Επιτάχυνση εξελίξεων: Σχέδιο ρωσικής προέλασης στην Οδησσό – Κτύπημα Μόσχας στη Μολδαβία με Ανεξαρτησία Γκαγκαουζίας και Υπερδνειστερίας

Ο ρωσικός Στρατός θα διαβεί τον Δνείπερο

Επιτάχυνση εξελίξεων: Σχέδιο ρωσικής προέλασης στην Οδησσό – Κτύπημα Μόσχας στη Μολδαβία με Ανεξαρτησία Γκαγκαουζίας και Υπερδνειστερίας
Βασίλης Καπούλας 10.04.2024 | 20:15

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην Μολδαβία καθώς ο ρωσικός Στρατός ξεκίνησε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, μεγάλες ασκήσεις στην περιοχή της Χερσώνας για την διάβαση του Δνείπερου με τελικό στόχο το Νικολάεφ και την Οδησσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και σχετικό βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα, ο ρωσικός Στρατός ασκήθηκε σε επιθετικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας γέφυρες ζεύξης για την διάβαση του υδάτινου κωλύματος του Δνείπερου στην περιοχή της Χερσώνας.

Το σενάριο της άσκησης που ολοκληρώθηκε προέβλεπε:

  •  Απόκρουση επίθεσης από εχθρικές δυνάμεις που προσπάθησαν να διακόψουν την κίνηση μιας φάλαγγας στρατιωτικού εξοπλισμού.
  •  Συναρμολόγηση πορθμείων που μεταφέρθηκαν με οχήματα Ural-532361 (PP-2005).
  • Διέλευση οχημάτων μέσω υδάτινου φράγματος με ρυμουλκό μηχανοκίνητο σκάφος BMK-460.
  •  Μεταφορά διμοιρίας  στον πλωτό μεταφορέα PTS-2.

Οι ασκήσεις έδειξαν την ετοιμότητα του ρωσικού στρατού να ξεπεράσει τα υδάτινα εμπόδια στην πιο δύσκολη κατάσταση μάχης.

“Ο εχθρός δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον Δνείπερο” σχολίασε σχετικά Ρώσος αξιωματούχος.

Δείτε εδώ το βίντεο

Η Γκαγκαουζία ζητά βοήθεια από τον Β.Πούτιν

Η επικεφαλής της αυτόνομης περιοχής της Γκαγκαουζίας στη Μολδαβία, Evgenia (ή Yevgenia) Gutsul, μιλώντας στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Ria Novosti, αποκάλυψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τη διαβεβαίωσε σε μια συνάντηση τον Μάρτιο ότι η Ρωσία θα υποστηρίζει πάντα αυτήν την περιοχή!

«Ευτυχώς, ο Πούτιν αντέδρασε με τέτοιο τρόπο που μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι πάντα με τον λαό της Γκαγκαουζίας και θα υποστηρίζει πάντα τους στόχους του

Ανεξάρτητα από το πώς οι αρχές του Κισινάου κινούνται ενάντια στην αυτονομία των Γκαγκαούζων, η Ρωσική Ομοσπονδία θα μας στηρίξει: θα μας στηρίξει τόσο από οικονομική όσο και από κοινωνική άποψη.

Εάν η Μολδαβία ενωθεί με τη Ρουμανία και αντιδράσει στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Γκαγκαουζίας στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις, τότε θα στραφούμε για βοήθεια προς όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας».

Ρωσική κίνηση κατά της Μολδαβίας – Οικονομικά ανεξάρτητη η Γκαγκαουζία

Η άσκηση του ρωσικού Στρατού εντάσσεται μέσα στο γενικότερο κλίμα έντασης γύρω από την Μολδαβία και την Οδησσό.

Η Μόσχα αποφάσισε να ενισχύσει την οικονομική αυτονομία της Υπερδνειστερίας και της Γκαγκαουζίας από την Μολδαβία. Πλέον η πληρωμή των μισθών σε υπαλλήλους του δημόσιου τομέα θα γίνονται μέσω της τράπεζα της Μόσχας Promsvyazbank (PSB).

Η Γκαγκαουζία είναι μια αυτόνομη περιοχή της Μολδαβίας με πρωτεύουσα το Κομράτ και η εκπρόσωπός της, Ευγενία Γκούτσουλ, στις αρχές Μαρτίου επισκεπτόμενη τη Μόσχα συζήτησε με τον πρόεδρο Πούτιν για απευθείας προμήθειες φυσικού αερίου στην σε μειωμένες τιμές. Όπως είχε δηλώσει η ίδια υπάρχει πλήρης κατανόηση και υποστήριξη μεταξύ των πλευρών για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον Economist «εάν οι κρατικοί υπάλληλοι της Γκαγκαουζίας αρχίσουν να λαμβάνουν χρήματα μέσω της Promsvyazbank (PSB), η κυβέρνηση της Μολδαβίας θα χάσει την οικονομική μόχλευση έναντι του Κομράτ. Η Ρωσία ενισχύει έτσι την ανεξαρτησία της αυτονομίας και σχηματίζει συνασπισμό κατά της Μάγια Σαντού, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Ιβάν Λίζαν στην εφημερίδα VZGLYAD.

Μάλιστα, η μοσχοβίτικη τράπεζα PSB ανέφερε ότι θα ανοίξει λογαριασμούς για κρατικούς υπαλλήλους και συνταξιούχους της Γκαγκαουζίας.

«Πιθανότατα, θα δούμε μια σύνδεση παρόμοια με αυτή που έχει ήδη δημιουργηθεί μεταξύ Ρωσίας και Υπερδνειστερίας. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της τελευταίας είναι ήδη ενσωματωμένο με τη Μόσχα. Στο Κομράτ, προφανώς, τα χρήματα θα έρθουν από τη Ρωσία. Επιπλέον, το εξωτερικό εμπόριο της αυτονομίας θα συνδεθεί επίσης με το PSB», πιστεύει ο οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας Ιβάν Λίζαν.

«Αλλά κάτι άλλο είναι σημαντικό εδώ – εάν οι κρατικοί υπάλληλοι της Γκαγκαουζίας πληρώνονται μισθούς μέσω της PSB, αυτό θα στερήσει από το Κισινάου την ευκαιρία να διακόψει τις οικονομικές ροές προς το Κομράτ στο πλαίσιο των μισθών. Η επιλογή «δεν θα σας δώσουμε χρήματα» απλώς θα σταματήσει να λειτουργεί», επισημαίνει ο ομιλητής.

«Έτσι, η Γκαγκαουζία γίνεται επίσημα ανεξάρτητη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Μολδαβίας. Η αυτονομία έχει ήδη καθιερώσει το εμπόριο με τη Ρωσία με ειδικό τρόπο και συζητά το θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου με ειδικούς όρους», αναφέρει ο αναλυτής.

«Έχει κανείς την εντύπωση ότι η Μόσχα, προωθώντας την ενίσχυση της αυτονομίας της Υπερδνειστερίας και της Γκαγκαουζίας, σχηματίζει κάποιου είδους συνασπισμό κατά της Μάγια Σαντού. Με τέτοιες ενέργειες, απομονώνουμε αυτές τις οντότητες από τη Μολδαβία και τις ασφαλίζουμε οικονομικά», κατέληξε ο Λίζαν.

Yπενθυμίζουμε εδώ, ότι η Υπερδνειστερία έχει ζητήσει εδώ και καιρό την ένταξη της στη Ρωσία κατά τα πρότυπα των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ, Χερσώνας και Ζαπορίζια. Τώρα προστίθεται και η Γκαγκαουζία.

Διαβάστε επίσης: Mολδαβία ώρα μηδέν: Εισήλθαν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις – Επίθεση με drone σε στρατόπεδο στην Υπερδνειστερία – Βόμβα απόσχισης της Γκαγκαουζίας

Εφαρμογή του ρωσικού συστήματος πληρωμών «Mir στην  Γκαγκαουζία 

Η Ευγενία Γκούτσουλ, επικεφαλής της Αυτόνομης Περιφέρειας της Γκαγκαουζίας στη Μολδαβία, επισκέφτηκε τη Μόσχα όπου υπέγραψε συμφωνία με τη μοσχοβίτικη τράπεζα Promsvyazbank για την εφαρμογή του ρωσικού συστήματος πληρωμών «Mir» στην επικράτεια της Γκαγκαουζίας.

Στη Μόσχα, η Γκούτσουλ δήλωσε ότι στην Γκαγκαουζία, περίπου 25 χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir, δηλαδή περίπου 20 χιλιάδες συνταξιούχοι και περίπου πέντε χιλιάδες κρατικοί υπάλληλοι.

Μάλιστα, η Γκαγκαουζία θα κηρύξει την ανεξαρτησία της την ίδια μέρα που η Μολδαβία θα αποφασίσει να ενωθεί με τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με αυτήν, η συμφωνία για την παροχή πρόσβασης σε αυτή την υποδομή πληρωμών θα βοηθήσει τους υπαλλήλους των δημοσιονομικών ιδρυμάτων της αυτονομίας να λαμβάνουν τακτικά κοινωνικές πληρωμές.

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς», τόνισε η Ευγενία Γκούτσουλ. – Η Ρωσία έσωσε ξανά τον λαό μας και επιβεβαίωσε την ιδιότητά της ως φίλου και προστάτη του λαού των Γκαγκαούζων. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα, αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι η νίκη θα είναι δική μας!».

Η Γκούτσουλ σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία και η Γκαγκαουζία εργάζονται σε θέματα που σχετίζονται με τις εκπτώσεις φυσικού αερίου για τους κατοίκους της αυτονομίας, καθώς και τα οφέλη για τους εξαγωγείς αγαθών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Συμφωνία υπογράφηκε σήμερα στη Μόσχα με στόχο την ανθρωπιστική συνεργασία και τη στήριξη κοινωνικά ευάλωτων κατηγοριών του πληθυσμού της Γκαγκαουζίας. Τώρα οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα της αυτονομίας θα μπορούν να ανοίγουν λογαριασμούς στη ρωσική τράπεζα PSB.

Οι ειδικοί αποκαλούν ήδη το υπογεγραμμένο έγγραφο σημαντικό, καθώς ανοίγει νέες ευκαιρίες για τους κατοίκους της αυτονομίας και τους συγγενείς τους που ζουν στη Ρωσική Ομοσπονδία. Από τη ρωσική πλευρά, η συμφωνία υπεγράφη από τον Πρόεδρο του PSB Pyotr Fradkov, από την πλευρά των Γκακαούζων- από την επικεφαλής της αυτονομίας, Evgenia Gutsul, και τον Πρόεδρο της Λαϊκής Συνέλευσης, Dmitry Konstantinov.

Στην τελετή υπογραφής, τονίστηκε ξεχωριστά ότι όλες οι υπηρεσίες που είναι πλέον διαθέσιμες στους κατοίκους της Γκαγκαουζίας θα παρέχονται από ρωσικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό σε συμμόρφωση με το διεθνές και ξένο δίκαιο.

Σημειώθηκε ότι θα αναπτυχθούν πρόσθετες τραπεζικές υπηρεσίες με ειδικό τιμολόγιο για Γγκαγκαούζους που ζουν στη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Μολδαβίας, Maia Sandu, δεν έχει υπογράψει  ακόμη διάταγμα για το διορισμό της επικεφαλής της Γκαγκαουζίας, Ευγενίας Γκούτσουλ, γεγονός που δημιουργεί εντάσεις.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Ο Β.Πούτιν «έχρισε» τον διάδοχο του: Ο Α. Ντιούμιν μαζί με τον Α. Μπελούσοφ θα οδηγήσουν τη Ρωσία σε μακροχρόνιο πόλεμο και νίκη επί του ΝΑΤΟ

Μεγάλες εκκαθαρίσεις στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Ρωσία

14.05.2024 | 21:12

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Προοπτικές άμεσης επίθεσης στη πόλη: Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο τον οδικό άξονα που οδηγεί στo Χάρκοβο - Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα 

Το Κίεβο έχασε Λουκιάντσι και Μπουγκροβάτκα - Σφοδρές μάχες στο Βολτσάνκ

Ουκρανία

14.05.2024 | 18:34

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία θα πλήξει στόχο με τακτικό πυρηνικό όπλο: Πέρασε η εισήγηση των Στρατηγών - Ποια σενάρια εξετάζει το ΝΑΤΟ

Τρία σενάρια μελετά το ΝΑΤΟ - Tί λένε οι Βρετανοί

Πυρηνικά

13.05.2024 | 23:35

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Στρατηγική συμφωνία Ινδίας-Ιράν-Ρωσίας για αυτόνομη εφοδιαστική αλυσίδα εκτός Δύσης και δολαρίου: Το Νέο Δελχί απέκτησε ιρανικό λιμάνι στη Μ.Ανατολή!

Iνδός ΥΠΕΞ: "Η κυριαρχία των ΗΠΑ τελείωσε"

Ασία & Ειρηνικός

13.05.2024 | 21:48

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο χάνει δύο οχυρά στο Χάρκοβο: Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Λύπτσι και εκκαθαρίζουν το Βολτσάνκ από τις Μονάδες Κράκεν - 250 νεκροί

Το Κίεβο άλλαξε τη Διοίκηση των ΕΔ στο Χάρκοβο

Ουκρανία

13.05.2024 | 19:13

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στον «αιώνιο εχθρό» της: Με το «Δόρυ του Odin» των μαχητών του Σβιατοσλάβ οι ρωσικές ΕΔ - Οιωνός παγκόσμιας αναμέτρησης

Τί συμβολίζει το «Rune of Gungnir»

Ρωσία

13.05.2024 | 16:54

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Ανοίγει ο δρόμος για επιχείρηση VDV και Πεζοναυτών: Οι Ουκρανοί μεταφέρουν εφεδρείες από Χερσώνα προς Χάρκοβο - Κίνδυνος ολικής κατάρρευσης μετώπου

Σφοδροί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων με FAB/ODAB-1500

Ουκρανία

13.05.2024 | 00:38

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Κρίσιμη η κατάσταση για το Κίεβο: Oι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τη 2η ουκρανική γραμμή άμυνας στο Χάρκοβο - Οι Ουκρανοί παραδίδονται μαζικά

Aνύπαρκτη η ουκρανική άμυνα - Οι Ρώσοι προελαύνουν

Ουκρανία

12.05.2024 | 22:23