H Πολωνία οδεύει σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημο αίτημα απόκτησης πυρηνικών όπλων – Τρομάζει ο χρησμός της CIA για την Βαρσοβία (vid)

F-35 με πυρηνικές βόμβες B61-12 δίπλα στη Ρωσία

H Πολωνία οδεύει σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημο αίτημα απόκτησης πυρηνικών όπλων – Τρομάζει ο χρησμός της CIA για την Βαρσοβία (vid)
Βασίλης Καπούλας 30.04.2024 | 23:56

Η Πολωνία ζήτησε και επίσημα να αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ στο έδαφος της απατώντας έτσι στην πυρηνική στοχοποίηση της από την Ρωσία. Τα F-35 που διαθέτει θα πιστοποιηθούν για χρήση και μεταφορά πυρηνικών βομβών B61-12.

Η Βαρσοβία θα αποκτήσει δυνατότητες πυρηνικού πλήγματος, μια ανάσα από τα ρωσικά σύνορα, και αυτό δεν θα περάσει χωρίς αντιδράσεις από την Μόσχα.

Είναι πλέον βέβαιο ότι η Βαρσοβία θα μπει μελλοντικά σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας είτε εντός Ουκρανίας είτε στην Βαλτική, για την υπεράσπιση του Διαδρόμου Suwalki.

Τα πυρηνικά όπλα που μόλις ζήτησε είναι ένα αναγκαίο βήμα εν όψει στρατιωτικών επιχειρήσεων απέναντι σε πυρηνικές δυνάμεις.

Είναι επίσης σημαντικό να τονισθεί ότι μαζί με τα πυρηνικά, η Πολωνία γίνεται ο πιο ισχυρός Στρατός της Ευρώπης.

Διαθέτει την αμερικανική βάση αντιβαλλιστικής άμυνας Aegis Ashore στη βόρεια Πολωνία, στο Ρεντζίκοβο (250 χλμ. από τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ) ενώ ξοδεύει δισεκ. δολάρια σε εξοπλισμούς όπως Patriot, F-35, Himars, Abrams.

Πρόσφατα οι ΗΠΑ ενέκριναν την πιθανή πώληση υλικού 1,77 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνουν έως και 821 AGM-158B-2 JASSM-ER πυραύλων κρουζ επίθεσης από αέρος (LACM) με εμβέλεια άνω των 930 χιλιομέτρων.

Εκτός από το JASSM-ER, η Βαρσοβία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την προμήθεια των Tomahawk LACM για τα υποβρύχια της στο πλαίσιο του προγράμματος Orka.

Χτες το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας ανακοίνωσε την κατασκευή και ανακαίνιση εκατοντάδων καταφυγίων αεροπορικών επιδρομών που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1950 και του 1960 κόστους  700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης: Τελεσίγραφο Μόσχας: Yπερηχητικοί πύραυλοι στοχοποίησαν τις βάσεις Ρουμανίας και Πολωνίας – Σχεδιάζουν επιδρομές ουκρανικών F-16 από τον ΕΕΧ του ΝΑΤΟ

Η Πολωνία υπέβαλε αίτηση για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ

Η Πολωνία υπέβαλε επίσημο αίτημα για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στο έδαφος της, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Pawel Zalewski στην πολωνική τηλεόραση.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα “Nuclear Sharing”.

Ο Ζαλέφσκι διευκρίνισε ότι η απόφαση για τη χρήση πυρηνικών όπλων, σε περίπτωση ανάπτυξής τους στην Πολωνία, θα ληφθεί από τους Αμερικανούς.

Τις λεπτομέρειες ανακοίνωσε στην τηλεόραση ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Πάβελ Ζαλέφσκι.

«Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Nuclear Sharing. Πρόκειται για πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, αλλά την απόφαση και τον πλήρη έλεγχο της χρήσης πυρηνικών όπλων, τα οποία θα βρίσκονται στην Πολωνία, θα την πάρουν οι Αμερικανοί.

Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί στην Ευρώπη. Συμμετέχουν το Βέλγιο, η Ιταλία και η Γερμανία. Και η Πολωνία δήλωσε την ετοιμότητά της να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα», είπε ο Zalewski.

Μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radoslaw Sikorski, φάνηκε ιδιαίτερα απειλητικός. Σε δηλώσεις του είπε ότι “αν οι ΗΠΑ αποτύχουν να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία παρά την επιθυμία του Ανώτατου Διοικητή (Πρόεδρος Μπάιντεν), οι σύμμαχοι θα αρχίσουν να αναπτύσσουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα επειδή η Αμερική είναι δυσλειτουργική και αναξιόπιστη”.

Σύμφωνα με βίντεο του 2022 το οποίο έχει στη διάθεση του το War News 24/7, o στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη σε δηλώσεις του στο CNN, αποκάλυψε ότι η Ρωσία θα χτυπήσει την Πολωνία με πυρηνικά.

Οι δηλώσεις του προέρχονταν από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και ο λόγος ήταν για να “σπάσει” το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Τότε αυτές οι δηλώσεις φάνηκαν ακραίες, τώρα όμως;

«Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν με πυρηνικά. Πιθανότατα όχι στην Ουκρανία αλλά στην Πολωνία, σε μια κατοικημένη περιοχή στην Πολωνία” είπε στο CNN ο στρατηγός Γουέσλι Κλαρκ, πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Δείτε εδώ το βίντεο

Ρωσία: Τα νατοϊκά πυρηνικά στην Πολωνία θα γίνουν πρωταρχικός στόχος!

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ προειδοποίησε πριν λίγες ημέρες πως η Ρωσία θα καταστήσει τα πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ στην Πολωνία έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της εάν αναπτυχθούν εκεί.

«… Κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση δεν θα παράσχουν μεγαλύτερη ασφάλεια (στην Πολωνία ή σε άλλες χώρες που φιλοξενούν τέτοια όπλα)», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δεν μιλάω καν για μόνιμη ανάπτυξη, η οποία συζητείται επίσης έντονα από τους θερμοκέφαλους στη Βαρσοβία. Επομένως, όλοι εκείνοι οι πολιτικοί που συζητούν τώρα με ενθουσιασμό ένα τέτοιο σχέδιο στην Πολωνία και πέρα, για τους δικούς τους λόγους, πρέπει να καταλάβουν το εξής:

Αυτή η κατεύθυνση δεν θα κάνει πιο ασφαλή την Πολωνία, αλλά οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις θα γίνουν σίγουρα στόχος».

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε πως η Βαρσοβία είναι έτοιμη να υποδεχθεί στο έδαφός της πυρηνικά όπλα, αν το ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αποφασίσει να ενισχύσει το ανατολικό σκέλος του για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη νέων όπλων από τη Ρωσία στο Καλίνινγκραντ και στη Λευκορωσία.

«Αν οι σύμμαχοί μας αποφάσιζαν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο έδαφός μας για να ενισχύσουν την ασφάλεια του ανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε», εξήγησε ο Πολωνός πρόεδρος μιλώντας στην εφημερίδα Fakty.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οποιαδήποτε πυρηνικά όπλα αναπτυχθούν στην Πολωνία θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Τι είχε δηλώσει η Ζαχάροβα

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14