυροκόπημα ουκρανικών θέσεων με βόμβες διασποράς: Εξαϋλώθηκαν 45 κέντρα ελέγχου drones - Iskander-M κατέστρεψε Bunker με UAV στο Ντνίπρο

Σφυροκόπημα ουκρανικών θέσεων με βόμβες διασποράς: Εξαϋλώθηκαν 45 κέντρα ελέγχου drones - Iskander-M κατέστρεψε Bunker με UAV στο Ντνίπρο

"Αποστρατικοποίηση" του ουκρανικού Στρατού!

Ουκρανία

29.04.2024 | 16:50

Σφαγή ουκρανικών Μονάδων: 8.000 απώλειες σε επτά ημέρες κατέγραψε το Κίεβο - Εξαϋλώθηκαν τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών

Σφαγή ουκρανικών Μονάδων: 8.000 απώλειες σε επτά ημέρες κατέγραψε το Κίεβο - Εξαϋλώθηκαν τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών

Το ρωσικό πυροβολικό "θερίζει" συγκεντρώσεις προσωπικού

Ουκρανία

28.04.2024 | 21:13

Χαοτική υποχώρηση των Ουκρανών: Eγκλωβίστηκαν Μονάδες - Ο ρωσικός Στρατός πήρε το Κεραμίκ, μπήκε στο Αρχανγκέλσκ και προελαύνει!

Χαοτική υποχώρηση των Ουκρανών: Eγκλωβίστηκαν Μονάδες - Ο ρωσικός Στρατός πήρε το Κεραμίκ, μπήκε στο Αρχανγκέλσκ και προελαύνει!

Νοβοκαλίνοβο, Σεμενόβκα και Μπερτούτσι πέρασαν υπό ρωσικό έλεγχο

Ουκρανία

27.04.2024 | 21:15

Ντόμινο εξελίξεων στο ΒΑ Χάρκοβο: Oι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Κισλόβκα και απειλούν με άμεση κατάρρευση την άμυνα του Κουπιάνσκ!

Ντόμινο εξελίξεων στο ΒΑ Χάρκοβο: Oι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Κισλόβκα και απειλούν με άμεση κατάρρευση την άμυνα του Κουπιάνσκ!

Σε δίλημμα το Κίεβο - Οι Ρώσοι άνοιξαν νέο μεγάλο μέτωπο!

Ουκρανία

27.04.2024 | 18:06

Foreign Affairs:

Foreign Affairs: "Εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες και αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Ήταν χειριστές των δυτικών συστημάτων αεράμυνας"

Πεθαίνουν όταν η Ρωσία καταστρέφει τα δυτικά συστήματα αεράμυνας!

ΝΑΤΟ

26.04.2024 | 20:17

Eπιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ στη Μ.Θάλασσα:

Eπιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ στη Μ.Θάλασσα: "Πράσινο φως" στο Κίεβο για επίθεση στη γέφυρα του Κερτς με ATΑCMS - "Κλειδί' οι κρουζ Taurus

Ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στην Κριμαία και την Γέφυρα του Κερτς

ΝΑΤΟ

26.04.2024 | 18:05

Προ των πυλών η επίθεση στο Χάρκοβο: Τακτικό σήμα «Ν» για τις ρωσικές Στρατιές - Ξεκίνησε επείγουσα μεταφορά των εργοστασίων προς Δυτική Ουκρανία

Προ των πυλών η επίθεση στο Χάρκοβο: Τακτικό σήμα «Ν» για τις ρωσικές Στρατιές - Ξεκίνησε επείγουσα μεταφορά των εργοστασίων προς Δυτική Ουκρανία

Σε μέγιστη ετοιμότητα μάχης οι ουκρανικές Μονάδες στα βορειοανατολικά

Ουκρανία

26.04.2024 | 04:20

Ταχεία κατάρρευση των Ουκρανών: Σπάει και η τρίτη γραμμή άμυνας - O ρωσικός Στρατός πήρε το Σολόβιοβο και άνοιξε την

Ταχεία κατάρρευση των Ουκρανών: Σπάει και η τρίτη γραμμή άμυνας - O ρωσικός Στρατός πήρε το Σολόβιοβο και άνοιξε την "βεντάλια" της επίθεσης

Μη ανασχέσιμη η ρωσική επίθεση - Πέφτουν Νοβοποκρόφσκ και Αρχανγκέλσκ

Ουκρανία

26.04.2024 | 00:18

Η Ρωσία απαντά στο ΝΑΤΟ με μαζικές επιθέσεις στα λιμάνια και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας: Κόπηκε η σύνδεση Χάρκοβο-Ντονμπάς!

Η Ρωσία απαντά στο ΝΑΤΟ με μαζικές επιθέσεις στα λιμάνια και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας: Κόπηκε η σύνδεση Χάρκοβο-Ντονμπάς!

Επιθέσεις σε κέντρα επιμελητείας των ουκρανικών ΕΔ

Ουκρανία

25.04.2024 | 22:09

«Διάγγελμα» Ε.Μακρόν προς ΕΕ: Ζήτησε τον άμεσο επανεξοπλισμό όλων των χωρών - «Η Ευρώπη είναι θνησιγενής και σε κατάσταση περικύκλωσης»

«Διάγγελμα» Ε.Μακρόν προς ΕΕ: Ζήτησε τον άμεσο επανεξοπλισμό όλων των χωρών - «Η Ευρώπη είναι θνησιγενής και σε κατάσταση περικύκλωσης»

Συγκρότηση Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης τους επόμενους μήνες!

Ευρώπη

25.04.2024 | 19:29

Ώρα μηδέν για τον Διάδρομο Suwalki - Λευκορωσία:

Ώρα μηδέν για τον Διάδρομο Suwalki - Λευκορωσία: "Δεχτήκαμε επίθεση από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στην Λιθουανία - Αναχαιτίσαμε drones καμικάζι" (vid)

"Θέλουν να καταλάβουν την περιοχή Κόμπριν"

Ευρώπη

25.04.2024 | 15:48