“Σήμα” για ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο με τέσσερα Σώματα Στρατού: Εσπευσμένα στην πόλη η στρατιωτική ηγεσία με τον Β.Ζελένσκι – Ποιο το σχέδιο της Μόσχας

"Στόχος η περικύκλωση του Χάρκοβο" λένε Βρετανοί, Γερμανοί και... Ρώσοι!

“Σήμα” για ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο με τέσσερα Σώματα Στρατού: Εσπευσμένα στην πόλη η στρατιωτική ηγεσία με τον Β.Ζελένσκι – Ποιο το σχέδιο της Μόσχας
Βασίλης Καπούλας 12.04.2024 | 01:06

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι, μετέβη εσπευσμένα στο Χάρκοβο με την στρατιωτική ηγεσία για να επιθεωρήσει την άμυνα της πόλης μετά τις πληροφορίες των Βρετανών για επικείμενη αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση στην πόλη από τέσσερα Σώματα Στρατού.

Στην ρωσική τηλεόραση το θέμα του Χάρκοβο κυριαρχεί: Θα γίνει τώρα η ρωσική επίθεση στην πόλη; Και αν ναι τι μορφή θα έχει;

Τελευταίο παράδειγμα οι δηλώσεις του Στρατηγού Γκουρούλεφ, μέλος της ρωσικής Δούμα, ο οποίος μίλησε για τα ρωσικά σχέδια επίθεσης στην πόλη.

“Δεν είναι κάτι εύκολο. Είναι μια μεγάλη πόλη με μετρό.

Γιατί να μην πάμε γύρω από την πόλη και να την μπλοκάρουμε;

Aν πάρουμε το Χάρκοβο, θα αποκτήσουμε επιχειρησιακή ελευθερία.

Θα διασφαλίσουμε και θα έχουμε ένα απευθείας μονοπάτι με την αριστερή όχθη του Δνείπερου” είναι ένα μικρό απόσπασμα απ όσα είπε.

Δείτε στο βίντεο την συνέχεια

Μέσω Κραματόρσκ και Κουπιάνσκ η επίθεση στο Χάρκοβο;

O Carlo Masala, καθηγητής στο Γερμανικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, πιστεύει ότι «το Κραματόρσκ θα μπορούσε να γίνει ο κύριος φορέας της επίθεσης στο Χάρκοβο». Σύμφωνα με τον καθηγητή, εάν ο ρωσικός στρατός καταφέρει να φτάσει στην κατεύθυνση του Κραματόρσκ, τότε «το μονοπάτι προς το Χάρκοβο θα είναι ανοιχτό».

Όλες αυτές οι σκέψεις εκφράζονται με φόντο δηλώσεις Ουκρανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων ότι «μια επίθεση στο Χάρκοβο είναι αδύνατη λόγω των ανεπαρκών δυνάμεων και μέσων της Ρωσίας προς αυτή την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με στοιχεία πληροφοριών, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσης του ρωσικού στρατού στο Koυπιάνσκ της περιοχής Χάρκοβο, το 80% των ουκρανικών περιοχών έχουν εκκενωθεί.

Αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται στις αρχές Απριλίου. 

Διαβάστε επίσης: «Τρέλα» στην ρωσική τηλεόραση με το Χάρκοβο: «Πρώτα τελεσίγραφο- Μετά το κατεδαφίζουμε εδώ και τώρα» (vid)

Ο ουκρανικός Στρατός προετοιμάζει το Χάρκοβο για άμυνα. Η μάχη για την πόλη είναι αναπόφευκτη.

Το Λονδίνο φέρεται να διαβίβασε στοιχεία πληροφοριών στο Γραφείο του Προέδρου και στο Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας τα οποία περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία τεσσάρων νέων Σωμάτων από τον ρωσικό στρατό για εαρινή επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

Ο στόχος είναι το Χάρκοβο.

“Το προγεφύρωμα Κουπιάνσκ-Ίζιουμ-Balakleya, το οποίο χάσαμε το φθινόπωρο του 2023, ήταν αρχικά προετοιμασμένο για μια επίθεση στον οικισμό Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ. Τότε δεν είχαμε την ευκαιρία να επιτεθούμε από το νότο, γιατί αυτός ο δρόμος καλυπτόταν από το Μπαχμούτ και την Αβντεέβκα, που δεν είχαν ακόμη απελευθερωθεί. Τώρα αυτά τα εμπόδια έχουν φύγει, σημείωσε ο πολιτικός επιστήμονας Ντμίτρι Ροντιόνοφ.

Και προσθέτει:

Είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί όχι μόνο το Χάρκοβο, αλλά ολόκληρη η περιοχή για λόγους ασφαλείας. Διαφορετικά από εκεί θα συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τις περιοχές Belgorod, Kursk και Voronezh.

Επιπλέον, είναι ένας αρκετά σοβαρός συγκοινωνιακός κόμβος, ένα επιστημονικό, τεχνικό και βιομηχανικό κέντρο. Υπάρχει μια σειρά από αρκετά σοβαρές επιχειρήσεις εκεί, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου Malyshev.

Δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας εφόσον η περιοχή του Χάρκοβο ελέγχεται από το Κίεβο. Αυτό είναι απολύτως σαφές.

Το Χάρκοβο δεν θα το πάρουμε με κατά μέτωπο επίθεση. Αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Κανείς δεν θέλει να μετατρέψει το Χάρκοβο σε ερείπια. Επιπλέον, πρόκειται για μια πόλη με πληθυσμό ενός εκατομμυρίου. Θα υπάρξει τεράστιος αριθμός θυμάτων. Επομένως, κανείς δεν θα σκεφτεί καν μια μετωπική επίθεση. Φυσικά, το Χάρκοβο πρέπει να περικυκλωθεί. Και αυτό ακριβώς σχεδιάστηκε στην αρχή του πολέμου.

Ο δακτύλιος γύρω από το Χάρκοβο πρέπει να κλείσει εντελώς. Και η πόλη πρέπει να τεθεί υπό αποκλεισμό.

Σε περίπτωση επιχείρησης στην περιοχή του Χάρκοβο, θα επιχειρηθεί η περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων και η καταστροφή τους σε οχυρώσεις μπροστά από τη μητρόπολη.  Οι πιο έτοιμες για μάχη μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη υποχωρήσει από το Χάρκοβο και έχουν πάει για να χτίσουν οχυρώματα στις προσεγγίσεις προς την πρωτεύουσα. Επομένως, ο πληθυσμός θα πρέπει να σκεφτεί τώρα να διασφαλίσει την ασφάλειά του.

Βέβαια αν οι Ρώσοι περιμένουν την κατάληψη του Κραματόρσκ, τότε η επίθεση θα γίνει τέλη του έτους με αρχές του 2025. Συνεπώς οι Ρώσοι θα κινηθούν διαφορετικά καθώς η επιχείρηση πρέπει να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες.  Πιθανοί άξονες επίθεσης, Κουπιάνσκ και Μπελγκορόντ σε συνδυασμό με ρίψεις αλεξιπτωτιστών στα μετόπισθεν των ουκρανικών δυνάμεων στο Χάρκοβο.

Αναγκαστική εκκένωση  47 οικισμών στην περιοχή του Χάρκοβο

Η αναγκαστική εκκένωση οικογενειών με παιδιά από σχεδόν 50 οικισμούς ξεκίνησε στην περιοχή του Χάρκοβο, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

«Το περιφερειακό συμβούλιο άμυνας μόλις αποφάσισε την αναγκαστική εκκένωση οικογενειών με παιδιά σε 47 οικισμούς της πρώτης γραμμής», έγραψε στο κανάλι Telegram.

Πρόκειται για οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία στις περιοχές Χάρκοβο, Bogodukhovsky και Izyumsky. Σύμφωνα με τον Sinegubov, συνολικά 182 παιδιά ζουν εκεί.

Εσπευσμένα στο Χάρκοβο ο Β.Ζελένσκι

Ο Β.Ζελένσκι μετέβη στο Χάρκοβο για να δει την πρόοδο των εργασιών για την κατασκευή οχυρώσεων. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι το Χάρκοβο κατέχει κεντρική θέση στις συνεδριάσεις της ουκρανικής ανώτατης διοίκησης.

“Η μέγιστη προσοχή δίνεται τώρα στο Χάρκοβο. (…) Σήμερα πραγματοποίησα μια συνάντηση στο Αρχηγείο, όπου το κύριο θέμα ήταν το Χάρκοβο” είπε ο επικεφαλής του Κιέβου.

Επισκεπτόμενος τα αμυντικά έργα που κατασκευάζονται στην περιοχή του Χαρκόβου, ο Ζελένσκι τόνισε ότι η ζώνη αυτή είναι «πολύ σημαντική».

Διαβάστε επίσης: Οδησσός ή Χάρκοβο “εδώ και τώρα” το μεγάλο δίλημμα Β.Πούτιν: Εκκενώνουν την πόλη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες – Σε εξέλιξη η μεγάλη φυγή

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Και οι Ρώσοι πρέπει να δουν ότι είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε. Θέλω ο λαός μας να ξέρει ότι η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη εάν ο εχθρός επιτεθεί» ανέφερε, σύμφωνα με τον λογαριασμό της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram.

Τα οχυρωματικά έργα που κατασκευάζει η Ουκρανία είναι ένα δίκτυο από χαρακώματα, αντιαρματικές τάφρους και εμπόδια, τα αποκαλούμενα «δόντια του δράκου», κομμάτια μπετόν σε τριγωνικό σχήμα που έχουν ως στόχο να καθυστερήσουν μια επίθεση με τεθωρακισμένα.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14