Μεγάλης κλίμακας κατάρρευση των Ουκρανών: Οι ρωσικές Στρατιές πήραν Αρχανγκέλσκ – Νεταίλοβο και επιτίθενται στην Νοβοαλεξαντρόφκα!

Κομμάτια η αμυντική γραμμή Σίρσκι δυτικά της Αβντίφκα

Μεγάλης κλίμακας κατάρρευση των Ουκρανών: Οι ρωσικές Στρατιές πήραν Αρχανγκέλσκ – Νεταίλοβο και επιτίθενται στην Νοβοαλεξαντρόφκα!
Βασίλης Καπούλας 01.05.2024 | 21:28

Εικόνα ολοκληρωτικής κατάρρευσης παρουσιάζει ουκρανικός Στρατός βορειοδυτικά της Αβντίφκα. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Κεραμίκ, το Νοβοκαλίνοβο, το Νεταίλοβο, περικύκλωσαν το Αρχανγκέλσκ (θέμα ωρών να πέσει) και εξαπέλυσαν επίθεση στην Νοβοαλεξαντρόφκα.

Η απώλεια των Νοβοαλεξαντρόφκα και Νεταίλοβο θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές εξελίξεις στο Ντονμπάς. Ρώσοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι έχει γίνει κομμάτια και η “4η γραμμή άμυνας που προσπάθησαν να στήσουν οι Ουκρανοί δυτικά της Αβντίφκα”.

Χθες, Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές ανέφεραν ότι στα δυτικά και βορειοδυτικά του Οχερέτινο «τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν κατά μήκος των σιδηροδρομικών και δασικών ζωνών σε μια περιοχή πλάτους έως 1,75 km σε βάθος 1,15 km.

Σήμερα στην κατεύθυνση του Pokrovsky, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τους οικισμούς Noβοκαλίνοβο και Κεραμίκ, προχωρώντας σε μια περιοχή πλάτους έως 5,2 km και βάθους 1,4 km.

Ανατολικά της Νοβοαλεξαντρόφκα, οι Ρωσικές Δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος δύο δασικών ζωνών προς βόρεια κατεύθυνση σε μια περιοχή πλάτους 900 m βάθους 630 μέτρων.

Οι μάχες συνεχίζονται επίσης στην περιοχή των οικισμών Novopokrovskoye και Sokol, όπου τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν περίπου 200 μέτρα αναφέρουν οι Ουκρανοί.

Βίντεο: Πώς οι Ρώσοι κατέλαβαν το εργοστάσιο του Οχεράτινο

Βίντεο: Τα ρωσικά FPV drones σαρώνουν τα ουκρανικά οπλικά συστήματα στο μέτωπο της Αβντίφκα

Οι Ρώσοι επιτίθενται στην Νοβοαλεξαντρόφκα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το κυρίαρχο ύψωμα 245 και προχώρησαν βορειοδυτικά του Οχερέτινο προς την κατεύθυνση της Νοβοαλεξαντρόφκα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ουκρανικές μονάδες, έχοντας υποστεί βαρύτατες απώλειες, υποχωρούν προς βορειοδυτική κατεύθυνση εν μέσω σφοδρών πυρών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόλαβαν καν να ναρκοθετήσουν σωστά τις περιοχές  στα δυτικά και βορειοδυτικά του Οχερέτινο. Αυτό δείχνει ότι η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν περίμενε να καταρρεύσει η άμυνα τόσο σύντομα.

Διαβάστε επίσης: Χαοτική υποχώρηση των Ουκρανών: Eγκλωβίστηκαν Μονάδες – Ο ρωσικός Στρατός πήρε το Κεραμίκ, μπήκε στο Αρχανγκέλσκ και προελαύνει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν βορειοδυτικά του Οχερέτινο σε βάθος έως και δύο χιλιομέτρων και πλάτος περίπου 1200 m. Δηλαδή κατέλαβαν περίπου άλλα 2,5 τετραγωνικά μέτρα. χλμ εδάφους.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τις ουκρανικές δυνάμεις. Η ουκρανική αστυνομία ξεκίνησε την εκκένωση του πληθυσμού της Νοβοαλεξαντρόφκα.

“Η ουκρανική διοίκηση, ανίκανη να σταματήσει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση του Ποκρόφσκ, άρχισε να εκκενώνει χωριά που βρίσκονται κοντά στο Οχερέτινο. Η αστυνομία άρχισε να απομακρύνει τον πληθυσμό από τη Νοβοαλεξαντρόφκα.

Αυτή τη στιγμή, ο πληθυσμός της Νοβοαλεξαντρόφκα εκκενώνεται, περίπου 20 άτομα έπρεπε να παραμείνουν εκεί” αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Βίντεο: Η 132η ρωσική Ταξιαρχία βάλλει κατά των ουκρανικών δυνάμεων που υποχωρούν από το Νοβοκαλίνοβο

Οι Ρώσοι περικύκλωσαν το Αρχανγκέλσκ – Υποχωρούν οι Ουκρανοί

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου γύρω από το Οχερέτινο προελαύνοντας δυτικά του Σολοβιόβο.

Σήμερα, οι ρωσικές Δυνάμεις απώθησαν τον ουκρανικό Στρατό σε απόσταση έως και 2 χιλιομέτρων από τα δυτικά περίχωρα του Σολοβίοβο. Οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς τον οικισμό Νοβοπροκόφσκ.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι αφού περικύκλωσαν αρχικά τον οικισμό Αρχανγκέλσκ από τρεις κατευθύνσεις, νότια, ανατολική και δυτική, στη συνέχεια εισήλθαν καταλαμβάνοντας το κέντρο του.

Στον Αρχανγκέλσκ είχαν συγκεντρωθεί οι ουκρανικές Μονάδες που υποχώρησαν από το Κεραμίκ και άλλους οικισμούς. Οι Ουκρανοί υποχωρούν προς τον γειτονικό οικισμό Καλίνοβο.

Οι Ουκρανοί έχασαν το Νεταίλοβο –  Τί σημαίνει αυτό

Υπό την πίεση των ρωσικών στρατευμάτων, ο ουκρανικός Στρατός αναγκάζεται να υποχωρήσει από το δυτικό τμήμα του Νεταίλοβο.

Στον οικισμό αυτόν, έχουν βρει καταφύγιο οι ουκρανικές μονάδες που υποχώρησαν από το γειτονικό Pervomaisky.

Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων ενεργειών δυτικά του Pervomaisky, ο ρωσικός στρατός όχι μόνο εισήλθε στο Νεταίλοβο, αλλά προχώρησε και εντός του χωριού σε βάθος τουλάχιστον 700 μέτρων.

Ο ουκρανικός Στρατός, υπό την πίεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναγκάστηκε με απώλειες να αποσυρθεί δυτικά της λίμνης Netailovsky (Chkalovsky), η οποία συνδέεται με τη δεξαμενή Karlovsky, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας από την άποψη της παροχής νερού στο Ντονμπάς.

Διαβάστε επίσης: Άτακτη υποχώρηση ουκρανικών Μονάδων: Οι Ρώσοι πήραν το Οχερέτινο – Ποια εδάφη εγκαταλείπει το Κίεβο και που μετατοπίζεται η νέα γραμμή άμυνας

Η προέλαση στο Νεταίλοβο δεν επιτρέπει στον ουκρανικό Στρατό να δημιουργήσει μια αξιόπιστη γραμμή άμυνας ανατολικά της λίμνης Karlovskoye. Πιθανότατα οι Ουκρανοί θα αποσυρθούν στην δυτική όχθη.

Πριν λίγο οι Ρώσοι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις εγκαταλείπουν τον οικισμό, υποχωρώντας προς την Karlovka καθώς σημειώθηκε νέα ρωσική προέλαση περίπου 500 μέτρων.

Οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν δυτικά του δρόμου που συνδέει το Νεταίλοβο με το Umansky.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται επίσης στα ανατολικά προάστια του Ουμάνσκι, η κατάσταση για τους ουκρανικούς σχηματισμούς σε αυτό το τμήμα του μετώπου έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη.

Η μόνη διαφαινόμενη επιλογή είναι μια υποχώρηση στον ποταμό Volchya, πέρα ​​από τη λίμνη Karlovskoye.

Και αυτό θα σημαίνει άλλη μια απώλεια εδαφών για το Κίεβο, έκτασης τουλάχιστον 220 τ.χλμ.

Βίντεο: Βομβαρδισμοί ουκρανικών δυνάμεων στο Νοβοκαλίνοβο

Δείτε χάρτες

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14