«Σκληρή επίδειξη» ισχύος ζητούν από τον Β.Πούτιν οι Στρατηγοί: Εισηγούνται να κτυπηθεί με πυρηνικά βλήματα κέντρο μισθοφόρων στην Ουκρανία

"Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπλοφάρουμε" - Τέλος η Συνθήκη INF

«Σκληρή επίδειξη» ισχύος ζητούν από τον Β.Πούτιν οι Στρατηγοί: Εισηγούνται να κτυπηθεί με πυρηνικά βλήματα κέντρο μισθοφόρων στην Ουκρανία
Βασίλης Καπούλας 07.05.2024 | 02:13

Τα “Γεράκια” της Ρωσίας εισηγήθηκαν στον Β.Πούτιν να προχωρήσει σε μια “σκληρή επίδειξη” των πυρηνικών ικανοτήτων της χώρας.

Πώς; Ρίχνοντας πυρηνική βόμβα μικρής ισχύος σε κέντρο μισθοφόρων στην Ουκρανία.

Η πληροφορία μεταδίδεται από αρκετές ρωσικές στρατιωτικές πηγές που αναφέρουν ότι “ήρθε η ώρα για ένα σκληρό μάθημα στη Δύση”.

Οι Στρατηγοί ζήτησαν από τον Β.Πούτιν να δοθεί κάποιο χρονικό περιθώριο εκκένωσης των αμάχων σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων προτού πέσει η τακτική πυρηνική βόμβα.

Ποια είναι αυτή η περιοχή; Υπάρχουν δύο πληροφορίες, μία στην Δυτική Ουκρανία και μία στο Ντονέτσκ όσο απίστευτο και αν ακούγεται.

Έχει εντοπιστεί συγκεκριμένη περιοχή στο Ντονέτσκ με μεγάλη συγκέντρωση μισθοφόρων.

Στην περίπτωση αυτή, η Μόσχα θα μπορούσε να χτυπήσει τις συγκεντρώσεις μισθοφόρων με όλμους 2S4 Tyulpan των 240 mm και 2S7 203 mm Pion τα οποία αποτελούν την ρωσική τακτική πυρηνική εφεδρεία.

Από τα πυροβόλα που χρησιμοποιούνται τώρα στον ρωσικό στρατό, τα 2S19 Msta, 2S3 Akatsiya και 2S5 Giatsint-S μπορούν θεωρητικά να χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό βλήμα 152 mm 3BV3. Το πυρηνικό βλήμα 3BV3 έχει εκρηκτικό ισοδύναμο 0,7 κιλοτόνων TNT και βεληνεκές περίπου 18 χλμ.

Αν και ο στόχος αυτός δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων και να αντιληφθούμε το σκεπτικό της ρωσικής ηγεσίας.

Η πυρηνική κλιμάκωση χωρίς απτό αποτέλεσμα θα γυρίσει μπούμερανγκ στη Ρωσία. Δεν θα αποθαρρύνει τη Δύση και το ΝΑΤΟ θα την εκλάβει ως “μπλόφα”. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στο μέλλον να σπάσουν όλες οι κόκκινες γραμμές της Μόσχας.  Και ο Β.Πούτιν τότε θα αναγκαστεί πραγματικά να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων είτε γιατί δεν θα έχει άλλη επιλογή είτε από λάθος υπολογισμό του ΝΑΤΟ.

Ας δούμε όλο το ρωσικό σκεπτικό όπως αυτό εκφράστηκε από Ρώσους αναλυτές:

 “Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πτήση ενός MiG-31 ακόμη και με πυρηνική κεφαλή Kinzhal, να μην εντυπωσιάσει τη Δύση.

Γιατί το όριο του πόνου, ας πούμε, δεν θα ξεπεραστεί. Και χωρίς πόνο, η Δύση δεν θα καταλάβει το μήνυμα.

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας έχουν πολλές επιλογές για το πώς να προκαλέσουν αυτόν τον πόνο (όχι απαραίτητα σωματικό) στον εχθρό κατά τη διάρκεια των πυρηνικών ασκήσεων.

H Ρωσία πρέπει να διαταράξει τη μεθοδολογία κλιμάκωσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Για τους δυτικούς αξιωματούχους και τη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, είναι θεμελιώδους σημασίας τι είδους ασκήσεις πρόκειται να πραγματοποιήσει η Ρωσία. Εάν πρόκειται για απλές ασκήσεις, τότε το ΝΑΤΟ θα κλιμακώσει εκ νέου με αποστολές όπλων και στρατευμάτων.

Αν δεν εμφανιστεί ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα από τις ρωσικές πυρηνικές ασκήσεις τότε το ΝΑΤΟ θα επιχειρήσει να “σπάσει” οποιαδήποτε κόκκινη γραμμή της Μόσχας στο μέλλον, στην αρχή με μικρά βήματα και στο μέλλον θα επιχειρήσει την υπέρβαση.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποθαρρύνουν το ΝΑΤΟ και να καταλάβει ότι θα βρεθεί σε άμεσο πυρηνικό πόλεμο.

Η Ρωσία μέσω των πυρηνικών ασκήσεων θέλει να περάσει το μήνυμα στην Δύση ότι “όλοι όσοι προετοιμάζονται για μια συμβατική μάχη κάνουν λάθος. Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα με περιορισμένες και προκαθορισμένες ζώνες πρόσκρουσης για να εξαλείψει τις συγκεντρώσεις στρατευμάτων και όπλων χωρίς να εκτοξεύσει ούτε ένα συμβατικό βλήμα”.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν τι είχε πει κάποτε ο Β.Πούτιν για το θέμα αυτό.

Δείτε το βίντεο

Στη δίνη πυρηνικής κλιμάκωσης 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Β.Πούτιν, Ν.Πεσκόφ, τόνισε ότι οι δηλώσεις εκπροσώπων της συλλογικής Δύσης απαιτούν μια υπεύθυνη, άμεση και αποτελεσματική απάντηση από την πλευρά της Ρωσίας.

“Πρόκειται για πρωτοφανείς δηλώσεις από τη Δύση που απαιτούν ταχεία απάντηση» τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Σε νέα ανακοίνωση του αναφέρει ότι οι επικείμενες ασκήσεις στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια για τη δοκιμή χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων σχετίζονται άμεσα με τις πολεμικές δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου και του επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το δελτίο τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζει ότι οι ασκήσεις με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων θα είναι απάντηση στη δημιουργία πιέσεων από τη Δύση προς τη Ρωσία. Το υπουργείο υπενθύμισε ότι η προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας αποτελεί προτεραιότητα των πολιτικών και των στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένης της πτυχής της πυρηνικής αποτροπής.

“Ελπίζουμε ότι αυτή η άσκηση θα ηρεμήσει τους «θερμοκέφαλους» στις δυτικές πρωτεύουσες, θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες των στρατηγικών κινδύνων που δημιουργούν, θα τους αποτρέψει να βοηθούν το καθεστώς του Κιέβου στις τρομοκρατικές του ενέργειες και να μην παρασυρθούν σε άμεση ένοπλη αντιπαράθεση με τη Ρωσία” ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος και η Συνθήκη INF για τη Ρωσία

Αργά το βράδυ, η Ρωσία ανακοίνωσε την αύξηση της παραγωγής πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς ως απάντηση στην παραβίαση της Συνθήκης INF από τις ΗΠΑ.

“Εάν εμφανιστούν αμερικανικά πυραυλικά συστήματα οπουδήποτε στον κόσμο, η Ρωσία θα τερματίσει το μονομερές μορατόριουμ για την ανάπτυξή τους” αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβίασαν ανοιχτά τη Συνθήκη INF αναπτύσσοντας επίγεια πυραυλικά συστήματα μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, προετοιμάζοντας τα για ανάπτυξη στην Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Όλες οι ενέργειες της Ρωσίας έρχονται ως απάντηση στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τρέχουν και δοκιμάζουν νέα πυραυλικά συστήματα κατά τη διάρκεια ασκήσεων με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Το Πεντάγωνο έχει ήδη δημιουργήσει τις απαραίτητες μονάδες και την υποδομή για την ανάπτυξη πυραύλων, ενώ συνεχίζει να κατηγορεί τη Ρωσία για φερόμενη παραβίαση της Συνθήκης INF.

“Δηλώνουμε ρητά ότι όποτε και όπου εμφανιστούν αμερικανικοί πύραυλοι εδάφους INF, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε συμμετρικά, κάτι που θα σημαίνει τον τερματισμό του μονομερούς ρωσικού μορατόριουμ για την ανάπτυξη αυτών των οπλικών συστημάτων” αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί, συνεπώς η συνθήκη είναι στα τελευταία της για την Μόσχα.

Η Μόσχα προειδοποίησε επίσης την Ουάσιγκτον ότι οι ρωσικές εργασίες προχωρούν πολύ γρήγορα, επομένως η ολοκλήρωσή τους και η δρομολόγηση τους στη μαζική παραγωγή δεν θα πάρει πολύ χρόνο.

Ο όρος “πύραυλος INF” αναφέρεται σε πυραύλους Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF). Αυτοί είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι ή πύραυλοι κρουζ  με βεληνεκές μεταξύ 500 και 5.500 χιλιομέτρων (περίπου 310 έως 3.417 μίλια).

Η Συνθήκη INF, που υπογράφηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης το 1987, είχε ως στόχο την εξάλειψη αυτών των πυραύλων και των εκτοξευτών τους. Η συνθήκη ήταν μια σημαντική συμφωνία ελέγχου των όπλων κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και βοήθησε στη μείωση του κινδύνου πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη αφαιρώντας μια κατηγορία όπλων που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους σχετικά γρήγορα.

Ωστόσο, το 2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από τη Συνθήκη INF, επικαλούμενες υποτιθέμενες ρωσικές παραβιάσεις και ανησυχίες για τις αυξανόμενες πυραυλικές δυνατότητες της Κίνας. Αυτή η απόσυρση έχει εγείρει ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας νέας κούρσας εξοπλισμών και έχει αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Μεγάλες εκκαθαρίσεις στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ρωσία

14.05.2024 | 21:12

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Το Κίεβο έχασε Λουκιάντσι και Μπουγκροβάτκα - Σφοδρές μάχες στο Βολτσάνκ

Ουκρανία

14.05.2024 | 18:34

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Τρία σενάρια μελετά το ΝΑΤΟ - Tί λένε οι Βρετανοί

Πυρηνικά

13.05.2024 | 23:35

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Iνδός ΥΠΕΞ: "Η κυριαρχία των ΗΠΑ τελείωσε"

Ασία & Ειρηνικός

13.05.2024 | 21:48

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο άλλαξε τη Διοίκηση των ΕΔ στο Χάρκοβο

Ουκρανία

13.05.2024 | 19:13

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Τί συμβολίζει το «Rune of Gungnir»

Ρωσία

13.05.2024 | 16:54

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Σφοδροί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων με FAB/ODAB-1500

Ουκρανία

13.05.2024 | 00:38

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα - Οι Ρώσοι προελαύνουν

Ουκρανία

12.05.2024 | 22:23

Δνείπερος ή Οδησσός; - Μόσχα προς Πεζοναύτες:

Δνείπερος ή Οδησσός; - Μόσχα προς Πεζοναύτες: "Ετοιμαστείτε για νυχτερινή απόβαση" - Οι Ρώσοι ελέγχουν 110 τ.χλμ. στο Χάρκοβο - "Περίπατος"

Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων Πεζοναυτών στη Χερσώνα

Ουκρανία

11.05.2024 | 21:22