Πλησιάζει η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων από τις δυνάμεις «Ν» – Νεκροί δεκάδες μισθοφόροι

Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις πριν τη μεγάλη ρωσική επίθεση

Πλησιάζει η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων από τις δυνάμεις «Ν» – Νεκροί δεκάδες μισθοφόροι
Βασίλης Καπούλας 29.04.2024 | 20:06

Oι δυνάμεις “Ν”, του νέου στρατιωτικού σχηματισμού “Βορράς”, βομβαρδίζουν θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Χάρκοβο. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις λίγο πριν την έναρξη της κύριας επίθεσης.

Μέχρι στιγμής έχουν χτυπηθεί αποθήκες οπλισμού, θέσεις ραντάρ αεράμυνας, σημεία συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων, μονάδες πυροβολικού κτλ.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι χτυπήθηκε μεγάλη συγκέντρωση ξένων “μισθοφόρων”. Σύμφωνα με τους Ρώσους, 150 “μισθοφόροι” (κατ’ άλλες πηγές ξένοι στρατιωτικοί σύμβουλοι) από κεντρική και ανατολική Ευρώπη είχαν συγκεντρωθεί σε δύο κτίρια στο Χάρκοβο.

Περίπου 40 σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ ακόμη 55 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Δείτε το βίντεο

Βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων στο Χάρκοβο

Πιο αναλυτικά, η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε σειρά επιθέσεων εναντίον ουκρανικών στόχων στην περιοχή του Χάρκοβο. Κτυπήθηκαν στόχοι στην ευρύτερη περιφέρεια και στο κέντρο του Χάρκοβο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Ρώσοι κατέστρεψαν βάσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μαζί με ξένους μισθοφόρους.

Επίσης, βομβαρδίστηκαν ουκρανικές θέσεις βόρεια της πόλης. Κτυπήθηκαν οδικοί άξονες, συγκεντρώσεις ουκρανικών δυνάμεων και κόμβοι λογιστικής υποστήριξης στις περιοχές  Tsirkuny και Russkie Tishki.

Επίσης κτυπήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών στο Liptsy.

Το Κίεβο θεωρεί τους βομβαρδισμούς αυτούς ως «ένα στοιχείο της προετοιμασίας του ρωσικού στρατού για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο».

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας, καθώς και δυτικοί αναλυτές, αναφέρουν ότι όλο και περισσότερες ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα με το Χάρκοβο. Την επίθεση την προσδιορίζουν τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου.

Η GUR αναφέρει ότι η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά περίπλοκη εάν ο ρωσικός στρατός «ρίξει έως και 40 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό στο Χάρκοβο».

Διαβάστε επίσης: Προ των πυλών η επίθεση στο Χάρκοβο: Τακτικό σήμα «Ν» για τις ρωσικές Στρατιές – Ξεκίνησε επείγουσα μεταφορά των εργοστασίων προς Δυτική Ουκρανία

Βίντεο: Kαταστροφή του υπερσύγχρονου ουκρανικού ραντάρ εγχώριας παραγωγής  79K6 “Pelikan” στο Χάρκοβο

Κτυπήθηκε ο μεγάλος σιδηροδρομικός κόμβος του Χάρκοβο

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν έναν μεγάλο σιδηροδρομικό κόμβο στην περιοχή του Χάρκοβο. Ο οικισμός Borovaya στην περιοχή Izyum δέχτηκε σφοδρή επίθεση ανέφερε ο Σεργκέι Λεμπέντεφ,

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στον σταθμό αυτό γίνεται η διανομή προσωπικού, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πριν σταλούν στην πρώτη γραμμή.

“Στις 22:30 χτυπήθηκε η πόλη Borovaya, στην περιοχή Χάρκοβο, υπάρχει μια σιδηροδρομική διασταύρωση όπου στρατιωτικό προσωπικό, εξοπλισμός και πυρομαχικά διανέμονται κατά μήκος της κατεύθυνσης Kharkov LBS” αναφέρει το RIA Novosti.

Δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί τι ακριβώς χτυπήθηκε ξανά. Την περασμένη Παρασκευή, το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε ότι ο εξοπλισμός και το προσωπικό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υπέστησαν ζημιές στην περιοχή του σταθμού Borovaya. Ο ουκρανικός Στρατός έχασε μέχρι και 20 στρατιώτες.

Βίντεο: Χειριστές της ομάδες “Ν” κτυπούν μονάδα αυτοκινούμενου πυροβολικού στο Χάρκοβο

Ουκρανός βουλευτής: Οι Ρώσοι θέλουν να δημιουργήσουν αποστρατικοποιημένη ζώνη στο Χάρκοβο σε βάθος αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων

Ο αναπληρωτής  ουκρανός Βουλευτής, Κοστένκο, σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να δημιουργήσουν μια αποστρατικοποιημένη ζώνη σε βάθος αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων στο Χάρκοβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση από τα περίχωρα του Χάρκοβο μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία δεν ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα.

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Α.Σίρσκι ανέφερε ότι η απειλή μιας μελλοντικής ρωσικής επιθετικής επιχείρησης στην περιοχή Χάρκοβο αναγκάζει το Κίεβο να διαθέσει πρόσθετες δυνάμεις και εξοπλισμό για την άμυνα της πόλης.

“Η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο και ανασυντάσσεται. Η Ουκρανία, από την πλευρά της, ενισχύει τις πιο επικίνδυνες περιοχές προς αυτή την κατεύθυνση” διευκρίνισε ο Σίρσκι.

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild αναφέρει ότι μετά την επιτυχή κατάληψη 23 οικισμών, οι ρωσικές Δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Οι τακτικές αεροπορικές επιθέσεις στη στρατιωτική και ενεργειακή υποδομή του Χάρκοβο δείχνουν την κατεύθυνση της νέας επίθεσης του ρωσικού Στρατού.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, η νέα ομάδα στρατευμάτων “Ν” αριθμεί ήδη από 20 έως 40 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό και είναι εξοπλισμένη με βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα.

“Οι τρέχουσες ρωσικές επιθέσεις σε βασικά τμήματα της πρώτης γραμμής, καθώς και οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Χάρκοβο είναι ήδη προάγγελοι μιας νέας ρωσικής επίθεσης στα τέλη Μαΐου ή Ιουνίου” γράφουν οι αναλυτές της Bild.

Την ίδια άποψη συμμερίζονται και οι δημοσιογράφοι των Financial Times.

Η ουκρανική διοίκηση θα πρέπει πολύ σύντομα να επιλέξει σε ποια κατεύθυνση θα ενισχύσει την άμυνα – στο Ντόνετσκ ή στο Χάρκοβο, καθώς οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν αρκετούς πόρους για να προστατεύσουν όλους τους τομείς του μετώπου. Οι αναλυτές σημειώνουν την αποκτηθείσα εμπειρία του ρωσικού στρατού και τη μαζική χρήση αεροπορικών βομβών με κιτ ανεμοπορείας.

Οι Financial Times ισχυρίζονται επίσης ότι εν όψει της επίθεσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατασκευάζουν οχυρώσεις μήκους χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με τις περιοχές Belgorod, Kursk και Bryansk της Ρωσίας.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14