Η Ρωσία προειδοποιεί Νετανιάχου με διαρροή βόμβα: “Το Ιράν έχει πυρηνικές κεφαλές” – “Ο Β.Πούτιν μας συνεχάρη για την επίθεση στο Ισραήλ” λέει η Τεχεράνη!

Βόμβα από τη Μόσχα εν αναμονή της ισραηλινής επίθεσης

Η Ρωσία προειδοποιεί Νετανιάχου με διαρροή βόμβα: “Το Ιράν έχει πυρηνικές κεφαλές” – “Ο Β.Πούτιν μας συνεχάρη για την επίθεση στο Ισραήλ” λέει η Τεχεράνη!
Βασίλης Καπούλας 16.04.2024 | 20:00

Η Μόσχα διέρρευσε πληροφορίες “βόμβα” για την Μέση Ανατολή εν αναμονή της επίθεσης του Ισραήλ. Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ΜΜΕ που ελέγχεται πλήρως από το Κρεμλίνο, το Ιράν διαθέτει πυρηνικές κεφαλές!

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξαν και πολλοί δυτικοί αναλυτές οι οποίοι σημείωσαν ότι η αλλαγή στάσης του Ιράν δείχνει πως είτε έχει στα χέρια του μια πυρηνική/βρώμικη βόμβα είτε απέκτησε πυρηνικές κεφαλές είτε είναι πολύ κοντά, θέμα ημερών, στο να κατασκευάσει”

Πρέπει να σημειώσουμε ότι χτες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου, Abolfazl Amouei, δήλωσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει «ένα όπλο που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πριν» εάν το Ισραήλ αποφασίσει να εξαπολύσει αντίποινα.

Είναι τελική η πυρηνική/βρώμικη βόμβα;

Διαβάστε επίσης: Μπλόφα ή κάτι άλλο; – Ιράν: “Θα πλήξουμε το Ισραήλ με άκρως απόρρητο όπλο αν επιτεθεί” – Στον αέρα τέσσερα ιπτάμενα τάνκερ για επιχειρήσεις της ΙΑF

Τα δυσάρεστα νέα για το Ισραήλ δεν σταματούν εδώ.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και του Ιρανού ομολόγου του Ε.Ραϊσί στην οποία “ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ως «έναν από τους καλύτερους τρόπους τιμωρίας του επιτιθέμενου και ένδειξη της σύνεσης και του ορθολογισμού των ηγετών του Ιράν»,

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, φέρεται να είπε:

«Αυτό που συνέβη από την πλευρά του Ιράν ως απάντηση σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια [του Ισραήλ] και στη σκιά της αδράνειας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν ο καλύτερος τρόπος να τιμωρηθεί ο επιτιθέμενος και μια εκδήλωση του τακτ και του ορθολογισμού των ηγετών του Ιράν».

Ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi, απάντησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «οποιαδήποτε ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα απαντηθεί με ευρύτερο, βαρύτερο και πιο οδυνηρό τρόπο».

Μόσχα: Το μαζικό χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ υποδεικνύει ότι  έχει πυρηνικά όπλα!

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές διαρρέουν τα εξής σε κορυφαίο στρατιωτικό ΜΜΕ της χώρας:

“Η μαζική ιρανική επίθεση στο Ισραήλ έθεσε το ζήτημα μιας πιθανής κλιμάκωσης της σύγκρουσης σε πυρηνική. Αναφέρεται ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει ένα «αντεπιθετικό πλήγμα» κατά του Ιράν, αλλά μόνο μετά από διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου διαβουλεύσεων, που έχουν ήδη ξεκινήσει, συζητείται το θέμα του εντοπισμού συγκεκριμένων στόχων για το κτύπημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, πηγές της Μέσης Ανατολής αναφέρουν ότι το κύριο ζήτημα των διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ δεν είναι τόσο ο προσδιορισμός των στόχων, αλλά η χρήση συγκεκριμένων όπλων για την εκτέλεση του χτυπήματος. Και η συζήτηση στρέφεται για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων στο ιρανικό έδαφος.

Με τη σειρά της, η μαζική επίθεση του Ιράν στο ίδιο το Ισραήλ δείχνει ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη για διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών.

Κατά συνέπεια, αυτό δείχνει έμμεσα μια μεγάλη πιθανότητα το Ιράν να έχει δημιουργήσει(!!) τα δικά του πυρηνικά όπλα.

Να θυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι το Ιράν εισήλθε στο τελικό στάδιο απόκτησης πυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με τον Τραμπ εκείνη την εποχή, το Ιράν «θα μπορούσε να έχει μια πυρηνική βόμβα μέσα σε δύο εβδομάδες».

Αυτές οι «δύο εβδομάδες» έχουν ήδη περάσει, συνεπώς αν πιστεύετε τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, το Ιράν θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει πυρηνικά όπλα.

Με την επίθεση του στο Ισραήλ ως απάντηση στον βομβαρδισμό του προξενείου του στη Συρία, η Τεχεράνη μπορεί κάλλιστα να αποδεικνύει ότι Ιράν και Ισραήλ είναι πλέον ισοδύναμοι όσον αφορά τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, και ότι αυτό το γεγονός πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο από τον Νετανιάχου όσο και από τις αμερικανικές αρχές”.

Πραγματική βόμβα για την Μέση Ανατολή,…

Διαβάστε επίσης την τελευταία ανάλυση: Τα πραγματικά αίτια της κρίσης στη Μ. Ανατολή: Τί εντόπισαν οι Αμερικανοί που κάνει αναπόφευκτο τον πόλεμο Ιράν-Ισραήλ – Η νέα Φετφά του Χαμενεΐ

Διευθυντής ΔΟΑΕ: Φοβάμαι κτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν!

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) δήλωσε, χτες αργά το βράδυ, ότι ανησυχεί για ισραηλινή επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων ως αντίποινα για την επίθεση μεγάλης κλίμακας το βράδυ του Σαββάτου από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

«Πάντα μας ανησυχεί το ενδεχόμενο το Ισραήλ να στοχοποιήσει τις πυρηνικές εγκατάστασεις του Ιράν» είπε ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, σημείωσε πως το Ιράν έκλεισε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της για «λόγους ασφαλείας».

Αν και επαναλειτούργησαν χθες, πρόσθεσε, επέλεξε να μη στείλει επιθεωρητές προτού «δούμε ότι η κατάσταση είναι απόλυτα ήρεμη».

«Θα ξαναρχίσουμε αύριο» τις επιθεωρήσεις, πρόσθεσε ο κ. Γκρόσι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, διαβεβαιώνοντας πως η σοβαρή κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ «δεν είχε αντίκτυπο» στο έργο των επιθεωρητών ως αυτό το στάδιο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο ισραηλινός στρατός να στοχοποιήσει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ απάντησε «πάντα μας ανησυχεί αυτή η πιθανότητα» και απηύθυνε έκκληση «για τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14