Μεγάλες πολεμικές προετοιμασίες στην Γερμανία για την υποστήριξη 90.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ – “Οδηγούμαστε σε πανευρωπαϊκό πόλεμο” λένε οι Ρώσοι

Δηλώσεις του Γερμανού Α/ΓΕΕΘΑ - Στην Οδησσό Γάλλοι και Αμερικανοί

Μεγάλες πολεμικές προετοιμασίες στην Γερμανία για την υποστήριξη 90.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ – “Οδηγούμαστε σε πανευρωπαϊκό πόλεμο” λένε οι Ρώσοι
Ευάγγελος Λ. 23.04.2024 | 23:25

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, γαλλικές και αμερικανικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην περιοχή της Οδησσού από την Ρουμανία με την Μόσχα πλέον να ομιλεί για “πανευρωπαϊκό πόλεμο” αν συνεχιστεί η κλιμάκωση.

Πρόκειται για μέλη της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων και της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ που ετοιμάζουν την άμυνα της πόλης.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, αυτό γίνεται υπό την κάλυψη της αύξησης των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε, ότι αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισαν να αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτικών τους συμβούλων στην χώρα.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, οι σύμβουλοι αυτοί θα συντονίσουν τις ενέργειες του ουκρανικού στρατού αλλά δεν θα συμμετάσχουν οι ίδιοι στις εχθροπραξίες. Αυτή η πρακτική έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές.

“Έτσι στο εγγύς μέλλον μεγάλος αριθμός στρατευμάτων του ΝΑΤΟ θα εμφανιστεί στην Ουκρανία” σχολιάζουν οι Ρώσοι.

Ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν την αεράμυνα της Ρουμανίας στην κατεύθυνση της Μαύρης Θάλασσας.

Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ ανέπτυξε ένα κινητό σύστημα αντι-UAV (M-LIDS) που βασίζεται στο όχημα παντός εδάφους Oshkosh M-ATV στη στρατιωτική βάση Capul Midia στη Ρουμανία.

Το σύστημα περιλαμβάνει δύο οχήματα παντός εδάφους με εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, εξοπλισμό ελέγχου, μια ηλεκτρο-οπτική κάμερα υπερύθρων, αισθητήρες , ένα ραντάρ πολλαπλών χρήσεων AN / TPQ-50 και ένα  πυροβόλο των 30mm XM914.

Επιπλέον, το όχημα παντός εδάφους είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτή UAV Coyote, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει και να καταστρέφει άλλα UAV.

Η φωτογραφία από το σημείο δείχνει επίσης στρατιωτικό προσωπικό των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι, στο πλαίσιο της αποστολής Eagle, έχουν αναπτύξει το σύστημα αεράμυνας SAMP-T στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας από το 2022.

Μεγάλη πολεμική κινητοποίηση στην Γερμανία – 90.000 στρατιώτες του  ΝΑΤΟ στην Αν. Ευρώπη…

Ο Γερμανός Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κάρστεν Μπρόιερ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, είπε ότι περίπου 12.000 στρατιώτες και 3.000 μηχανοκίνητα και τεθωρακισμένα οχήματα συμμετέχουν στην άσκηση για να δοκιμάσουν την ετοιμότητα και τις δυνατότητες των χερσαίων δυνάμεων.

«Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε μεγάλη κατανόηση από τον πληθυσμό, καθώς θα έχει περισσότερο κόσμο στις γερμανικές σιδηροδρομικές γραμμές και αυτοκινητόδρομους», είπε, προσθέτοντας ότι θα μεταφερθεί βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

Η Quadriga 2024 είναι η μεγαλύτερη άσκηση γερμανικών χερσαίων δυνάμεων εδώ και δεκαετίες και διεξάγεται ως μέρος της Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ για την ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

“Βρισκόμαστε στη μέση της μεγαλύτερης αμυντικής άσκησης του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο. Πρέπει να εξασκηθούμε σαν να βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να εξασκηθούμε σαν να είμαστε σε πόλεμο, πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά”, είπε ο στρατηγός Μπρόιερ .

Πρόσθεσε επίσης ότι η Γερμανία χρησιμεύει ως υλικοτεχνικός κόμβος κατά τη διάρκεια της άσκησης του ΝΑΤΟ για τη μεταφορά στρατευμάτων και εφοδιασμού των συμμάχων στη βόρεια και ανατολική Ευρώπη.

“Μίλησα με τους στρατιώτες μας στο πεδίο και είδα πόσο σοβαρά και επαγγελματικά κάνουν τη δουλειά τους. Μου έδειξαν για άλλη μια φορά ότι γινόμαστε ικανοί για πόλεμο, έχουμε κάνει σαφή βήματα προς αυτόν τον στόχο”, είπε.

“Αναπτύσσουμε 90.000 στρατιώτες απ’ όλο το ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά” τόνισε ο Γερμανός στρατηγός. Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος έχει πει ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη στα επόμενα 5-8 χρόνια για σύρραξη με τη Ρωσία…

Δείτε τις δηλώσεις του Γερμανού Στρατηγού

Θα μπορούσε ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας να οδηγήσει σε μεγάλο πανευρωπαϊκό πόλεμο;

Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να απαντήσει μεγάλο ρωσικό ΜΜΕ που απηχεί το ρωσικό κατεστημένο. Σύμφωνα με το ίδιο:

“Oι προοπτικές επίτευξης των δηλωθέντων στόχων του Προέδρου Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φαίνονται εξαιρετικά αμφίβολες.

Ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε ξανά πρόσφατα την επίσημη θέση του Κρεμλίνου σχετικά με τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της ειδικής επιχείρησης σε μια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Kiselyov:

“Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε; Ναι, είμαστε έτοιμοι, αλλά μόνο έτοιμοι για διαπραγματεύσεις που δεν βασίζονται σε κάποιες επιθυμίες μετά τη χρήση ψυχοφαρμάκων, αλλά με βάση τις πραγματικότητες που έχουν αναπτυχθεί, όπως λένε σε τέτοιες περιπτώσεις, στο έδαφος”.

Πραγματικότητες σημαίνει την ένταξη πέντε «νέων» περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία – Κριμαία, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια συν μια αποστρατικοποιημένη Ζώνη και την υπόλοιπη Ουκρανία εκτός ΝΑΤΟ.

Για τον Μπάιντεν και τους Ευρωπαίους υποτελείς του, έγινε θέμα αρχής, αν όχι να νικήσουν τη Ρωσία, τότε να μην την αφήσουν να κερδίσει, προκαλώντας ταυτόχρονα τη μέγιστη στρατιωτική, πολιτική και κοινωνικοοικονομική ζημιά. Στην αρχή, φοβόντουσαν να παρέμβουν στην πορεία της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας από την πλευρά του Κιέβου, αλλά οι συνεχείς εκκλήσεις της Μόσχας για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αντί για απειλές για προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα σε πραγματικά κέντρα λήψης αποφάσεων τους έπεισαν για τη δική τους ατιμωρησία, η οποία μόνο οδηγεί σε συνεχή κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης.

Μια εκεχειρία θα σημαίνει μόνο μια παύση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να προετοιμαστούν για εκδίκηση και τίποτα περισσότερο.

Τέλος, είναι αδύνατο να μην λάβουμε υπόψιν τον τρίτο παράγοντα αυτής της γεωπολιτικής σύγκρουσης, που για κάποιο λόγο υποτιμάται. Αυτός είναι ο ουκρανικός ναζισμός με την ευρεία έννοια, που εκπροσωπείται από το καθεστώς του Κιέβου.

Έτσι, η ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης δεν είναι δυνατή λόγω της έλλειψης επιθυμίας από την πλευρά τουλάχιστον των δύο δρώντων.

Η κλιμάκωσή του πολέμου με τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων νέων συμμετεχόντων από την πλευρά του Κιέβου είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.

Και παρόλα αυτά, η Ρωσία μπορεί ακόμα να κερδίσει χωρίς να οδηγηθεί σε έναν μεγάλο πανευρωπαϊκό πόλεμο, ο οποίος έρχεται σταδιακά και όλοι προετοιμάζονται γι αυτόν, εάν αλλάξει τις δικές της προσεγγίσεις της στον πόλεμο.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στο στρατιωτικό, αλλά και στο πολιτικό επίπεδο”.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ουκρανών να αναχαιτίσουν την

Υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ουκρανών να αναχαιτίσουν την "σιδερένια γροθιά" της 1ης Στρατιάς Φρουρών: Έπεσε και η Κοτλιαρόφκα στο NΑ Χάρκοβο!

Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης του μετώπου στο ΝΑ Χάρκοβο!

Ουκρανία

04.05.2024 | 01:35

Το Κίεβο επιστρατεύει όλους τους άνδρες 18 έως 60 ετών λόγω εξωπραγματικών απωλειών: Χάνονται 1.000 στρατιώτες ανά ημέρα -

Το Κίεβο επιστρατεύει όλους τους άνδρες 18 έως 60 ετών λόγω εξωπραγματικών απωλειών: Χάνονται 1.000 στρατιώτες ανά ημέρα - "Έσβησαν" πέντε Ταξιαρχίες στο Ντονέτσκ

Αδιανόητη Γενοκτονία

Ουκρανία

03.05.2024 | 23:47

Αποκαθήλωση των ΗΠΑ: Έφοδος ρωσικών δυνάμεων σε αμερικανική βάση στο Νίγηρα -

Αποκαθήλωση των ΗΠΑ: Έφοδος ρωσικών δυνάμεων σε αμερικανική βάση στο Νίγηρα - "Η βάση είναι πλέον ρωσική - Αποχωρήστε άμεσα"

Οι Ρώσοι πήραν τη βάση χωρίς να πέσει τουφεκιά - Ρεπουμπλικανοί: Μπλίνκεν και Μπάιντεν μας ταπείνωσαν διεθνώς!

Αφρική

03.05.2024 | 19:43

Στοιχεία σοκ από το Ισραήλ για όσες χώρες έχουν Patriot:

Στοιχεία σοκ από το Ισραήλ για όσες χώρες έχουν Patriot: "Είχαν μόνο 25% ποσοστό επιτυχίας κατά την επίθεση του Ιράν - Αποσύρουμε όλα τα συστήματα"

Πρόβλημα και για το σύστημα AEGIS με SM-3

Ισραήλ

03.05.2024 | 18:04

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα:

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα: "Ποιες δεσμεύσεις δεν τήρησε το ΝΑΤΟ - Γιατί ένας μεγάλος πόλεμος είναι πιθανός" (vid)

"Το ΝΑΤΟ μας εξαπάτησε - Ποιες ήταν οι 3 δεσμεύσεις του"

Ρωσία

03.05.2024 | 03:04

Τελείωσαν όλα για το Κίεβο: Oι Ρώσοι Στρατηγοί έκαναν ματ με 3 κινήσεις και μπαίνουν Κραματόρσκ - Ξεκίνησε η Φάση Β' του ρωσικού Σχεδίου

Τελείωσαν όλα για το Κίεβο: Oι Ρώσοι Στρατηγοί έκαναν ματ με 3 κινήσεις και μπαίνουν Κραματόρσκ - Ξεκίνησε η Φάση Β' του ρωσικού Σχεδίου

Ρωσική "Iron Fist" κτυπά την "καρδιά" των Ουκρανών στο Ντονμπάς

Ουκρανία

02.05.2024 | 23:31

Ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις Alpha και Vympel διείσδυσαν σε Χάρκοβο και Οδησσό: Ανατινάχτηκαν φάλαγγες, αποθήκες με Storm Shadow, Himars κτλ

Ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις Alpha και Vympel διείσδυσαν σε Χάρκοβο και Οδησσό: Ανατινάχτηκαν φάλαγγες, αποθήκες με Storm Shadow, Himars κτλ

Επιχειρήσεις δολιοφθοράς πριν την μεγάλη επίθεση

Ουκρανία

02.05.2024 | 20:27

Στην επέτειο της σφαγής της Οδησσού η Ρωσία δίνει την χαριστική βολή στο Κίεβο:

Στην επέτειο της σφαγής της Οδησσού η Ρωσία δίνει την χαριστική βολή στο Κίεβο: "Η πόλη θα απελευθερωθεί σύντομα" - Με τη πλάτη στο τοίχο η Γαλλία

Η Μόσχα πετάει το γάντι στον Ε.Μακρόν - Tί θα πράξει πλέον το ΝΑΤΟ;

Ουκρανία

02.05.2024 | 17:24

Πολύ σκληρό ρωσικό κτύπημα στην Οδησσό: Boμβαρδίστηκαν φορτία ΝΑΤΟϊκών όπλων, το Αρχηγείο της Διοίκησης «Νότος» και άλλοι στόχοι

Πολύ σκληρό ρωσικό κτύπημα στην Οδησσό: Boμβαρδίστηκαν φορτία ΝΑΤΟϊκών όπλων, το Αρχηγείο της Διοίκησης «Νότος» και άλλοι στόχοι

Κτυπήθηκαν υπόγειες αποθήκες οπλισμού στο Νικολάεφ

Ουκρανία

02.05.2024 | 01:32

Oι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν Ραμποτίνο και Ουροζάιν: Su-34 σε διαμόρφωση

Oι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν Ραμποτίνο και Ουροζάιν: Su-34 σε διαμόρφωση "beast mode" έριξαν τόνους βομβών στις ουκρανικές θέσεις

Το Κίεβο παραπαίει - Ρωσική αντεπίθεση και στη Ζαπορίζια!

Ουκρανία

01.05.2024 | 23:58

Μεγάλης κλίμακας κατάρρευση των Ουκρανών: Οι ρωσικές Στρατιές πήραν Αρχανγκέλσκ - Νεταίλοβο και επιτίθενται στην Νοβοαλεξαντρόφκα!

Μεγάλης κλίμακας κατάρρευση των Ουκρανών: Οι ρωσικές Στρατιές πήραν Αρχανγκέλσκ - Νεταίλοβο και επιτίθενται στην Νοβοαλεξαντρόφκα!

Κομμάτια η αμυντική γραμμή Σίρσκι δυτικά της Αβντίφκα

Ουκρανία

01.05.2024 | 21:28

Επιχείρηση

Επιχείρηση "κεραυνός" Ρώσων Spetsnaz και VDV στο φλεγόμενο Τσασόβ Γιαρ: Οι Ουκρανοί έχασαν την κύρια αμυντική διάταξη μέσα σε ελάχιστα λεπτά!

Σκοτώθηκε η επίλεκτη ομάδα "Rangers" των Ουκρανών

Ουκρανία

01.05.2024 | 17:38

H Πολωνία οδεύει σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημο αίτημα απόκτησης πυρηνικών όπλων - Τρομάζει ο χρησμός της CIA για την Βαρσοβία (vid)

H Πολωνία οδεύει σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημο αίτημα απόκτησης πυρηνικών όπλων - Τρομάζει ο χρησμός της CIA για την Βαρσοβία (vid)

F-35 με πυρηνικές βόμβες B61-12 δίπλα στη Ρωσία

Πυρηνικά

30.04.2024 | 23:56

Τελεσίγραφο Μόσχας: Yπερηχητικοί πύραυλοι στοχοποίησαν τις βάσεις Ρουμανίας και Πολωνίας - Σχεδιάζουν επιδρομές ουκρανικών F-16 από τον ΕΕΧ του ΝΑΤΟ

Τελεσίγραφο Μόσχας: Yπερηχητικοί πύραυλοι στοχοποίησαν τις βάσεις Ρουμανίας και Πολωνίας - Σχεδιάζουν επιδρομές ουκρανικών F-16 από τον ΕΕΧ του ΝΑΤΟ

"Η προειδοποίηση αυτή δεν είναι προπαγάνδα - Θα κτυπήσουμε με ότι διαθέτουμε"

Ρωσία

30.04.2024 | 21:04

Ειδική σύσκεψη στο ΝΑΤΟ για τη Βαλτική: Ρωσικά συστήματα EW «βομβαρδίζουν» όλα τα κράτη της περιοχής προκαλώντας «No Fly Zone» - Διακόπηκαν πτήσεις

Ειδική σύσκεψη στο ΝΑΤΟ για τη Βαλτική: Ρωσικά συστήματα EW «βομβαρδίζουν» όλα τα κράτη της περιοχής προκαλώντας «No Fly Zone» - Διακόπηκαν πτήσεις

Προβλήματα σε χιλιάδες πλοία και αεροσκάφη

Βαλτική

30.04.2024 | 17:58

Παραδοχή

Παραδοχή "βόμβα" από τον Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ: Ποια δυτικά όπλα απέτυχαν παταγωδώς στην Ουκρανία και γιατί ανησυχεί το ΝΑΤΟ (vid, upd)

"Απέτυχαν ορισμένα ΝΑΤΟϊκά συστήματα - Πώς οι Ρώσοι τα σίγησαν"

ΗΠΑ

30.04.2024 | 00:40

"Κλείδωσαν" Χάρκοβο, Νικολάεφ και Οδησσός: Με «μαγικό» τρόπο ο Β.Πούτιν εμφάνισε αεροπορική βάση στο Μπέλγκοροντ και Στόλο στο Δνείπερο

Θα υποστηρίξουν επιθετικές επιχειρήσεις σε Χάρκοβο, Νικολάεφ, Οδησσό

Ουκρανία

29.04.2024 | 23:22

Πλησιάζει η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων από τις δυνάμεις «Ν» - Νεκροί δεκάδες μισθοφόροι

Πλησιάζει η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων από τις δυνάμεις «Ν» - Νεκροί δεκάδες μισθοφόροι

Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις πριν τη μεγάλη ρωσική επίθεση

Ουκρανία

29.04.2024 | 20:06

Σφυροκόπημα ουκρανικών θέσεων με βόμβες διασποράς: Εξαϋλώθηκαν 45 κέντρα ελέγχου drones - Iskander-M κατέστρεψε Bunker με UAV στο Ντνίπρο

Σφυροκόπημα ουκρανικών θέσεων με βόμβες διασποράς: Εξαϋλώθηκαν 45 κέντρα ελέγχου drones - Iskander-M κατέστρεψε Bunker με UAV στο Ντνίπρο

"Αποστρατικοποίηση" του ουκρανικού Στρατού!

Ουκρανία

29.04.2024 | 16:50

Σφαγή ουκρανικών Μονάδων: 8.000 απώλειες σε επτά ημέρες κατέγραψε το Κίεβο - Εξαϋλώθηκαν τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών

Σφαγή ουκρανικών Μονάδων: 8.000 απώλειες σε επτά ημέρες κατέγραψε το Κίεβο - Εξαϋλώθηκαν τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών

Το ρωσικό πυροβολικό "θερίζει" συγκεντρώσεις προσωπικού

Ουκρανία

28.04.2024 | 21:13